Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Loting Champions League: belangrijke dag op komst voor PSV

Laatste update:

PSV weet woensdag wie de tegenstander is in de tweede voorronde van de Champions League. Na een teleurstellend seizoen zal de nummer twee van de afgelopen voetbaljaargang in totaal drie rondes moeten overleven op weg naar de groepsfase van het miljardenbal. De selectie van trainer Mark van Bommel stond dinsdagmiddag voor het eerst op het trainingsveld ter voorbereiding op het nieuwe seizoen en weten vandaag aan welke tegenstander ze tijdens de loting in het Zwitserse Nyon zijn gekoppeld.

De Champions League-finale tussen Tottenham Hotspur en Liverpool ligt nog maar net achter ons, nu de ogen zijn gericht op het nieuwe seizoen van het miljardenbal. De Eindhovenaren kunnen woensdagmiddag vanaf 12.00 uur gekoppeld worden aan FC Basel of Olympiacos. Ook vindt tevens een zogenoemde doorloting plaats. Mocht PSV de derde voorronde bereiken, dan zijn Club Brugge, Krasnodar, Medipol Basaksehir en LASK Linz mogelijke tegenstanders.

FC Basel of Olympiacos?

Waar Basel jarenlang de Zwitserse competitie domineerde, moest het - net als in 2018 - afgelopen seizoen zijn meerdere erkennen in Young Boys. De ploeg van trainer Marcel Koller haakte al vroeg af in de strijd om de landstitel en eindigde liefst twintig punten achter de kampioen op de tweede plaats. Toch is het een team waar PSV het allesbehalve makkelijk zal tegen krijgen. Basel werd dan al twee jaar op rij geen kampioen, in het seizoen 2017/18 bereikte het nog de achtste finales van de Champions League door in een groep met CSKA Moskou en Benfica op overtuigende wijze op de tweede plaats te eindigen achter Manchester United. Mocht PSV gekoppeld worden aan Basel, dan zal het moeten oppassen voor Ricky van Wolfswinkel en Zwitsers international Albian Ajeti. De twee aanvallers maakten het afgelopen seizoen respectievelijk dertien en veertien doelpunten in de Zwitserse competitie.

Net als Basel in Zwitserland was Olympiacos lange tijd de te kloppen ploeg in de Griekse competitie. Waar in 2018 AEK Athene er met de landstitel vandoor ging, was het afgelopen seizoen PAOK Saloniki dat beslag legde op het kampioenschap. Als nummer twee van de Griekse competitie zal Olympiacos vanaf de tweede voorronde moeten proberen te instromen richting de groepsfase. Ook Olympiacos zal een taaie opponent worden voor de Eindhovenaren. Met Mathieu Valbuena slaagde de club er onlangs in om een relatief grote naam in huis te halen. De Fransman komt transfervrij over van Fenerbahçe en tekende voor een seizoen in Pireaus. De ploeg van trainer Pedro Martins heeft met Kostas Fortounis een gevaarlijke speler binnen de gelederen. De aanvallende middenvelder was het afgelopen seizoen goed voor twaalf competitiedoelpunten. Olympiacos oefent in aanloop naar de Champions League-voorronde tegen Viitorul, Pogon Szczecin, Lechia Gdansk en Nottingham Forest.

Loting PSV en Ajax

Als PSV erin slaagt om de tweede voorronde te overleven, dan moet het ook nog de derde voorronde en de play-offs door zien te komen. De dubbele ontmoeting met Basel of Olympiacos wordt eind juli afgewerkt. Op 23 of 24 juli staat de heenwedstrijd op het programma, terwijl op 30 of 31 juli de return wordt gespeeld. Tussendoor wacht voor PSV op zaterdag 27 juli de wedstrijd tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal.

Ajax stroomt pas in de derde voorronde in en heeft via het Champions Path een geplaatste status. Het is nog onduidelijk tegen wie Ajax kan komen te spelen omdat alleen PAOK Saloniki zeker is van een plek in de derde voorronde. Tien winnaars van de tweede voorronde stromen in. Op 22 juli hoort de Nederlandse landskampioen wie de tegenstander wordt op weg naar de play-offs.

Tegen wie heeft PSV de beste kans om de tweede voorronde te overleven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat het om het even is of je FC Basel of Olympiakos loot. Zijn twee ploegen die de laatste jaren op hun retour zijn en elkaar qua niveau niet veel zullen ontlopen. Als je de CL wilt halen, moet je zorgen dat je van dit soort clubs wint, anders heb je in de CL ook niet zoveel te zoeken.

Overigens is PSV gewoon 'geplaatst' tijdens de loting voor de 3e voorronde. Zij loten immers mee op de coefficient van hun tegenstander in de 2e voorronde en die zijn ook voor de 3e voorronde geplaatst. De loting voor de 3e voorronde vindt plaats voordat de 2e voorronde is gespeeld, dus de coefficient van PSV is bij de loting voor de 3e voorronde niet relevant. Als PSV wint mogen ze in de 3e voorronde dus tegen Club Brugge, Krasnodar, Basaksehir of Lask Linz. Ook niet onoverkomelijk zullen we maar zeggen.

17 juni 2019 om 16:07

Toevallig net een leuk stukje gehoord over het verschil. Het FC Basel wat de afgelopen jaren zo sterk was heeft het afgelopen jaar letterlijk al z'n sterkhouders verloren en die niet weten op te vangen. Zo staan in het doel en controlerend op het middenveld jongens die eigenlijk ondermaats zijn voor Basel. De eerste spits lijkt nu ook naar Lazio te vertrekken, al hebben ze met Wolfswinkel een jongen die ook veel gespeeld heeft.

Ik heb op dit moment eigenlijk liever een Basel die nog steeds midden in de dip zit. Olympiacos is vorig jaar begonnen met het opbouwen van het elftal en heeft nu een ploeg staan waar weinig jongens vertrokken zijn. Die hebben de tweede helft van het seizoen blijkbaar best mooi gevoetbalt en hebben nu ook nog eens Valbuena aangetroken.

17 juni 2019 om 16:16

Alleen staat het in de tekst hierboven wat onduidelijk. De zogenoemde doorloting is niet voor voorronde 3. Die is pas op 22 juli (net als die van Ajax) alleen wel voordat de 2e ronde is gespeeld inderdaad. PSV weet dus pas de (eventuele) volgende tegenstander over meer dan een maand

17 juni 2019 om 16:48

Precies, das de juiste mindset. Uiteraard zijn het geen ploegen die je moet onderschatten, maar als PSV in de CL wilt spelen moet je van dat soort teams ook winnen.

Ben ook erg benieuwt hoe PSV zich gaat roeren op de transfermarkt. Enige wat ik tot nu toe hoor is waar Lozana en Bergwijn misschien belanden. Ze zullen nog wel wat versterkingen moeten halen, zeker in de verdediging.

19 juni 2019 om 02:13

@Master D

Dus eigenlijk zijn ze al bijna geplaatst voor het hoofdtoernooi.

Zo kun je jezelf ook moed inpraten natuurlijk.

Doe mij maar Olympiakos. Iets zegt mij dat Basel geen lekkere tegenstanders is voor PSV. Ik hoop dat John de Jong voor het tweeluik ook de selectie compleet heeft, maar de vooruitzichten zien er niet goed uit als ik al die transferverhalen aanhoor. Met de eventuele uitgaande transfers van Angelino, Lozano, Bergwijn, Schwaab en de Jong kan de technisch directeur nog mooi aan de bak binnen een korte periode.

17 juni 2019 om 16:33

Uitwedstrijd word heel zwaar daar in die heksenketel.

18 juni 2019 om 14:16

Zit tegenwoordig niet meer dan 3 man en een paardenkop op de tribune daar. Grieks voetbal zit niet bepaald in de lift.. Evengoed zou het tijdens een champions league potje nog wel eens kunnen spoken. Al betwijfel ik het in deze tijd van t jaar..

Los daarvan..
Ben geen PSV'er, maar ik zie de kansen van PSV niet bepaald rooskleurig in. Zowel Basel als Olympiakos is voor hen geen kattenpis en dan spreken we nog over tegenstanders in de 2e voorronde. Zeker met de selectie die er nu staat lijkt me de kans zeer klein dat ze het redden.

17 juni 2019 om 16:43

Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij beide ploegen geen problemen zie voor PSV. Ik verwacht dat ze de tweede voorronde simpel door zullen komen.

Ik ben erg benieuwd met wat voor een selectie PSV tegen die tijd zal aantreden. Zoveel vraagtekens nog, terwijl dit duel al op 23 of 24 juli zal worden gespeeld. Het zou mooi zijn als er weer 2 teams in de CL kunnen voetballen die avonden waren toch heerlijk!

17 juni 2019 om 16:16

Aan de ene kant heel mooi, aan de andere kant kan je beter een sterk team in de EL hebben. Normaal gesproken gaat PSV daar meer punten pakken. In de CL zitten ze volgens mij in pot 3. Maar EL via de CL is natuurlijk ook een prima resultaat.

Voor de spanning in de NL competitie is het wel van belang dat ze CL gaan halen. Anders wordt het financieele gat wel erg groot met Ajax.

Doe maar Olympiakos. FC Basel presteert Europees gezien vrij aardig de laatste jaren. Het niveau van de Griekse clubs is ook niet zo hoog. Dit seizoen heb ik AEK Athene twee keer zien spelen in de Champions League en dat was echt geen hoog niveau, die zouden in Nederland niet eens in de top 5 spelen denk ik.

17 juni 2019 om 17:41

Laatste 2 jaar echt dramatisch in Europa. 1 keer in 2e voorronde CL al gelijk uitgeschakeld en vorig jaar 3e voorronde Europa League uitgeschakeld

Zou wel een horror scenario zijn als we nu zowel Angelino, Luuk De Jong, Schwaab en Lozano verliezen en er nog niks voor terug gekomen is.
Dan hebben we echt een elftal van niks zometeen. Gaan we dan met Luckassen, Sainsbury en Viergever op linksback spelen zometeen? Ik ben niet heel positief voor deze wedstrijd eerlijk gezegd.

17 juni 2019 om 16:49

Gaat Angelino ook weg? Die speelt er net een jaar.

17 juni 2019 om 16:58

Waarschijnlijk heeft City een terugkoopclausule afgedongen bij de transfer, City kan hem voor 12 a 13 miljoen terugkopen en ze zijn geinteresseerd om hem terug te halen volgens de geruchten

17 juni 2019 om 17:27

Vandaag zijn er zowel media in Engeland als in Nederland die aangeven dat Angelino's terugkoopclausule van 12 miljoen wordt geactiveerd. Terwijl in Engeland en Frankrijk wordt aangegeven dat PSG hem weer voor een flink bedrag zou willen overkopen van City (franse media meld 20 miljoen, Engelse media 25 miljoen).

Had menig PSV fan wel verwacht denk ik. Toen PSV hem voor het schamele bedrag van 5,5 miljoen overnam. Maar blijft wel eeuwig zonde....

Pff over een maand begint dit al. Ik hoop dat PSV zijn selectie tegen die tijd enigszins op orde heeft, maar kan me niet voorstellen dat er een ingespeeld elftal staat. Schwaab weg, Angelino weg, Guti net terug van interlandverplichtingen, Lozano gebleseeerd (en mogelijk ook weg) en aan Bergwijn en De Jong wordt flink getrokken. Zuur dat de belangrijkste wedstrijden van het seizoen al zo ontzettend vroeg zijn. Dit dreigt een fiasco te worden.

17 juni 2019 om 16:45

Verwacht je dan problemen voor PSV in deze ronde? PSV is toch veel sterker dan deze ploegen?

17 juni 2019 om 16:57

Normaal gesproken wel maar zoals Davilla7 al zegt, de selectie moet dan wel op orde zijn. En dat is op dit moment nog de vraag.

17 juni 2019 om 17:31

Normaal is PSV een stuk sterker. Maar op dit moment hebben we een verdediging zonder Schwaab en Aziz. Ook Obispo lijkt nu verhuurt te worden en in het ergste geval raken we in de komende week ook Angelino kwijt.
Dan hou je Dumfries, Teze, Sainsbury, Viergever en Luckassen over als verdedigers.... daar wordt niemand warm van denk ik zo. Betekend dat je met Dumfries - Sainsbury - Luckassen - Viergever moet gaan spelen terwijl je alleen een rechtsback achter de hand hebt mocht er iets fout gaan.

Als dit echt zo zal gaan verwacht ik echt zware play-off wedstrijden voor Psv.
Als Lozano en evt. De Jong en Bergwijn vertrekken kunnen we dat wat mij betreft redelijk opvangen met Malen, Lammers en Gakpo. Dus daar zie ik wel wat potentie in mocht het allemaal niet dieaal uitkomen.

Maar de verdediging is nu al zwaar broos. Laat staan als boven genoemde spelers ook nog eens vertrekken

17 juni 2019 om 20:21

@Skede en @Zinedane, dat deel van de verdediging begrijp ik. Maar alsnog: de wedstrijden zijn pas over ruim een maand. Ik vertrouw erop dat PSV dan al vervangers heeft gehaald voor Schwaab en eventueel Angelino. En ik geloof gewoon dat PSV dan deze voorronde door gaat komen. Natuurlijk is hoop daar een onderdeel van, maar er is ook echt vertrouwen bij mij.

Veel zal afhangen van hoe op dat moment de selectie er voor staat. Voor alsnog lijkt alleen Lozano te vertrekken maar binnen 5 week kan veel gebeuren. Zijn inmiddels dan Zoet, Angelino, Schwaab (is al vertrokken), Pereiro, Bergwijn, Lozano en De Jong vertrokken, dan ben je gewoon 7/8 basisspelers kwijt. Verwacht dat er sowieso 3/4 al weg zijn tegen die tijd, word een drukke transferzomer voor John de Jong.

Heb er hard hoofd in dat PSV de poule fase bereikt. Er zijn zoveel vraagtekens welke spelers weggaan en welke er voor terugkomen. Schwaab is weg en heb nog geen namen voorbij zien komen als directe versterking. Houdt m'n hart vast met John de Jong aan de roer. Heeft volgens mij ook geen groot netwerk.

PSV moet allebei makkelijk kunnen hebben. Zou een schande zijn als ze de groepsfase niet halen. Zeker nu de nummers 4 van de grote landen al rechtstreeks geplaatst zijn

17 juni 2019 om 16:50

Schande vind ik overdreven. Dat Feyenoord verliest van Trencin is een schande en al helemaal met die uitslag..

17 juni 2019 om 18:15

Ik ben niet tegen PSV ofzo he. Ik heb ze juist heel hoog zitten. Vandaar dat ik ook vind dat ze de groepsfase moeten halen.
Dat Feyenoord van Trencin verloor was inderdaad een regelrechte schande

17 juni 2019 om 16:52

Ligt eraan. Als PSV in de laatste voorronde bijvoorbeeld FC Porto krijgt is het geen schande dat ze er dan uit gaan

Hoop Basel. Is ook nog wel te doen met de auto

Het kan aan mij liggen hoor, maar is die loting nou morgen of woensdag? Het staat hier echt heel onduidelijk en het bericht spreekt zichzelf elke keer tegen.

"PSV weet woensdag wie de tegenstander is in de tweede voorronde van de Champions League"

"De Eindhovenaren kunnen dinsdamiddag vanaf 12.00 uur gekoppeld worden aan FC Basel of Olympiacos"

18 juni 2019 om 09:56

Het staat hier onduidelijk. De loting is van dinsdag naar woensdag verzet. (Bron: ED)

Overigens is het geen tegenspraak: als de loting dinsdag zou zijn geweest, dan weet PSV woensdag wie ze treffen in de CL. ;-)

18 juni 2019 om 10:19

Touché haha. Maar top, thanks voor verduidelijking stond hier idd nogal onduidelijk kon al niks vinden op de uefa site.

Voorkeur voor Olympiakos, maar zoals PSV er nu voor staat zijn het beide loodzware tegenstanders. Zeker wanneer Van Bommel weer zijn eigenwijze zelf zal blijken en opnieuw een middenveld met Hendrix / Sadilek en Rosario optrekt. Met Afellay als fragiele speler die al zo'n anderhalf jaar geen wedstrijd in de benen heeft ben ik ook niet erg gelukkig en dat PSV op de dag van het nieuwe seizoen al drie verdedigers zag vertrekken en in al zijn apathie besloot om nog niemand aan te trekken is helemaal rampzalig. Voeg daarbij dat Lozano naar Napoli gaat dezer dagen, Monterey zijn interesse in Luuk de Jong zegt door te zetten (wat overigens niet per se betreurenswaardig hoeft te zijn) en Bergwijn zijn pond vlees zal krijgen met zijn transfer deze zomer... Ik ben erg benieuwd of John de Jong genoeg berekend is op zijn taak, ook gezien het feit dat hij met Sainsbury en Behich - op advies van Van Bommel weliswaar, maar onder zijn verantwoordelijkheid - twee waardeloze aankopen deed!

19 juni 2019 om 08:14

Ik heb er ook een redelijk hard hoofd in. Lees hierboven al een aantal mensen die zeggen dat PSV hier wel even met 2 vingers in de neus van moet kunnen winnen. Als ik de Europese campagnes van PSV van de afgelopen jaren bekijk zit daar toch wel heel weinig bij om nu zelfverzekerd van te worden. Tel daarbij op dat PSV eigenlijk een heel nieuw team moet gaan neerzetten en ze nog geen nieuwe spelers hebben... ik ben er serieus bang voor of ze deze ronde al gaan overleven.

Het is zo belangrijk om op korte termijn duidelijkheid te krijgen over de transfers. Deze zomer is kort en daarnaast zijn er hoop speculaties over de uitgaande transfers. Nu heb je vrijwel geen verdedigers over. Dit kan er ook voor zorgen dat er paniekaankopen gedaan wordt, waardoor je op termijn verder van huis bent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren