Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Man van 115 PSV-duels zwaait op 40-jarige leeftijd af als nationale legende

Laatste update:

Atiba Hutchinson hangt na deze week zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Dat heeft de veertigjarige Canadees zaterdagnacht bekendgemaakt op sociale media. Na de interland tegen de Verenigde Staten, die voor zondagnacht op het programma staat, komt er zo voor Hutchinson een einde aan een 21-jarige profcarrière. Hutchinson is in Nederland het meest bekend om zijn periode bij PSV.

De in Brampton geboren Hutchinson brak in 2002 door in zijn thuisland en maakte al snel de overstap naar Europa. Na periodes bij Östers IF, Helsingborgs IF en FC Kopenhagen was het PSV dat hem in 2010 oppikte. Daar werd hij gehaald als rechtsback, maar werd hij ook regelmatig ingezet op het middenveld. Vanwege die veelzijdigheid was Hutchinson dan ook onbetwist basisspeler in Eindhoven.

Na drie jaar en 115 duels stapte de Canadees transfervrij over naar Besiktas. Daar speelt hij vandaag de dag nog steeds. Hutchinson is al enkele jaren aanvoerder, maar mocht de band vorig seizoen veel minder dragen dan voorheen. Hij kwam nog nauwelijks voor in de plannen van trainer Senol Günes en kwam tot slechts acht duels en een totaal van 194 speelminuten over alle competities.

Hutchinson ziet nu dan ook als perfect moment om te stoppen. De interland van zondag betreft ook nog eens de Noord-Amerikaanse Nations League-finale. Hutchinson droeg tot nog toe 103 maal het shirt van zijn land en maakte in november nog het WK in Qatar mee. Daar werd Canada roemloos uitgeschakeld in de groepsfase met nul punten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Geen geweldige voetballer maar zeker een bruikbare speler bij Östers IF had hij zijn beste doelpuntenpercentage. daarna bij FC Kopenhagen en daarna bij Helsingborgs IF
Hij speelde ook nog 80 wedstrijden voor PSV maar hij had zijn beste periode als voetballer bij Besiktas

18 juni 2023 om 12:43

Jij dacht zeker, ik typ gewoon wat en dan sta ik toch weer bovenaan. Want in de tekst staat het volgende:

Na drie jaar en 115 duels stapte de Canadees transfervrij over naar Besiktas.

Je komt 35 duels voor PSV te kort...

18 juni 2023 om 17:19

waarschijnlijk 80 eredivisie wedstrijden de rest Europees en de beker

40 jaar alweeer joh! De tijd vliegt.
Prima speler geweest die het maximale uit zijn carrière heeft gehaald.

Ik zie hem wel blijven in de voetbalwereld als analist of trainer

Ondergewaarde speler bij PSV. Prestaties waren altijd wel vrij stabiel en kon zich ook heel makkelijk aanpassen aan een andere positie (speelde als middenvelder vaak rechtsback). Daarnaast ook gewoon een nuchtere Canadees en een prettige speler om naar te luisteren in interviews.

Voelde het al wel aankomen na zijn invalbeurt een paar dagen terug. Jammer om hem te zien stoppen, een van mijn favoriete psv spelers geweest, maar wel een dikverdiend pensioen.
Sta er wel van te kijken dat hij het na volgende week al voor gezien houdt, volgens mij speelt Canada nog voor de gold cup eind Juni en begin Juli, dat leek me een mooie afsluiter.

Atiba Hutchinson kan worden beschouwd als een van de beste Canadese voetballers aller tijden naar mijn mening, en zijn bijdrage aan het nationale team van Canada is echt groots. Een indrukwekkende carrière en leuk dat we hem in Nederland een periode hebben gehad. Een betrouwbare speler!!

18 juni 2023 om 13:20

Zo’n grote voetbalhistorie heeft Canada niet, dus dan is dat ook niet heel lastig. Wel recordinternational met 103 interlands, maar Stalteri (oud Spurs en Werder) en De Guzman (broer van Jonathan en oud Deportivo en Hannover) waren wel de betere voetballers. Maar wel een besiktas legend, maar Davies, David en Estaquio (Porto) gaan denk ik wel de drie spelers worden waar omheen wordt gebouwd bij de nieuwe Canada.

18 juni 2023 om 22:38

Thomas Radzinski van Anderlecht...; Jason De Vos van Dundee United...

Deze man werd zo gruwelijk hard misbruikt bij PSV door Advocaat, door hem telkens op rechtsback op te stellen. Echt bizar. De keren dat die op het middenveld stond bij PSV, speelde PSV tien keer beter.

Wat hij op het middenveld heeft gedaan in zijn prime periode (Besiktas) is echt ongekend! Hij kon letterlijk alles en had dan ook een grote bijdrage aan het succes van Besiktas in die periode.Zowel nationaal als internationaal (CL/Uefa) was hij iedereen de baas op het middenveld, totdat we Bayern hadden geloot😂Verwacht binnenkort wel een functie in de staf van ons.

Wel een mooi moment om te stoppen, dit kan zelfs met een prijs. Hij had ook op zoek kunnen gaan naar een nieuwe club, niets kunnen vinden en over een halfjaar kunnen zeggen dat hij niet verder zoekt (lees je ook wel eens). Dit is toch wel mooi voor hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren