Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool wint na goal Wijnaldum van twee Nederlandse Aston Villa-debutanten

Laatste update:

Liverpool heeft vrijdagavond de laatste 32 van de FA Cup bereikt. De ploeg van manager Jürgen Klopp won mede dankzij een doelpunt van Georginio Wijnaldum uiteindelijk eenvoudig van Aston Villa: 1-4. De enorme corona-uitbraak bij the Villans dwong de club om met een compleet jeugdteam van gemiddeld 18,3 jaar aan te treden, met daarin onder meer de 17-jarige basisdebutant Lamare Bogarde. Het broertje van TSG Hoffenheim-verdediger Melayro Bogarde stapte in de zomer over van Feyenoord naar Aston Villa. Ook de net zeventienjarige Sil Swinkels, die overkwam van Vitesse, mocht in de tweede helft debuteren.

Al in de tweede minuut was het raak voor Liverpool. Curtis Jones brak door over de rechterflank en diens voorzet werd bij de eerste paal alert binnen getikt door Sadio Mané: 0-1. De walk-over waarvoor de jongelingen van Aston Villa vervolgens mogelijk even vreesden, bleef echter uit. Weliswaar miste Wijnaldum een enorme kans door de bal in vrije positie net over te chippen, verder kwam de thuisploeg niet in grote problemen.

Liverpool deed in de eerste helft nog twee vrij ongevaarlijke pogingen via Mohamed Salah en kreeg op slag van rust het deksel op de neus. Callum Miles Rowe zette Louie Barry met een splijtende steekpass ineens voor doelman Caoimhin Kelleher. Barry dribbelde op hoge snelheid op de Ierse goalie af en vond koeltjes de verre hoek: 1-1. Zo haalde het jeugdelftal van Aston Villa verrassend de rust met een gelijkspel, die in de tweede helft nog een kwartier succesvol werd verdedigd.

Liverpool voerde de druk na de pauze verder op en dat leidde in de zestigste minuut tot een doelpunt van Wijnaldum. Takumi Minamino draaide zich vrij in de zestien en speelde de Nederlander aan, die met een geplaatst laag schot scoorde: 1-2. Vanaf dat moment was er geen houden meer aan voor Aston Villa. Door een knappe kopbal van Mané op aangeven van Xherdan Shaqiri en een raak schot van Salah in de korte hoek stond het binnen vier minuten 1-4. Thiago Alcántara raakte in de slotfase van afstand nog de lat namens Liverpool.

Wolverhampton Wanderers - Crystal Palace 1-0
Crystal Palace wist vrijdag met Patrick van Aanholt en Jairo Riedewald in de basis weinig indruk te maken in het Molineux Stadium. Wolverhampton was de betere ploeg en greep in de 35ste minuut de leiding. Adama Traoré kwam vanaf de rechterflank naar binnen en ramde de bal vanaf de hoek van het strafschopgebied vol in het dak van het doel: 1-0. Diep in de tweede helft had Pedro Neto de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar de aanvaller van the Wolves mikte in kansrijke positie naast. Ki-Jana Hoever viel vlak voor tijd nog in bij Wolverhampton.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wauw, heeft Klopp nou werkelijk nog een half A-elftal opgesteld? Tegen een jeugdelftal.. En maar klagen dat 't schema zo druk is...

8 januari 2021 om 22:54

Ik denk revanchegevoelens voor de 7-2 nederlaag

8 januari 2021 om 23:18

Dat deed Villa ook vorig seizoen in de beker tegen een c elftal van Liverpool

8 januari 2021 om 23:51

@recoba19 dat is niet wat CFCSFC bedoelt. Hij bedoelt dat Klopp elke keer jankt dat het speelschema te vol is, maar in die nietszeggende wedstrijden zijn spelers nooit rust gunt. Hier had hij makkelijk een B-elftal kunnen opstellen of tegen Midtjylland toen ze al door waren gewoon wat jongens rust geven. Hij loopt elke wedstrijd als ze beetje moeite hebben of punt verlies lijden te roepen me spelers zijn over belast, maar zelf geeft hij ze geen moment rust. Aston Villa daarentegen vorig jaar klaagde nergens over dus maakt het niet uit dat ze toen niemand ‘rust’ gaven, want hadden het volgens de trainer ook niet nodig toen.

8 januari 2021 om 23:34

Volgens mij hoeven ze volgende week zondag pas weer. Voldoende rust dus voor de volgende wedstrijd.

Is er een reden dat er zo een sterk elftal speelde? Want ze wisten toch bij Liverpool dat er dit soort opstellingen zaten aan te komen lijkt me...

8 januari 2021 om 22:55

Zeer opmerkelijk en dat ze het dan nog zo lastig hadden tot het uur sloeg al helemaal..

8 januari 2021 om 22:59

Mwah zo gek is het toch allemaal niet? Liverpool is verre van in vorm, dan pak je elke wedstrijd aan om dingen te verbeteren. Bovendien zijn ze meerdere dagen vrij geweest hiervoor en hierna zijn ze meer dan een week vrij.

8 januari 2021 om 23:08

Ja je hebt gelijk. Ik had niet meegekregen dat de volgende speelronde een midweekse is.

9 januari 2021 om 00:31

Natuurlijk. Spelers als Thiago, Minamino, Shaqiri en The Ox hebben allemaal nog weinig minuten gespeeld dus reden genoeg om ze vandaag sowieso helft te laten spelen.

Hahaha wat een vent is die Klopp zeg. Gewoon Mane & Salah opstellen tegen de B1 van Aston Villa. Vgm zat die 7-2 nog diep bij hem

8 januari 2021 om 23:02

En dat zal nog steeds zo zijn, wat een goal tegen krijgen van een B1 team is triest

8 januari 2021 om 23:32

Daar ligt echt helemaal niemand wakker van hoor, beetje vreemde opmerking.

Mooi 4 goals is goed voor het zelfvertrouwen, dat mag wel een keer na drie dramatische wedstrijden. Nu maar eens zien om een aantal PL wedstrijden achter elkaar te winnen en wie weet kunnen we nog het voortouw nemen in strijd om de titel

Spijtig dat Villa slechts zo een team op de been kon brengen. Maar goed de belangrijkste focus zal toch blijven liggen op de premier league.

Fijn zeg competitievervalsing, moeten spelen terwijl je geen speler uit de eerste selectie beschikbaar is. Derby Ounty reist vandaag ook af zonder eerste elftal speler of technische staf omdat de rest niet beschikbaar is. Zo kun je toch geen serieuze ronde spelen?

Heel jammer dat Aston Villa met zo’n b/c-elftal moest optreden. En dan Klopp die een sterke elftal opstelt. Dat snap ik hoor, hij wilt de wedstrijd gewoon winnen, maar deze wedstrijd had nooit gespeeld moeten worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren