Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool en Bayern München krijgen flink prijskaartje Xabi Alonso te horen

Laatste update:

Bayern München heeft nieuwe stappen ondernomen om uit te zoeken of Xabi Alonso de nieuwe trainer kan worden. Dat meldt Florian Plettenberg van Sky Deutschland. Der Rekordmeister neemt komende zomer afscheid van trainer Thomas Tuchel, en is dus op zoek naar iemand die hem kan vervangen.

Alonso is bezig aan een uitstekend seizoen bij Bayer Leverkusen. Die Werkself zijn momenteel koploper in de Bundesliga, met acht punten meer dan nummer twee Bayern München. Bovendien is de club nog actief in de Europa League, waarin het Qarabag FK treft in de achtste finale.

Dat succes lijkt voor een groot deel toe te schrijven aan Alonso, die dus kan rekenen op interesse van onder meer Bayern. Of hij ook echt naar de club uit Zuid-Duitsland vertrekt, is echter de vraag.

Volgens Plettenberg heeft de Spanjaard namelijk geen clausule in zijn contract voor komende zomer. Daardoor kan de Duitse koploper een flinke transfersom vragen. “Alle partijen gaan ervanuit dat Leverkusen een bedrag tussen de 15 en 25 miljoen euro gaat vragen”, weet Plettenberg.

Voor de zomer van 2025 staat er wel een clausule in de verbintenis van Alonso. Als clubs de oud-middenvelder, die nog tot medio 2026 vastligt in Leverkusen, dan willen overnemen, moet ze een bedrag van ‘rond de vijftien miljoen euro’ overmaken.

Liverpool


Behalve Bayern wordt Alonso ook gelinkt aan Liverpool, dat na dit seizoen afneemt van manager Jürgen Klopp. Eerder deze week meldde Santi Aouna van Foot Mercato nog dat Liverpool gesprekken zou hebben gevoerd met Alonso.

"De manager wil graag de stap naar the Reds maken en dus blijft Liverpool het proberen", schreef Aouna. "Bayern München is ook een optie, maar Xabi Alonso voelt meer bij Liverpool en de Premier League."

Is Xabi Alonso dit bedrag waard?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je 80 miljoen voor een speler kan/wil betalen dan is 25 voor een trainer van dat kaliber peanuts

28 februari 2024 om 21:21

Heeft het bij een club tot nog toe erg goed gedaan. Verder nog relatief onervaren. Zou er nog niet aan beginnen voor dat bedrag. Zidane zal net zo duur zijn, lijkt mij.

28 februari 2024 om 21:29

Een goede trainer heb je als club meer aan dan Messi in zijn prime. Alonso nam Leverkusen over, toen ze 16de stonden nu staan ze 1ste. Een goede trainer kan een club gewoon 80% beter maken.

28 februari 2024 om 21:29

@pijnsteijn
Voor Zidane hoeft geen transfersom betaald te worden, terwijl dat voor Alonso wel is. Uiteraard zal het salaris van Zidane wel een stuk hoger zijn vrees ik.

28 februari 2024 om 21:41

“Als Messi in zijn prime” wat een onzin

28 februari 2024 om 22:35

En hoeveel ervaring/zekerheid brengt een speler van 25 miljoen met zich mee? Als je 25 miljoen te spenderen hebt en je moet kiezen tussen een speler van dat bedrag of een trainer als Alonso dan is de keuze makkelijk gemaakt.

28 februari 2024 om 23:41

Moet nog blijken of hij voor zijn nieuwe club dan ook een goede trainer is. Mourinho is een goede trainer maar slaagt ook niet overal. En zo zijn er nog een hoop andere succes trainers die vroeg ontslagen worden ondanks de hoge verwachtingen. Daarnaast hou je geen restwaarde aan ze over als ze ontslagen worden. En krijgen ze ook nog een oprot premie mee. Spelers daarentegen kun je je geld deels terug verdienen dmv merchandise en transfergeld, ook al slagen ze niet. Daarom betalen clubs geen grote bedragen voor een trainer en voor spelers weer wel.

Hij is elke miljoen waard. Naast een paar toptrainers is Alonso zich zwaar in de kijken aant spelen. Hij laat leverkussen echt goed spelen. Ze hebben zelden zo een goed jaar gehad als nu. Dus ja ik zou het er zeker voor over hebben. Je betaald ook 100 miljoen voor een speler als Anthony en die s in ze waarde drastisch omlaag gegaan omdat ie niks waard maakt. Dus een trainer die zeker niet de minste is en tegen de top aan traint zou ik zonder te twijfelen halen.



15 tot 25 miljoen voor een trainer klinkt als veel, maar eigenlijk net zoals bij de aankoop van een speler is het altijd een gok, en in dit geval denk ik dat beide teams de 25 miljoen nog neerleggen ook. Als het een schot in de roos is zit je gebakken voor de komende jaren met een toptrainer, als dat niet zo is ben je wel veel kapitaal kwijt aangezien hij ook een sleur spelers van Leverkusen wilt meenemen kan ik mij zo voorstellen.
Iemand een idee hoe dat bestuurlijk in elkaar steekt bij Leverkusen? Kan mij voorstellen dat je liever het tandem aanneemt waar Alonso onderdeel van is, want het gaat hier bij Leverkusen ook om zeer goed gescoute spelers die perfect binnen het tactische plaatje van Alonso passen.

Ik snap nog altijd niet waarom enkele journalisten beweren dat Alonso meer Premier League en Liverpool voelt. Liverpool zal eerst werk moeten maken om een nieuw sportief directeur aan te werven.
Wat wel belangrijk is dat Alonso zelf niet benaderd wordt door beide teams, maar dat beide teams zijn management benaderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren