Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City door megadeal in een klap circa 377 miljoen euro rijker

Laatste update:

Manchester City heeft een investering van circa 377 miljoen euro ontvangen van China Media Capital, zo meldt de club via de officiële kanalen. De City Football Group was ruim zes maanden in onderhandeling met het Chinese consortium, dat zich voor dertien procent heeft ingekocht.

/

De investering wordt volgens voorzitter Khaldoon Al-Mubarak gebruikt om ‘de groei in China, uitbreidingsmogelijkheden van de City Football Group en de infrastructuur van de City Football Group’ te vergroten en te verbeteren. “Voetbal is de meest geliefde, gespeelde en bekeken sport ter wereld. In China is de groei enorm”, weet Al-Mubarak.

“We hebben hard gewerkt om de juiste partners te vinden en de juiste overeenkomst te sluiten om het potentieel in China te benutten, voor zowel de voetballerij als de City Football Group”, klinkt het. City Football Group is eigenaar van Manchester City, New York City FC en Melbourne City. Tevens heeft de groep een minderheidsbelang in Yokohama F. Marinos.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een bedrag zeg. Ben benieuwt waar het geld eigenlijk naar toe gaat, wordt niet echt duidelijk beschreven.

Wel lekker als je rechtsboven kijkt dat je dan het bescheiden Leicester City dan bovenaan ziet.

1 december 2015 om 10:30

Leicester city heeft ook gewoon een eigenaar zoals elke club in PL, dus zo bescheiden zijn ze ook niet.

1 december 2015 om 10:56

Dan zijn de status niet goed bijgewerkt want momenteel is manc koploper in de bpl.

Ot.
Wat een bedrag joh. Daar kun je in deze tijd zomaar 3 hele aardige spelers voor halen.

1 december 2015 om 11:50

Het geld gaat naar de eigenaar van de club, het consortium van hun suikeroom, niet naar Manchester city zelf. Geld dat vanuit dat bedrijf naar City vloeit is gewoon hetzelfde als een andere investering van een rijke eigenaar en telt dus niet als inkomsten voor de financial fairplay. Nou is die FFP toch al zo goed als dood, maar het past niet binnen die originele regels en City zou hier dus eigenlijk geen spelers van kunnen kopen, omdat het geld naar de aandeelhouders vloeit en niet naar de club

De ruim 400€ miljoen maakt City binnen een transfer window op aan spelers.. En nog steeds het is te gek voor worden al die bedragen. In de toekomst voetbal die wij kennen zal niet meer bestaan. Dan alles draait om geld en reclame

1 december 2015 om 10:24

Je bedoelt overbetaald voetbal.

1 december 2015 om 11:07

Ik vind het niet overbetaald. Kijk naar basketbal,honkbal of american football. Die krijgen allemaal minimaal even veel en vaker ook nog veel meer dan een messi of ronaldo. Het valt allemaal wel mee hoor.

1 december 2015 om 11:15

Ja maar daar werken ze met draft systemen en salary caps. Totaal niet te vergelijken met de totaal losgeslagen markt hier. Willen ze hier een systeem invoeren kan het niet omdat het in strijd is met brussel.

1 december 2015 om 11:19

Je weet waar reclame van afhankelijk is, toch? Toeschouwers. Zodra het aantal kijkers afneemt, dalen ook de reclame inkomsten. Ik vind overigens wel dat dit soort deals de voetbalwereld verziekt. Dit is de begroting van de eredivisie in 1 deal voor 1 club uit engeland, die dit ziet als extra zakgeld.

1 december 2015 om 11:34

Stel je voor dat de champions league finale een soort superbowl wordt. Ik moet er niet aan denken om eerlijk te zijn, maar daar lijken we wel op af te gaan.

1 december 2015 om 14:56

dat is het toch al .... als je bekijkt welke budgetten dat er via marketing en commercials uit verder vloeien en het aantal toeschouwers dat deze ene wedstrijd wereldwijd bekijken , wel dan zit je meteen op een evenement met dezelfde belangstellings graad en markt waarde als de super bowl ..... voor deze ene beslissende wedstrijd lijkt het of de wereld even stilstaat tijdens het spelverloop , zowel voor de CL finale als voor de super bowl !

1 december 2015 om 13:55

Als je naar de enorme groei in spelerswaardes kijkt van de afgelopen jaren, kan dat niet eeuwig goed blijven gaan. Veel rijker dan een club als Manchester City zal niet meer gebeuren, terwijl de wereldtop qua spelers breder en duurder wordt.

Ook Nederland plukt daar de vruchten op den duur van, want talenten worden duur verkocht. Op het moment dat het grote geld niet meer voldoende is, heeft Nederland nog altijd zijn jeugdopleiding, waar bijv. Engeland het moet hebben van natuurlijk talent.

Hé, alle voetbalclubs van de City Football Group hebben City in hun naam staan. Dat is toevallig!

1 december 2015 om 10:44

zeker toevallig.... :P

Dit is een van de redenen dat ik alleen Eredivisie kijk. Ik vind de Spaanse en Engelse competities geen klap meer aan.

1 december 2015 om 11:35

Maar als de nederlandse clubs net zoveel geld hadden dan had je niets gezegd

1 december 2015 om 11:42

Dat klopt. Maar dat hebben ze niet. Wat is precies je punt?

1 december 2015 om 11:42

De meeste spanjaarden hebben het geld ook niet. 2/3 wordt geleend van de staat

1 december 2015 om 15:48

Dat is eigenlijk nog veel erger. Engelse clubs hebben in ieder geval nog een rijke eigenaar. Dat is eerlijker dan hoe het in Spanje gaat.

1 december 2015 om 11:56

Om diezelfde reden kijk ik ook geen Engeland en Spanje meer (nooit gedaan). Ik ben alleen nog wel een fan van Duits voetbal, mede vanwege de financien, goede sfeer in de stadions en dat de spelers daar nog wel veel energie in de wedstrijd leggen.

Overigens vind ik de Eredivisie de laatste jaren ook nog steeds mooi hoor. Prachtig voetbal is het niet en sterren lopen er niet meer, maar ik vind het juist wel spannend dat iedereen van iedereen kan winnen. Er komen kleine clubjes als Zwolle en Cambuur bij die bij vlagen heel leuk voetbal laten zien. De topclubs zijn in principe nog steeds topclubs.

Als je het hele idee van Europa gewoon laat varen is er meer dan genoeg vermaak in Nederland.

1 december 2015 om 12:30

Dus je bent gestopt met het kijken naar voetbal?

1 december 2015 om 20:15

Nee hoor. Nederlands voetbal is technisch verzorgd met een hoog aantrekkelijkheidsgehalte. Het is aanvallend, attractief.

1 december 2015 om 22:32

Het is maar goed dat je "aanvallend attractief" zegt... want verdedigend is het echt te zot voor woorden. Overigens hebben meerdere clubs, ook buitenlandse clubs in topcompetities, daar last van... Verdedigen is een ondergewaardeerd aspect geworden tegenwoordig. Dat is o.a. ook zichtbaar in hoe clubs spelen tegen Barca. Achterin hangen en toekijken is niet verdedigen. In Nederland is het wel de overtreffende trap van slecht verdedigen. Maar goed, voetbal is algemeen gezien over de hele wereld de populairste sport.. In topsport wordt veel geld uitgegeven en verdient... Toegegeven dat er een stijgende lijn inzit en dat is schikbarend. Dat komt omdat clubs als o.a. Real Madrid met onrealistische eisen komen.. Ze willen elk jaar alle prijzen winnen en gaan mee met eisen van clubs die veel geld voor hun spelers vragen.. Betaal je 90 mil voor Ronaldo, dan is het niet raar dat je dat of hoger betaalt voor een Bale.. Wil je nu Messi dan betaal je het dubbele exclusief salaris. Wil je Neymar, kost nu ook waarschijnlijk zo'n 120 mil.. En onder het mom van ik wil de beste zijn, zal dat nog betaalt worden ook. Continue overstijgen ze elkaar, continue moeten trainers weg met hoge premies, terwijl je ook kan stellen dat het niet raar is dat een Barca meer prijzen pakt. Een speler wil meer salaris, die krijgt dat, andere denken dan ik wil ook meer en daar geef ik ze niet ongelijk in.. Toch maakt het meer kapot dan dat het goed doet... maarja wat doe je eraan? Het moet echt instorten voordat het ooit beter kan worden en de kans dat het instort is niet groot.. Overigens geniet ik wel van buitenlandse competities als Engeland en Spanje, Eredivisie en Eerste divisie alleen samenvattingen en soms is een wedstrijdje live in het stadion. De omgang met geld is niet goed, de wedstrijden blijven het kijken waard.

Waarom kopen ze gewoon niet heel de Eredivisie over? Kunnen ze bijna gratis talenten stallen en wegkapen! Slim plan toch? Door zulke bedragen blijven er over 200 jaar nog maar een aantal clubs over die nog rond kunnen komen. De rest is failliet en speelt bij de amateurs. Pfff, voetbal van tegenwoordig. Straks hebben we meer bankieren, zakenmannen en dergelijke actief in het betaalde voetbal, dan voetballers zelf. Ziek!

1 december 2015 om 15:49

Ik denk, en hoop, dat mensen dat geld kotsbeu worden en weer gezellig naar de lokale FC gaan. Je kan zoveel geld hebben als je wil, als er geen hond komt kijken heb je toch een probleem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren