Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Matheus Cunha schiet Olympische droom Egypte aan duigen

Laatste update:

Titelverdediger Brazilië heeft de jacht op wederom een gouden medaille op de Olympische Spelen zaterdagmiddag succesvol voortgezet. De ploeg van bondscoach André Jardine was met 1-0 te sterk voor Egypte en bereikte daarmee de halve finale. Matheus Cunha kroonde zich tot man van de wedstrijd met de enige treffer. Antony begon in de basis en werd na ruim een uur spelen naar de kant gehaald. Brazilië treft in de halve finale Mexico, dat later op de middag met 3-6 te sterk was voor Zuid-Korea.

Egypte plaatste zich enigszins verrassend voor de kwartfinale door in de groep onder meer Argentinië op doelsaldo voor te blijven. De laatste keer dat de Afrikaanse formatie de halve finale bereikte was echter alweer 57 jaar geleden. Bovendien wist Brazilië in zeven van de laatste acht edities de kwartfinale te overleven. In de beginfase van het duel kregen beide ploegen mogelijkheden om de score te openen. Zo kopte Akram Tawfik namens Egypte rakelings voorlangs en schoot Antony na een kwartier spelen maar net over.

Op slag van rust wist Brazilië het lichte veldoverwicht alsnog om te zetten in de openingstreffer. Nadat Richarlison eerst nog een halve volley gestopt zag worden door doelman Ahmed El Shenawy, gold hij vijf minuten voor rust wel als aangever. De spits van Everton vond na een individuele actie Cunha op de rand van het strafschopgebied, waarna laatstgenoemde controleerde en met een bekeken bal de linkerhoek vond: 1-0. Diezelfde Cunha kreeg vroeg in de tweede helft de uitgelezen mogelijkheid om zijn productie te verdubbelen, maar zag zijn lob ternauwernood gekeerd worden. Niet veel later werd hij vervangen door Paulinho.

Ook in het tweede bedrijf was het Brazilië dat hoofdzakelijk de lakens uitdeelde. Desondanks waren de kansen een stuk spaarzamer. Een schot van afstand van Douglas Luiz eindigde naast en Paulinho werd op het laatste moment afgestopt door El Shenawy. Egypte probeerde in het laatste kwart van het duel met een slotoffensief wel een gelijkmaker te produceren door onder meer Nasser Mansi binnen de ploeg te brengen, maar was in aanvallend opzicht niet opgewassen tegen de kwalitatief sterkere Brazilianen. Het laatste wapenfeit van Salah Mohsen werd gekeerd door Santos.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die Antony wordt echt iedere wedstrijd na een uur gewisseld. Op de OS, maar ook bij Ajax echt altijd. Best apart

31 juli 2021 om 14:38

Zal toch wel iets met conditie te maken hebben? Lang niet elke voetballer kan 90 minuten lang goed voetballen, en als bij Antony het beste eraf is na 60 minuten, moet je hem gewoon wisselen

31 juli 2021 om 14:43

Een speler moet toch gewoon een conditie hebben die 90min vraagt? Lang niet alle spelers? Volgens mij valt dit mee, tenzij jij hier cijfers over hebt. Gewoon een speler die zichzelf opblaast vroeg of gewoon matige conditie. Neem van der vaart, gewoon matige conditie en een speler die niet voor de sport leefde. Bij Antony zal het vooral het te vroeg zichzelf opblazen optie zijn.

31 juli 2021 om 14:54

maurootje heeft wel een punt. Dit is toch wel vaak het geval bij spelers die het moeten hebben van hun explosiviteit. Antony is ook zo. Natuurlijk heb je gelijk en kan je daar aan werken, maar niet iedereen heeft die mentaliteit om voor zichzelf conditioneel die extra uren te maken om dat te verbeteren. Al is dit uiteraard nog steeds een aanname dat het met zijn conditie te maken heeft. Ik ben er eigenlijk ook wel nieuwsgierig naar. Wat ik wel weet is dat Antony bij Ajax vaak gewisseld werd, omdat Ten Hag Neres ook zijn minuten wilde laten maken. Als Neres speelde was het omgekeerd.

31 juli 2021 om 15:06

Vandaag speelde hij niet slecht, maar had een gele kaart en was dicht bij een tweede dus denk dat hij daarom werd gewisseld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren