Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Manchester City ontweek ook bij salaris van Mancini belasting’

Laatste update:

Manchester City kan mogelijk een telefoontje van de belastingdienst verwachten. Der Spiegel, dat samenwerkt met klokkenluiderswebsite Football Leaks, claimt dat de regerend kampioen van Engeland de loonsom van Roberto Mancini heeft ‘gemanipuleerd’. De manager was van 2009 tot 2013 de coach in Manchester.

Mancini ging voor een jaarsalaris van twee miljoen euro aan de slag in het Etihad Stadium, maar tekende tegelijkertijd een contract om als ‘adviseur’ op te treden voor Al-Jazira. Daar kreeg hij 1,6 miljoen op jaarbasis voor. Dat salaris kreeg hij uitbetaald via een bedrijf op Mauritius, Sparkleglow Holdings.

Op die manier maakte Manchester City in de boekhouding minder kosten dan in werkelijkheid het geval was. The Citizens gingen op deze constructie over om de regels omtrent Financial Fair Play niet te overtreden, zo klinkt het. Al-Jazira, de ex-werkgever van Marcel Keizer, wordt eveneens bestierd door eigenaar Sheikh Mansour.

“Ik zou erg verrast zijn als de belastingdienst nu niet naar de football leaks gaat kijken. Sommige betalingen zijn op zijn zachts gezegd ingewikkeld te noemen”, reageert financieel expert Nick Hall. Op vragen van onderzoeksnetwerk European Investigative Collaborations (EIC) zijn Al-Jazira, Manchester City en Mancini nog niet ingegaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ontwijken van belasting is prima, ontduiken is een ander verhaal.

9 november 2018 om 11:35

Inderdaad, als ze hiermee de regels omzijlen kan je weinig doen. De FFP heeft zijn volledige geloofwaardigheid al een tijdje geleden verloren, dus daar kijken ze niet eens naar om. De belastingdienst kan financieel iets doen, maar niet tegen het sportieve gedeelte, dus daar zullen ze bij city toch ook niet wakker van liggen lijkt me.

Hier valt weinig aan te doen denk ik. Neymar is met zo'n constructie naar PSG gehaald dus dit zou ook wel mogen, Of het moreel prima is dat si een tweede vraag maar qua regels kun je hier weinig aan doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren