Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City wint en gaat voor het eerst sinds anderhalf jaar aan kop

Laatste update:

Manchester City gaat voor het eerst sinds augustus 2019 aan de leiding in de Premier League. In eigen huis was de ploeg van Josep Guardiola dinsdagavond met 2-0 te sterk voor Aston Villa. Anwar El Ghazi, die niet in de basis stond en na 67 speelminuten mocht invallen voor Bertrand Traoré, speelde geen rol van betekenis. Dankzij de driepunter neemt City, dat nu 39 punten heeft, het stokje over van Leicester City (38 punten). Manchester United volgt op de derde plek en heeft twee punten achterstand op de koploper.

De ontmoeting met City was voor Aston Villa de rentree in de Premier League, daar de club uit Birmingham sinds nieuwjaarsdag in de competitie niet meer in actie was gekomen wegens een grootschalige corona-uitbraak. Manager Dean Smith verklaarde in aanloop naar het duel dat El Ghazi om tactische redenen niet in de basis stond. De oefenmeester wilde het middenveld versterken en koos voor Barkley, die na ruim zeven weken blessureleed terugkeerde op het veld, waardoor Jack Grealish naar de linkerkant verhuisde.

De keuze van Smith om het middenveld te versterken wierp in de eerste helft, gezien de 0-0 ruststand, de vruchten af. In het openingskwartier van de wedstrijd zocht City, waar de geblesseerde Nathan Aké ontbrak, nadrukkelijk de aanval, maar het gevaarlijkste moment ontstond na tien speelminuten voor Aston Villa uit een counter. Na een razendsnelle omschakeling hoopten the Villans te profiteren van een overtalsituatie, maar de aanval mislukte vanwege een onzuivere eindpass van Barkley richting de vrijgelaten Grealish. De ploeg van Guardiola speelde dominant voetbal in het restant van het eerste bedrijf, maar slaagde er niet in het veldoverwicht ook op het scorebord uit te drukken.

In de tweede helft besloten the Citizens de duimschroeven fors aan te draaien, waardoor er een groot aantal kansen gecreëerd werd. Tien minuten na de thee vond Kevin De Bruyne met een steekpass in het zestienmetergebied João Cancelo, maar de linksback trof met een geplaatst schot de lat. Halverwege de tweede helft kreeg Ilkay Gündogan tot tweemaal toe een grote mogelijkheid. Bij zijn eerste poging de score te openen gleed hij weg en werkte hij de bal naast; zijn tweede inzet werd van de doellijn gehaald door de oplettende Ezri Konsa.

Aston Villa kwam er nog enkele keren gevaarlijk uit, maar uiteindelijk kreeg de thuisploeg na 36 doelpogingen toch het doelpunt waar het al een tijd recht op had. Tyrone Mings, die tot dan toe een uitstekende wedstrijd speelde, liet zich op een gevaarlijke plek van de bal zetten door Rodri. De middenvelder bediende vervolgens Bernardo Silva, die van de rand van het zestienmetergebied met een verwoestend schot de kruising vond: 1-0.

De mannen van Guardiola kwamen in de slotminuten ook nog op 2-0. Gabriel Jesús kopte richting het vijandige doel, maar zijn inzet werd door Matty Cash met zijn hand geblokt, waarna scheidsrechter Jonathan Moss resoluut naar de stip wees. Gündogan nam zijn verantwoordelijkheid en benutte de buitenkans vanaf elf meter. Op 10 augustus 2019 (!) sloot Manchester City voor het laatst een volledige speelronde af als koploper. De Premier League heeft dit seizoen liefst negen verschillende koplopers gehad.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dit al jaren zo’n waardeloze regel, maar bij de aanname van Mings is het dus NIET een nieuwe situatie, en Rodri had gewoon afgefloten moeten worden. Spijtig dat dit niet is waargenomen, en Smith hoort ook zeker geen schorsing te krijgen voor zijn wegsturen. Heerlijke wedstrijd overigens verder.

20 januari 2021 om 21:03

Sinds wanneer mag je geen bal afpakken uit buitenspelpositie. Rodri deed op geen enkele manier mee aan het spel vóór zijn tackel.

20 januari 2021 om 21:07

Dit word werkelijk waar ALTIJD afgefloten, wat al jaren een persoonlijke ergernis van mij is. Ik zou altijd pleiten voor aanname = nieuwe situatie, maar als je dit dan nooit doet, dan is dit een foutieve beoordeling van de scheidsrechter.

20 januari 2021 om 21:09

Als je 10 meter achter de verdediger staat dan kan die verdediger nooit weten dat je daat staat. Vervolgens pakt hij de bal af en geeft hij notabene de assist op Bernardo Silva. Dit kan je niet goed praten. Mings neemt alle tijd omdat hij natuurlijk niet rekent op een tegenstander die buitenspel staat en vervolgens heel sluw de bal afpakt.

20 januari 2021 om 21:12

Ja maar is dat zo? Als Rodri bijvoorbeeld uit buitenspelpositie het kopduel was aangegaan, dan deed hij actief mee. Als hij vervolgens de bal afpakte is het inderdaad buitenspel. Echter deed hij toch op geen enkele manier mee? Hij blokkeert of hindert niets of niemand en is niet in aanraking gekomen met de bal.

20 januari 2021 om 21:14

@ Mufc-Pogba Dan geef je mij toch gelijk? Dat de verdediger dat niet weet of ziet is toch zijn fout? Dan hoeft het toch geen buitenspelgoal / assist te zijn?

20 januari 2021 om 21:15

Opzich kan aanwezig zijn ook al hinderlijk/actief meedoen zijn hoor. Los van of dit hierbij het geval is

20 januari 2021 om 21:20

Dat andere scheidsrechters zoiets afkeuren is een foutieve beoordeling van hun, maar dat betekent niet dat deze scheids het ook maar moet afkeuren. Iets in categorie als 10 man van een brug springen. Ik las net "het gaat erom of Rodri de bal afpakt van Mings of de bal ontvangt via Mings. In dit geval dus een geldige goal, want Mings heeft een bewuste actie op de bal en daarmee geeft hij Rodri de kans om weer aan het spel deel te nemen.
Het ziet er gek uit, maar uiteindelijk gewoon geldige goal dus.

21 januari 2021 om 07:36

Dit is toch gewoon buitenspel. Rodri haalt toch duidelijk voordeel uit zijn buitenspel positie en snoept Mings de bal af direct na zijn aanname (die overigens wel wat beter kon)

Hele leuke wedstrijd. Bizar dat er niet eerder gescoord is, zeker city hele grote kansen. Die 1-0 toch wel heel discutabel. Lijkt me dat hij voordeel haalt uit zn buitenspel positie en dus hinderlijk. Kan het fout hebben hoor qua regelgeving. City achteraf wel verdiende winnaar.

Mensen die huilen om de eerste goal, moeten de regels een goed nalezen. Rodri komt inderdaad terug uit buitenspel, maar Mings speelt opzettelijk met de bal, waardoor er een nieuwe spelfase ingaat en de buitenspelval wordt opgeheven. Dom van Mings dat hij de bal vervolgens slecht aanneemt en in de voeten van Rodri speelt, waarna die de bal afpakt en afgeeft aan Silva, maar volgens de regels is dit geen buitenspel.

Terechte overwinning. Echt een hele vermakelijke wedstrijd en ook een goed Aston Villa. Ruben Dias is een monster, en Foden gaat ook héél goed worden. Overigens is de goal van Bernardo gewoon 100% terecht. Rodri doet op geen enkele manier mee aan het spel op het moment van spelen van de bal. Dat Mings vervolgens lang doet over het wegspelen is zijn eigen schuld. Alsof je geen bal mag afpakken uit buitenspelpositie. De verdediger moet gewoon scherp blijven.

Verdiende overwinning tegen een uitstekend spelend Aston Villa! Maar tering, wat werden er weer veel kansen gemist. Villa had ook wel een goaltje kunnen maken overigens. City aanvallend voor het eerst weer een keer echt goed. En Ruben Dias! Wat een geweldenaar is dat zeg. Momenteel oprecht 1 van de beste verdedigers ter wereld. Hele belangrijke overwinning!

20 januari 2021 om 22:51

Ik kan me nog herinneren hoe kwetsbaar City's verdediging was voor de komst van Dias. Het is echt indrukwekkend wat een speler kan doen voor de gehele organisatie in de verdediging. Stones is bijvoorbeeld gedisciplineerder gaan verdedigen nu hij samen met Dias het hart vormt.

Veel mensen vonden de penalty die Pogba won discutabel, en veel mensen vinden deze 1-0 discutabel. Los van wat ik er zelf van vind, sneu voor Villa dat ze twee keer op die manier een partij verliezen. Het is toch altijd wel bizar hoe slecht de scheidsrechters in Engeland zijn.

20 januari 2021 om 21:21

De scheids volgt gewoon de regels op. Toch altijd wel bizar dat scheidsrechters als slecht worden beoordeeld als ze de regels volgen.

Fijn te zien dat city weer staat waar het hoort
Blij dat er ook met Aké een Nederlander bij voor mij de beste club in Europa speelt
Hopelijk winnen ze dit jaar de premier League en de Champions League

20 januari 2021 om 21:59

Ze speelden vandaag weer goed voetbal. Qua spel horen ze tot het einde mee te doen in de CL.

Wat is City stabiel geworden in verdedigend werk. Opbouwend en aanvallend vond ik ze vaak al genieten geblazen. Ik denk echt dat ze een favoriet zijn voor de landstitel en CL als ze verdedigend zo sterk blijven presteren. Aanvallend moeten spelers als Sterling aan efficiëntie werken en dan zijn ze bijna niet te stoppen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren