Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leverkusen moet heel, heel lang wachten maar houdt Bayern op 4 punten afstand

Laatste update:

Bayer Leverkusen blijft nog altijd ongeslagen koploper van de Bundesliga. De ploeg van Xabi Alonso had het zaterdag niet makkelijk op bezoek bij FC Augsburg, maar trok door een goal in blessuretijd (maker: Exquiel Palacios) alsnog aan het langste eind. Jeremie Frimpong verscheen zoals gewoonlijk aan de aftrap, terwijl Timothy Fosu-Mensah negentig minuten lang op de bank bleef. Jeffrey Gouweleeuw speelde de hele wedstrijd bij Augsburg.

Tot nu toe is het een sprookjesseizoen voor Leverkusen. Voor de winterstop werd er liefst veertien keer gewonnen in competitieverband, terwijl de overige twee wedstrijden gelijk werden gespeeld.

Nummer twee Bayern München, dat het niet eens zo heel slecht doet, moest daarom genoegen nemen met een tweede plaats. Der Rekordmeister ging de winterbreak in met 38 punten, ten opzichte van de 42 van Leverkusen.

Daar Bayern vrijdag de competitie hervatte met een zege (3-0, tegen TSG Hoffenheim) wist ook die Werkself wat het te doen stond. Het kreeg de bal alleen lang niet tegen de touwen.

Patrick Schick vond bij een grote kans in de eerste helft Augsburg-goalie Finn Damen op zijn weg, terwijl Alejandro Grimaldo even later de lat trof. Ondanks verwoede pogingen duurde het tot de blessuretijd voordat Leverkusen kon juichen.

Daarvoor had Augsburg al een goal in het water zien vallen wegens buitenspel. Palacios werd uiteindelijk het goudhaantje bij Leverkusen.

De middenvelder schoot van dichtbij hard raak na een voorzet van Grimaldo. Daardoor herstelt Leverkusen de voorsprong van vier punten op Bayern in ere.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Top nieuws! Ze gaan het waarschijnlijk niet redden, maar wat een geweldig voetbal spelen ze!

Wat een wereldprestatie zet Alonso neer zeg, ongelooflijk!
Benieuwd of ze het weten vol te houden.

13 januari 2024 om 18:52

Het is heel knap natuurlijk, maar wereldprestatie is ook overdreven. Er staan daar echt geen koekenbakkers op het veld. Leverkusen heeft gewoon een aanzienlijk betere elf dan de overige 16 ploegen. Het is wel knap hoe die ze laat voetballen.

14 januari 2024 om 01:40

Enigszins wel andere kant hebben ze wel echt een extreem goede selectie.

Dit soort overwinningen maken een club kampioen en ik hoop ook dat Leverkusen het gaat halen. Gun het Xabi Alonso echt van harte. Heeft er een hele goede ploeg van gemaakt met top aankopen.

Gaaf om Bayer Leverkusen het zo goed te zien doen! Een club waar ik mooie herinneringen aan heb in de tijd van Ballack. Hopelijk kan deze club kampioen worden, even een keer wat anders dan Bayern.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren