Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lyon moet CL-voetbal voor het eerst sinds twaalf seizoenen vergeten

Laatste update:

Olympique Lyon was in de laatste twaalf seizoenen steeds present in de Champions League, maar zal er volgend seizoen vrijwel zeker niet bij zijn. De ploeg van Rémi Garde speelde zondag met 1-1 gelijk tegen laagvlieger Stade Brest en heeft nu, met nog drie duels te gaan, acht punten minder dan nummer drie van de ranglijst Lille. Dat verschil is alleen in theorie nog goed te maken.

/

Het openingsdoelpunt van Yoann Gourcuff was niet voldoende voor de zege. De aanvallende middenvelder kopte acht minuten voor rust een voorzet van Mouhamadou Dabo tegen de touwen en verdubbelde daarmee zijn seizoenstotaal. Een kwartier voor tijd zorgde Gregory Lorenzi echter voor de 1-1, met het eerste doelpunt dat Brest ooit maakte in het Stade Gerland.

Door het puntenverlies kan Lyon deelname aan de Champions League nu wel vergeten. L'OL was er in de laatste twaalf seizoenen steeds bij en dat is de vierde langste reeks van Europa. Alleen Manchester United (zeventien jaar op rij, wordt achttien), Real Madrid (wordt zeventien) en Arsenal (wordt mogelijk vijftien, nu veertien) waren langer onafgebroken in het miljoenenbal actief.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt ongelofelijk. Eigenlijk niet eens zo'n heel slecht team (niets vergeleken jaren geleden toen Juninho er nog zat), maar zij hebben zeker kwaliteiten. Nee, Montpellier gaat de CL in. Dat is al helemaal bizar, zij worden waarschijnlijk kampioen. Een paar aardige spelers en die zullen in de zomer ook wel vertrekken. Grootste talent is Belhanda en topscorer Giroud. Ik hoop overigens wel dat Montpellier kampioen wordt, omdat het zo'n verrassing is. Wetend dat het volgend seizoen in de CL helemaal mis gaat.

6 mei 2012 om 22:17

Er lopen daar grotere talenten rond, die jeugdopleiding is ongelooflijk.

Alhoewel het niet te bewijzen valt is het tegen krijgen van 6 doelpunten binnen 30 minuten wel dubieus. Naast het feit dat 2 zuivere goals in een andere wedstrijd zijn afgekeurd.

Ajax had gewoon verdient om door te gaan. WIe weet is OL gewoon onschuldig en heeft de tegenstander dit gewoon bewust gedaan. Hoe dan ook, de wedstrijd van toen is in mijn ogen weggegeven op de een of andere manier.

Is ook in de eredivisie gebeurt. Heerenveen verloor vandaag gewoon bewust. Dat zag je aan zoveel dingen!

Ik vind het inderdaad mooi dat OL dit jaar de miljoenen van het CL voetbal moet missen. Gewoon omdat ik het Ajax meer had gegunt afgelopen seizoen.

7 mei 2012 om 10:37

@P.vdBroek

Je hebt helemaal gelijk.
What goes around comes around.

Vind t wel goed dat deze club geen CL speelt, het was een schande dat zij toen door gingen ipv ajax en het op een akkoordje hadden gegooid met Zagreb.

Nu lopen zij al die miljoenen mis, boontje krijgt zijn verdiende loontje!

Lyon staat 4de, wat volgens mij recht geeft op voorronde CL. Ze lopen dis helemaal geen Champions League mis, tenzij ze zwaar ongunstig loten (tegen Arsenal of Chelsea bijvoorbeeld).

6 mei 2012 om 20:44

... in Frankrijk geeft dat geen vcl, enkel in Engeland, Spanje, Duitsland en misschien Italië geeft de 4e plek ook een CL ticket..

bovendien als ze voorronde halen, staan ze zo hoog op de Uefa ranking dat zij nooit Chelsea of Arsenal loten maar bv Feyenoord.

6 mei 2012 om 20:57

Duitsland heeft dit seizoen de 4'e plek overgenomen van Italie ; dus Italie heeft geen 4'e plek meer.

Word dus een jaartje Europa League voor Lyon, en het jammere van een ploeg als Lyon in de El, is dat ze deze competitie niet serieus nemen, ( de competitie en/of plaatsing voor Cl volgend jaar is belangrijker ) en een aantal sleutelspelers rust geven doordeweeks.

6 mei 2012 om 21:05

Had liever Lazio of Napoli de CL in gezien dan een debutant als Borussia Mönchengladbach.

6 mei 2012 om 21:54

@lord Zedd

Bayer Leverkusen inplaats van Borussia MGB oke, en Lazio inplaats van Napoli. oke.

maar Lazio of Napoli inplaats van Borussia MGB is ook echt een goede vergelijking....

maar zal het even aan je uitleggen, ten eerste Serie A bestaat uit Italiaanse Teams. Bundesliga 1. bestaat uit Duitse teams. ten tweede. de Bundesliga telt 3 directe CL deelnemers en 1 voorronde team.

Borussia Dortmund
Bayern Munchen
FC Schalke 04
---
Borussia Mgb.

Lazio komt uitomgeving Rome en Napoli uit Napels. dat zijn geen Duitse steden.

6 mei 2012 om 22:33

Lord Zedd reageert op Dean dus ik weet niet wat er verkeerd is aan zijn reactie?
Dean vertelde namelijk dat in Duitsland voortaan de 4e plek recht geeft op voorronde CL in plaats van Italië.

OT:
Jammer, Lyon deed het toch altijd goed is de CL. Vooral de tijden met Juninho waren prachtig!

6 mei 2012 om 22:59

aah zo sorry dan heb ik daar compleet overheen gelezen. sorry lord zedd. kon de reactie ook niet vinden waar hij op had gereageerd dus vandaar de mijne.

mijn excuus

6 mei 2012 om 20:45

Nee Lord Zedd.

Frankrijk mag 2 teams rechtstreeks de Champions League insturen en de nummer 3 gaat de voorronde in. Dit omdat Frankrijk op de 6e plaats staat van de coëfficientielijst. Net als Portugal, dat 5e staat hebben beide landen de kans om 3 ploegen in de Champions League te krijgen.

Lyon is de laatste 2 jaar hard achteruit gegaan als team. Voorheen vrijwel altijd zeker van de 8e finales of kwartfinale van de Champions League en dit jaar mag Lyon de Europa League in en dat is wel een flink verschil

Overigens vind ik het verrassend dat Montpellier 1ste staat. Hebben ze echt een goed team met goede spelers?

6 mei 2012 om 22:29

Belhanda, Giroud, Mbiwa en Estrada, hele team draait wel lekker. En ook goede jeugd daar

Mooi om te horen. CL halen ze nooit met zo veel achterstand.

Zonder grote versterkingen was dit wel te verwachten. Echter had Lyon deze wedstrijd makkelijk moeten winnen, helaas ging er maar 1 van de 12 kansen in en dat tegen die ene kans van Brest...

De CL was sowieso niet meer reeël, want Lille won al tegen Psg.

Op naar volgend seizoen!

Dit kan alleen maar in het voordeel van Ajax werken. Denk dat er nu meer zwakkere teams kwalificiren.

6 mei 2012 om 21:27

PSG zal alleen maar sterker en sterker worden ben ik bang. Neemt niet weg dat Ajax waarschijnlijk ook sterker zal worden, ondanks het vertrek van Vertonghen.

6 mei 2012 om 21:39

Ik mag wel is waar Ajacied zijn, maar zou Olympique Lyon eens Belhanda van concurent Montepelier halen.. dat vind ik echt een aanwinst voor de Franse topper.

ect Ik ben wel blij dat ze (1) seizoen er niet bij zijn, omdat Ajax derde was geworden en dat frustastie's los barste rondom Amsterdam en andere steden die een Ajax hart dragen, maar neem niet weg dat Lyon die jaar erop er weer bij zijn in het hoofdtoernooi.

6 mei 2012 om 21:57

Belhanda is te duur en aangezien Lyon waarschijnlijk volgend seizoen geen grote aankopen gaat doen is die niet haalbaar.

Toch een vorm van gerechtigheid na het geintje in de CL met Zagreb.. Er valt niks te bewijzen, maar het stinkt ontzettend..

7 mei 2012 om 01:21

Ja zoiets als karma is één b*tch ...

het is denk ik de vraag wanneer een rijke scheikh olympique lyon overneemt. ik denk niet erg lang want al het geld is in zagreb en de kans is er denk ik dat topspelers wegwillen omdat ze champions league willen spelen.

Erg jammer dit voor Lyon dat natuurlijk historisch gezien gewoon thuis hoort in de CL, heeft Ajax nu wel even de voordeel in dat ze die in iedere geval niet meer tegen komen volgend jaar

L'ol dat Lyon er niet bij is. Ze zullen zich nog moeten reppen om Europees voetbal te halen want Rennes zit hen op de hielen. Lille moet morgen thuis tegen Caen, PSG moet naar Valenciennes en Montpellier naar Rennes. Ik verwacht dat ze alle drie gewoon hun wedstrijd winnen. Over een week is het Montpellier - Lille. Daar zal het hem moeten gebeuren voor Lille.

Ik mag aannemen dat er een aantal spelers bij Lyon rondlopen die geen genoegen nemen met EL. Zal niet gek opkijken als er een aantal spelers vertrekken.

Verder gewoon terecht, Montpellier, PSG en Lille verdienen het veel meer om in de CL te spelen.

Na dat genaaierij in de CL voor mij en enkele Ajacieden een meer als verwelkome bericht. Die pakslaag van Nicosi vonden we terecht.

7 mei 2012 om 01:13

Ach, we kunnen het Lyon lastig kwalijk nemen dat zij met grote cijfers wonnen. Dat neem ik alleen Zagreb kwalijk. Ik ben er heilig van overtuigd dat Lyon niets met heel die omkopingsaffaire te maken had. Desalniettemin kan ik helemaal niet rouwig zijn om het feit dat we ze volgend jaar niet opnieuw tegen zullen komen, daarvoor is die wond dan inderdaad nog te vers!

Geen Marseille en Lyon in de CL volgend jaar, ben benieuwd wat Montpellier, PSG en Lille gaan doen. Marseille en Lyon kunnen nu veel punten gaan sprokkelen in de Europa League, een competitie die Frankrijk totaal niet serieus wordt genomen en waar ploegen niet presteren omdat het de supporters niet interesseert en de clubs ook niet omdat het geen geld oplevert. Een goede klassering in de Ligue 1 levert veel meer geld op en de supporters zijn er blijer mee. Deze instelling heeft ons wel een plek gekost aan Portugal terwijl die competitie veel slechter is.

Gadverdamme Lyon ik schaam me er serieus voor dat jullie geen CL hebben.
Volgend jaar dan maar gewoon weer kampioen worden en de Europa League winnen!
Allez Lyonnais Love France!

Leuk om alvast te weten dat er een grote ploeg in de el komt. Misschien vallen er nog een paar leuke ploegen af in de cl net als dit jaar.

Ik vind dit stiekem echt prachtig na dat gedoe in de groepsfase van de Cl.
Ze verdienden het toen al niet om te overwinteren, dan verdienen ze naar mijn mening ook geen nieuwe deelname.
Verder is het bijzonder dat de 'gevestigde orde' van de Franse competitie zich zo makkelijk heeft laten wegzetten door, met alle respect, toch kleinere en minder grote clubs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren