Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lyon betaalt Bordeaux 22 miljoen euro voor komst van Gourcuff

Laatste update:

Olympique Lyon heeft een principeakkoord bereikt met Bordeaux over de transfer van Yoann Gourcuff. De afgetreden landskampioen staat haar middenvelder, die niet meer voor Les Girondins wilde spelen, voor een beginbedrag van 22 miljoen euro af aan Lyon. Dat bedrag kan maximaal oplopen tot 26,5 miljoen euro, mocht Gourcuff later weer doorverkocht worden.

/

Lyon bevestigt het akkoord maandagavond op haar officiële website. De club stelt dat Gourcuff (24), goed voor 22 interlands in het Franse nationale team, het middenveld van een nieuwe kwaliteitsinjectie moet gaan voorzien. De spelverdeler was net begonnen aan zijn derde seizoen in Bordeaux, met wie hij vorig seizoen de landstitel binnensleepte. Eerder speelde hij twee jaar bij AC Milan, maar dat avontuur werd een fiasco. Daarom keerde terug in de Ligue 1.

Hij had het echter niet meer naar zijn zin bij de club en had zijn zinnen gezet op een vertrek naar de meervoudig landskampioen. Aanvankelijk wilde Bordeaux niet meewerken aan een transfer van Gourcuff naar de concurrent, maar het miljoenenbod van Lyon heeft de club blijkbaar toch doen bezwijken. Met Jimmy Briand haalde coach Claude Puel al eerder een versterking naar Les Gones. Zodra Gourcuff de medische keuring heeft doorstaan, zal hij zijn signatuur zetten onder een meerjarig contract.

Yoann Gourcuff is 22 miljoen euro waard

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Huh, dit had ik echt niet verwacht... Ik denk dat hij er minder vertrouwen in had bij Bordeaux door het vertrek van Chamakh, toch zonde dat hij naar Lyon gaat, zag hem liever bij Arsenal, haha, al waren er dan wel héél veel middenvelders.
Ik denk dat hij de nieuwe Juninho wordt, ik hoop dat hij daar veel succes heeft! Is en blijft een mooie voetballer.

24 augustus 2010 om 10:34

ik denk niet dat hij de nieuwe juninho word, ik denk eerder dat dat pjanic word want dat is denk ik wel bijna het grootste talent van de wereld.
Maar goede transfer voor goucuff, hij gaat er wel op vooruit maar ik denk dat hij beter naar een club in het buitenland kon gaan.

24 augustus 2010 om 11:02

Pjanic is inderdaad een fantastisch talent, groot liefhebber van die jongen die flink aan de weg aan het timmeren is. Het is eigenlijk verbazingwekkend hoe wienig geruchten er zijn rond deze speler, al hoewel hij natuurlijk al bij een Europese topclub zit en waarschijnlijk niet goedkoop zal zijn. Lyon is verder wel een vreselijk sterk team aan het opzetten zo, met Gourcuff erbij hebben ze een prachtige spelmaker die de Argentijnse topper voorin kan bedienen.

soow, dit is een aankoop hoor. Had hem liever zien vertrekken naar een europese topclub, want dat kan deze jongen aan. Sommige dingen die hij laat zien zijn echt ongelofelijk Hoop dat hij hoge ogen kan gooien in de CL. Ik ben wel benieuwd, wat nu met Pjanic? In mijn ogen een van de grotere talenten in europa.

23 augustus 2010 om 23:29

*kuch* Lyon is een europese topclub*kuch*

Wie schakelde Real uit in de cl?

23 augustus 2010 om 23:40

*kuch* Nee lyon is nog geen europese topclub *kcuh*

Als dat jouw maatstaaf is om te meten of een club een europese topclub is, dan is fc porto as monaco en villareal ook een europese topclub. Ik bedoel hoevaak is real de afgelopen jaren ook alweer in de 2e ronde gweest? En ik hoop voor je dat je niet op mij reageert met eenreactie als: 'jawel dat zijn ze wel' Want dan heb je wel je voetbalkennis laten zien

24 augustus 2010 om 00:56

Lyon is een Europese topclub! Staat elk jaar in de Champions League en overleeft bijna altijd de groepsfase. Als je standaard bij de beste 16 van de wereld hoort dan ben je gewoon een Europese topclub.

24 augustus 2010 om 01:35

Mee eens Halrod! Als jij het niet mee eens bens nap ik het wel

@centaurus

Porto hoort volgens jou criteria daar ook bij dan, vind jij ze europese top? Voor mij is de europese top eigenlijk de absolute top, en daar hoort porto en lyone r zeker niet bij.

24 augustus 2010 om 08:51

Hij is al een keer gefaald bij AC Milan waar hij van Stade Rennais daarheen vertrok, topclubs zullen het daarom nu misschien laten afweten.
Lyon neemt geen enkel risico omdat hij in de Franse competitie altijd goed presteerde en dit uiteraard door zal zetten, het buitenland ligt hem misschien minder?

24 augustus 2010 om 13:08

@neymar

Ik vind het toch jammer dat je andermans mening een idiote reactie vind, zonder zijn argumenten te lezen. De europese top reken ik niet meer dan 5 hooguit 7 clubs van europa. Nee ik vind dat Real daar ook niet meer bij hoort, maar het heeft altijd de potentie om dat wel te doen, iets wat lyon niet heeft. Buiten dat moet je ook kijken naar de competitie, Ik denk eerlijk gezegd dat een tottenham ook wel 5x op rij kampioen kon worden in de franse competitie.... En dat Lyon gebruikt wordt als opspringplank naar da in mijn ogen wel de europese top telt blijkbaar niet voor jou.

23 augustus 2010 om 23:50

Eh, waar slaat dat op... Volgens mij is Lyon ongelofelijk vaak ver gekomen in de Champion's League en staan ze daar nu weer in, spelen ze aardig goed voetbal en zijn ze vaak kampioen geworden. Dat jouw Europese topclubs eindigen bij clubs als Man Utd Arsenal Barca Inter Real Bayern enz. dan snap je het niet, ik reken nog veel meer tot de top...

24 augustus 2010 om 00:01

Waar slaat dat op? Kijk alsjeblieft naar je eigen reactie, dat slaat ook op heel veel...

Sorry dan hebben we hierbij een meningsverschil waar ik mee kan leven. De top is voor mij maar weggelegd voor weinig spelers (dus ook clubs). Dat je 16 clubs rekent tot de top van euopa mag jij weten, maar voor mij zijn dat er zelfs minder dan het lijstje wat jij opnoemt. Lyon? Die heeft maar eenmalig een halve finale voor de rest zijn ze altijd gestrand in de 2e of kwartfinale, dat noem ik zeker niet europese top.

24 augustus 2010 om 00:02

Achja, wat jij wil, absolute top is maar voor een aantal mensen weggelegd, daar valt ook nog over te discussiëren. Ik ga slapen.
Discussiëren hoort hierzo, dus het is niet zo gek.

Weltrusten!

24 augustus 2010 om 00:27

Sorry maar ik ben het met man_united eens. Net zoals als in een landelijke competitie heb je ook in Europa een subtop... En daar hoort Lyon bij

24 augustus 2010 om 03:24

Wat een idiote reactie, als een team die elk jaar de groepsfase van de CL overleeft, bijna ieder jaar kampioen wordt in de sterke Franse Ligue 1 geen topclub is, wat versta je dan onder een topclub? Toch geen Real Madrid hé die de prestaties van Lyon van de laatste vijf jaar niet heeft weten te evenaren..

Marseille is volgens mij landskampioen. Goede speler!!!

23 augustus 2010 om 23:18

yeah that's right!

23 augustus 2010 om 23:28

Vorig jaar, laten we zeggen, dat was in 09. Het staat er niet heel goed nee, mjah, boeie. Toen was het wel Bordeaux.

Snap niet dat Gourcouff dit wilt, denkt hij te vertrekken uit de Ligue 1, beland hij waarschijnlijk alsnog bij Lyon. Zou het niet handig vinden van Bordeaux al accepteren ze dit bod en sturen ze hem naar de concurrent. Er is vast wel een andere Europese top die bereid is een bod op hem te bieden.

Vond het echt zonde destijds dat hij vertrok bij ac milan. Onverwachtse aankoop had eerder het idee dat die naar Engeland zou gaan.

Verassende overgang, vooral omdat ik verwacht had dat hij naar een buitenlandse topclub zou gaan.

PS Marseille is vorig jaar kampioen geworden, dus niet Bordeaux

Zo een grote transfer, vooral wat bedrag betreft, kan me niet herinneren dat Lyon dit ooit heeft neergelegd en eerlijk gezegd vind ik het bedrag ook wel redelijk hoog voor iemand die al het twee jaar geleden bij Milan niet kon flikken. Dit kan wel eens een balletje aan het rollen brengen in de transferwereld. Of in iedergeval een klein balletje. Bordeaux heeft nu flink wat geld te besteden en zal denk ik nog wel een vervanger willen halen. Ik zelf dacht aan Van der Vaart.

23 augustus 2010 om 23:27

Gourcouff is weldegelijk een topper in wording, maar het blijft een hoog bedrag voor een binnenlandse transfer. Dit geeft wel aan hoe vermogend Lyon is.

Maar leuke optie van je, maar Rafael gaat dus echt niet naar Bordeaux. Ik denk dat hij zijn contract gewoon uitdiend bij Real en als hij al weg zou gaan is het naar een club als Chelsea.

23 augustus 2010 om 23:29

Was even in de waan dat Bordeaux CL speelde, dan was Vaart een serieuzere optie geweest. Nu niet

goede speler die gourcuff was samen met chamakh toch de smaakmakers van bordeaux

Zo zie je maar weer dat dat bleleid bij Milan werkelijk nergens op slaat deze jongen verhuren en daarna verkopen. Dan Ronaldinho halen terwijl je eigen spelers niet eens de kans geeft. Dat word daar nooit wat. Wel jammer dat hij niet naar Engeland of Spanje ging

Zo, dat is toch een redelijk verrassende overstap. Mooie stap voor hemzelf, speel je toch maar weer even CL.

23 augustus 2010 om 23:24

Dat weet ik nog zo net niet, of het een mooie stap voor hem is. Misschien alleen dat CL spelen, maar hij zit toch het hele seizoen dan nog steeds in de Ligue 1, en ik begreep dat hij het daar wel gezien had. Kan aan mij liggen..

lisandro lopez werd ook voor bes tveel geld aangekocht

23 augustus 2010 om 23:25

Klopt voor 24 miljoen (dit kan meer worden in het geval van Gourcuff), maar doelde op een binnenlandse transfer.

23 augustus 2010 om 23:27

o oke

24 augustus 2010 om 10:43

ja dat gebeurt ook niet vaak,
een binnenlandse transfer van 22 miljoen.
wel slim van Lyon om hem te halen.
gourcuff kan zich nu nog ontwikkelen.

hele goede aankoop van lyon dit.
milan had hem eigenlijk nooit moeten laten gaan.

Pffff wat een binnenlandse transfer zeg ! Zie ik in Nederland niet zo snel gebeuren, dat de ene titelkandidaat zo'n bedrag betaalt aan de grote concurrent.

Lyon haalt hiermee wel heel veel voetbal in het elftal. Dit jaar kan de schaal weer richting Stade Gerland !

wat een transfer..
volgens mij heeft milan nooit gekeken naar zijn wedstrijden toendertijd.
jammer dat hij niet naar Arsenal kwam..

Duidelijk dat deze speler zich beter op zijn gemak voelt in zn vaderland. Rendeerde niet bij Milan, nu wel weer in eigen land. Deze binnenlandse transfer vind ik daarom niet onverstandig. Of het een stap vooruit is zal moeten blijven. Financieel ongetwijfeld wel, sportief zal dit seizoen moeten uitwijzen. Zowel Lyon als Bordeaux werden afgelopen seizoen geen kampioen, en Lyon is ernstig aan het opruimen en versterken. Chamakh is al vertrokken bij Bordeaux en nu dus ook Gourcuff, de absolute sterspelers daar. Ben benieuwd hoe ze dit verlies gaan opvangen. Ik denk dat er weer een interessante ontwikkeling voor de deur staat daar in Frankrijk. Ik verwacht veel van Lyon, en Marseille zal er ongetwijfeld alles aan doen om hun titel te behouden. Toulouse is sterk van start gegaan, en in Bordeaux en Auxere zie ik geduchte outsiders. De middenmoot zal wederom weer erg breedt zijn, en de plaatsen voor de Europa league zullen hoogstwaarschijnlijk pas op de laatste speelronde verdeelt worden. Ik zie Lyon als belangrijkste titelkandidaat.

Dit is echt een Topspeler, die gaat zowieso slagen daar. Snap niet waarom dat niet gebeurt is bij AC Milan.

Gourcouff is een goede speler en dus een goede aankoop voor Lyon, daar gaan ze veel plezier mee beleven !

Gourcuff is een goede speler en nog jong. Een goede aankoop voor Lyon alleen 22 miljoen? Ik vind hem geen 22 miljoen waard eerlijk gezegd.

Zeer goede voetballer en iemand die gemakkelijk naar andere clubs kon gaan in een sterkere competitie. Ik vind het ook verrassend dat Bordeaux hem verkoopt aan een rivaal binnen de Franse competitie. Die 22 miljoen euro is zeker aardig, ik denk dat hij ook een meerwaarde zal zijn voor de club.

24 augustus 2010 om 12:13

Mee eens. Bij Gourcuff is het alleen bij AC Milaan minder gegaan. Voor de rest een uitstekende voetballer. En 22 miljoen is wel ongeveer wat Lyon altijd neerlegt voor een goede speler uit de eigen competitie.

Hij zou echt de puzzel finishen van de aanval bij Arsenal.
Ik had hem ook liever ergens anders willen zien voetballen.

22 miljoen? Ik had meer verwacht.. Barcelona wou Ozil hebben? Gourcuff vind ik net zo goed, zoniet beter hoewel Ozil natuurlijk wat jonger is

Gourcouff is een heerlijke spelverdeler, jammer dat hij niet naar een club buiten Frankrijk gaat. Bij Arsenal, Barcelona of Manchester United had hij totaal niet mistaan. Bij Milan spelen ze niet het voetbal waarbij hij op zijn top wordt benut.

Evengoed wens ik Gourcouff een succesvolle periode bij Lyon toe. Lisandro Lopez gaat zeker vaak scoren dankzij Yoann!

Poe, Pjanic en Gourcuff op één middenveld. In mijn ogen de twee meest talentvolle middenvelders van Europa. Ongelooflijk dat de Europese top hem niet heeft opgepikt. Zo zie je maar wat voor belangrijke etalage het WK is.

Prima aankoop van Lyon, ik had niet verwacht dat hij voor Lyon haalbaar was. Ik ben toch wel zeer onder de indruk van het aankoopbeleid van Lyon de laatste jaren waar zeer veel transfers prima rendeerden (uitzonderingen zijn Ederson en Kader Keita).

Gourcuff is toch wel één van de beste moderne spelverdelers. Hij beschikt over voldoende loopvermogen, leest het spel goed, is zeer gevaarlijk op spelhervattingen en heeft een goed afstandschot. Zijn sterkste punt is vooral dat hij zeer veel in één tijd speelt en hij vaak voor simpele maar doelgerichte acties zorgt. Voor hedendaagse topteams is zo'n speler cruciaal omdat naast de omschakeling vooral snelle balcirculatie en het opleggen van een hoog tempo voor doelgevaar zorgen

Wow dit is toch wel een topaankoop voor Lyon ze hebben nu wel een heerlijk team zeg vooral in aanvallend opziht met spelers als Lopez Pjanic Gourcuff Makoun, Delgado, Zo zou ik spelen met Lyon.

Heerlijk team zie ze erg ver komen in de Cl dit jaar.

LLoris
Lovren
Cris
Boumsong
Cissokho
Kallstrom
Toulalan
Bastos
Pjanic
Gourcuff
Lisandro

jammer, ik had hem graag terug bij milan gezien
pirlo--gourcouff--boateng dodelijk middenveld

Pff.. Lyon geeft ook geld uit als water laatste 14 maanden; anderzijds, hun begroting is gelijk aan die van bijv. een Schalke, Newcastle 2jr geleden, meer dan Spurs, (zie bron Deloitte). Tel daarbij de transfergelden die ze kregen vorig seizoen voor alleen al Benzema... Nu hadden ze al Gomis gehaald vorig jaar voor 20+ uit mijn hoofd.
ot: nou, wel jammer.. ik hoopte juist dat Bordeaux-lyon-marseille de top zouden bepalen, had echt niet verwacht dat Gourcuff zo snel zou vertrekken en nota bene naar Lyon! Bordeaux heeft ook veel geld betaal meen ik 10-14 mln ?? De absolute grootmachten (kwa selectie+geld) Olym. vs Olym. zullen 't maar moeten laten zien dan...

Dit is wel verrarssend zeg, nou Bordeaux verliest wel 2 toppers zo. Lyon gaat weer kampioen worden denk ik. Yoann kan Lopez voeden voorin, dat is wat Lopez een beetje altijd miste, iemand die hem voorin kon helpen, iemand die hem de steekpassjes kon geven. Afgelopen seizoen zag ik Lopez altijd in z'n eentje rond zwerven voorin, alsof hij op een eiland stond.

Voor Lyon een toptransfer.

Lyon heeft weer een topspeler uit de Ligue 1 gehaald. Gourcuff kan uitgroeien tot de beste nummer 10 van de wereld die jongen heeft zoveel potentie zijn voetbal lijkt op Zidane en die van Bergkamp. Ik vind dit nog best weinig voor Gourcuff. Goeie transfer voor Lyon. Dit had ik dus nooit verwacht.

24 augustus 2010 om 11:33

Ik vind hem ook enorm goed. Wat een talent. Maar ik ga hem nog echt niet met Zidane vergelijken. Die man was een geweldenaar en Gourcuff is voor alsnog een talent.

Wat een bedrag zeg. Is Lyon echt zo rijk? Hoe komen ze aan dat geld? Ik dacht altijd dat de eredivisie en de Ligue 1 van ongeveer hetzelfde niveau waren. Maar als clubs met deze bedragen kunnen smijten denk ik toch dat de Ligue 1 een hoger niveau heeft. Ook aangezien ze veel topspelers voortbrengen.

On Topic: Ik denk dat AC Milan een fout heeft gemaakt hem te laten gaan. Ook al speelde hij niet goed, toch was het talent wel te zien in hem en hadden ze denk ik moeten blijven investeren in deze jongen

24 augustus 2010 om 22:18

Lyon heeft in het seizoen 2008/2009 (de cijfers van 2009/2010 zijn op 5 oktober bekend) 192 miljoen uitgegeven en 197 miljoen aan inkomsten gehad (winst van 5 miljoen). En dat in een sportief slecht seizoen (geen prijzen, derde plaats in Ligue 1, slechts de achtste finales van de Cl). Dat betekent dus een begroting die drie keer zo hoog ligt als die van Ajax vorig seizoen...

Over de discussie topclub op niet: gezien de minder recente historie (nooit de Champions League gewonnen) en het stadion zou je zeggen dat het geen topclub is. Maar dat laatste argument verdwijnt alvast als sneeuw voor de zon als je weet dat ze bezig zijn met het Grand Stade, dat plaats gaat bieden aan 60.000 mensen en in 2013 af is. Verder is het qua aantal supporters, qua recente historie, qua ambitie en qua financien een topclub, waarmee het wat mij betreft die status verdient (hoewel ik niet ontken dat er nog grotere clubs zijn). Met het bereiken van de finale van de CL of zelfs het winnen ervan is wat mij betreft de laatste stap gezet naar een club die op alle onderdelen een topclub is.

Over Gourcuff: dat was precies de speler die gemist werd, een man die steekballetjes kan geven en zo Lopez heel wat meer doelpunten kan laten maken. Wel is 22 miljoen behoorlijk veel, zeker gezien zijn slechte prestaties op het WK.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren