Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

L'équipe la plus fort

Laatste update:

Aanstaande maandag, 10 mei, zal de Franse bondscoach Raymond Domenech zijn 23-koppige selectie voor het WK in Zuid-Afrika bekend maken. De spelers kunnen dan beter naar het journaal van de Franse televisie kijken, want Domenech zal daar zijn 23 namen opnoemen. De vraag is hoe Domenech deze keer zal selecteren. Zal hij weer volgens zijn ‘vertrouwde’ sterrenbeeldentheorie selecteren of heeft hij weer iets nieuws verzonnen om zijn sterkst mogelijke team samen te stellen? In Nederland kennen we het begrip ’zestien miljoen bondscoaches’. In deze column ben ik even de bondscoach van Frankrijk en zal ik mijn keuzes beargumenteren waarom welke spelers mee moeten naar Zuid-Afrika deze zomer.

Frankrijk heeft een aantal goede keepers in huis, maar ik kies toch voor Hugo Lloris om het Franse doel te verdedigen. De keeper van Lyon keepte de laatste twee jaar veel puike wedstrijden en hij is nog jong. Van zo’n WK kan de jonge keeper veel leren. Ten slotte heeft hij dit seizoen ook laten zien dat hij de Champions League aan kan, dus het is voor mij duidelijk dat Lloris op doel komt te staan. De andere twee keepers waarvoor ik kies zijn om mee te gaan zijn Steve Mandanda en Cédric Carrasso, die ook dit seizoen Europees zich hebben laten gelden.

Over de verdediging valt er veel te discussiëren. Laat ik maar beginnen bij de backposities. Bacary Sagna wordt de rechtsback en Patrice Evra wordt aan de linkerkant gestationeerd. Deze twee backs kunnen naast het verdedigen, ook goed aanvallen, wat bij het Franse team zeker bruikbaar kan zijn. Voor mij zijn Sagna en Evra de vaste keuzes. Over het centrale duo achterin wordt er al een aantal jaren getobd wie er moeten komen te staan. De één zegt dat er routine in moet staan, de ander zegt dat Domenech de jeugd een kans moet geven. Bij de ervaren mannen val je terug bij William Gallas en Eric Abidal. De jongere garde bij Frankrijk zijn Mamadou Sakho van Paris Saint-Germain en François Clerc van Olympique Lyon. Clerc kan alleen als rechtsback uit de voeten, dus die valt af. Ik kom dan toch terug op Gallas en Abidal, omdat zij nog enig balans in de verdediging geven met de ervaring die zij hebben. Naast de eerder genoemde spelers moeten ook Sébastien Squillaci en Gaël Clichy in de selectie.

Ik besluit met vijf middenvelders te spelen. Huh, valt Frankrijk dan niet terug op hun verdedigende spel van de laatste jaren? Frankrijk moest toch frisser gaan voetballen, meer aanvallender? Om deze twee vragen te beantwoorden, ik stel eerst twee controlerende middenvelders op en drie aanvallende middenvelders die de spits zullen assisteren, achter hem als op de flanken. Centraal op het middenveld komen, zonder twijfel, Patrick Vieira en Abou Diaby te staan. Vieira heeft misschien wel niet zijn beste seizoen erop zitten, maar ik geloof in de kwaliteiten van deze grote sterke middenvelder. Diaby lijkt overigens veel op Vieira en zou nog veel van hem kunnen leren. Hij is ook groot, sterk en goed aan de bal. Daarnaast heeft Diaby veel talent om nog beter te worden dan hij nu al is! Frankrijk kan in mijn ogen wel twee grote sterke mensen op het middenveld gebruiken, dus vandaar mijn keus voor Vieira en Diaby. Vieira heeft ook de leiderskwaliteiten en is daarom ook mijn ideale aanvoerder.

Franck Ribéry zal niet aan zijn geliefde linkerkant spelen, maar centraal achter de spits. De situatie rondom Ribéry laten we nu even voor wat het is. Alles in het Franse elftal draait om Ribery. Als Ribéry niet draait, draait het team niet. Daar moet verandering in komen. Als Frankrijk een goed WK wil spelen, moeten andere, meer geroutineerde spelers bij een achterstand het initiatief nemen en de ploeg trekken. Ik val dan dus terug op de spelers Vieira en Gallas, die al wat ouder zijn en al veel hebben meegemaakt in hun spelersloopbaan.

In plaats van Ribery, zal Florent Malouda op de linkerkant opgesteld worden. Malouda draaide een goed seizoen bij Chelsea en hij moet dus mee met Frankrijk. Aan de rechterkant stel ik Samir Nasri op, het grote talent van Arsenal. Hij is jong die een frisse manier van spelen heeft en natuurlijk heeft hij een geweldige techniek waar hij zijn tegenstanders voor aap kan zetten. Als Domenech iemand anders op het middenveld zou willen opstellen, zou hij Hatem Ben Arfa kunnen doen. Ben Arfa heeft een sleutelrol gehad bij het kampioenschap van Olympique Marseille en hij moet daarom zeker mee! Persoonlijk zou ik graag Ludovic Giuly mee willen nemen, maar omdat Domenech hem al jaren negeert, stelt hij zich niet beschikbaar voor het Franse elftal. Daarom neem ik Sidney Govou mee. Mathieu Flamini komt zelden aan spelen toe bij AC Milan en daarom laat ik hem thuis. Jérémy Toulalan valt net af, omdat er te veel concurrentie is voor zijn positie.

Nu komen we bij de aanvallers aan. Toen ik mijn ideale opstelling wilde maken, kwam ik maar niet uit wie in de spits zou moeten spelen bij Les Bleus. Thierry Henry verwarmt vaker de bank dan hij in het veld staat bij Barcelona en Karim Benzema komt al het hele seizoen niet uit de verf bij Real Madrid. André-Pierre Gignac en Bafétimbi Gomis zijn andere goede opties om de doelpunten te maken voor Frankrijk. Toch kies ik voor Nicolas Anelka. Frankrijk kan wel een sterke, veel scorende spits gebruiken en Anelka is daar de juiste persoon voor. Spelers als David Trézeguet en Louis Saha komen bij mij niet in de selectie voor, omdat ik voor jongere aanvallers als Gomis en Gignac kies.

Dit zijn de 23 mannen waarvan ik vind, die voor het Franse team geselecteerd moeten worden:

Doelmannen: Hugo Lloris (Olympique Lyon), Steve Mandanda (Olympique Marseille), Cédric Carrasso (Girondins Bordeaux)

Verdedigers: Bacary Sagna, Williams Gallas, Gaël Clichy (allen Arsenal), Patrice Evra (Manchester United), Eric Abidal (Barcelona), Sébastien Squillaci (Sevilla), Mamadou Sakho (Paris Saint-Germain), François Clerc (Olympique Lyon)

Middenvelders : Abou Diaby, Samir Nasri (beiden Arsenal), Patrick Vieira (Manchester City), Franck Ribéry (Bayern München), Florent Malouda (Chelsea), Hatem Ben Arfa (Olympique Marseille), Sidney Govou (Olympique Lyon)

Aanvallers : Nicolas Anelka (Chelsea), Karim Benzema (Real Madrid), André-Pierre Gignac (Toulouse), Bafétimbi Gomis (Olympique Lyon) en Thierry Henry (Barcelona)

Ten slotte zouden deze spelers in de basisopstelling moeten staan:

Lloris
Sagna, Gallas, Abidal, Evra
Vieira, Diaby
Nasri, Ribéry, Malouda
Anelka

Dit Frankrijk moet makkelijk de kwartfinales van het WK kunnen halen! Frankrijk was vroeger een gevreesde tegenstander voor iedereen, nu is Frankrijk een land dat zelfs van Bosnië en Polen kan verliezen. Geen wonder dat de Franse bevolking al verder kijkt. De Franse inwoners zien dit WK geen succes worden en kranten blijven speculeren wie de nieuwe bondscoach na het WK zou moeten worden, want met Domenech is het Franse voetbalvolk helemaal klaar mee. Laurent Blanc? Didier Deschamps? Claude Puel? Allemaal namen die worden genoemd, de werkelijkheid is dat er nog steeds geen nieuwe bondscoach is gevonden en dat Domenech er nog altijd zit!

Miljoenen Fransen zullen aanstaande maandag aan de buis gekluisterd zitten om de 23 namen te horen. Ik vraag me af, of Domenech al zijn selectie heeft bedacht. Hij zal vast en zeker al iets op papier hebben staan, maar hoe hij de selectie bedacht heeft zal altijd een raadsel blijven. Ik hoop dat de waterman tijdens het WK gunstig gestemd is voor Domenech, want hij was toch degene die in sterrenbeelden geloofde?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind je stuk goed geschreven, maar weinig expertise bevatten. Waarschijnlijk weet iedereen hier wel dat Lloris de beste Franse keeper is en dat Ribery dé ster van het Franse team is. Probeer dus de volgende keer wat meer diepgang.

Kan aan mijn onwetendheid liggen maar ik mis Mexes en Sebastian Frey..ik ken hun status niet in Les Bleux, maar vindt deze twee op hun positie nog steeds 1 van de betere spelers op de Europese velden..

7 mei 2010 om 08:59

Frey wilt niet meer voor Frankrijk voetballen, dus hij staat er niet bij. Zelf vind ik Mexes een redelijk goede verdediger, maar ik denk toch dat je met meer ervaren kracht het WK in moet gaan, dus met Abidal en Gallas. Sakho is een groot talent en hij is nog jong, van zo'n WK kan hij nog heel veel leren en daarom kies ik Sakho ipv Mexes.

8 mei 2010 om 20:58

Het stuk is makkelijk geschreven en leest makkelijk weg, maar zoals hierboven genoemd mis ook ik enige diepgang in je stuk. Ik had dit ook in elkaar kunnen zetten, zonder dat ik mijzelf durf te betrappen op enige expertise van het Franse voetbal.
Ik vind ook dat je op sommige momenten hele aparte keuzes maakt in je selectie en veel keuzes slecht onderbouwt.
Je legt hierboven uit dat je Mexes niet meeneemt omdat je je kiest voor Abidal, Gallas en Sakho als centrale verdedigers. What about Squillaci? Die heeft toch geen enkele meerwaarde centraal achterin ten opzichte van Mexes? Verder kan ik me wel vinden in je achterste linie.
Op het middenveld neem je vervolgens Toulalan niet mee, omdat er 'teveel concurrentie op zijn positie is'.
Vervolgens loop ik te zoeken in je middelste linie naar de vervanger van je controleurs Diaby en Viera (die ik beiden bovendien niet beter vind dan Toulalan) en kan die niet vinden. Je wilt in een 4-5-1 opstelling voetballen en neemt vervolgens maar 7 middenvelders mee. Dan kun je niet bepaald spreken van een dubbele bezetting. Zeker bij het verlies van één van je controleurs kun je je tactiek met 2 controleurs dan niet handhaven.
Uiteindelijk selecteer je 5 spitsen voor 1 positie, dan heb je één echte centrumspits (gomis, Benzema, Gignac) teveel.

Een groot deel van je selectie zal zeker overeenkomen met de daadwerkelijke selectie die Domenech bekend zal maken en waar ik me ook goed in kan vinden. Op sommige punten maak je echter onlogische keuzes waardoor je selectie zeker niet in balans is.

Clerc/ Abidal centraal achterin zetten en Mexes niet selecteren. Daarnaast Toulalan en L. Diarra niet eens meenemen en Viera een basisplaats geven. Escudé en Ciani worden niet eens genoemd? Volg jij het Franse voetbal uberhaupt wel.

7 mei 2010 om 10:37

Op het middenveld heeft Frankrijk naast techniek ook sterke mankracht nodig, dus ik vind Vieira een goed keus, ook al speelt hij niet zijn beste seizoen. Je kan wel allemaal technische, kleine spelers meenemen (L. Diarra en Toulalan), maar er zit dan totaal geen balans in het elftal! Daarnaast neem ik Clerc ook mee omdat er anders geen rechtsback meer is als Sagna weg valt, wie wil je dan daar neer zetten?? Over Escudé ben ik nooit enthousiast geweest, en wat je misschien niet opvalt, maar Frankrijk heeft allemaal linksbenige verdedigers. Ik had Abidal thuis kunnen laten ipv Ciani ja, toch kies ik voor Abidal omdat hij bij een grotere club zit en tegen sterkere tegenstanders speelt. Dat wil niet zeggen dat ik Ciani een mindere voetballer vind, hij heeft duidelijk potentie.

7 mei 2010 om 10:41

Diarra fungeert bij Real echt als een stofzuiger die bergen werk verzet. Dat hij daarnaast meer voetbal in zich heeft dan Viera is toch juist mooi? Je zegt zelf al dat Viera en Diaby wat dat betreft redelijk identiek zijn en dat Viera geen goed seizoen draait zou het dan niet beter zijn om 2 spelers die complementair aan elkaar op te stellen dus een Diaby met Diarra?

7 mei 2010 om 10:52

Heb je wel eens de gemiddelde lengte van het Franse team gezien? In de lucht worden geen duels gewonnen, op het WK zal Frankrijk veel fysiek sterke teams tegen komen met Zuid-afrika en Uruguay. Voetballend zou Frankrijk Mexico wel aankunnen, omdat zij net als Frankrijk ook de bal rond laten gaan. Maar dit is alleen mijn idee over de 'ideale elf', iedereen heeft zijn of haar eigen mening hoe Frankrijk op z'n best kan spelen, toch?

Centraal achterin zou ik altijd Mexes zetten.
L. Diarra is op dit moment veel sterker en brengt veel meer voetbal als Vierra. Ook Toulalan zou ik meenemen als verdedigende middenvelder.
Centraal op het middenveld zou ik Gourcuff. En ik zou Saha meenemen. Heeft een topseizoen gedraaid. In tegenstelling tot Gignac.

Echt een beetje een onzinnige column. De dingen die jij vertelt brengen niets nieuws, deze opstelling had mn schoonzus ook kunnen maken (letterlijk!).

Bovendien...je hebt het over balans in je elftal...en vervolgens neem je anderhalve niet-aanvallende middenvelder mee haha! De meeste van jouw middenvelders zijn gewoon aanvallers!

Ik vind ook de keuze van die middenvelders nogal raar. Vieira? Jij gelooft er in, maar dan ben je volgens mij wel de enige. Dat is toch die zwaar overbetaalde niets toevoegende middenvelder die zitvlees zit te kweken bij man city? Je vindt dat benzema teveel op de bank zit om hem een basisplaats te geven, maar bij vieira is dat geen probleem? Volgens mij is vieira zelfs nu barry geblesseerd is geen basisspeler, terwijl benzema tenminste nog een geweldenaar als higuain voor zich heeft.

Dat je diaby als andere verdedigende middenvelder kiest vind ook een beetje vreemd. Hij is niet slecht, maar toch zeker geen topper. Misschien dat je daar toulalan of l. diarra kan zetten, hoewel ook toulalan echt een nietszeggende voetballer is.

Concluderend...frankrijk heeft helemaal niet zulk goed materiaal. Misschien hebben ze een aantal spelers bij europese topclubs lopen (arsenal, real madrid, chelsea), maar ze zijn daar nooit spelbepalend. Eigenlijk allemaal "net niet (meer)-voetballers", een paar uitzonderingen als evra, ribery en sagna daargelaten.

8 mei 2010 om 09:22

en de titel klopt ook al niet, la plus forte.

Je stuk eigenlijk maar weinig met clubexperts te maken. Het is hier de bedoeling dat je dingen laat weten over je club of land die anderen niet weten en dat je er dan een mooi verhaal van maakt. Jij geeft eigenlijk je opstelling met een hoop woorden eromheen. Daarbij komt ook nog dat je toch wel één hele grote topspeler mist en dat is Yoann Gourcuff, wat Patrick Viera dan in jou opstelling doet mag joost weten.

Ik vind het een saai stuk en totaal niks met clubexperts te maken. Het is zonde van goede stukken die nu naar beneden zakken en in de actuele lijst komen.

1 Ster

Waar is je misschien wel je beste middenvelder: Yoann Gourcuff. Het lijkt mij het beste, dat Frankrijk het team om hem en Nasri heen bouwt. Zodat je Ribery een beetje in de schaduw kan houden en hem moet uitspelen op links. Dat is de positie waar hij het liefst speelt en het beste speelt. Als je Gourcuff hebt hoef je niet eens te schuiven! Verder krijgen als ik mij niet vergis, Diarra en Toulalan, de voorkeur boven Diaby zij hebben ook heel veel duels samen op het middenveld gespeeld. Voor de centrale verdediger heb je nog Escude, Boumsong en Squillaci lijkt me dus sterk, dat linksback Abidal daar uitgespeeld gaat worden.

Over je formatie geef ik gelijk, Frankrijk moet met een spits spelen. Jongens als Gignac, Gomis, Cisse enzovoort hebben niet bewezen dat ze echt een basisplaats verdienen op het WK. Alleen heeft Domnech nog wel eens de gewoonte met twee spitsen te spelen. We zullen zien wat de bondscoach doet. Frankrijk heeft in ieder geval wel het spelersmateriaal om heel ver te komen

5 spelers voor één positie?

Verder zal Vieira niet spelen, aangezien hij gewoon wedstrijdritme mist. Ik zou Lassana en Toulalan laten spelen, goed duo. Ook mis ik Gourcuff hier, die toch een verrijking is voor het Franse elftal.

Over het centrale verdedigingsduo valt te twisten, ik persoonlijk zou Mexes en Gallas opstellen.

"als Domenech iemand anders op het middenveld zou willen opstellen, zou hij Hatem Ben Arfa kunnen doen. Ben Arfa heeft een sleutelrol gehad bij het kampioenschap van Olympique Marseille en hij moet daarom zeker mee!"

Heb jij de Ligue 1 gevolgd?? nee zeker. Ben Arfa heeft in 27 wedstrijden meegedaan, maar begon slechts 15x in de basis en scoorde in totaal slechts 2 goals...

Ik vind je artikel behoorlijk gedurfd. Veel mensen bekritiseren je artikel, omdat zij een andere mening hebben. Ik vind het echter wel eens verfrissend, zo'n stukje met een opstelling erin.

Wat mijn mening betreft: Zoals mijn voorgangers hierboven al beschreven hebben, begrijp ik de keuze van Ben Arfa niet helemaal. In plaats daarvan zou ik Yoann Gourcuff meenemen, die een topseizoen in de wijnstad heeft gekend. Over de spitsenpositie ben ik het met je eens: Frankrijk heeft geen twee spitsen meer die het elftal naar nieuwe successen kunnen leiden. Het land beschikt over veel 'net-nietspitsen' en daarom waardeer ik je keuze om met 5 middenvelders te spelen.
Over Gomis gesproken, ik zou hem niet meenemen. Hij moet voortdurend Lisandro López voor zich dulden in Lyon. Daarom zou ik eerder voor Guillaume Hoarau gekozen hebben, die toch een basispeler is in Parijs.

Je stijl is oké. Over sommige punten ben ik het niet helemaal met je eens, maar dat is ook geen noodzaak. Toch had je misschien iets meer de Ligue 1 moeten volgen, kijkend naar de kwestie-ben Arfa.

Je hebt in totaal 2 verdedigende middenvelders voor 2 posities. Dus geen vervanging in geval van blessures of schorsing???

Wel 5 spitsen voor 1 positie.

Yoann Gourcuff, dé man van Bordeaux mis ik ook wel in je selectie. Een jonge speler, die ontzettend veel talent en klasse heeft. Hij speelt de afgelopen tijd toch altijd wel aardig in het Franse elftal.

Ben Arfa speelt volgens mij niet zo heel veel bij Marseille. Daar hebben ze toch Lucho Gonzalez, Niang en Koné al staan...

Dus ik ben het niet helemaal eens met je selectie, maar goed meningen verschillen!

Maar ja dit zou mijn opstelling zijn: ook omdat ik niet zo'n fan ben van Malouda...

Lloris
Sagna
Gallas
Abidal
Evra
L. Diarra
A. Diarra
Nasri
Gourcuff
Ribery
Anelka

Eén halve zin Frans gebruiken en ze is dan nog fout ook, sterk...
Los daarvan: hieraan een column ophangen is vrij onnozel vind ik. Zo kan je over elke ploeg beginnen schrijven wie je zou opstellen, maar wat schieten we daarmee op?

8 mei 2010 om 09:29

En nu gaan we het hebben over de opstelling van Japan, Honda als creatieveling, suzuki en hyundai als absolute motoren op het middenveld en yamaha en kawasaki als vleugelspitsen??

en als ik geloof in de kracht en kunsten van wilfred bouma en kevin hofland, dan hoeven deze toch ook niet per se mee naar zuid-afrika.

ik vind het fijn dat je gelooft in de kracht van ben arfa, maar deze jongen breekt misschien pas over een of twee jaar echt door. ik durf het predicaat van eeuwig talent er bijna op te plakken

oefening baart kunst zeggen ze, dus je bent niet kansloos

Rare column, de opstelling klopt van geen kant, geen mexes en gourcuff, pffff.

Wat dacht je van de volgende opstelling

Lloris
Sagna
Mexes
Gallas
Evra
Diarra
Toulalan
Nasri
Gourcuff
Ribery
Anelka
7 mei 2010 om 14:23

Malouda is speler van het jaar van Chelsea, de waarschijnlijke kampioen in Engeland. Die zou wat mij betreft wel onomstreden moeten zijn. Of je nu Ribery op 10 zet of Gourcuff dat maakt me niet zoveel uit, maar Malouda hoort m.i. sowieso op links, ook als dat ten koste gaat van Ribery, die volgens mij niet eens zo geweldig is bij Bayern.

7 mei 2010 om 22:39

Zou ook mijn opstelling zijn. Zo moeten ze ver kunnen komen.

Je middenveld klopt voor geen meter. Maarliefst 6 van de 8 zijn aanvallend, en dan zeg
je dat Toulalan te veel concurrentie heeft, raar. Iemand als Jéremy Toulalan moet ongetwijfeld
mee. Altijd een zekerheid en hij doet het beter dan Patrick Vieira. Daarnaast zou ik Govou
niet meenemen. Ik zou Gourcuff meenemen. Een jonge speler met meer kwaliteit dan Govou.
Govou zit al jaren overal bij, maar voegt nooit iets toe. Zoals jullie waarschijnlijk al begrijpen
speelt Nasri met de punt naar de voren en zijn Toulalan en Diaby de controleurs. Diaby is lekker
dynamisch dus daar heb je wat aan.

LIoris
Sagna
Gallas
Abidal
Evra
Toulalan
Nasri
Diaby
Ribéry
Anelka
Malouda

Ik mis 3 mensen: Gourcuff en Mexes en Lass Diarra (dat is toch ook een Fransman?). Voor de rest zou ik voor een veel jonger team gaan. Frankrijk moet al dat talent wat ze heeft maar eens de kans, de vorige generatie heeft zijn werk wel gedaan.

Lloris
Sagna
Mexes
Sakho
Evra
Diaby
Toulalan
Ribery
Gourcuff
Malouda
Anelka

Frankrijk heeft een selectie met veel spelers die op dit moment weinig speeltijd krijgen. Dit kan gezien worden als een nadeel, maar bij Frankrijk zie ik het toch anders, bij Frankrijk kunnen ze dit omzetten in resultaten. Ook heeft Frankrijk het geluk dat veel van haar spelers in een uitstekende vorm verkeren, wat zich ook vaak uitbetaald op een WK. De spelers hebben dan veel zelfvertrouwen en komen dan met goede prestaties op de proppen.

Thierry Henry wordt eigenlijk niet meer gebruikt door Barcelona. Pedro Rodriguez krijgt altijd nog de voorkeur en bij uitval van Zlatan Ibrahimovic wordt ook Bojan Krkiç geprefereerd. Henry is niet echt meer in beeld bij Barcelona en moet dus echt zijn best gaan doen. Waar kan je het best laten zien dat je nog wat waard bent? Op het WK, waar een basisplaats voor Henry er toch wel in zit.

Zo heb je nog een identiek geval met Karim Benzema. Benzema moet het vaak doen met 10 à 20 minuten of zelfs helemaal geen speeltijd. Gonzalo Higuain staat sowieso met stipt op nummer 1 bij Real Madrid. Dan heeft Benzema ook nog eens de pech dat ook Raul Gonzales nog altijd wel wat speeltijd krijgt. Benzema is spits nummer 2 die zich wil bewijzen op het WK. Bovendien zal dit zijn eerste WK zijn wat ongetwijfeld de nodige motivatie met zich mee brengt.

Nicolas Anelka is in minder gevaar bij zijn huidige club Chelsea, maar zal toch ook bij een eventueel bod snel van de hand gedaan worden. Anelka begint al op leeftijd te komen en Chelsea wordt nogal vaak met een nieuwe spits gelinkt. Didier Drogba zal absoluut eerste keus zijn tussen hem en Anelka, dus zal ook Anelka zich moeten bewijzen, om eventuele concurrentie voor te blijven bij Chelsea.

Dan heeft Frankrijk nog een aantal spelers die erg goed in vorm zijn. Florent Malouda is dit hele seizoen al een enorm gevaar aan de linker kant bij Chelsea. Hij geeft prachtige voorzetten en heeft een hele aardige actie in huis. Scoren is ook iets wat wel in zijn woordenboek staat.

Nog een speler voor op de flanken: Franck Ribery. Ribery is sowieso een goede speler en kan altijd van pas komen op een WK. Ribery zit nu met wat probleempjes maar op een speler als hij kan je wel rekenen op het WK. Bovendien zit Ribery toch ook niet in de allerminste vorm op dit moment, hoewel hij wel beter kan dan wat hij nu laat zien.

Bij Bordeaux hebben ze dan Yoann Gourcouff lopen die een dragende rol heeft. Gourcouff heeft goed overzicht en ook een geweldige vrije trap. Zo kan Gourcouff, wanneer het eventjes niet lekker loopt bij Frankrijk, via een vrije trap of een mooie paas toch de wedstrijd in het Franse voordeel beslissen. Spelers als Henry, Anelka en Benzema kan je wel een goede paas toe vertrouwen.

Ook is er op het middenveld nog Lassana Diarra die erg handig is tegen de moeilijkere tegenstanders. Hij kan het spel van de tegenstander vertragen of zelfs zodanig verstoren dat het niet aan voetballen toekomt. Qua passing en scorend vermogen is Diarra niet de ideale speler, maar een schoffel als Diarra is altijd handig.

Een andere verdedigende middevelder is Abou Diaby. Hij is nog niet altijd zeker van een basisplaats bij Arsenal en heeft toch de nodige concurrentie om zich heen lopen. Maar in de speeltijd die hij krijgt, speelt hij toch best behoorlijk. Neem de wedstrijd tegen AZ, waar hij uitstekend mee deed, en ook scoorde. Diaby is ook nog erg jong en wil zich waarschijnlijk ook erg graag bewijzen.

De verdediging is ook niet mis. Patrice Evra is een goede speler, net als Eric Abidal. Beide spelers zijn wel spelers gemaakt voor de linkerkant, met hun linkerbeen, maar zullen als rechtsback toch ook niet slecht presteren. Mocht dit wel het geval zijn heb je nog de verdediger van Lyon genaamd Reveillere. Lyon doet het nu erg goed en hij is zeker een goede rechter verdediger. Een eventuele vierde optie is Gaël Clichy die ook een goede verdediger is, maar zal waarschijnlijk geen voorkeur boven eerder genoemde spelers krijgen.

Centraal achterin is het ook geen probleem. Hoewel ze daar geen echte toppers hebben, zijn het toch wel degelijke spelers. Zo hebben ze William Gallas, Diene Sagna, en Philipe Mexes die alle drie wel bewezen hebben dat ze best aardig kunnen verdedigen.

In de goal is er met de opkomst van twee talenten ook een vooruitgang geboekt de afgelopen jaren. Hugo Lloris en Steve Mandanda, twee uitstekende keepers die zich ook erg graag willen bewijzen. Ze zijn 23 en 25 en aangezien keepers vaak op een wat latere leeftijd écht doorbreken, begint de tijd van jezelf bewijzen nu aan te breken voor beide heren. Los van het feit dat ze zich willen bewijzen, zijn het allebei al enorm goede keepers, die op topniveau mee kunnen draaien.

Al met al denk ik dat Frankrijk door de individuele kwaliteiten maar vooral de drang om nu te presteren nog aardig ver kan komen. Dit zijn stuk voor stuk spelers wiens basisplaatsen in gevaar zijn. Zo heeft Frankrijk toch al best een aardige selectie om nog maar te zwijgen over Sydney Govou, André-pierre Gignac, Samir Nasri, Jérémy Toulalan, en Louis Saha, die stuk voor stuk heel veel kwaliteiten hebben en dit seizoen erg belangrijk geweest zijn voor hun club. Frankrijk heeft dus een hele goede selectie met een enorme bewijzings drang en veel individuele kwaliteiten. Frankrijk maakt wel degelijk kans op een goed WK, Platini heeft geen gelijk.

Ik ben het opzich wel eens met jouw selectie. Er missen een aantal spelers vind ik, maar goed jij bent Frankrijk clubexpert . Ook ben ik het met je eens dat Frankrijk de kwart finale moet kunnen behalen. Overigens is het wel jammer dat Frankrijk het met Raymond Domenech moet doen. Leuk geschreven, je hebt kennis over het Franse elftal wel jammer is dat je alleen wat posities naar voren haalt. Ik had graag wat bijzaken over het elftal of individuele spelers gehoord. Maar goed toch een leuk stuk.

L'équipe la plus forte!
Als je dan Frans gebruikt, wel even juist spellen!

Tja, het zou zo in het journaal verteld kunnen worden door Domenech!

Sorry hoor, maar jij bent dezelfde verstrooide professor die Domenech ook is....
daarom kies ik voor Abidal en Gallas achterin... Abidal is naar mijn weten een pure aanvallend ingestelde linksback en Gallas heeft nou niet bepaald zijn beste seizoen uit zijn carriere achter de rug.
Daarnaast is Clerc een rechtsback! En Clichy is de directe concurent van Evra, als je daar Abidal dan ook nog bij neemt heb je 3 linker vleugel backs...

Op het middenveld vind ik het nogal tragisch dat je Gourcuff niet opnoemt, die vanuit centrale positie het spel (naar mijn mening) beter kan maken dan ribery! En Vieira opstellen in plaats van Lass Diara of Toulalan? Een echte Domenech keuze

In de spits zou ik ook voor Anelka kiezen, hij speelt dit seizoen toch het beste van alle franse aanvallers!

En als Domenech met "jou" opstelling gaat spelen hoop ik Echt dat de sterren nogal gunstig staan, anders zie ik Zuid-afrika nog door gaan

Je zal zoiezo weinig sterren krijgen van mij, want je bent één van de beste speler, als hij dat al niet is, van Bordeaux vergeten genaamd Gourcuff.
Verder vind ik het wel leuk dat je een artikel over Frankrijk hebt gemaakt. Maar ik zou liever in de spits met Thierry Henry spelen, omdat ik hem altijd wel goed vind spelen met Frankrijk, tenminste in de betere tijden van Frankrijk, want tegen Spanje sloeg het spel werkelijk nergens op.
3 sterren,

7 mei 2010 om 22:42

Gourcuff heeft de schuld naar de media verwezen door het mislopen van de titelkansen van Bordeaux. Natuurlijk heeft Gourcuff hele goede voetballende kwaliteiten, maar als je niet eens professioneel genoeg bent door de media de schuld van het slechte spel te geven, ben je niet goed bezig. De belangstelling van de media op het WK is nog groter dan in de Ligue 1!

Leuk stukje. Ik vind het altijd wel fijn als er iemand dieper in gaat op landen teams.
Nu heb ik wel wat opmerkingen.

Doelmannen keuze kan ik je volledig in volgen al vraag ik me af of Lloris al klaar is om hetzelfde bij Frankrijk te brengen als hij nu bij Lyon doet.

In de verdediging vind ik het vreemd dat je Mexes niet vermeld en Abidal centraal wilt uitspelen terwijl dat hij toch een linksback is...

Van je controlerende middenvelders word ik niet warm. Viera is al lang over zijn hoogtepunt heen en diaby vind ik ook nog niet zo fantastisch. Als je dan toch een stevig slot op de deur wilt dan stel ik voor om met het duo Cheyrou - bodmer te spelen.
Op rechts zou ik ook Gourcuff plaatsen omdat Nasri bij Arsenal toch ook steeds op links wordt uitgespeeld en ik persoonlijk niet houd om spelers op een andere positie op te stellen

Tot slot viel het mij op dat je 5spitsen selecteert voor 1 positie, dat lijkt me toch van het goede teveel.

zoek je ook jouw heil in de sterren. doen domenech en scolari ook.

Otiebtie... hoe kan iemand dit serieus nemen als de titel al gramaticaal gezien niet klopt... het hoort "forte" te zijn...

8 mei 2010 om 18:22

nee, hoort l'equipe le plus fort te zijn

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren