Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mark Parsons aangesteld als nieuwe bondscoach Oranje Leeuwinnen

Laatste update:

Mark Parsons is de nieuwe bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, zo heeft de KNVB donderdagmiddag wereldkundig gemaakt. De naam van Parsons zong al een tijdje rond bij het Nederlands vrouwenelftal. De 34-jarige Amerikaanse trainer begint aan zijn eerste klus als bondscoach en volgt Sarina Wiegman op, die na de Olympische Spelen aan de slag gaat als bondscoach van Engeland.

Parsons combineert tijdens de eerste maanden het bondscoachschap met zijn werkzaamheden als trainer bij Portland Thorns. “Ik ben echt superblij met deze prachtige klus", vertelt de Amerikaan op de website van de KNVB. "Dit team heeft de afgelopen jaren geschiedenis geschreven en voetbalfans over de hele wereld geïnspireerd met hun spel en ook met de manier waarop ze zich buiten het veld presenteren. Ik vind het niet alleen een grote uitdaging, maar vooral ook een grote eer dat ik dit team, samen met de staf mag gaan leiden om ook de komende jaren hopelijk weer nieuwe grenzen te verleggen."

Wiegman maakte in de zomer van vorig jaar bekend dat ze na de Olympische Spelen de overstap maakt naar de Engelse bond. De KNVB was lang op zoek naar een Nederlandse opvolger, maar slaagde er niet in om een geschikte kandidaat te binden. Daarom werd het vizier op het buitenland gericht en kwam Parsons in beeld. Ondanks zijn leeftijd heeft hij al veel ervaring in het vrouwenvoetbal. Op zijn 21ste werd hij aangesteld als hoofdtrainer van Chelsea, waar hij zes jaar lang aan het roer stond. Daarna werkte hij in de Verenigde Staten bij DC United Women, Washington Spirit en en sinds 2015 bij Portland Thorns.

Met zijn huidige club werd hij in 2017 kampioen van de National Women’s Soccer League (NWSL). Directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma is blij met de aanstelling van Parsons als nieuwe bondscoach. "Wij zijn ervan overtuigd dat Mark voor de Leeuwinnen de juiste persoon op de juiste plek is. Ondanks zijn jonge leeftijd bulkt hij van de ervaring in de top van het vrouwenvoetbal en heeft hij bovendien laten zien dat hij zowel talenten als topspelers beter kan maken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is een (Engelse) Amerikaan nou het enige dat beschikbaar is? Ik heb bij Amerikanen het idee dat ze perfect een teamspirit kunnen creëren maar voor de rest weinig kaas van het spelletje hebben gegeten.
Zou pak 'm beet Hans Kraay jr, Alex Pastoor of Hans de Koning ofzo niet haalbaar en minstens even goed zijn?

12 mei 2021 om 09:26

Dat er geen Nederlandse coach beschikbaar is blijkbaar is idd een beetje vreemd. Maar het Amerikaanse voetbal is al jarenlang van een vrij goed niveau, hoor.

Natuurlijk is voetbal daar niet zo groot als American Football, Honkbal of Basketbal, maar het is echt geen hobbysport meer

12 mei 2021 om 11:29

Nouja, ik denk niet dat heel veel trainers op een baantje als bondscoach van de vrouwen zitten te wachten, als ik heel eerlijk ben. Zal geen vetpot zijn, is een heel andere manier van werken, en qua prestige is het natuurlijk ook niet bijzonder. Dan kom je al gauw uit bij mensen die al gewend zijn om in het vrouwenvoetbal te werken en dat zijn er ook in Nederland niet veel natuurlijk.

12 mei 2021 om 13:50

Typische dan zo'n hardnekkige vooroordeel over Amerikanen in het voetbal blijft opspelen. Neem bijvoorbeeld Bob Bradley, toch ook een kundige coach hoor. En deze Parsons heeft zich niet alleen in Amerika laten gelden. En dan die Nederlandse voorbeelden erbij benoemen. Dat sluit toch niet aan in het profiel die de Knvb hanteert in hun zoektocht naar een nieuwe coach?

Als ze bij deze man zijn uitgekomen moeten er wel heel veel mensen "nee" gezegd hebbrn. Als je het vrouwenvoetbal nog mee op de kaart wil zetten is het toch veel handiger als je een nederlandsen bondscoach hebt die bv ook in talkshows kan aanschuiven. Het liefst zou je dan ook nog een grote naam willen hebben als Seedorf of van bronckhorst ofzo

Hoe kom je bij zo'n trainer uit. Toch een totaal onbekende persoon voor de normale voetbal volger. Tja Nederlandse kandidaten waren niet voor handen. De oud Amerikaanse bondscoach wilt dus blijkbaar ook niet, of is te duur. Wat ik wel vreemd vind is dat de Oranje Leeuwinnen nog steeds onder de amateurtak vallen en die dus op zoek moeten naar de bondscoach. Dan was ik toch voor Sjaak Polak gegaan die het bij ADO vrouwen echt goed doet, of Veurnink (assistent) met Torny bijvoorbeeld (jong Oranje).

12 mei 2021 om 15:05

Het gaat er niet om of jij en ik die man kennen. Het gaat erom dat hij thuis is in het vrouwenvoetbal en prestaties moet leveren. Als hij daarvoor de beste keuze is, dan is dat zo

Sjaak Polak mag niet aangezien die niet in het bezit is van Eufa Pro maar Eufa A
Voor de vrouweneredivisie heb je geen Uefa Pro nodig.

Als trainer met Eufa Pro snap ik ergens dat je hier niet in wilt stappen, je krijgt veel belangstelling, media aandacht en kan naar wk's en ek's maar als je in de Kkd, 2e divisie of 3e divisie terecht komt werk je met kwalitatief betere spelers.

Ik dacht dat Gullit bij Rondo had gezegd dat er een vrouwelijke coach zou komen. Wij hebben in Nederland toch echt veel jonge talentvolle trainers en veel ervaren trainers. Snap deze niet zo heel goed.

20 mei 2021 om 17:31

Je moet wel presteren met deze groep. Dus denk dat een ervaren coach gewenst is, in plaats van een jonge talentvolle coach. En veel Nederlandse mannen willen niet.

Je vraagt je toch altijd af hoe zo iets zou zijn gegaan als Lious van Gaal bondscoach was geweest/geworden van de Oranje leeuwinnen.

20 mei 2021 om 15:54

Dan zouden we gaan Juichen! Het zou qua media aandacht sowieso winnen, want spektakel gegarandeerd met Louis.

Rare aanstelling die Amerikaan. Als die de hele tijd op en neer moet vliegen dan wordt oranje een bijbaantje voor hem en gaat de echte focus naar zijn eigen club. In Nederland hebben we honderden trainers zonder club en dan gaan we dit soort fratsen uithalen.

20 mei 2021 om 16:06

precies wat ik dacht. Zo'n dubbelfunctie is toch bijna niet te doen. Zeker als je ook nog op twee verschillende continenten actief bent. Vreemde keuze.

20 mei 2021 om 16:21

Ik snap je punt zeker, maar betwijfel of er een Nederlandse trainer zit te wachten op het Nederlands vrouwen elftal met alle respect overigens.

20 mei 2021 om 17:12

Nou, er zijn toch zat trainers in de Eredivisie Vrouwen die je kunt polsen? Sjaak Polak bijvoorbeeld, of de trainers van PSV en Twente, dat zijn vgm de topclubs. Denk dat die trainers het een enorme eer en promotie zullen vinden om de Oranje Vrouwen te coachen.

20 mei 2021 om 17:21

Dat lijkt me nou wel weer een slechte combinatie: bondscoach zijn en tegelijkertijd als trainer actief zijn in de hoogste competitie van het land waar je bondscoach van bent. Dat is vragen om gefronste wenkbrauwen en belangenverstrengeling.

20 mei 2021 om 17:26

Ik bedoelde eigenlijk gewoon een trainer overnemen van één van die clubs, geen dubbelfunctie. Uiteindelijk wil je als trainer ook doorgroeien, en dan zijn de Oranje Vrouwen in principe een stap vooruit.

20 mei 2021 om 17:26

ze moeten volgens mij een uefa pro opleiding volgen. voordat ze de oranje vrouwen mogen trainen.

20 mei 2021 om 17:41

de nwsl duurt tot eind oktober.

heel mooi amerikaanse coach die thuis is in het vrouwenvoetbal. USA is het land van vrouwenvoetbal hopelijk kan hij nieuwe stap maken met de oranje leeuwinnen zodat ze in 2023 hopelijk wereldkampioen kunnen worden

lucaij

Oranjeleeuwinnen hebben geen behoefte aan derde rangs trainers die nergens aan de bak komen ala arjan van der laan maar coaches die hun sporen verdiend hebben in het vrouwenvoetbal

Ik ken deze beste man niet, maar ik vind het altijd wel een teken van zwakte dat je een bondscoach haalt uit het buitenland net als bij de Belgische mannen. Ik weet niet wie ze allemaal benaderd hebben voor deze functie, maar ik denk dat er echt wel goede Nederlandse coaches te vinden zijn, tuurlijk niet een Koeman of Bosz maar ik denk dat het wel een hele mooie baan is voor veel coaches.

20 mei 2021 om 17:27

Marks Parsons heeft ervaring met het trainen van een vrouwen team.

Ik neem aan dat (vrijwel?) niemand deze man kent, maar het is bij voorbaat een ontzettend opmerkelijke aanstelling. Kon er nou echt in Nederland geen goede trainer gevonden worden die zin had in deze klus en die in staat is het spelniveau een beetje naar een hoger niveau te tillen? Gaan we echt beter worden van een maar 34-jarige buitenlander die dus ook niet echt zal overlopen van de coachende ervaring? En dan nota bene nog een Amerikaan ook - bepaald geen land met voetbaltraditie of -visie. Het is een hele karrenvracht aan eigenschappen die niet echt vertrouwen geven, maar we gaan er vanzelf achterkomen of deze man desondanks een groot talent en visionair is. Ik ben in elk geval wel benieuwd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren