Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leipzig trekt na discutabel penaltymoment met Simons alsnog aan langste eind

Laatste update:

RB Leipzig is de groepsfase van de Champions League begonnen met een 1-3 overwinning op Young Boys. De Duitse topclub kwam al snel op voorsprong via Mohamed Simakan, waarna de Zwitsers op gelijke hoogte kwamen. Dankzij Xaver Schlager en invaller Benjamin Sesko trok Leipzig in de tweede helft alsnog aan het langste eind. De andere groepsgenoten, Manchester City en Rode Ster Belgrado, spelen om 21:00 uur hun openingsduel.

Leipzig moest het tegen Young Boys stellen zonder Dani Olmo, die door een spierblessure de rest van het kalenderjaar is uitgeschakeld. Xavi Simons en Loïs Openda konden daarentegen rekenen op een basisplaats. De voormalig smaakmakers van PSV en Vitesse kennen beiden een uitstekende seizoenstart en zagen hoe ploeggenoot Simakan die Roten Bullen ook een uitstekend begin bezorgde in Zwitserland. De centrale verdediger kopte een hoekschop van David Raum bij de eerste paal tegen de touwen: 0-1.

Leipzig won de laatste competitieduels overtuigend van Augsburg (3-0), 1. FC Union Berlin (0-3) en VfB Stuttgart (5-1). De snelle openingstreffer tegen Young Boys leek een voorbode voor opnieuw een ruime overwinning, echter wist de thuisploeg de stand na ruim een half uur weer in evenwicht te brengen. Meschack Elia kreeg de bal voor zijn voeten op rand zestien, dacht niet na en rondde met een hard schot af: 1-1.

De bezoekers gingen na rust op jacht naar een nieuwe voorsprong. Scheidsrechter Enea Jorgji werd luttele minuten later naar het VAR-scherm geroepen nadat de Zwiterse doelman Anthony Racioppi een vermeende overtreding maakte op Simons. De Albanese arbiter bleef uiteindelijk bij zijn standpunt om geen penalty te geven. Benjamin Sesko dacht Leipzig vervolgens alsnog op voorsprong te koppen uit een vrije trap van Simons. Lang kon de invaller alleen niet juichen, aangezien er al snel een streep door zijn treffer ging wegens buitenspel.

De verdiende overwinning voor de ploeg van trainer Marco Rose kwam er in de slotfase alsnog doordat Schlager succesvol van afstand mocht uithalen: 2-1. In de blessuretijd wist Sesko zich ook nog op het scorebord te schieten. Leipzig counterde razendsnel vanaf eigen strafschopgebied. Benjamin Henrichs gaf mee aan de Sloveense spits, die hierna de hoek voor het uitkiezen had.

{embed

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schlager, Simakan, Lukeba, Openda, Simons, Sesko, Henrichs, Haidara en Olmo. Leipzig heeft wederom een jong talentvol elftal wat hoge ogen kan gooiem. Simons trouwens weer met een geweldige pot.

19 september 2023 om 22:48

schwalbe. Hij zoekt het contact met een been dat al op de grond is. En blijft.

Iedereen geeft daar een pingel, maar ik vind er wel wat voor te zeggen. Hij gaat op de voet van de keeper staan. Net als Diego Costa bij De Vrij deed in 2014. Als ie meteen naar de stip wijst denk ik niet dat de var ingrijpt, maar ik vond het heel licht.

Prima overwinning, dat wordt wederom weer overwinteren in de CL. Dit samba elftal is is een outsider om de CL te winnen.

19 september 2023 om 21:17

Klopt volgens Opta worden ze op plek 6 gezet. Alleen Real, City, Bayern, Arsenal, Inter en Barca worden hoger ingeschat.

19 september 2023 om 22:26

Plek 7 dan 😉

19 september 2023 om 22:44

Ik zeg het verkeerd ze stonden ook boven Barca.

20 september 2023 om 08:31

Barca is echter nog wel een niveautje hoger natuurlijk.

20 september 2023 om 09:12

Eens maar ze kijken ook naar pouleloting enzo. Leipzig kan City en Bayern niet loten in de 1/8ste finale.

Scoorde Simakan niet de 1-0? Ik kan me bijna niet voorstellen dat VZ fout zit hoor, gewoon even een check.

19 september 2023 om 21:16

Ja Simakan scoorde de 1ste.

Iedereen is wel bekend dat Leipzig over een talentvolle spelers beschikt en een geweldige scouting heeft, maar het meest opvallende is toch Blaswich. Van degradatie met Heracles naar Champions League voetbal met Leipzig met de DFB-pokal winst en de Supercup als hoogtepunten. Gulasci ligt al twee seizoenen uit, maar Blaswich vervangt hem wel goed. Zegt toch wel genoeg dat ze Vandevoordt pas volgend jaar gaan halen ipv dit seizoen en Blaswich nog steeds eerste keeper laat. Vraag me ook af als Gulasci weer makkelijk eerste keeper wordt na zo'n lange blessure en de prestaties van Blaswich.

19 september 2023 om 21:15

Toen Vandevoordt gekocht werd, was al meteen de afspraak dat hij nog twee jaar zou blijven. Dus zoveel zegt dat niet meteen vind ik.

19 september 2023 om 22:57

Ah crap, je hebt gelijk. En die transfer was nog zelfs eerder bekend dan die van Blaswich. Nope, vergeet maar mijn laatste stukje haha.

Ik heb de hele wedstrijd met plezier gekeken en zag uiteindelijk een verdiende overwinning van Red Bull Leipzig uit bij Young Boys in Zwitserland. Simons speelde wederom een prima pot en werd ook nog onterecht een penalty onthouden bij een 1-1 stand maar dat maakt uiteindelijk geen verschil. Leipzig heeft een jong talentvol team en zou best wel eens ver kunnen komen in dit Champions League seizoen. De tweede plaats in de poule achter Manchester City is sowieso haalbaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren