Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maurizio Sarri vertrekt week na Champions League-exit per direct bij Lazio

Laatste update:

Maurizio Sarri heeft ontslag genomen als trainer van Lazio, zo meldt de club via de officiële kanalen. De 65-jarige Italiaan was sinds de zomer van 2021 in dienst van Lazio. Maandag leed de club uit Rome nog een pijnlijke thuisnederlaag tegen Udinese: 1-2.

"Maurizio Sarri is net opgestapt als trainer van Lazio. Hij heeft de club eerder deze middag geïnformeerd", meldde Romano dinsdag al op X.

Sarri was in het verleden trainer van talloze Italiaanse clubs, voordat hij tussen 2015 en 2018 naam maakte bij Napoli. Vervolgens vertrok hij naar Chelsea, waarna hij ook nog de scepter zwaaide bij Juventus.

Daar werd hij echter ontslagen in 2020, om een klein jaar later aan de slag te gaan bij Lazio. In zijn eerste seizoen bij die club eindigde de Italiaan als vijfde van de Serie A, en vorig seizoen zelfs als nummer twee.

Dit seizoen gaat het echter een stuk minder met de club uit de Italiaanse hoofdstad. Op dit moment bezet Lazio plek negen in de Serie A.

Vijf van de laatste zes officiële duels in alle competities werden bovendien verloren. Daarbij zat ook de 3-0 nederlaag tegen Bayern München van vorige week, waardoor Lazio werd uitgeschakeld in de Champions League.

Sarri, die nog een contract tot medio 2025 had, zat met i Biancocelesti dit seizoen bovendien in de Champions League-poule bij Feyenoord. In Rotterdam werd het 3-1, in Rome won Lazio met 1-0. Uiteindelijk eindigde Lazio tweede in de poule, met vier punten minder dan groepswinnaar Atlético Madrid.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heftig besluit. Zeker als het initiatief bij Sarri lag. Het ging niet zo lekker dit seizoen, maar hij zal zich wel niet lekker meer gevoeld hebben. Sarri is een echte visie trainer, “Sarribal” was een echt begrip. Ik ben benieuwd wat zijn volgende club zal zijn, ik denk dat hij zeker naar een topclub moet kunnen!

12 maart 2024 om 15:46

Sarribal is wel echt iets uit het verleden. Bij Lazio was het voetbal meestal echt niet om aan te zien vind ik zelf. Zeker in vergelijking met dat hoogtepunt onder Napoli. Al is het natuurlijk de vraag of dat ook niet gewoon pragmatisme is van Sarri’s kant.

12 maart 2024 om 16:20

Bij vlagen vond ik het wel leuk om te zien, maar het leek inderdaad in niets op “zijn” Napoli. Het zou wel leuk zijn als hij een club vindt waar hij het weer kan laten zien op zijn eigen manier!

12 maart 2024 om 18:00

Ligt natuurlijk ook wel aan de selectie. Napoli had een veel betere ploeg. Ik vind Lazio een ploeg met veel potentie maar het lijkt wel of ze een gebrek aan ambitie hebben. Vorig seizoen 2e geworden en dan zou je wel verwachten dat Sarri die 2e wordt met Lazio beloond wordt met goede aankopen maar als je ziet wat er gekomen is. Is eigenlijk geen enkele aankoop een versterking. Ze waren toen dichtbij de komst van Kerkez maar dan besluiten ze toch om op 'save' te spelen en voor Pellegrini te gaan die echt totaal het niveau niet aan kan op linksback.

Misschien wel wat voor Feyenoord als Slot vertrekt deze zomer. Misschien kan die dan ook genieten van de sfeer in de kuip

12 maart 2024 om 15:32

De grasmeester van De Kuip krijgt het dan wel druk met het opruimen van alle peuken.

12 maart 2024 om 15:36

Feyenoord zou heus wel een grote staande asbak neerzetten voor hem als die komt.

12 maart 2024 om 15:37

En katheters

Misschien kan hij terecht in het Erasmus MC?

Volgend seizoen terug naar Napoli zou mooi zijn, heeft het daar heel goed gedaan en ze hebben daar de spelers voor zijn manier van spelen.

12 maart 2024 om 17:26

Precies wat ik ook dacht, als Laurentis slim is belt hij hem meteen op, want anders zie ik hem ook wel naar Fiorentina gaan want schijnt dat ze ook niet meer tevreden zijn over Italiano

12 maart 2024 om 21:38

Calzona doet het toch best aardig, ik hoop dat-ie blijft.

Maurizio Sarri heeft sinds 1990 liefst 21 clubs versleten, 20 veelal kleine(re) clubs in Italië en dus Chelsea. In de meeste gevallen duurde zijn aanstelling als trainer een jaar of minder. In de periodes 2012-2015 bij Empoli en 2015-2018 bij Napoli leek Sarri wat meer stabiliteit gevonden te hebben maar na korte periodes bij Chelsea en Juventus volgde een jaar zonder club en daarna dus 2,5 jaar Lazio. De man is inmiddels 65 en ik ben benieuwd of hij nog aan een nieuw avontuur gaat beginnen. Overigens is de pensioenleeftijd in Italië inmiddels formeel 67 maar ik denk niet dat Sarri op een houtje hoeft te bijten als hij nu zou stoppen. Misschien is Sarri een geschikte overgangstrainer voor Ajax?

12 maart 2024 om 17:01

Napoli Juventus en Lazio zijn geen kleine clubs natuurlijk. Overigens verbaasde mij de rest van zijn rijtje clubs inderdaad wel: het merendeel heb ik echt nog nooit van gehoord...zelfs niet op FM

12 maart 2024 om 17:52

Daarom schreef ik ook "veelal kleinere clubs" en niet "allemaal kleinere clubs". Veel van de clubs die Sarri heeft getraind heb ik nog nooit van gehoord inderdaad. Van de rij namen tot Pescara in 2005 (serie B) had ik nog nooit gehoord en ook daarna passeren nog een aantal onbekende clubs de revue. Overigens hoeft dat natuurlijk niet heel veel te zeggen over de trainerskwaliteiten van de man. Maar dat Sarri geen type Guy Roux is die 44 jaar bij Auxerre trainer was moge duidelijk zijn.

12 maart 2024 om 17:52

Bondscoach van Italie zie ik m nog wel worden

12 maart 2024 om 18:06

Onlangs in augustus is Spaletti aangesteld als opvolger van Mancini die zijn zakken is gaan vullen als bondscoach van Saudi-Arabië, het lijkt mij dus sterk dat de positie van bondscoach van Italië op heel korte termijn beschikbaar komt tenzij Italië een wanprestatie levert op het EK. Italië is op het EK natuurlijk wel ingedeeld in een poule B met Spanje, Kroatië en Albanië en dus moeten we het een en ander ook weer niet uitsluiten. Overigens denk ik dat Kroatië zijn beste tijd wel gehad heeft en Spanje en Italië eenvoudig doorgaan.

12 maart 2024 om 23:20

Sari gaat nooit naar ajax, dan zou die weer naar De Kuip moeten..

13 maart 2024 om 15:00

Dat klopt, Sari (van Veenendaal) is inmiddels adviseur vrouwenvoetbal bij de Knvb.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren