Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester United-huurling bijt tegenstander en wordt zwaar gestraft

Laatste update:

Burton Albion moet het voorlopig stellen zonder doelman Kieran O’Hara. De 23-jarige doelman, gehuurd van Manchester United, is voor zes wedstrijden geschorst omdat hij in de wedstrijd tegen Peterborough United in de arm van tegenstander Sammi Szmodics heeft gebeten. Behalve de schorsing krijgt hij door de FA ook een boete van omgerekend bijna 2900 euro opgelegd.

Het incident deed zich voor op zaterdag 29 februari bij het 1-1 gelijkspel tegen Peterborgouh United. O’Hara ging vlak voor rust in de fout. Szmodics beklaagde zich bij scheidsrechter Brett Huxtable, maar hem was het incident ontgaan en hij deelde dan ook geen straf uit. De arbiter vermeldde het incident na afloop echter wel in zijn rapport, ondanks dat Burton-manager Nigel Clough tegenover de BBC liet weten dat Peterborough geen klacht had ingediend.

“De scheidsrechter zei dat wanneer er een klacht was ingediend, hij dit in zijn rapport op moest nemen. Dat is begrijpelijk”, zei Clough woensdag. “Peterborough heeft er geen probleem van gemaakt. Het komt letterlijk af van de scheidsrechter.” Een woordvoerder van de Engelse voetbalbond laat weten dat het bijten van O’Hara bewezen is en dat hij wordt gestraft ‘vanwege gewelddadig en/of ongepast gedrag’.

O’Hara moet de wedstrijd van zaterdag tegen Lincoln City aan zich voorbij laten gaan en mag pas in april weer in actie komen. De Ierse sluitpost komt uit de jeugdopleiding van Manchester United. Hij kwam nog nooit in actie voor het eerste elftal van the Red Devils. De 23-jarige keeper werd eerder verhuurd aan Stockport County en Macclesfield Town. Zijn contract op Old Trafford loopt na dit seizoen af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Suarez is eindelijk niet meer zo raar bezig, komt deze gast even leuk doen. Waarom zou je iemand bijten haha

6 maart 2020 om 23:19

Gelukkig was alleen Suarez een beetje gek... Natuurlijk is bijten belachelijk maar hoeveel idioten met een te kort lontje lopen er wel niet rond? Dan nog beter dit dan die belachelijke doodschopppen die regelmatig voorbij komen.

7 maart 2020 om 01:44

Liever dit dan een schop??? Ik vind bijten echt iets kannibaals hebben, heb liever dat je iemand gewoon per direct op z’n gezicht slaat dan dat je hem bijt. Natuurlijk is geen van alle goed, maar als je iemand bijt met opzet zit er toch wel echt een flinke steek los.

7 maart 2020 om 05:55

Eerlijk, een beet geeft hele lelijke infecties. Qua gezondheid is het een stuk veiliger om door een hond of kat gebeten te worden dan door een mens.

7 maart 2020 om 07:55

@Kelderklass: alles kun je zien vanuit een bepaald perspectief. Normaal gesproken ben ik vanwege het barbaarse/kannibaalse karakter van een bijt, het helemaal met je eens. Maar daarna zag ik het beeld weer voor mij van Niels Kokmeijer, de speler van GA Eagles voor wie een doodschop einde carrière betekende en die nog jaren de gevolgen heeft gekend. Zet dit af tegen de beet tegen Bakkal en de gevolgen die dit voor hem had, namelijk nauwelijks, en ik incasseer dan liever de beet.

Eerlijk, 6 wedstrijden vind ik niet eens zo heel veel. Volgens mij kreeg Suarez er nadat hij Bakkal beet 7 en na Ivanovic 10.

7 maart 2020 om 11:49

Nadat Suarez is vertrokken bij Liverpool hebben ze de straffen verlaagd van 10 naar 6 wedstrijden. Ongekend dat mensen nog niet zien dat de FA met regelmaat meet met 2 maatstaven voor de zelfde problematiek.

"Peterborough heeft er geen probleem van gemaakt, het komt letterlijk af van de scheidsrechter." Ik vind dit een nog al rare reactie van de vertegenwoordiger van Burton Albion. In plaats van het gedrag veroordelen, wijzen naar de scheidsrechter die blijkbaar volgens de normen van Burton Albion geen incidenten mag noteren als er niet over is geklaagd. De wereld op zijn kop. Iedereen sprak er (terecht) schande van toen Suárez zijn tanden in zijn tegenstander zette, BA reageert als een kind dat betrapt wordt met zijn hand in de koektrommel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren