Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Litmanen even terug bij Ajax: ‘Ajax kan niet kopiëren wat Chelsea doet’

Laatste update:

Jari Litmanen maakte in het verleden naam in het shirt van Ajax en zette in 2011 een punt achter zijn spelersloopbaan. Inmiddels is hij actief als technisch adviseur van de Finse voetbalbond en in die hoedanigheid poogt Litmanen het voetbal in zijn vaderland te voorzien van nieuwe impulsen.

Deze week streek Litmanen neer op het trainingsveld van zowel Ajax als AZ. De beleidsbepaler zegt dat het Finse voetbal zijn horizon moet verbreden. "We kunnen alleen niet kopiëren", geeft Litmanen toe op het digitale thuis van Ajax. Het Finse voetbal leeft zijn eigen leven, zo stelt de voormalig speler van Barcelona en Liverpool. "Net zoals Ajax niet kan kopiëren wat Chelsea doet. Of Barcelona. Je kan wél altijd en overal wat dingetjes uithalen."

Litmanen is niet iemand die met pen en papier rondloopt en allemaal dingen gaat noteren. Zijn hoofd zit vol met ideeën en informatie. "Het gaat er meer om dat ik op een bepaald moment met een idee kom. Dat kan volgende week zijn, maar ook over drie jaar. Het voelt niet alsof ik hier kom om te werken en dit en dat moet weten. Het is meer praten en kijken. Ik ga straks alles op mijn gemak analyseren en wellicht komt er iets uit voort."

Sjaak Swart en Jari Litmanen zondag op het veld in de Amsterdam ArenA? 'Mr. Ajax' ziet het wel zitten! #klassieker #ajax #feyenoord

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is ook wat voor de Knvb in verre toekomst eens proberen Jari Litmanen te strikken als een technische beleidsbepaler of iets met jeugdvoetbal bezig te houden. Dit kan heel goed inpassen als Louis van Gaal waarschijnlijk de nieuwe bondsvoorzitter wordt. En dat is op zich wel heel goed voor de Knvb om paar buitenlandse trainers als jeugd bondscoaches aan te trekken. Op zich is het geen verkeerde ontwikkeling wat Jari nu allemaal doet bij Finse voetbalbond.

29 maart 2017 om 23:28

Wat doet hij dan allemaal? Of kijk je met een bepaalde bril? Eigenlijk benoemd hij hier een soort van vakantie volgens mij... waarbij hij veel oude bekenden ziet en dingen die hij vroeger al heeft gezien

30 maart 2017 om 01:51

Litmanen is een icoon maar ik zie vooralsnog totaal geen reden om hem enige exceptionele kwaliteiten als coach/adviseur toe te dichten. Laat hem eerst maar eens z'n huidige functie in Finland een tijd doen en als nou blijkt dat hij dat geweldig doet kan je zoiets voorstellen. We moeten in Nederland stoppen met aan te nemen dat geweldige voetballers na hun carriere net zo fantastisch technische rollen kunnen vervullen. Die filosofie heeft ons bondscoach Danny Blind opgeleverd.

Ik krijg nog steeds elke keer een euforisch gevoel als ik een artikel lees over/met Jari. Wat een Ajax-held, deze man! 😊

30 maart 2017 om 11:18

Ik ben Ajax-supporter en ik kom vaak in Finland, ik ken het gevoel ongelooflijke voetballer, die van heel ver moest komen. Het Finse voetbal stelde echt totaal niets voor in de jaren 90. Nog steeds niet trouwens, maar het is wel verder dan toen.

Heb je zijn boek gelezen? Helaas erg slecht geschreven, ze zijn vergeten een professionele editor aan het werk te zetten. Maar toch leuk om over met name zijn voetbaljeugd te lezen.

30 maart 2017 om 18:37

Ik heb het boek wel, moet het nog lezen.
Leuk om te horen dat jij ook zo naar hem kijkt! Hij heeft ons zoveel gegeven, Jari..

Een jari litmanen type is wat het Nederlands elftal nodig heeft op 10. Maar die hebben we totaal niet. Zyech komt nog het dichste bij maar dankzij onze allerbeste vriend d blind kan dat ook niet. Ik blijf zeggen probeer het dan eens met robben op 10.

Het is niet zozeer het type Litmanen dat we nodig hebben, maar iemand die dezelfde professionaliteit toont. Die man deed er echt alles voor. Een voorbeeldprof.

30 maart 2017 om 11:16

Inderdaad. Boek van hem gelezen? Bizar wat die over had voor een carriere als voetballer.

30 maart 2017 om 15:28

Ik heb em hier liggen en ben erin begonnen, maar niet uitgelezen xD Inderdaad waanzinnig hoe hard hij op jonge leeftijd al trainde om profvoetballer te worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren