Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luis Enrique kan ‘speciaal geval’ Piqué niet op andere gedachten brengen

Laatste update:

Gerard Piqué komt niet terug op zijn besluit om te stoppen als international van Spanje. In 2016 kondigde de verdediger al aan dat hij zou stoppen na het WK 2018, maar sindsdien zei Piqué daar niets meer over. De nieuwe bondscoach Luis Enrique hoopte dat hij zich zou bedenken, maar zaterdag bevestigt de 102-voudig international dat zijn interlandcarrière erop zit.

"Ik heb Luis Enrique gesproken en hem verteld dat mijn beslissing vast stond en dat ik er goed over heb nagedacht. Ik heb een prachtige tijd gehad bij de nationale ploeg, maar nu wil ik me richten op Barcelona", vertelt Piqué in de Spaanse pers. Piqué zei twee jaar geleden dat hij moe werd van de kritiek van pers en publiek op zijn steun voor Catalonië.

De 31-jarige verdediger debuteerde in 2009 als international en won met Spanje het WK 2010 en het EK 2012. Luis Enrique zei vorige maand bij zijn aanstelling dat hij hoopte te kunnen rekenen op Piqué. "Hij is een speciaal geval. Ik wil graag op alle spelers kunnen rekenen en daar hoort Piqué natuurlijk bij. Hij heeft al bewezen hoe goed hij is. Toch moet je de wensen van de spelers respecteren", zei de opvolger van Fernando Hierro toen.

Het zomerse WK verliep voor Spanje teleurstellend. Onder leiding van Hierro, die daags voor het toernooi werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Julen Lopetegui, werd alleen Iran verslagen in de groepsfase. Gastheer Rusland was in de achtste finale te sterk. Na het toernooi kondigde Andrés Iniesta al het einde van zijn interlandloopbaan aan.

Neemt Gerard Piqué het juiste besluit?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer, lang een belangrijke speler geweest voor Spanje. Hoop dat hij wel nog een paar jaar bij Barcelona blijft.

11 augustus 2018 om 18:47

Belangrijke speler? Een van de meest overschatte zul je bedoelen? Maakt altijd domme ovetredingen in belangrijke wedstrijden.

11 augustus 2018 om 18:53

Net zoals Ramos eigenlijk. Het is dat hun aanvallende kwaliteiten hun verdedigende kwaliteiten maskeren. Een type Puyol is op verdedigend vlak toch echt wel stukken beter dan beide mannen. Het is dat Spanje een dominante ploeg is met veel balbezit, want anders is de verdediging overschat.

11 augustus 2018 om 19:04

Hahaha Pique overschat noemen. Iemand die 4cl's, een wk en nog veel meer prijzen heeft gewonnen. Staat ook altijd bij zowel Barça als Spanje in basis. Sommige mensen hier....

11 augustus 2018 om 19:05

Idd wat een grap! Piqué hoort bij de beste CVs vd wereld en die vervangt zelfs Spanje niet zomaar

11 augustus 2018 om 19:13

Arbeloa stond ook jarenlang in de basis bij Spanje en Real, maar dat betekent niet dat hij een topper is. Het is haast onmogelijk 11 toppers te hebben in een selectie en als je gaat kijken naar de prijzen. Giroud heeft onlangs een WK gewonnen, maakt dat hem dan een wereldspits?

11 augustus 2018 om 19:17

Django als jij niet inziet hoe belangrijk Giroud voor Frankrijk is dan moet je een andere bezigheid zoeken. Arbeloa was inderdaad niet de beste speler maar hij was nuttig, was verdedigend sterk en hij was belangrijk op en naast het veld.

11 augustus 2018 om 19:25

Zware aderlating voor Spanje. Pique is een van de beste verdediger van de wereld

11 augustus 2018 om 19:51

Ja, Giroud was inderdaad erg belangrijk met 0 schoten op doel als spits zijnde en een misser op open goal tijdens de warming-up. Echt fantastisch! Net als Pique gewoon vervangbaar. Pique is alleen goed wanneer er een echte verdediger naast hem staat die zich bezig houd met de spits en het opknappen van het vuile werk. Dan kan Pique zich op het voetballende gedeelte richten. Hij zou eigenlijk perfect zijn voor het Nederlands elftal

11 augustus 2018 om 21:48

Pique was bij Spanje anders de laatste jaren DRA-MAT-ISCH. Op dat vlak hoef ik hem niet terug te zien. Althans niet met Ramos langs hem. Tijd voor een nieuwe generatie.

11 augustus 2018 om 21:48

Pique was bij Spanje anders de laatste jaren DRA-MAT-ISCH. Op dat vlak hoef ik hem niet terug te zien. Althans niet met Ramos langs hem. Tijd voor een nieuwe generatie.

11 augustus 2018 om 23:25

Giroud zijn rol kan een Benzema of Lacazette ook vervullen, maar een Kanté bijvoorbeeld is haast onvervangbaar. Types als Giroud en Pique zijn dat dus ook, niet de beste speler, maar nuttig. Je moet immers 11 namen invullen. Daarnaast is het niet zo dat alle 11 het verdienen om te spelen. Er spelen nog veel andere factoren een rol, denk maar aan connecties, hoe iemand ligt binnen een team, enz...

Een goede zaak voor de Spaanse nationale ploeg. Het duo Ramos-Pique is een van de zwakste linies die ze hebben gehad de afgelopen jaren. Die twee kunnen niet goed functioneren met elkaar, mede omdat ze het zelfde type verdediger zijn.

11 augustus 2018 om 18:58

Ek 2012 waren ze anders geweldig samen?

11 augustus 2018 om 19:00

Tevens het meest succesvolle duo dat de Spaanse nationale ploeg ooit heeft gehad.

11 augustus 2018 om 19:02

Met deze opmerking ben ik het eens. De Piqué van de afgelopen vier jaar kon me niet bekoren. Ben ook benieuwd hoe lang hij nog basisspeler is bij Barcelona.

Wat Ramos betreft ben ik positiever. Dat is toch wel een leider pur sang. Verdedigend niet altijd even sterk, maar wel onverzettelijk en fantastische winnaarsmentaliteit.

11 augustus 2018 om 19:05

Wat een hoop onzin in zo'n kort stukje tekst. Hoe heb je dat geflikt? Het is juist een sterke linie geweest de afgelopen (bijna)10 jaar. Daarbij ze zijn ze juist het tegenovergestelde type verdediger. Pique is een meer voetballende verdediger dan Ramos. Ramos is meer iemand die minder de bal wilt hebben.

11 augustus 2018 om 19:19

Ja Ramos zou een verdediger moeten zijn die minder de bal zou willen hebben, maar die man overschat zich gewoon soms. Gaat ie proberen cross passes a la Xabi te geven.

11 augustus 2018 om 19:47

Ramos kan veel beter verdedigen dan Pique, maar beiden zijn voetballende verdedigers.

12 augustus 2018 om 00:10

Nou Ramos Rost weg bij real wat hij ziet ze vullen elkaar perfect aan want Ramos zegt ik heb meevoetballen geleerd van piqué bij Spanje en hij verdeling slimmigheidjes van mij alleen als je kijkt is Ramos minder vind ik . en om even een thema erbij te halen iedereen zegt real is een club met historie maar mij boeit de historie van clubs bestaand uit arbeiders meer(barca en atletico) dan dat Franco mensen alleen vergunning gaf als ze voor real kwamen voetballen

12 augustus 2018 om 00:10

Nou Ramos Rost weg bij real wat hij ziet ze vullen elkaar perfect aan want Ramos zegt ik heb meevoetballen geleerd van piqué bij Spanje en hij verdeling slimmigheidjes van mij alleen als je kijkt is Ramos minder vind ik . en om even een thema erbij te halen iedereen zegt real is een club met historie maar mij boeit de historie van clubs bestaand uit arbeiders meer(barca en atletico) dan dat Franco mensen alleen vergunning gaf als ze voor real kwamen voetballen

In een goed lopend elftal kan hij best meedraaien omdat hij gewoon veel talent heeft maar zodra het niet loopt is hij niet 1 van de leiders die opstaat en het team neerzet. Ze gaan hem natuurlijk wel missen omdat er niet echt geweldige alternatieven zijn maar zo groot zou het gemis ook niet zijn.

Ah ja.. is toch de beste verdediger van Spanje achter Ramos. Maar goed als dit zijn keuze is moeten wij deze dan respecteren, een apart karakter maar een heerlijk voetballer.

Apart, maar Spanje heeft veel goede cv's. Hoop dat Azpi-Ramos het nieuwe centrum wordt!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren