Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marco van Basten trekt spijkerharde conclusies over Matthijs de Ligt

Laatste update:

Marco van Basten heeft zich kritisch uitgelaten over Matthijs de Ligt. De analist van Ziggo Sport vindt dat de centrumverdediger van Bayern München nu niet beter is dan in zijn tijd bij Ajax. "Het wordt wel tijd dat dat op gaat schieten", zegt Van Basten onder meer over de ontwikkeling van De Ligt.

De Ligt staat woensdagavond, net als vorige week in de heenwedstrijd, in de basis tegen Arsenal. De Oranje-international vormt een koppel met Eric Dier en werd vooraf onder de loep genomen door Van Basten, die benieuwd is hoe hij zich staande zal houden tegen de aanval van the Gunners.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Hij staat vandaag wel voor een examen, zeker", begint San Marco in gesprek met presentator Wytse van der Goot. "Als je hem vergelijkt met hoe hij een paar jaar geleden bij Ajax speelde, vind ik hem niet direct beter geworden."

"Hij is inmiddels meer ervaren, maar ik vond hem vroeger rustiger aan de bal. Hij moet leren verdedigen met losse wangetjes. Dat heeft hij nog steeds niet onder controle. Hij blijft overal induiken. En is dus nog veel te vaak geblesseerd."

Of 'het nog wel komt', weet Van Basten niet. Wel ziet de drievoudig Ballon d'Or-winnaar een reden voor zijn vermeende stagnatie. "Hij had de pech dat hij met Bonucci kwam te staan en Chiellini viel af. En dat is een jongen waar je wél veel van leert. Maar die raakte geblesseerd en was weg. Ik hoop dat hij het nog redt, want hij heeft wel aanleg. Het wordt wel tijd dat dat op gaat schieten."

De Ligt maakte als tiener furore bij Ajax, waarmee hij in zijn debuutseizoen (2016/17) tot de finale van de Europa League reikte. Twee seizoenen later was De Ligt al helemaal onomstreden in de defensie van de Amsterdammers. Onder aanvoering van de imposante De Ligt reikte Ajax tot de halve finale van de Champions League.

De Ligt vertrok na het seizoen 2018/19 naar Juventus, de club waartegen hij in de kwartfinale van het legendarische Ajax-seizoen scoorde met een rake kopbal. In Turijn kwam De Ligt nooit helemaal uit de verf, al kwam hij daar uiteindelijk wel tot 117 duels.

In de zomer van 2022 opteerde De Ligt voor een transfer naar Bayern, waar hij stormachtig begon. Dit seizoen is de 24-jarige mandekker echter allerminst zeker van een basisplaats. Dat heeft alles te maken met Dayot Upamecano en Kim Min-jae, die normaliter de voorkeur krijgen bij der Rekordmeister.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Marco heeft gelijk...
Deze jongen kan beter en is nog niet gelukkig in munchen. ..
Tijd voor een nieuwe stap??

17 april 2024 om 22:17

Is van Basten ooit wel eens positief? Oprechte vraag....

17 april 2024 om 22:49

Waarom moet hij positief zijn. Hij is terecht kritisch. Hij is niet beter geworden. Sterker nog ik vond hem bij Ajax beter dan nu.

17 april 2024 om 23:18

Moet hij positief zijn dan? Ik vind dat Marco spelers prima beoordelen. Hij gaat bijna nooit mee in de hype, de beste man is gewoon niet zo onder de indruk van Nederlandse 'super talenten'. En dat weet hij ook vaak goed te onderbouwen. Tot nu toe heeft ook geen enkel talent zijn ongelijk bewezen. Zyech lukte het bijna, maar ook over hem had Marco uiteindelijk een beetje gelijk.

18 april 2024 om 08:27

niet mee gaan in de hype, maakt je niet mee een goede analist. Dat kan je ook zien popie joop gedrag. Kijk mij is C zeggen, terwijl iedereen A roept...

18 april 2024 om 14:15

Kan het niet zijn dat de verwachting hoger is?

18 april 2024 om 19:12

@leeds01 Liever dat "popie joop gedrag" dan kritiekloos meegaan in de hype, omdat hij voor een specifiek land of elftal uitkomt.

Marco ziet niet wat mensen verdedigend kunnen. Alleen maar aanvallen en in balbezit. De ligt heeft zich aan italiaans voetbal aangepast en nu heeft hij een drol van een trainer. Zo slecht is hij echt niet!

Hoeveel hele wedstrijden zou Marco van De Ligt gezien hebben sinds hij bij Ajax weg is? Ik gok nog geen 10. Hij maakt nog steeds zijn slippertjes maar dat deed de gerenommeerde F de Boer zijn hele carrière. Het is gewoon geen verdediger die spitsen 90 min kan uitschakelen. Maar als je hem naast bijv een Romero bij Spurs zet is dat gewoon een super duo. Hij heeft gewoon een sloper naast zich nodig in een 4 mans verdediging.

17 april 2024 om 21:54

goed punt.. de meeste van deze "analisten" en ex voetballers zijn helemaal geen voetbal gekken. Daarin vind ik bijvoorbeeld een Boskamp een betere bron.

17 april 2024 om 21:56

Marco van Basten kijkt ook geen voetbal. Alleen als hij een pot moet analyseren dan. Met het WK was er toen ook zo'n moment dat hij niks kon vertellen over Pulisic geloof ik. Viel hij maar terug in een paar abstracte termen. Komt hij ook alleen vanwege zijn naam mee weg, helaas.

17 april 2024 om 21:57

Ja want Blind was echt een sloper.. denk dat hij juist de sloper uit moet hangen. Met van Dijk naast hem in oranje is het ook altijd onwennig met De Ligt.

17 april 2024 om 22:04

Ik zie ook juist in de ligt de sloper, om het zo maar even te noemen. En daar hoort een voetballend sterke speler naast te staan, iets wat hij veel minder is. Slopers zijn vaker wat mindere voetballers

17 april 2024 om 23:59

Naast Romero? De ligt is juist de sloper. Voetballend en opbouw is het niet zo bijzonder eigenlijk.

"Het wordt wel tijd" - okay, als we naar de tijdlijn kijken van die andere absolute wereldster in Oranje dan zien we dat Virgil van Dijk op z'n 24e, de huidige leeftijd van De Ligt, net de overstap van Celtic naar Southampton had gemaakt en daarvoor FC Groningen op z'n CV had. De Ligt heeft nu al bijna 2 seizoenen van Bayern er op zitten (waarvan één zeer succesvol), Juventus en dus Ajax. Er zijn echt weinig verdedigers op de wereld überhaupt die dat kunnen zeggen.

Daarnaast paste het voetbal van Ajax De Ligt natuurlijk als gegoten: hij was een van de vormgevers van het succes. En is het niet zo raar dat hij daarna niet veel beter lijkt te zijn geworden omdat het toen ook wel erg goed was. Ik denk dat De Ligt nu ook een coach heeft die niet het voetbal met Bayern wil spelen waar De Ligt echt goed in zou zijn. Over Koeman maar te zwijgen.

17 april 2024 om 21:53

Er werd wel meer van verwacht, want wat De Ligt toen bij Ajax liet zien op die leeftijd was ook erg bijzonder.

17 april 2024 om 22:03

Als de Ligt bijvoorbeeld samen met Lisandro Martinez een duo zou vormen dan zal die ongetwijfeld weer laten zien dat hij bij de beste centrum verdedigers hoort.
De meeste mensen gaan simpelweg niet wekelijks naar Bayern kijken dus de waarheid is dat de meeste mensen geen idee heeft hoe hij het daar doet. Wat sommige bijvoorbeeld nog wel weten is dat hij vorig jaar een stuk stabieler was dan die Upamecano, en toch word er door van Basten gedaan alsof de Ligt het niveau niet heeft.

17 april 2024 om 23:04

Meer dan wat?

Vorig jaar TOTS en nu staat ie ook altijd basis terwijl de concurrentie is toegenomen. Daarnaast staat ie ook weer in de semi’s van de CL.

17 april 2024 om 23:54

Altijd basis? Altijd bank zul je bedoelen, heeft in totaal 1600 minuten gespeeld. Dat is zelfs met zijn blessure in het achterhoofd heel weinig.

17 april 2024 om 22:03

Maar zelfs als de Ligt gewoon blijft zoals hij nu is, zou dat dan ook niet goed genoeg zijn? Waar moet hij dan nog naartoe groeien?

Sommige spelers zijn laatbloeiers, het lijkt erop dat de Ligt vooral een vroege bloeier was. Nou en?

18 april 2024 om 01:20

Speelde vandaag gewoon weer een goede pot. Kim viel in en veroorzaakte bijna 3x een goal voor Arsenal. Met een normale trainer had hij alle potje basis gestaan. Met afstand de beste centrum verdediger van oranje. Ja met afstand. V dijk doet namelijk veel te vaak aan schijn verdedigen.

18 april 2024 om 13:27

De Ligt is inmiddels de 5e keus centrumverdediger bij Oranje, en hij is "met afstand de beste"? Je kan idd best discussieren of hij niet wat hoger in de pikorde moet staan, maar dat moet je uiteindelijk wel verdienen met goede wedstrijden.

18 april 2024 om 19:33

Musi, De ligt is ook gewoon een goede verdediger en ik begrijp niet waarom we verwachten dat het allemaal nog beter moet.

Ik vind van dijk ook een top verdediger, daar vind ik niks schijn aan,

18 april 2024 om 07:07

En dus zag je bij van Dijk de nodige ontwikkeling waarvan van Basten vind dat die bij de Ligt achterwege blijft en in mijn opinie heeft hij daar gelijk in er is maar bar weinig verschil met de Mathijs van 19 en die van 24

18 april 2024 om 07:49

Eerste seizoen Bayern was ook top en nu speelt die ook goed. Maar heeft de ligt alle hoge verwachtingen waargemaakt? Dat denk ik niet. Zelfde heb ik met Frenkie. Niet dat beide miskopen zijn of altijd slecht spelen maar puur de hoge verwachtingen. Die zijn natuurlijk op 17/18 jarige leeftijd en 21 jarige leeftijd gemaakt.

Dan kun je je afvragen of ze die stap gemaakt hebben. Dat denk ik dus eerlijk gezegd niet. Misschien wel als een coach als Nagelsmann bij Bayern komt en Frenkie naar bijv Arsenal gaat

Dit is Mathijs de ligt hoe het is.
Beter zal het niet worden en beter is het niet geweest.
Als je kijkt naar welke transfersommen zijn betaald voor de ligt en eigenlijk de algehele Ajax lichting van “toen” , kun je alleen maar concluderen dat deze spelers voor veel meer verkocht zijn dan dat ze daadwerkelijk waard waren, maar dat is een ander verhaal.
Wat dat betreft heeft Mark overmars het prima gedaan in de onderhandelingen.
Alles wat blonk was goud, nu zie je toch dat het wat doffer is dan wat het heeft geblonken , nadat het onder een vergrootglas is gezet. Beetje typisch , Ziyech , Frenkie de jong (waar men van denkt dat die wel even de wereldbeker voor ons zal winnen), en noem maar op.

Tja omdat hij zo jong al zo goed was hadden we misschien verwacht dat hij op een gegeven moment de ultieme verdediger zou worden. Aan de andere kant speelt hij gewoon bij 1 van de grootste clubs van de wereld dus kan je ook niet zeggen dat hij er niks meer van bakt. Vorig seizoen ook nog in het elftal van het jaar in de Bundesliga dus hij is meer dan prima bezig.

Wat een onzinartikel. De ligt heeft denk ik 4-5 wedstrijden niet in de basis gestaan aan t begin van t seizoen. Volgens mij speelt ie nagenoeg altijd als hij fit is.Upamecamo en Kim krijgen normaliter echt niet de voorkeur boven De Ligt.Vorig jaar ook gewoon TOTS in de Bundesliga.

Waarom zou je beter moeten worden als zijn fantastische fase bij Ajax? Dat was gewoon top. Dat niveau evenaren is al werelds.

Van basten je lult maar raak.
Op 29e was jij ook al op,hoe kritisch moesten we tegen jouw zijn toendertijd ook zijn
Ronaldo , messi , Modric, de rossi ga zo door met blessures en kwamen ze terug en spelen nog

Neem een voorbeeld van Hasebe stille kracht can Eintracht Frankfurt op zijn 40e en nog bezig op niveau

Het is wel anders dan bij Ajax, waar hij precies tussen drie ervaren jongens Blind, Schone en Veltman stond die al zijn positionele fouten konden opvangen, dat is voor een jong talent heel lekker voetballen in een ploeg waar voor de rest ook alles goed viel dat seizoen. Bij Juventus en nu Bayern moet hij echt op eigen benen staan, en dat doet-ie op zich prima voor een jongen van pas 24 jaar. Ik ben best kritisch op De Ligt geweest maar ik heb nog altijd groot vertrouwen dat die over een jaar of vier echt wereldtop is.

Het is altijd makkelijk om een individu eruit te pakken, De Ligt heeft niet de spelers om zich heen die net zo waren als in zijn Ajax tijd. Kijk naar Messi die heeft ook spelers om zich heen die voor hem werken of snappen hoe hij speelt. Ja je hebt individuele klasse maar hoe lang heeft het geduurd bij Messi’s voordat hij een WK won en de juiste spelers om zich heen had. De Ligt is een prima verdediger mits je hem juiste manier gebruikt. Ander voorbeeld is Van der Beek die speelt drama omdat er geen team is zoals Ajax en hij dus eigenlijk een beperkte speler is in die zin.

De ligt weer de nul gehouden, sober maar prima gespeeld.. Duitse pers roemt hem.. geen idee waar Marco het over heeft..

Ach in de zomer zal die ons EK weer verpesten, Mark my words

18 april 2024 om 09:38

Echt heh, ben dan benieuwd wat de reacties zullen zijn.

Van Basten die iemand beschuldigd van te vaak geblesseerd zijn... wie is er ook al weer op z'n 28e gestopt met voetballen omdat z'n enkel het niet meer aankon. Op zich heeft hij gelijk dat de Ligt zich niet heeft ontwikkeld, maar ik vind van Basten voornamelijk onzin uitkramen. Zoals een supporter hem al eens noemde.... hij is een Pannekoek!

Ik heb het niet 100 keer gezegd maar misschien wel 1000 keer. De Ligt is de beste verdediger allertijden. Het zal even duren totdat iedereen het gaat beseffen maar wat een voetballer is dat zeg. Ik vond Canavarro ook echt super geweldig bij Inter, later won hij de goudenbal bij Real maar als ik de Ligt zie, die is gewoon 10 keer beter dan Canavarro.

In de tijd dat de ligt bij Ajax speelde vond ik Ajax ook het niveau hebben top 20 Europa.
Met name bij Juventus is hij slechter geworden. Veel te fysiek, dat paste helemaal niet bij hem. Juist bij Bayern tikt hij weer het niveau van Ajax aan.

Gewoon een goeie verdediger, niks mis mee toch? Zal nooit een VVD worden, maar spelen bij Bayern of Man U oid is toch prima?

18 april 2024 om 14:13

Niemand zal ooit een Virgil van Dijk worden, net zoals niemand Mathijs de Ligt zal worden. Wat bedoel je daarmee? Is Virgil van Dijk het ultieme te bereiken als verdediger? Ben ik het niet mee eens namelijk. Virgil van Dijk is een goede verdediger met een aantal zeer goede perioden in z'n carriere.
De Ligt is nog jong. Is als een komeet gekomen en ik denk dat z'n verwachtingspatroon harder is gegroeid dan hijzelf. Ik vind hem vrij sober maar daarmee ook heel degelijk. Heel goed, met nog groeipotentie. Kan prima een uitstekende verdediger worden en als je dan perse wilt vergelijken. Gezien z'n leeftijd kan hij ook nog een mooiere carriere krijgen dan Van Dijk.

Mag ook hopen dat ie geen basisplek in oranje heeft, die man kan de druk nooit aan in oranje, zie het alweer voor me, in de volgende ronde en dan tegen een middelmatige tegenstander eruit omdat hij weer eens loopt te schutteren

18 april 2024 om 17:56

ik zou hem op dit moment niet opstellen nee. Met 4 achterin vind ik Van Dijk en Ake beter als centraal duo. Met 5 achterin vind ik hem niet sterk overkomen. Mogelijk als middelste verdediger, maar dat is Van Dijk nu beter en daar heb je ook De Vrij nog

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren