Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Man City profiteert optimaal van misstap Liverpool en werkt aan doelsaldo

Laatste update:

Manchester City heeft zondag een belangrijke stap gezet richting de landstitel in Engeland. De ploeg van Josep Guardiola profiteerde optimaal van het puntenverlies van concurrent Liverpool tegen Tottenham Hotspur (1-1) door zelf met 5-0 te winnen van Newcastle United. Daarmee slaat Manchester City niet alleen een gat van drie punten met Liverpool, maar heeft het ook een beter doelsaldo dan de nummer twee (+68 om +64).

Guardiola voerde vier wijzigingen door ten opzichte van de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City van woensdag. Kyle Walker ontbrak door blessureleed, terwijl Bernardo Silva, Phil Foden en Riyad Mahrez naar de bank verdwenen. Oleksandr Zinchenko, Ilkay Gündogan, Raheem Sterling en Jack Grealish waren hun vervangers. De eerste grote kans was voor Newcastle United: Chris Wood kreeg een vrije kopkans na een voorzet van Allan Saint-Maximin, maar gaf de bal niet genoeg kracht mee.

Na die mogelijkheid trok Manchester City de wedstrijd naar zich toe. Door doelpunten van Sterling en Aymeric Laporte leidden the Citizens in de pauze met 2-0. In de negentiende minuut kwam Manchester City op score. Vanaf het middenveld verstuurde Gündogan een strakke pass door de lucht richting João Cancelo, die de bal in het strafschopgebied doorkopte en Sterling in staat stelde om af te ronden. De tweede treffer kwam voort uit een hoekschop van De Bruyne en opnieuw speelde Gündogan een belangrijke rol.

De Bruyne legde de bal buiten het strafschopgebied strak klaar voor Gündogan, wiens volley werd gepaard door Martin Dúbravka. De doelman van Newcastle kreeg echter geen controle over de bal, waardoor Laporte voor de 2-0 kon zorgen. Tussendoor was nog een doelpunt van Newcastle afgekeurd: Wood schoot van dichtbij raak, maar in de aanloop naar de treffer stond Bruno Guimarães buitenspel. Na een uur zorgde Rodri voor de 3-0 met een kopbal uit een corner van De Bruyne.

In de laatste minuut werd het 4-0 toen Zinchenko een scherpe pass verstuurde aan Foden, die van dichtbij afrondde. Daarmee was de honger van Manchester City nog steeds niet gestild, want in de derde minuut van de blessuretijd volgde zelfs de 5-0 na een fraaie aanval. Een mooie combinatie tussen Foden en Grealish leidde tot een assist van laatstgenoemde op de opgestoomde Sterling. Zodoende heeft Manchester City dit seizoen liefst negen keer gescoord in de twee wedstrijden tegen Newcastle.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker potje voor City. 5 goals gemaakt en flink aan het doelsaldo gewerkt. Ze staan nu 4 goals voor op Liverpool. Ik verwacht dat het tegen Wolves en West Ham wel echt anders zal gaan. Het is nog niet gespeeld.

8 mei 2022 om 20:21



Ik vraag mij af hoe die jongens die CL uitschakeling eigenlijk bekijken en verwerken (plus het verlies in de CL finale vorig jaar wat misschien nog speelt).

Want je wint hier nu weer met grote cijfers zoals ze al vaker deden en lieten zien dit seizoen, kun je dan nog blij zijn? Denk dat voor sommige die titel gestolen kan worden en ze liever eindelijk eens een CL winnen als ze konden wisselen.

Het blijven pro's dus snap wel dat ze gewoon doorknallen en de focus weer terug op de competitie moet maar toch.



8 mei 2022 om 22:15

Natuurlijk winnen ze liever de CL, maar dat betekent nog niet dat het winnen van de PL als troostprijs wordt gezien. Als je het over de League Cup had gehad had ik daar misschien in mee kunnen gaan. City zal 100% geven om kampioen te worden en voor de fans telt elke PL titel hard mee.

8 mei 2022 om 22:33

Dat bedoelde ik ook niet zo als troostprijs maar ik zou het enorme deceptie vinden als speler dat je de CL vorig jaar niet won en nu er opnieuw net niet naast grijpt. Elke keer zo dichtbij en toch zo ver weg uiteindelijk, dat moet pikken. Dat is 3 dagen slapen en je moet weer aan de bak. Ik kan mij voorstellen dat je even die focus niet meer hebt.

9 mei 2022 om 09:46

Ja zeker mee eens! Daarom is het zo knapndat City gewoon weergaloos door knalt. Denk dat er nog genoeg adrenaline aanwezig is om de titel te pakken

Verwachte uitslag dit. Winnen en doelsaldo bijwerken.
Netjes gedaan van City. Kampioenschap lijkt mij beslist nu.

Adembenemend hoe City vandaag weer speelde. Al krijg ik het gevoel dat Newcastle na de 2/0 dacht, Liverpool of Man city kampioen? Dan liever Man City…

8 mei 2022 om 19:40

Newcastle speelde niet met volle overgave omdat ze niet echt ergens meer voor spelen. Alsnog netjes gedaan van City zeker vanwege de recentelijk wedstrijd in het Bernabeau

8 mei 2022 om 20:01

Wonderbaarlijk hoe snel City hersteld is van afgelopen woensdag, best netjes. Ik ben dat iig nog lang niet hehe.

En moet zeggen, zou prima zijn als city de PL wint. Zal alleen maar beter zijn voor de Balon D'or race ook voor Benzema. En ja het ging ze vandaag gemakkelijk af, ze hebben nou eenmaal gewoon een sterke team. Moet zeggen dat die Maximin wel grappig is, lijkt net een Iwobi 2.0. En maar rennen, dribbelen, dreigen maar rendement ho maar.

Goed geprofiteerd zeg van die misstap van Liverpool en dan ook nog nu met +4 verschil in doelsaldo. City heeft de titel gewoon bijna binnen.

Als Liverpool de laatste 2 wedstrijden niet verliest , hebben ze in seizoen 18/19 en seizoen 21/22 , bij elkaar 3 wedstrijden verloren . en beide seizoen NIET kampioen geworden . Dat is Ongeloofelijk .

8 mei 2022 om 22:04

Wel 15 keer gelijkgespeeld in die twee seizoenen. De ploeg met de meeste overwinningen wordt kampioen.

9 mei 2022 om 00:16

15x gelijk en 3x verloren . Dan kom je op een totaal van 189 punten van de 228 .punten . .

Terechte PL kampioen. Speelden 4 weken terug ook Liverpool weg ( 2-2) .
Jammer dat City zo onterecht verloor van RM waardoor we een mindeere finale verwachten

9 mei 2022 om 07:52

Zeker jammer wetende dat als de ref correct was geweest casemiro er niet meer op stond. En dan had heel die fase met laporte en modric nooit gebeurd. En wat laporte daar deed is ook niet ok. Maar casemiro mag maar hakken, stamoen en slagen zonder gevolgen. Nog maar eens bewezen dat zelfs de toprefs partijdig zijn. Real moest de finale spelen. Hopelijk wint liverpool 15-0

9 mei 2022 om 08:10

Hahaha! Beetje zure reactie man, zwak om ook de scheidsrechter hier de schuld van te geven aangezien er bij beide kanten discutabele beslissingen genomen zijn. City is gewoon enorm verrast en met name op strijd en wilskracht afgetroefd.

9 mei 2022 om 09:21

Sorry maar dan heb je de match niet gezien. De 1ste tackle op kdb is normaal altijd rood. Tackle langs achter en een schaarbeweging is normaal altijd rood. Is niks zure reactie, is de realiteit. Mss ben je real fan en kan je het niet toegeven dat casemiro roid verdiende al zeker na de fout op foden waar hij dan als neymar 300keer rolt om een kaart te ontwijken. Beetje realistisch zijn. En laporte dat zei ik al vorige reactie was ook dom, maar als die pruts ref daar direct casemiro aanpakt gebeurd heel die actie erna niet. Real is geholpen en als je dat niet ziet sorry dan zou ik als ik u was gaan vissen of schaken. Want dan heb je er geen hol van begrepen. Maar goed jij ziet het door u real brilletje wsl. Het moest maar eens walker geweest zijn die dat bij benz of zo deed. Heel veel real fans zeiden tijdens de live dat ze geluk hadden dat casemiro er nog op stond want hij had al lang rood moeten hebben. En ik heb geen zure reactie ik benoem feiten en hoe een topref die top is zou handelen. Maar ja serie a refs ook voor te lachen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren