Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Manchester United gaat recordbod van 117 miljoen euro uitbrengen’

Laatste update:

Manchester United gaat een bod uitbrengen van 100 miljoen pond (omgerekend ruim 117 miljoen euro) op João Neves van Benfica, zo meldt Sky Sports. De nieuwe mede-eigenaar van de club, Sir Jim Ratcliffe, zou recent zijn goedkeuring hebben gegeven.

Het is niet voor het eerst dat Neves wordt gelinkt aan een overgang naar United. In november gebeurde dat ook al. Toen waren scouts van United aanwezig bij de Portugese kraker tussen Benfica en Sporting Portugal (2-1), zo wist Fabrizio Romano te melden.

De negentienjarige Portugees beleeft dit seizoen zijn absolute doorbraak onder trainer Roger Schmidt en maakte al in 42 officiële wedstrijden zijn opwachting. Daarin was hij tweemaal trefzeker en tweemaal aangever.

Neves speelt voornamelijk als defensieve middenvelder, maar kan ook als centrale of rechtermiddenvelder uit de voeten. Tot dusver kwam hij drie keer uit voor de Portugese nationale ploeg.

Neves begon zijn nog prille carrière bij CB Tavira, alvorens hij in 2016 werd opgenomen in de jeugdopleiding van Benfica. In Lissabon tekende de middenvelder in december 2020 zijn eerste profcontract. In het seizoen 2021/22 maakte hij onderdeel uit van het jeugdteam dat beslag wist te leggen op de Youth League.

In december 2022 gunde Schmidt Neves zijn debuut in de hoofdmacht, waarna hij bij de A-selectie betrokken bleef en dat seizoen tot twintig officiële wedstrijden zou komen. Daarin was hij eenmaal trefzeker en fungeerde hij eenmaal als aangever.

Als onderdeel van het kampioensteam - Neves legde met Benfica tevens beslag op de Portugese Supercup - heeft de jeugdinternational nu dus de aandacht getrokken van United. Afgelopen zomer zette hij zijn handtekening nog onder een nieuw verbeterd contract tot medio 2028.

Het lijkt er dus sterk op dat Neves dat contract niet gaat uitdienen, daar United bereid is om 100 miljoen pond te bieden voor zijn diensten. Nooit eerder deed de Engelse grootmacht een bod van soortgelijke proporties.

Miljoenenfabriek


Benfica beseft daarentegen dat het opnieuw goud in handen heeft. De club verdiende de laatste jaren honderden miljoenen euro's met de verkoop van belangrijke spelers.

In het seizoen 2019/20 vertrok João Félix voor ruim 127 miljoen euro naar Atlético Madrid. Recent maakte Enzo Fernández voor 121 miljoen euro de overstap naar Chelsea. ook Darwin Núnez (voor 85 miljoen naar Liverpool), Rúben Dias (voor 71 miljoen naar Manchester City) en Gonçalo Ramos (voor 65 miljoen naar Paris Saint-Germain) spekten de kas behoorlijk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zonde van de carrière van die jongen... Zinkend schip beschrijft United niet eens goed, omdat die uiteindelijk bodem raakt en de weg naar boven kan bekijken... Bij United is het jaar in jaar uit hetzelfde riedeltje, welke toptrainer of -spelers ook steeds komen...

10 maart 2024 om 12:20

Die jongen is ook op geen enkele manier 117 miljoen waard. Zefs een nieuwe eigenaar verandert het (wan)beleid daar niet.

Talentvolle speler hoor maar 117 miljoen euro is wel erg veel voor een speler die dit jaar pas echt is doorgebroken. United heeft juist versterkingen nodig op meerdere posities. Dus dan moet je slim zijn met het geld dat je hebt en goed scouten. Maar ja dat kennen ze bij United niet de afgelopen decennia.

10 maart 2024 om 12:18

Het zijn van die aankopen waarvan je denkt, zoveel geld en helpt het je echt verder? Enzo Fernandez naar 125 mil voor chelsea was ook al zo een lachwekkende transfer.

10 maart 2024 om 12:50

Ja koop nog maar eens eens een winger voor 100+ miljoen die zich nog niet heeft bewezen op het hoogste niveau, ging de vorige keren ook al zo goed.

Het helpt wel dat ze in Portugal meteen een hoog exit bedrag opnemen in het contract. Zo beschermen ze de eigen investeringen beter, als iemand dan onverhoopt gaat, is het meteen kassa. Hier juichen we bij Frenkie en Gakpo bedragen maar daar is het veel vaker het geval. In Nederland mag dit wettelijk blijkbaar niet gezien een werknemer altijd redelijk uitzicht moet hebben op sportieve vooruitgang.

10 maart 2024 om 12:18

Volgens mij mag het wel maar is het niet gebruikelijk. Uiteindelijk maakt het ook niet alles uit. Belangrijker is of een club geld nodig heeft en of het de spelers carrièreperspectief biedt. Als een club geld nodig heeft verkoopt het ook onder her vastgestelde bedrag. Indien het niet direct geld nodig heeft en het team bij elkaar wil houden gaat het alleen weg voor het maximum bedrag. Dit was het geval met Felix en Fernandez. Verder moet je als club goed bedenken hoe ver je gaat met de sportieve vooruitgang van je spelers te blokkeren. Als je dat te streng doet gaan spelers in de toekomst geen contractverlenging meer ondertekenen maar lopende contracten uitzitten. In dat geval houd je ook je beste spelers niet maar verdien je er ook niet op.

10 maart 2024 om 12:21

Daar staat tegenover dat spelers uit Portugal het vaak goed doen in top competities. Ze kunnen dat eisen. Ze slagen veel vaker dan oud eredivisiespelers.

10 maart 2024 om 12:31

@somagunner, mwoah, dat valt de laatste tijd wel mee toch? Joao Feliz, Enzo Fernandes, Darwin Nunez, Fabio Silva, Bruno Fernandes, Goncalo Ramos... zijn allemaal recente grote transfers die ook (voorlopig) nog niet 100% geslaagd zijn. Zeker gezien de verwachtingen waarmee ze binnen werden gehaald. Er is natuurlijk ook een lijst met wél geslaagde spelers maar of ze 'veel vaker' slagen betwijfel ik.

10 maart 2024 om 12:43

Bruno Fernandes is een heel vreemde naam in die lijst.

10 maart 2024 om 14:20

Ruben Dias, Ederson, Ugarte, Grimaldo, Luiz Diaz, Porro, Nuno Mendes, Vitinha voldoen ook niet?

10 maart 2024 om 12:22

Dat bedrag zorgt er juist voor dat je akkoord moet gaan? Bij Frenkie was geen clausule dus had je in theorie wel 150 miljoen kunnen vragen. Portugese competitie staat gewoon hoger aangeschreven daarom kunnen ze daar meer vragen.

Ze leren het maar nooit bij United hè. Ze hebben de duurste selectie van de wereld en kijk hoe het ervoor staat. En dan gaan ze voor een talent; weer zo’n bedrag uittrekken. Bouw nou eens van de grond aan af ipv altijd maar zulke transfers. En dan uiteindelijk gaan klagen dat je geen geld hebt voor andere transfers terwijl je zulke bedragen uitgeeft..

10 maart 2024 om 12:23

Man United moet maar eerst een trainer aanstellen of kijken dat ze verder gaan met Ten Hag. Club bestuur heeft nog geen vertrouwen uitgesproken of gelekt naar de media dat hij er komend seizoen nog steeds de trainer is.

10 maart 2024 om 13:22

Lijkt me gewoon een zekerheid dat United, afscheid gaat nemen van Ten Hag. Qua resultaten is het nog niet eens zo super slecht maar het spel is echt belabberd, ze winnen met pijn en moeite wedstrijden (kijk het doelsaldo) en er zit totaal geen progressie in. United is wel enorm geplaagd door blessures maar zo’n beslissing o
Reguilon dan terug te sturen en dan nu wederom zonder linksback te zitten, is gewoon enorm amateuristisch..

Een tip voor 19-jarige getalenteerde spelers die interesse genieten van dit Man Utd. Ga er niet heen voor 120 mio.
Ja, je zal er veel verdienen maar die som zit ook als een molensteen rond je nek voor de komende 6 jaar of langer.

Arme United voor onder de 80 miljoen gaat die elders heen, maar omdat het Man U is meteen 30 miljoen erbij.

Er is al jaren van alles mis bij die club, altijd maar overbetalen en de spelers die ze halen op Bruno Fernandes na waren allemaal middelmaat.

Bizar, zo'n club als Man United. Ze hebben in tien jaar tijd ruim 1 miljard euro uitgegeven aan spelers. Maar waar komt dat geld allemaal vandaan dan? Ze hebben niks gewonnen, bereiken uberhaupt al ongelooflijk weinig, en in de top van de club is bijna altijd onrust.

Dit is echt een top talent, maar niet geschikt voor de PL. Met zijn fysiek gaat hij het alleen maken in Spanje. Helaas voor hem, maar Real heeft nu al teveel middenvelders en Barca kan hem nooit betalen ookal zou hij er perfect tussen passen. Benieuwd waar deze jongen gaat eindigen want op gebied van spelinzicht, overzicht en bal behandeling behoort hij nu al bij de absolute top.

Wat een wanbeleid. In plaats van versterkingen te halen op de posities waar ze nodig zijn, is het gewoon kopen zodat de concurrentie er niet mee gaat lopen, beetje zoals Chelsea heeft gedaan met Mudriyk

Mocht dit doorgaan, dan kent deze deal alleen maar verliezers.

Er word niet slim gekocht. Kijk naar madrid wacht netjes op transfervrije speler en betaalt enkelt het salaris.
En ze bouwen hierdoor een solide machine team van.
City het zelfde liverpool ook

De rest vergoot gewoon zijn geld :united Arsenal Chelsea psg bayern barca

10 maart 2024 om 13:07

Vind dat Arsenal echt niet in dat rijtje hoort, ze zijn een voorbeeld voor hoe het echt moet. Ze geven verstandig hun geld uit en hebben zich van een subtopper tot een titelkandidaat opgewerkt. Bayern ook al jaren een gezond club die amper gekke dingen doet, kijk maar Kane en hoe voorzichtig die transfer is gekomen.

10 maart 2024 om 13:24

Saliba 28m, Odegaard 35m, Gabriel 24m, Jorginho 7m, Martinelli 7m, Timber 40m, Raya 30m, White 50m, Rice 110-115m, Havertz 70m, Saka gratis. Dit is de basiself. Als je kijkt hoe goed Arsenal het doet dan is dit echt geen dure selectie. En op de bank zitten nou ook geen enorm dure spelers..

Veel te veel geld voor deze jongen. United heeft zoveel versterkingen nodig dat ze dit geld wel beter kunnen uitgeven. Die jongen kan ook alleen maar verliezen bij dit Unite.d

Slim dat United dit soort talentjes weet op te pikken voordat ze te duur worden.

10 maart 2024 om 13:10

Hahaha lol. United is altijd te laat en moet altijd 50% op de vraagprijs betalen. Met Garnacho hebben ze wel een relatief goedkope topper gevonden. Hebben ze bij Atletico Madrid op het juiste moment genomen voor een half miljoen euro.

Haal een bewezen speler je hebt daar geen tijd en geen geld voor.

Moet hij niet doen. Hij is een absoluut toptalent maar het fysieke van de pl is hij nog niet klaar voor. Maar ja Benfica moet verkopen. Ze willen Antonio Silva ook hebben das nog eens 80-100

Wie bij Man U vindt het een goed idee om zo veel geld neer te leggen san???

Typische voetbaljournalistiek weer. Sky Sports meldt dat de Sunday Mirror met een verhaal komt, waarvan je met 99% zekerheid kan zeggen dat het onzin is. Sky Sports besteedt er ook maar 3 regels aan. Voetbalzone meldt dan weer dat Sky Sports iets meldt (halve waarheid) en uiteindelijk worden er weer een hoop clicks behaald. Proficiat

Hele goede voetballer op die leeftijd al hoor. En Benfica mag vragen wat ze willen, maar dit is hij toch absoluut niet waard? Kom op zeg.

Benfica heeft wel goud in handen met o.a. Joao Neves, Antonio Silva hé. Twee absolute toptalenten die beiden wel voor een miljoentje of 80 gaan vertrekken gok ik...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren