Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lammers schaart zich naast Boymans en Kuijt en gidst Utrecht langs Heerenveen

Laatste update:

FC Utrecht en sc Heerenveen hebben zondagavond de 29ste speelronde van de Eredivisie afgesloten. In Friesland waren de bezoekers uit Utrecht met 2-3 te sterk. Isaac Lidberg en Sam Lammers (twee keer) namen de doelpuntenproductie voor hun rekening namens Utrecht. Patrik Wålemark scoorde tweemaal voor Heerenveen.

In een behoudende eerste helft voetbalde de ploeg van Ron Jans de eerste kans bijeen. De bal viel uit een indirecte vrije trap voor de voeten van Lammers, die vanaf de rand van de zestien uithaalde. De spits van Utrecht zag Mickey van der Hart echter in de weg staan.

Een minuut later kreeg Heerenveen voor het eerst een mogelijkheid om de score te openen. Nick Viergever schatte een bal helemaal verkeerd in, waardoor Ché Nunnely alleen op doelman Vasilis Barkas af kon. De buitenspeler had zijn vizier niet op scherp staan en schoot, tot spijt van de aanwezige fans, de bal tegen de Griek op.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Na 37 minuten viel de openingstreffer alsnog. De bal viel na een hoekschop van Jens Toornstra prompt voor de voeten van Lidberg, die met heel veel geluk en van heel dichtbij Van der Hart wist te verschalken: 0-1.

Kort na rust breidde Utrecht de voorsprong al uit. Mark van der Maarel zette goed druk en snoepte diep op de helft van Heerenveen de bal af. Lidberg gaf vervolgens af op Lammers, die met links raak krulde in de verre hoek: 0-2. Door het doelpunt in Heerenveen heeft Lammers nu vijf keer op rij gescoord namens Utrecht. Alleen Ruud Boymans en Dirk Kuijt gingen hem voor.

Na de 0-2 kreeg Utrecht via linksachter Souffian El Karouani nog een kans. Hij kreeg de bal klaargelegd aan de linkerkant van de zestien, maar raakte hem niet goed en schoot naast. El Karouani kreeg later nog een kans. Dit keer stond de paal in de weg.

Vervolgens drong Heerenveen aan op een treffer, maar echt in de problemen kwamen de Domstedelingen niet meer. De angel verdween volledig uit de strijd toen Olivier Braude een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart pakte en vroegtijdig het veld moest verlaten.

Tegen tien man was Heerenveen niet opgewassen tegen de uitblinkende Lammers. De van Rangers FC gehuurde spits speelde in de slotfase Pawel Bochniewicz zoek en schoot hard raak in de benedenhoek: 0-3.

In de laatste minuut van het duel deden de Friezen dan toch nog iets terug. Wålemark ontving de bal ongeveer 25 meter van het doel en volleerde hard raak in de rechterbenedenhoek: 1-3. Luttele minuten later maakte diezelfde Wålemark er ook nog 2-3 van, maar het mocht niet meer baten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lammers is voor elke eredivise club echt een hele goede spits. Vind nog altijd jammer dat PSV hem zo makkelijk liet gaan...

7 april 2024 om 22:07

Helemaal mee eens! scoort makkelijk en voetbalt prima

8 april 2024 om 02:05

Zou voor zowel Lammers als Utrecht ook prima zijn als hij nog een jaar blijft, het liefst zelfs definitief om volgend jaar evt te verkopen. Rangers zal helaas niet zo makkelijk meewerken, maar Lammers moet eens meer dan een jaar vast spelen.

Ook zie ik Utrecht leuke dingen doen volgend seizoen, Fraulo is al binnen en eigenlijk zijn alleen Flamingo, Booth (en dus Lammers) echt onzeker. Utrecht zal vast iets moeten verkopen, maar dan zie ik er 2 vd 3 nog best blijven.

7 april 2024 om 22:15

Psv wou verlengen met hem maar hij wou zelf niet verlengen.

7 april 2024 om 22:34

Nog erger: Lammers had al een mondeling akkoord gegeven om zijn contract te verlengen maar weigerde op het laatste moment alsnog. Zo'n iemand zijn we in Eindhoven liever kwijt dan rijk

7 april 2024 om 22:17

Vind hem technisch echt heel goed, maar mist wel een beetje power altijd ofzo. Al is dat misschien ook uitstraling. Hoe hij bij de 3-0 die verdediger doldraait is wel echt mooi.

7 april 2024 om 22:27

Hij zou een 2 benige topspits geweest zijn als hij geen zware blessures had gehad. Blessures maken carrières gewoon kapot.

7 april 2024 om 22:39

Wat vind jij een topspits? Want het is echt een hele grote 'als' in dit geval.

8 april 2024 om 06:15

Mist echt pure snelheid.
Verder heeft die alles.
Maar een acceleratie is zo belangrijk als aanvaller

Utrecht wint, maar als je ziet hoe makkelijk ze twee goals weg geven tegen 10 man is dat wel heel amateuristisch. Doelsaldo kan wel heel belangrijk zijn voor de ranglijst.

7 april 2024 om 22:29

Eerste goal mee eens dat ze daar veel korter op had moeten zitten, maar die tweede goal komt echt op Boussaid zijn naam door veel te lang te dribbelen met alle gevolgen van dien. Maargoed, 3 punten in de pocket en volgende week zondag een belangrijke pot thuis tegen de Eagles.

Lekker man ! Weer 3 punten. Maar wat een einde joh. Toornstra en lammers echt goed vandaag.
Maar boussaid word vaak opgehemeld, maar is zo af en toe een leuke actie, maar weinig rendement.
Vind hem de laatste weken niet best.
Leuk dat held ze debuut mocht maken, maar leek erop dat die onder hoogspanning stond.

Az hierbij de vervanger voor Pavlidis .. Lammers weet overal wel zijn doelpuntjes te maken. Ideale spits voor az na dit seizoen. Is hij nou van Glasgow of heeft utrecht hem gekocht ?

8 april 2024 om 08:31

Hij is nog van Rangers. Volgensmij heeft Utrecht wel een koopoptie van 3/4 miljoen

8 april 2024 om 10:56

Het is zonder koopoptie het huurcontract. Wat jammer is uiteraard. Ben blij om te zien dat hij zijn draai heeft gevonden en gisteren weer scoorde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren