Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester United wint ruim bij terugkeer Pogba en Ibrahimovic

Laatste update:

Manchester United blijft in de Premier League enigszins in het spoor van koploper Manchester City. Het team van José Mourinho beleefde zaterdagavond op eigen veld een valse start tegen Newcastle United, maar trok aan de hand van een excellerende Paul Pogba uiteindelijk toch aan het langste eind: 4-1. De Franse middenvelder maakte zijn eerste minuten sinds september en was met een doelpunt en een assist belangrijk voor the Red Devils. Zlatan Ibrahimovic maakte als invaller zijn rentree na zeven maanden blessureleed. De achterstand van Manchester United op City bedraagt nu acht punten.

De voortekenen waren bijzonder positief voor Manchester United. Pogba keerde na ruim twee maanden blessureleed terug in de basiself, terwijl ook Ibrahimovic dus weer tot de wedstrijdselectie behoorde. De Zweed moest nog wel genoegen nemen met een plekje op de reservebank en zag hoe zijn teamgenoten ondanks een overwicht in de openingsfase al vroeg in de achtervolging moesten. Newcastle United combineerde fraai over de rechterflank, waarna DeAndre Yedlin met een voorzet Dwight Gayle bereikte. De spits schoot de bal vervolgens via de binnenkant van de paal voorbij David de Gea: 0-1.

Het bezoek was bij vlagen gevaarlijk op de counter en bleef aanvankelijk eenvoudig op de been. In de slotfase van de eerste helft ging het echter toch nog volledig mis voor the Magpies. Anthony Martial tekende eerst op aangeven van Pogba met een knappe kopbal voor de gelijkmaker, waarna Chris Smalling in blessuretijd de 2-1 verzorgde uit een voorzet van Ashley Young. Daarmee leek de koek wel op voor de eerste helft, maar Newcastle United deed in de slotseconden toch nog een keer van zich spreken in aanvallend opzicht. Isaac Hayden stuitte van dichtbij echter op De Gea.

Na de onderbreking wist de thuisploeg al vrij snel de beslissing in het duel aan te brengen. Marcus Rashford werd in het strafschopgebied van Newcastle United bereikt door Romelu Lukaku, waarna de Engelsman het leder met het hoofd panklaar legde voor de instormende Pogba: 3-1. Daarna had Manchester United weinig meer te duchten van het elftal van Rafael Benítez. Doelman Rob Elliot zag de ene na de andere aanval op zich afkomen en moest uiteindelijk nog één keer vissen. Lukaku schoot twintig minuten voor tijd van dichtbij hard raak na een combinatie met Juan Mata. Vlak na het doelpunt van de Belg werd Ibrahimovic binnen de lijnen gebracht, maar de vedette slaagde er in het kwartier dat hem gegund was niet meer in verandering aan te brengen in de stand, ondanks een acrobatische poging die werd gekeerd door Elliot.

Wint Manchester United de Engelse landstitel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met Pogba erbij is er toch een andere man U. Daarbij is de terugkeer van Ibrahimovic net zo belangrijk. Goede wedstrijd gezien van Man U maar zie City geen misstap maken richting de kampioenschap.

Wel ziek hoor. Ibra kan prima als 10 spelen. Kan je gewoon de laatste 20 minuten Ibra inbrengen.

19 november 2017 om 01:31

Ongekend. Hij is niet meer wat die geweest is. Maar wat een luxe. Ibra inbrengen als wisselspeler.

Geweldige basiself van United. Dan ook niet verrassend dat ze er hier 4 maken. Hopelijk ziet Mourinho een keer in dat het juist vaak loont om zo te beginnen (ipv de lelijkere spelers als Herrera), maar hem kennende is dit iets eenmaligs. Dit United zie ik namelijk wel graag voetballen.

18 november 2017 om 20:36

Het was natuurlijk ook uit noodzaak, omdat Pogba, toch redelijk bepalend, er een tijd uit lag. Nu Pogba en Zlatan terug zijn heeft United gewoon weer veel opties. Zie ze dan ook gewoon weer doorgaan met winnen nu, probleem is alleen dat ik City dit niet meer zie verpesten.

18 november 2017 om 20:38

Alsnog werd een Mata heel vaak op de bank gelaten bijvoorbeeld. Pogba zou niet zo'n groot verschil moeten maken.

18 november 2017 om 20:43

Totdat Pogba geblesseerd raakte speelde Mkhitaryan op 10 en Mata vaak op rechts. Dus evengoed een aanvallende opstelling. Blijkbaar maakt Pogba du's wel zo'n verschil volgens Mourinho.

18 november 2017 om 20:44

Pogba in vorm is dan ook 1 vd beste middenvelders die er rondlopen. Als een De Bruyne wegvalt bij City heb je hetzelfde. Of een Sanchez bij jouw club. Dan ga je er gewoon merkbaar op achteruit, daar doe je nu eenmaal weinig aan!

18 november 2017 om 22:43

Laatste 4 wedstrijden (deze niet meegerekend) speelde Mata 1 keer.

19 november 2017 om 01:05

Dat was toch (deels) het punt? Toen Pogba nog speelde, durfde Mourinho aanvallender te spelen. En of Mata speelt of niet is niet echt het punt. Met Pogba durft Mourinho met een echte 10 te spelen, Mkhi of nu dus Mata, en staat er een aanvallender team.

Geflatteerde uitslag. Ook als je naar de statistieken kijkt kun je concluderen dat 4-1 wel geflatteerd is. Ach, strijdend ten onder met bij vlagen goed spel.

18 november 2017 om 20:33

Newcastle was nergens. Dat je daar naar hebt kunnen kijken de tweede helft en dan ook nog eens zoiets zeggen.

18 november 2017 om 20:40

Tweede helft viel tegen maar in de eerste helft had het ook zomaar een voorsprong voor Newcastle kunnen zijn.

18 november 2017 om 22:44

lol Newcastle stond ook (tijdelijk) op voorsprong.

18 november 2017 om 20:34

"geflatteerde uitslag", zegt de Magpie lol. Het had makkelijk 6-1 of 7-1 kunnen zijn.

18 november 2017 om 20:38

11 schoten tegenover 12 van Manchester United. Had beide kanten op kunnen vallen.

18 november 2017 om 20:39

Nu ben je gewoon aan het trollen. Maar print lekker je statistieken en doe ze onder je kussen. Slaap lekker.

18 november 2017 om 20:56

Hahaha jullie hadden geen kans man! Leuk gestreden maar kansloos...

Geweldige wedstrijd gezien. United bijna weer op zijn sterkst.

Martial en Pogba weer samen op het veld, wat een feest. Met die 2 gaat het allemaal toch een stuk makkelijker. Hopelijk blijven ze fit en kan United nu een dikke reeks neerzetten, want dat is echt nodig als ze willen aanhaken bij City. Denk dat United een stuk of 8 potten achter elkaar moet winnen om dichterbij te komen.

19 november 2017 om 09:48

Laten we niet hopen dat Manchester City meer ster spelers blessures krijgen want dan heeft Manchester United geen genade en zullen ze de titel naar huis nemen van een geweldig spelende Manchester City

Pogba zó belangrijk voor United. Hij is toch echt de lijm van het elftal, plakt het allemaal aan elkaar. Het loopt echt zoveel beter met hem erbij. Glad he's back.

OT: Hoe hij Rom's goal vierde, terwijl hij op weg naar de kleedkamer liep na zijn wissel, was prachtig om te zien. Team spirit zit wel goed.

Guess who's back inderdaad. Wat een legende. Eind november al weer op het gras te vinden.

Ja, tegen de lager geklasseerde clubs in eigen huis is United altijd erg goed wanneer iedereen fit is...

18 november 2017 om 20:45

Er zit een kras op je plaat Chimo xD

18 november 2017 om 20:48

Eerder bij United xD Als ze een keertje beter gaan spelen tegen de betere tegenstanders hoor je me niet meer

Deze opmerking is bedoeld voor de mensen die elke keer helemaal lyrisch zijn wanneer United met 3 goals verschil wint in eigen huis tegen een laagvlieger en roepen dat ze zo geweldig zijn. Maar de werkelijkheid is anders natuurlijk.

18 november 2017 om 21:31

Ze wonnen toch ook van spurs?

19 november 2017 om 01:09

Chimo doelt voornamelijk op het spel. Mourinho speelt natuurlijk behoudender tegen de top 6. Dat is gewoon zo. Ikzelf lig daar niet wakker van. Ik vind het erger dat er punten verspeeld worden tegen stoke en huddersfield. Maar de resultaten zijn idd niet heel slecht. 1 gewonnen, 1 gelijk, en 1 verloren (dacht ik) tegen de top 6.

19 november 2017 om 01:15

@chimo Doelsaldo 27-6. Er is wel wat meer gebeurt dan dat "united met 3 goals verschil wint in eigen huis tegen een laagvlieger". En ik lees hier weinig reacties over hoe geweldig ze zijn. Het gaat dit seizoen veel beter dan voorgaande jaren en vandaag was een prima resultaat. Tegen een middenmoter. Ik zie niemand uit zn dak gaan.

19 november 2017 om 08:26

@corleonevito,
Ik wist dat iemand dat ging zeggen, maar dat is de enige wedstrijd dit seizoen die ze winnen van een club uit de top 10. Dat is toch heel karig?

@dante,
Het erge is dat het lelijke spel van United ook totaal geen resultaat oplevert. Je zegt het zelf al. Ze verspelen punten tegen clubs als Stoke en Huddersfield Town. En daarnaast winnen ze ook nauwelijks topwedstrijden. Met de spelers die United heeft vind ik dat echt schandalig. Helemaal omdat het team nagenoeg fit is.

19 november 2017 om 09:37

Is Spurs dan ook verschrikkelijk omdat ze niet al de topwedstrijden winnen? Nee want die spelen aanvallend en dat is altijd effectief wil je zeggen? United doet het gewoon prima dit seizoen, al zijn we nog steeds niet waar we willen staan natuurlijk. Ik ben ook gen fan van Mourinho en was geen grote voorstander van zijn komst, maar het voetbal wat we zien is echt wel vele malen beter dan dat onder van Gaal en Moyes. United speelt indd vaak behoudend in topwedstrijden, maar dat geeft toch vaak het gewenste resultaat, ook al zou ik het ook liever anders zien. Maar kom op in andere wedstrijden laat United het echt wel zien. Zo overdreven die haat richting een hele club omdat Mourinho er zit.. En elke club laat wel eens punten liggen, ook tegen laagvliegers, dat is juist het mooie aan de premier league

19 november 2017 om 09:55

Nou mijn schuifdak staat open.hahaha

Geweldig met Pogba, Zlatan Marcus Rojo weer in het team.Ik vind dat Manchester United niet onder doen met Manchester City als concurrent

19 november 2017 om 12:45

@jvl,
Daar sla je dus de plank volledig mis. Dat behoudende spel geeft juist vaak Niet het gewenste resultaat. Tenzij je graag verliest of gelijk speelt. Daarnaast is het niet behoudend, maar ultra ultra ultra behoudend. Park the bus zeg maar. Letterlijk 11 man achter de bal. Verschrikkelijk om te zien. Tottenham heeft tenminste nog de intentie om de wedstrijd te winnen.

Onder Van Gaal was het voetbal ook niet altijd grandioos, maar hij had tenminste het excuus dat er afscheid was genomen van 4 steunpilaren en de halve selectie geblesseerd was. Daarnaast haalden ze de meeste punten in onderlinge ontmoetingen met de top 6. Vaak zelfs met geweldig voetbal.

De selectie van nu is trouwens ook niet te vergelijken met die van Van Gaal. Hij had niet de beschikking over Mhiki, Zlatan, Lukaku, Pogba, Bailly en Matic. Ook waren Rashford en Martial toen 2 jaar minder ver in hun ontwikkeling.

Geweldige wedstrijd wat heb ik pogba toch gemist. Met hem erbij zie je echt een wereld van verschil. Zijn afwezigheid gaat ons de titel kosten ben ik bang.
Als ik mourinho was zou ik het elftal zo houden mikhitarian hoef ik voorlopig niet terug te zien.

Eerste helft was niet best.
Waar united moeite had met Newcastle.
En best wat goeie tegenstoten moest slikken.
Door een inviduele actie op eengoeie 1-1. En met wat power de 2-1. Kwamen nog goed weg dat het ng geen 2-2 werd voor rust.
In de tweede helft heer en meester en de wedstrijd uiteindelijk makkelijk naar zich toe getrokken. Met paar leuke combinaties.
2 leuke mooie doelpunten gezien.

United moet voortaan altijd zo spelen met 4 man achterin. En een creatieve man achter Lukaku.
Daar spelen ze de beste wedstrijden.
Dus waarom ook niet tegen de grotere clubs.
Teren Chelsea kwamen ze er gewoon niet aan te pas met die 3 of 5 man achterin.

Pogba liet zn waarde weer eens zien. En hoe belangrijk hij is voor dit team.
Vorig jaar waren veel die het een miskoop vonden en zn waarde niet liet zien.
Maar nu al onomstreden. Doelpunt en een assist.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren