Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Matig Borussia Dortmund biedt PSV nog meer hoop na nederlaag in eigen huis

Laatste update:

Borussia Dortmund heeft in eigen huis een zeer dure nederlaag geleden met het oog op een plek bij de eerste vier in de Bundesliga. Ondanks een treffer van Donyell Malen ging de ploeg van trainer Edin Terzic op Signal Iduna Park met 2-3 onderuit tegen TSG Hoffenheim. Dortmund staat nog altijd vierde, maar voelt de hete adem van RB Leipzig, dat één punt minder heeft, in zijn nek. Hoffenheim, waar Wout Weghorst slechts invaller was, staat zeer verdienstelijk zevende.

De wedstrijd kon haast niet slechter beginnen voor Dortmund, dat al in de tweede minuut tegen een achterstand aankeek. Ihlas Bebou ontving de bal aan de rechterkant van de zestien, keek op en werkte de bal uit een lastige hoek achter de kansloze Alexander Meyer, de vervanger van de geblesseerde Gregor Kobel: 0-1.

Dortmund speelde slordig, al kwam het langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. Zo sneed Malen naar binnen en zag hij zijn schot gekeerd worden door een verdediger van de bezoekers. Ook Ian Maatsen kreeg aan de linkerkant van het veld een kans. De linksback sprintte de zestien in en was net een tikkeltje sneller dan zijn directe tegenstander, waarna hij niet meer de benodigde rust had om af te werken. Hij schoot over.

De grootste kans voor Dortmund volgde in de twintigste minuut. Malen werd diep gestuurd en kreeg de mogelijkheid om met links af te werken. Zijn schot richting de verre hoek werd nog maar net uit de verre hoek getikt door Oliver Baumann. Lang hoefde Malen niet te treuren, want vlak daarna was het wel raak. Julian Brandt slingerde de bal uit een hoekschop tot bij de tweede paal, waar Malen profiteerde van het doorkoppen van Marco Reus en raak tikte: 1-1.

Dortmund kreeg vleugels van de gelijkmaker en drong Hoffenheim flink terug. Een vrije trap aan de rechterkant van het veld leverde automatisch gevaar op doordat Reus zich ontfermde over het buitenkansje. De technicus schilderde de bal bij de eerste paal op het hoofd van Nico Schlotterbeck, die overtuigend raak kopte: 2-1. Het was voor Reus zijn tweede assist binnen een paar minuten.

Zodoende leek Hoffenheim rijp voor de slacht, maar Dortmund slaagde er niet in door te zetten in de eerste helft. Dat kwam de ploeg van trainer Edin Terzic na rust duur te staan, want na het uur stond het plotseling 2-2. Maximilian Beier sneed naar binnen en doordat Schlotterbeck de bal toucheerde, moest Meyer toezien hoe de bal in het doel rolde.

Het ging van kwaad naar erger voor Dortmund, dat nog geen vijf minuten na de gelijkmaker ook de 2-3 moest slikken. Anton Stach genoot een zee aan ruimte bij de zestien van Dortmund en gaf simpel voor op Beier, die van dichtbij raak schoot en zo zijn tweede treffer binnen enkele minuten liet noteren. Beier werd tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd afgelost door Weghorst, die dus genoegen moest nemen met een reserverol.

Dortmund moest in de achtervolging om minimaal een punt over te houden aan het duel, maar het stelde in aanvallend opzicht zwaar teleur. In het half uur dat Dortmund nog had om iets aan het duel over te houden bleven de kansen opvallend schaars. Niclas Füllkrug was een van de weinigen die had kunnen scoren. Tot teleurstelling van het thuispubliek schoot de goaltjesdief naast.

In minuut 93 had ook Emre Can zijn ploeg een punt kunnen bezorgen. Julian Brandt bracht een vrije trap met zeer veel gevoel de zestien in, waar Can vanuit het oogpunt van Hoffenheim onbegrijpelijkerwijs volledig ongedekt kon koppen. Het bleef echter zonder gevolgen voor Dortmund, daar Can zijn inzet over het doel van Baumann werkte. Daarmee was het laatste gevaar voor Hoffenheim geweken. De nederlaag biedt flink wat hoop voor PSV, dat binnenkort naar Dortmund afreist voor de return in de achtste finales van de Champions League. In Eindhoven werd het onlangs 1-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als PSV dit niet wint over 2 duels mogen ze zich wel achter de oren krabben hoor. Wat een ontzettend pover elftal heeft dat Dortmund..

25 februari 2024 om 19:49



Gewoon een matige coach die Terzic net als bij Leipzig met Rose. Zet een Alonso of Hoeness voor deze groep en ze zullen bovenaan staan. Je ziet bij PSV wat een goede trainer doet, want ga nou niet doen of PSV bijzonder materiaal heeft. Dest geflopt bij Barca en Milan, Ramalho bankzitter bij Leverkusen en Mainz, Tillman niet goed genoeg voor speelminuten bij Bayern, De Jong geflopt bij Gladbach en Newcastle, Van Aanholt niet hoger gespeeld dan middenmoot PL en Lozano mocht weg bij Napoli enzo kunnen we nog wel even doorgaan.

25 februari 2024 om 20:56

Haha doe even normaal man. Dit is hetzelfde als Dortmund een matige ploeg noemen omdat Malen het niet gered heeft bij Arsenal, Sancho niet bij United, Haller niet bij West Ham, Maatsen niet bij Chelsea etc. etc. Soms werkt het gewoon niet tussen club en speler zonder dat dat iets over de kwaliteit van een speler hoeft te zeggen

25 februari 2024 om 23:11

Meteen zo agressief, Dortmund is toch ook een elftal vol geflopte spelers hogerop?

26 februari 2024 om 01:27

Dortmund was in eindhoven ook gewoon matig, buiten die lucky goal van malen hebben ze heel weinig laten zien. Psv kan best winnen als ze wat beter met de kansen omgaan.

26 februari 2024 om 06:52

Haller is 3e spits. En welk talent krijgt wel kansen bij Chelsea (De Bruyne, Salah, Ake), Sancho klopt bakt er nu bij Dortmund nu ook niks van. Maar sterk dat je 3 spelers noemt waarvan 1 3e spits die er ooit ook nog 11 scoorde in de poulefase van de CL, dan ben je bij PSV al bijna Europees topscorer aller tijden😂, niks mer agressief te maken maar gewoon keiharde feiten.

26 februari 2024 om 08:07

De Jong heeft bij Newcastle 9 wedstrijden op 10 gespeeld in een halfjaar en jij noemt hem een flop daar

26 februari 2024 om 08:19

Alonso op basis van 1 seizoen bij Leverkusen? Iets met een zwaluw en een zomer, kom maar terug als Alonso dit 10 jaar op rij presteert. Letterlijk iedere trainer kan 1 topseizoen draaien, het moeilijke is juist om aan diezelfde top te blijven.

En je voorbeelden raken (met alle respect) kant noch wal. Tillman noemen, die als 19 jarige jongen geen basisplek had bij Bayern. Goh, dat is gek. Topclubs hebben normaal hun hele elftal vol staan met spelers van 19 jaar natuurlijk! En van Aanholt, serieus? Die speelt echt zelden tot niet. De enige waar wat voor te zeggen valt is Ramalho.. Dest is (zeker voor PSV) niks minder dan een topspeler. Die zou bij zowel Ajax als Feyenoord notabene de beste speler op de hele flank zijn.

Je had ook met voorbeelden als Boscagli, Schouten, Veerman en Bakayoko kunnen komen natuurlijk, maar dat past niet in je verhaal schijnbaar.

26 februari 2024 om 08:32

Dus ik mag geen Haller en Sancho noemen omdat ze niet spelen of er niks van bakken maar jij wel Van Aanholt en Ramalho.. wat jij wil. Verdiep je eens in de club PSV zou ik zeggen. Gaat een wereld voor je open

26 februari 2024 om 11:15

Dat zijn de ook enige die je kan noemen. Over Reus, Kobel, Hummels, Malen, Schlotterbeck, Brandt etc valt er weinig te zeggen. Bij PSV ziin het een waslijst aan spelers die in het buitenland niks gepresteerd hebben.

26 februari 2024 om 11:17

Schouten nooit hoger gespeed dan Bologna die andere 3 moeten alles nog bewijzen in Europa. En ik hd niet over selectiespeler, zelfs daar was Tillman niet goed genoeg voor.

26 februari 2024 om 11:19

Waarom is het relevant hoe 'hoog' iemand heeft gespeeld? Schouten doet het nu toch megagoed en speelt beter dan zijn collega's op dezelfde positie bij Dortmund? Wat boeit het dan of hij bij Bologna, Real Madrid of Almere heeft gespeeld?

26 februari 2024 om 11:45

Het is een goede speler voor de Nederlandse top, maar niet veel meer dan dat. Anders had een Italiaande topclub hem vorig jaar wel opgepikt.

26 februari 2024 om 11:53

Over Malen valt er wel degelijk wat te zeggen, want hij heeft het volgens jouw logica niet gered bij Arsenal. En als je vindt dat een Dest bij Barca mislukt is met 70+ wedstrijden in het eerste dan kunnen we de prestaties van een Can bij Juve en een Sabitzer en Sule bij Bayern ook wel in twijfel trekken. Maar dat jij meet met twee maten is wel langer duidelijk

26 februari 2024 om 15:18

Sule had jarenlang een basisplaats bij een Bayern wat absolute top was.

25 februari 2024 om 19:56

Aldus een Ajacied. Dortmund is gewoon Europese subtop. Geen makkelijke ploeg.

25 februari 2024 om 19:58

Ajax zit anders nog in Europa voorlopig 😜 anyway, waarom moet iemand gelijk op zijn account en club voorkeur weer commentaar krijgen en ga je niet gewoon op de inhoud in.

26 februari 2024 om 09:42

Inke.. ze moeten zich indekken toch als het fout gaat hadden ze verloren van de geweldige meesterploeg Borussia Dortmund. En als ze wel winnen dan was het van de grootste uitdager der uitdagers B. Dortmund😕

25 februari 2024 om 19:58

Tjah toch is dit Dortmund 1ste geworden in de poule met PSG, Milan en Newcastle. Daarnaast zegt de competitiestand regelmatig weinig tot niets over de prestaties in Europa.

Al hoop ik wel dat na de 1-7 het allemaal net even wat makkelijker gaat lopen bij Psv en ze dus beter de kansen afmaken.

25 februari 2024 om 20:30

Hahah het is ongekend, de prestatie die PSV mogelijk gaat leveren wordt alweer omlaag gepraat. Dit Dortmund wordt eerste in de poule des doods en heeft enorm veel kwaliteit. Een slecht wedstrijd heeft iedere club wel een aantal keer in een seizoen.

26 februari 2024 om 09:44

Laat het maar zien die prestatie 😄 zou het PSV van harte gunnen alleen denk ik dat ze gaan choken.. ondanks dat ik PSV WEL meer kans geef dan Dortmund(zie ik ze het net niet halen) maar dat zal mijn Amsterdamse bravoure wel zijn.

26 februari 2024 om 08:14

Achter de oren krabben nog wel.. Dortmund staat wel gewoon 4de in een sterkere competitie dan de onze; die zouden hier natuurlijk gewoon 2de staan achter PSV. Verder wel eens dat PSV moet winnen over 2 wedstrijden, maar het is eerder 55/45 dan 80/20 natuurlijk (zoals jij een beetje doet vermoeden).

Wat een contrast met de 1-7. Geen garantie op iets, maar hoop doet leven.

25 februari 2024 om 19:53

Tja Hoffenheim waar een Oranje international Weghorst op de bank zit of Zwolle.

25 februari 2024 om 20:49

Ach Weghorst is ongeveer niveau Zwolle. Dus dat zegt niet zoveel

25 februari 2024 om 20:54

een Dortmund rolt PEC ook gemakkelijk op

PSV gaat het niet redden in Duitsland , maar mogen trots zijn op hun champignons league seizoen

Makkelijk zal het niet gaan in Dortmund, blijft toch nog altijd een duitse topploeg.maar een kans is er wel om verder te gaan laat ons hopen.

26 februari 2024 om 09:47

Veel kans zelfs! Waarom geloven jullie er zo mondjesmaats in als ik vragen mag? Lijkt wel alsof jullie er niet helemaal in durven te geloven dat het kan? Oprecht serieuze vraag

27 februari 2024 om 02:01

Omdat dortmund thuis voordeel heeft + ook 1e werd in de groep des doods.
Ook zijn we altijd voorzichtiger met uitspraken.

Dortmund is gewoon erg pover dit seizoen. Die Terzic was nooit een trainer die het moest hebben van leuk voetbal. Maar omdat er vorig jaar wel punten werden gepakt en hij natuurlijk bij de club heeft gespeeld was er niet zoveel aan de hand. Maar ja dit jaar is een ander verhaal en is het voetbal slecht en de resultaten nu ook. Dortmund verdient een betere trainer en hopelijk kunnen ze een keer de juiste vinden.

25 februari 2024 om 22:25

Terzic doet me qua trainersprofiel altijd heel erg denken aan een (iets betere) Solskjaer bij United. Beiden ingestapt als interim nadat de vorige trainer er halverwege het seizoen uitgebonjourd werd op basis van hun verdiensten als speler van de club en pakten eigenlijk net teveel punten voor een interim om geen langer contract te geven na het einde van het seizoen.

Ook zijn het beide lastige clubs om te managen omdat de verwachtingen praktisch altijd hoger liggen dan de prestaties omdat het beide clubs met een hele grote achterban en grote historie zijn waardoor het bestuur vaak ook al lang blij is dat ze geen hele slechte trainer hebben. De resultaten zijn echter vaak ondermaats, maar dat wordt net gemaskeerd door een goede reeks of goede prestaties, maar uiteindelijk blijven het allebei vrij simpele countercoaches waarvan je al heel lang van te voren weet dat ze ooit ontslagen gaan worden maar het er nooit van komt.

Echter is dat niet per se een graadmeter voor PSV denk ik, Terzic doet het hoe je het wendt of keert tot nu toe fantastisch qua resultaten in de CL en een Solskjaer won ook altijd een kneitermoeilijke wedstrijd als hij op het punt van ontslagen worden stond (PSG uit de CL kegelen in 2019 bijvoorbeeld)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren