Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Laat die scheidsrechters maar in Nederland blijven'

Laatste update:

Het uitwisselen van scheidsrechters tussen Nederland en België roept steeds vaker weerstand op. Zo is KV Kortrijk niet te spreken over Bas Nijhuis. De Nederlandse scheidsrechter was afgelopen weeked aangesteld voor het treffen tussen Kortrijk en Standard Luik, een duel dat de regerend landskampioen met 0-2 naar zich toe trok.

"Moet je dit allemaal tolereren?", stelt Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns maandag als retorische vraag in Het Nieuwsblad. "De landskampioen had alle middelen nodig om het spel te vertragen en ons voetballen onmogelijk te maken. De scheidsrechter speelde hierin mee. Nee, dat ze maar ginder blijven, die Nederlanders."

Nijhuis kan geen begrip opbrengen voor de voorzitter van KVK. "Ik zal dit melden aan de bondsinstanties. Hij heeft immers een voorbeeldfunctie", stelt de leidsman. Pieter Vink floot ook enkele malen in België. Daar wordt hij sinds zijn omstreden optreden bij een wedstrijd tussen Club Brugge en AA Gent André van Duin genoemd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

'laat die scheidsrechters maar in Nederland blijven'

Grappig, gisteren dacht ik exact het tegenovergestelde bij de wedstrijd Ajax - Ado :s

28 september 2009 om 09:40

Die kerel van gisteren was volgens mij niet eens scheidsrechter. Wat een drama was dat. Gewoon kappen met dit nutteloze gedoe, tenzij ze De Bleekere naar Nederland sturen.

oftewel prima plan, maar hou dan ook zelf jullie rotzooi bij je.

28 september 2009 om 18:18

Ik zeg: doen. Nederlanders terug halen naar hier, Belgische scheidsrechters terug de grens over.

Laat die Belgenj maar lekker in Belgie fluiten; die patat die gister Ajax-ado floot heeft de hele wedstrijd doodgefloten... Een waar drama!!!

28 september 2009 om 12:25

Niet alleen gister. Weet je hoevaak een duel op slot word gegooid door een belgische arbiter. In het verleden heeft ajax zelf hier ook zovaak problemen mee gehad. Kan me nog herrineren roda uit. Dus inderdaad zoals hierboven al eerder is aangegeven. Laat die belgen maar lekker in België fluiten

28 september 2009 om 20:54

Gumienny was dat, en idd die floot ook al zeer slecht

laat die scheidsrechters ook maar mooi in belgie blijven

Nou idem voor hier.
Weg wezen met die Belgische koekebakkers..
Man wat een drama scheidsen hebben ze daar.
Kon je gister ook weer zien..

In Nederland fluiten ze dramatisch, in Belgie fluit men slecht, in Engeland fluit men belabberd....

Misschien vinden we sowieso dat er in eigen land slecht wordt gefloten. Dan is het toch juist fijn dat er een 'buitenlander' fluit. Kan je in ieder geval een hele natie de schuld geven in plaats van de eigen fluiters. Met de hedendaagse techniek, aandacht en programma's na afloop van de wedstrijd is het bijna onmogelijk om goed te fluiten. Of men moet tijdens de wedstrijd gebruik gaan maken van techniek, of men moet accepteren dat scheidsrechters fouten maken.

28 september 2009 om 09:50

Echt he, iedereen ouwehoert maar op de scheidsrechters, maar wij kunnen in vertraagd beeld honderd tachtigduizend keer de herhaling zien en dan daarna erover klagen!

Ik ben zelf geen voorstander van techniek, dus gewoon accepteren dat scheidsrechters dingen niet zien / fouten maken en doorvoetballen.

28 september 2009 om 09:54

Wat dat betreft heb je geluk dat de fifa wordt geleid door de befaamde 'fosielen' die het menselijke aspect van het voetbal willen behouden. Ik ben het daar ook wel mee eens eigenlijk, want deze dingen gebeuren, klaar.

Wat ik wel moet zeggen is dat ik het doel van 'de extra leidsman' zoals die bij de Europa League' wordt gebruikt echt een aanfluiting vind. Dus we moeten het doen met 1 (of zoals bij het hockey) met 2 scheidsrechters (ieder een eigen helft) en de grensrechters. Niet meer die onnodige nitwitten die bij de goal staan...

Elendill, volgens mij hebben wij deze discussie ook al meerdere malen gevoerd .

28 september 2009 om 10:01

Het lijkt me niet dat we hoeven te accepteren dat een scheidsrechter de voordeel regel niet kent toch?
En het feit dat ik aan het andere kant van het stadion kan zien dat het geen corner is en andersom?
En dat meneer fluit als het publiek daarom vraagt?

In het geval van gisteren was het gewoon niet te accepteren hoe abominabel die man floot.

28 september 2009 om 10:15

Het is gewoon een feit dat je je altijd benadeeld voelt door een scheidsrechter. Ongeacht je bril. Een fan zal bij een nederlaag bijna nooit zeggen dat er goed is gefloten. Dat blijf je houden. Fans kunnen niet objectief naar een wedstrijd kijken (daar ben je immers fan voor).

Die corner was voor jouw overduidelijk.. Waar gaat het over. Je kan niet alles zien. Voetbal gaat zo snel. Als die man alleen al verkeerd staat, er een andere speler voor staat is of even met zijn ogen knipperd is het al voorbij. Foutjes kunnen gebeuren. Wil je dit wegwerken, heb je techniek nodig. En zelfs dan zal het wel eens verkeerd worden beoordeeld.

Fluiten wanneer het publiek daarom vraagt geloof ik niet in.

28 september 2009 om 10:24

Hij maakt fouten beide kanten op, daarom klaag ik ook. Je zal mij niet horen zeuren hoor als ie alleen fouten maakt in het voordeel van Ajax.

Natuurlijk kan een scheidsrechter niet alles zien, dat weet ik ook.
Maar als 40.000 man iets ziet en die man op het veld niet dan verbaasd mij dat en erger ik mij daaraan.

Dat je dat laatste punt niet gelooft vind ik prima, ik weet zelf namelijk uitstekend wat ik gezien heb. En ja die beslissingen waren natuurlijk in het voordeel van Ajax, dus zoveel last heb ik niet van een 'bril'.

Ongeacht of het nou in het voordeel van Ajax is of niet zie ik wel of iets goed of slecht is, het is enkel van invloed op het feit of ik het de moeite waard vind om er iets over te plempen hier.

28 september 2009 om 10:28

Als het 'over en weer' gaat, dan sta je aan het einde van de rit toch precies waar je staan moet... Het is er allemaal onderdeel van.

Ik zeg niet dat het goed is dat ze fouten maken of dat men techniek moet gaan gebruiken. Ik zeg alleen dat we moeten accepteren dat dit het niveau is. Willen we nog meer conform de regels fluiten, dan moet je techiek gaan gebruiken. Ik ben daar alleen op tegen, omdat ik vind dat voetbal een menselijke sport is. Daar horen deze fouten bij.

verder: het toppunt van slecht fluiten zou nog altijd zijn, wanneer die laatste prachtige voorstelling van 'de Stervende Zwaan' een penalty zou zijn...

28 september 2009 om 10:39

Ik was dan ook met stomheid geslagen dat Ado daar geen penalty voor kreeg

28 september 2009 om 11:05

Ik geef toe dat je als scheidsreichter het soms heel moeilijk kunt zien, en dat je het eigenlijk nooit goed kunt doen. En natuurlijk kunnen wij de herhaling kijken en dan constateren dat iets klopt of niet klopt.

Toch vind ik dat scheidsrechters hulpmiddelen nodig zijn, om het hedendaagse voetbal beter te kunnen leiden. Dit is ook beter voor de scheidsrechters zelf.
Je hebt het in een heleboel sporten, bij Hockey, tennis en American Football, wordt het al toegepast. Daar is het een groot succes.

Bovendien gaat er tegenwoordig zoveel geld om in het voetbal, dat een foute beslissing, miljoenen kan kosten voor een club. bij het gebruik van videobeelden zal een wedstrijd eerlijker verlopen en heel veel trammelant zal worden voorkomen.

28 september 2009 om 11:16

Dus je moet hulpmiddelen inzetten omdat er veel geld in de voetballerij omgaat? Dat vind ik dan weer een beetje raar. Zo lang scheidsrechters niet worden omgekocht is er niets aan de hand. En ook al zou er hulpmiddelen komen, dan is het nog steeds niet ondenkbaar dat er wordt gefraudeerd.

Verder moet je het geld en de sport wat dat betreft van elkaar scheiden. Wat heeft een scheidsrechter eraan dat een club met een overwinning meer sponsorgelden binnen kan krijgen? Nee, dat is een verkeerde beredenatie. Bij hockey gaat er nog geen procent om van wat men in voetballand over de balk gooit, dus daar ligt het niet aan.

Het is heel simpel: Blatter wil voetbal een menselijke sport houden en ziet de leidsmannen ook als sport. Daar waar een keeper een polletje over het hoofd kan zien, kan een scheidsrechter een sliding over het hoofd zien. Het is in beide gevallen dodelijk, maar niet ondenkbaar....

Camerabeelden en dergelijke tot daaraan toe, maar dan gaat heel de sport er anders uit zien. Voetbal is emotie en daar hoort trekken, duwen, naaien, schwalbes (gelukt of niet) en overdrijven bij. Dat is ook een kwaliteit.

28 september 2009 om 11:36

Dat klopt en toen waren we het ook al samen eens dat voetbal menselijk is en scheidsrechters ondergewaardeerd worden

En mijn idee is ( ondanks de kosten ) om eigenlijk scheidsrechters Europa te laten doordraaien. Zo heb je elke week scheidsrechters uit een andere cultuur, zonder vooroordelen, met een andere stijl van fluiten, waar dan niet op ingespeeld kan worden. Bovendien krijg je dan ook geen haat tegen een bepaalde scheidsrechter omdat je zoveel verschillende krijgt dat je per seizoen misschien 4x een Nederlandse scheidsrechter krijgt en dan wellicht telkens een andere dus.

Utopie: waarschijnlijk wel, maar dit lijkt me de oplossing voor haat jegens scheidsrechters.

28 september 2009 om 12:32

@ Westend
videobeelden gebruiken omdat er financieel veel geld omgaat in de voetballerij is niet mijn hoofdmotivatie kerel. En over omkoping heb ik het al helemaal niet gehad.

Mijn belangrijkste motivatie voor het gebruik van videobeelden, is dat er bij belangrijke momenten, zoals een bal op de lijn of over de lijn, of wel of geen panelty, er videobeelden gebruikt kunnen worden om zo een eerlijkere verloop van wedstrijden te krijgen.

Bovendien kan een foute beslissing van de scheidrechter worden gecorrigeerd, zodat er minder haat en neit onstaat jegens scheidsrechters en daarbij onstaat minder trammeland op de tribunes.

Dat financiele plaatje in deze is maar bijzaak, het belangrjkste is dat wedstrijden eerlijker worden.
En daarmee heel veel narigheid in en rond het standion kan worden beperkt.

Indirect speelt veiligheid ook een rol, als je begrijpt wat ik bedoel.

Natuurlijk moet het mensenwerk blijven, maar niet tenkoste van alles

28 september 2009 om 13:11

In je post komen maar 2 dingen naar voren. In de allinea nummer 1 geef je toe dat ik gelijk heb. In allinea nummer 2 zeg je dat er hulpmiddelen moeten komen omdat ander sporten zoals Hockey dat ook hebben en je sluit af door te zeggen dat er veel geld in om gaat. Dus als het bijzaak in je redevoering is, vermeld het dan niet of vermeld er ook bij wat je hoofdzaak is....

Enkel dat laatste punt kan ik iets mee en dan wil ik je voor zijn door te zeggen dat veel geld zou kunnen leiden tot omkoping. Dan sla ik de plank mis, omdat je dat niet zo bedoelde, maar dat is ook de enige reden waarom een scheidsrechter iets zou aantrekken van het geld dat in de sport omgaat. Bij hockey praten we nog niet eens over een half procent van wat ze in voetballand uitgeven...

Men corrigeerd fouten van de scheidsrechter doorgaans niet gedurende de wedstrijd, omdat dit zijn autoriteit aantast. Belangrijke momenten (zoals sommige goals) worden ook niet gezien door camerabeelden. Het is dan inschatten en eigenlijk bepaald de scheidsrechter dan. Vaak zonder het zeker te weten. camerabeelden zijn ook niet alles, we moeten dat ook niet gaan verheerlijken. Dat zelfde geld voor een strafschop: Het wel of niet zit soms heel dicht op elkaar. Daar kan je uren over discussieren en dat doen we ook. Camerabeelden of niet...

Verder hoor ik ook mensen praten over de voordeelregel (jij niet). Daar heb je niets aan met een camera. Fluiten voor voordeel kan namelijk niet en een beslissing omdraaien is ook niet echt mogelijk bij voordeel....

Ten slotte speelt veiligheid een rol als ik begrijp wat je bedoeld. Probleem: Ik begrijp hem niet.... Als je doelt op de supporters die dol worden wanneer zij de zin niet krijgen voorspel ik niet veel anders dan met camerabeelden. Fans zijn nu eenmaal opvliegerig als het gaat om de eigen club. Zeker wanneer er een tackle oid wordt ingezet, want dat is altijd schande (behalve als men zelf een tackle maakt, dan is het een schwalbe).

willem Ii - feyenoord werd ookal door een verschrikkeliijke belg gefloten.. Serge Gumienny was zn naam volgens mij.. hou die belgen gewoon daar en de nederlanders hier.. we lopen altijd wel te zeiken op onze scheidsrechters, maar wat daar rondloopt pfff..

Wat een belachelijke reactie. Het is een geweldig initiatief om de scheidsrechters uit te wisselen. Zo doen ze in mijn ogen belangrijke ervaring op, en leren ze fluiten onder andere omstandigheden. Ik mag hopen dat de bond hier tegen op treedt, want de scheidsrechters hoeven dit niet te pakken.

Misschien moeten de scheidsrechters anders eens uitspraken doen. Dat na het debacle met van Veldhoven alle Belgische trainers weg moeten blijven, of dat vanwege de teleurstelling van Sonck in Nederland de spelers ook maar weg moeten blijven. Wat een walgelijke uitspraak van dit voorzittertje.

28 september 2009 om 09:55

Zo belachelijk is de reactie toch niet? Als de Nederlandse scheidsrechters in Belgie niets toevoegen en vice versa ook niet? Hier klaagt altijd iedereen dat de clubs geen middelmatige buitenlandse spelers moeten halen als eigen Nederlandse jongens net zo goed zijn. Hetzelfde kan je zeggen over de scheidsrechters. Waarom Belgische scheidsrechters halen als ze niet veel beter zijn?

Je kon het zien bij Ajax-ado die gast was (hoorde ik s'avonds bij Studio Voetbal) de afgelopen 3 jaar verkozen als beste belgische scheids. Nou sorry hoor maar die beste man heeft nog nooit van de voordeel regel gehoord. Dus waarom zou je er dan mee door blijven gaan?

En dat jij aankomt met een vergelijking van spelers als een speler bij een club niet goed genoeg is moet hij toch ook weg?

28 september 2009 om 09:59

Oke, de beste scheids van Belgie kent de voordeel regel niet. Daarom komt ie naar Nederland waar hij beter wordt toegepast. Hij leert ervan. Pluspunt. Hij ziet wel het buitenspel van Milic (zijn assistent dan) en de schwalbe, dat doet hij blijkbaar beter. Voor de Nederlanders is dat misschien andersom. Daarom zeg ik ook dat ze leren. Wij verwachten allemaal geweldige prestaties van de scheidsrechters, maar ze hebben ook tijd nodig om op een niveau te komen. Dat zou sneller kunnen gaan door ze in een andere omgeving te laten fluiten.

Die vergelijking van spelers is natuurlijk sarcastisch om aan te geven hoe belachelijk de opmerking van die voorzitter is.

Ik ken maar 2 redelijk goed scheidsrechters dat vind ik dan : Frank De Bleeckere en Jérôme Efong Nzolo. Hun zou ik graag in Nederland zien. Maar mij lijkt toch het best Nederlandse in Nederland en Belgische in Belgie. Want zo is het steeds modder gooien naar elkaars land. En als het gewoon normaal is heb je er geen last meer van.

Ik snap ook niet wat het nut is van de scheidsrechtersuitwisseling het is duidelijk dat er van beide kanten er ontevredenheid over is

Wel wil ik benadrukken dat het niet uit maakt wat de nationaliteit van de scheids is er worden elke week in elke competitie wel een keer een verkeerde beslissing genomen door een scheidsrechter en heeft niks te maken met de nationaliteit maakt niet uit of een belg in nederland of een nederlander in belgie een fout maakt want elke scheids ziet het anders want de een ziet het niet en de een geeft geel en de ander geeft rood

28 september 2009 om 09:55

Ben ik mee eens, maar wanneer je verwacht van een buitenlandse scheids altijd een hoger niveau dan de plaatselijke 'man in black'. Gisteren deed die Belg alles in de Arena verkeerd, het was echt een belachelijke vertoning. Dan heb je toch liever een jonge Nederlandse scheids zoals Makkelie.

28 september 2009 om 10:00

misschien heb je dan ook een keer een slecht fluitende braamhaar die niet veel beter is dan die belg gister

als er van beide kanten zoveel ontevredenheid is stop het dan het is duidelijk dat er in belgie en nederland het niveau niet is gestegen

als je er niet mee kunt leven stop het dan

28 september 2009 om 10:03

Er is van beide kanten ontevredenheid van mensen die er totaal geen kijk hebben. Mensen hier op voetbalzone een voorzitter van club die net verloren heeft. Laten de mensen bij de bond nou maar kijken of de uitwisseling waardevol is of niet. Persoonlijk vind ik het een goed initiatief in de conservatieve voetbalwereld, waar iedereen hier zo op zit te zeuren.

Nou laat die belgische scheidsrechters ook maar lekker thuisblijven, want die kunnen dus ook egt niet fluiten he...

Kan me nog een wedstrijd herrineren 2 jaar geleden in De Koel tussen V V V en N E C > Sibum > Buitenspel & Hands

Die scheids zag het gewoon niet, ongelooflijk!

Ik vind dit grappig omdat beide landen niks met elkaar te maken willen hebben. Die clowns uit België hoef ik ook niet meer en als men daar het zelfde denkt over onze scheidsrechters dan moeten we er maar mee stoppen.

Ik schat toch dat alleen de Bleeckere het hoogste niveau kan halen, de rest zijn een stelletje prutsers. vink en Braamhaar hebben hun goede dagen, maar ik kan Vink echt niet uitstaan. Wat een arrogante kwal is en blijft het toch.

Kunnen we Vink niet kwijt in Belgie, die had gister weer eens een Feyenoord shirt aan.

28 september 2009 om 10:48

Hmm ja raar en dat terwijl hij normaal vaak in dat "wit rood witte shirt" loopt..
Misschien wel een idee ja rs

28 september 2009 om 11:01

Sorry Frhgv, volgens mij heeft Vink ajax vaker genaaid dan geholpen en hoe je het ook went of keert. Dankzij Vink heeft Feyenoord de drie punten.
Dus in plaats van te gaan zeiken dat hij vaak voor ajax fluit kun je beter dankbaar voor de punten zijn en hopen dat je ploeg volgende week wel goed speelt.

28 september 2009 om 11:23

3 punten dankzij hem?
Nee hoor..
Eerst hebben we er 1 gescoord..
Toen kwamen we met 10 man, en moest nac een penal krijgen.
Dat van Hofland was niks..
Toen scorden we de 2e, dus we hebben het zelf gedaan..

28 september 2009 om 11:09

Ja daar ben ik het wel mee eens, Vink sloeg gisteren alles. Maar Breda is ook bijna Belgie en dus kan hij het niet aan denk ik. In Belgie zijn ze ook niet bepaald tevreden over hem. Ik zeg, eigen scheidsrechters eerst!! Die moeten zich ook verantwoorden bij de Knvb, de Knvb beoordeeld de Belgische scheidsrechters niet, dat de Kbvb, ook zoiets raars.

28 september 2009 om 13:35

Tja, als Breda bijna België is vraag ik me toch af waar je was bij de topografie lessen.

Los daarvan ben ik het niet met je eens dat beide groepen in eigen land moeten blijven. Het beoordelingsspectrum van een scheidsrechters wordt zodoende verbreed door buitenlandse ervaring en de spelers zijn minder op een scheidsrechter ingespeelt en zullen dan ook minder goed gebruik kunnen maken van de persoonlijke trekken van een leidsman.

Eerlijk is eerlijk, de scheidsrechters in Nederland zijn van een dramatisch niveau! Wat een slappe hap!

wat een gezeik toch weer over scheidsrechters. die gasten kunnen ook niet alles zien...en alleen doordat wij alles 3231243 keer in de herhaling zien lopen we te zeiken.

beetje respect voor die gasten kan geen kwaad.

Ik vind eerlijk gezegd die Belgische scheidsen van een beter niveau dan die fluitisten van Oranje makelij.

Gewoon niet zeiken op de scheidsrechter. Het is ook een mens en die maken fouten en het hoord toch ook een beetje bij voetbal dat je soms het geluk heb dat je bv een penalty krijgt en soms ongeluk heb dat maakt het leuk want anders word alles zo standaard

Ach, wat een reactie van die voorman die zou eht toch beter moeten weten, overal zit meer kwaliteit in in Nl dan Belgie, vandaar dat er ook nu een Nlse coach het nationale team gaat leiden!

Bas nijhuis is een van de beste scheidsrechters op de nederlandse velden. dus verwacht ik dat hij dat in belgië ook wel is. het moet eens ophouden over die scheidsrechters.

28 september 2009 om 10:38

Nee hoor.. Nijhuis is ook echt een "aanfluiting", net als Van Boekel overigens..

Ik hoop dat Vink vaak in België gaat fluiten, want dan fluit hij tenminste niet hier. Wat een drama zeg. Hij naaide Nac gisteren weer eens goed

Een scheids krijgt heel vaak de schuld en het is zwak om dan maar kritiek te geven op de nationaliteit van de arbiter.

Spreek je eigen spelers of coach maar toe die in 90 minuten niet weten te scoren, dat lijkt me veel interessanter.

Ken weinig scheidsrechters die echt goed zijn. Ook een beetje moeilijk met een spel wat steeds sneller wordt en ploegen die dichter bij elkaar komen te liggen en elk klein iets het verschil gaat maken. Het is ook gewoon ontzettend moeilijk. Geef die mensen dan lekker elektronische hulpmiddelen. Of ga er zelf lekker staan als jij denkt dat het zo makkelijk is. Het blijft mensen werk en ze krijgen nog niet eens de hulp (elektronisch) die ze nodig hebben ook... Heb zo'n idee dat wanneer Kortrijk geweldig gevoetbald had dat ze dan niet geïrriteerd hadden aan de scheidsrechter... Op het moment dat je de andere tegenstander van de mat tikt dan maakt het niet zoveel uit dat hij mee ging in het tempo van de ander lijkt mij..

Laat die Belgen dan ook maar daar. De Fifa-international die gister ajax-ado floot, niet normaal. Die man heeft zo ongelooflijk vaak de voordeelregel niet toegepast als het voordeel was en zo vaak niet afgefloten als je dacht...nou...daar mag je best voor fluiten. Wat een drama...maargoed, onze scheidsrechters zijn ook niet top. Ik heb gister Feyenoord alleen de samenvatting gezien, maar volgens mij had Nac twee overduidelijke penalties moeten krijgen en had Feyenoord heel blij mogen zijn als ze 1 puntje mee naar huis hadden genomen, in plaats daarvan winnen ze. Leuk voor hun, maar dat je twee van zulke penalties over het hoofd ziet is ongelooflijk!

Daarom, sta het toe dat de 4e official ff snel een beeld terugkijkt om advies te geven aan de scheids, zo moeilijk is dat niet.

Waren al die scheidsen met net als Collina. Dan was deze discussie niet noduig geweest

"pieter Vink floot ook enkele malen in België. Daar wordt hij sinds zijn omstreden optreden bij een wedstrijd tussen Club Brugge en Aa Gent André van Duin genoemd."

Daar kan ik me nou helemaal in vinden. wat een flapdrol was het weer gisteren in Breda zeg!

Slap geneuzel van de verliezer. Ik geloof dat Nijhuis toch flink wat blessuretijd heeft bijgetrokken, dat zouden veel scheidsrechters zelfs nalaten.
Nijhuis is een van de beste, zoniet de beste, scheidsrechter in Nederland. Zeker 3 klassen beter dan die Belgische prutsers die hier regelmatig wedstrijd komen verprutsen.

Fc Groningen - Vitesse was gewoon een nederlander maar gaf weer geen gele kaart voor een schwalbe van de grens heeel kinderachtig.

en waar hij een penalty voor gaf aan groningen nou dat is wel de blunder geweest van deze speelronde denk ik.

Zo dachten we gisteren ook over de scheidsrechter bij Ajax - Ado... Die was niet bekend met voordeelsituaties en floot daarnaast ook gewoon slecht... Laat ze idd lekker in eigen land allemaal!

zulke uitspraken laten slingeren in de media zal dan nooit positief uitwerken zulke uitspraken kunnen het zelfvertrouwen krenken van scheidsrechter

als je het er zo heftig moet reageren beklaag je je maar bij de voetbalbond

scheidsrechters afkraken heeft gen zin en zal negatief uitwerken de scheidsrechters willen allemaal zo goed mogelijk fluiten en zullen niet expres (in onze optiek) een foute beslissing nemen dus laat ze met rust

Wat een eeuwig gezeur over scheidsrechters. Vaak is het de verliezende partij die begint te zeuren over het nivo van de scheidsrechter. Tja er moet toch iemand de schuld krijgen als je de wedstrijd niet op eigen kracht hebt kunnen winnen.

Echt een onzin om de schuld altijd maar op de scheidsrechter af te schuiven. Vaak zien de coaches/spelers het ook pas na de wedstrijd op camerabeelden. Als een team gewoon goed draait en speelt dan maakt het niet uit hoe slecht de scheidsrechter is. Maar goed misschien schuiven ze het wel af op de scheidsrechter zodat het team het vertrouwen behoud en zodoende niet in een negatieve spiraal gaan zitten.

on topic: Van mij hoeven die belgen ook echt niet in Nederland aan de bak. Wij hebben zat goede scheidsrechters en goede scheidsrechters in wording dus laat die vlamingen maar gewoon daar

Ach die Belgen mogen absoluut niet klagen met Nijhuis.

Welke scheidsrechter je in de Benelux ook aanstelt, gezeur is er toch over de leidsman. Zowel in Belgie als in Nederland heb je geen echte top-arbiters meer. Maar mensen moeten niet vergeten, dat wij dankzij de diverse herhalingen 1e-rangs zitten !

Heel ongelukkige (en zelfs op het randje van racistische) uitspraak.
Veralgemening is nooit goed.
Op basis van de match Brugge-genk (waar ik zelf was) ga ik wel akkoord dat Vink een rampscheidsrechter is, maar dat is nog geen reden om alle Nederlandse scheidsrechters over dezelfde kam te scheren...

Laat alle scheidsrechters maar gewoon thuis blijven, videobeelden! Dit moet toch zeker in de Europa League en Champions League te realiseren zijn.

de scheidsrechters zijn in nederland en belgie gewoon slecht misschien moeten ze daar een wat aan doen door bvb fulltime bij de knvb in dienst te gaan en te trainen elke dag met tv beelden

Denk dat het andersom zo een beetje idem dito is. Ik heb verschillende wedstrijden gezien van Belgische scheidsrechters in Nederland waar echt geen touw aan vast te knopen viel, zo verschrikkelijk slecht gefloten. Van mij mogen ze het project stop zetten, want zijn vruchten heeft het over en weer duidelijk nog niet afgeworpen.

- De voorzitter heeft gelijk. Ik kwam er ook zot van. Op Alle, maar dan ook Alle manieren rekte Standard Luik (landskampioen 2008 en 2009) tijd tegen Kv Kortrijk (pas op laatste speeldag behoud kunnen halen vorig jaar). Zowat elke speler heeft een paar minuten op de grond gelegen. Aanvankelijk nog na duels, als dat er niet inzat gingen ze gewoon willekeurig even het gras gaan voelen. De keeper deed vijftien ommetoeren vooraleer de bal te nemen, na elke fout van Standard werd de bal 15 meters weg getrapt... Enige speler die me nog wat positief bijbleef na de match was Jovanovic, die zoals Boloni zegt "z'n sympathieke kant laat zien op het veld".

- Ik ben het ook eens: laat de Nederlanders maar in Nederland. Laat de Belgen maar hier. In beide landen vind de publieke opinie het niveau van de scheidsrechter ondermaats. Het enige positieve is dan dat een speler bij Nederlandse scheidsrechters wat meer mag zeggen (omdat er hier al jaren door de scheidsrechterscommissie getracht wordt alle emoties uit het voetbal te bannen: klagen over een fout mag niet, een trainer die een woordje verkeerd plaatst over de scheids krijgt boete, stadionverbod voor de meest belachelijke zaken...). Al kan ik daarvoor ook weer zeggen over de match Standard-kortrijk. Bij zoveel fouten klaagde de Standard-spelers, geen kaart. Eén Kortrijk-speler kloeg (ciman dacht ik) en het was meteen geel. Een tweetal minuten later weer overduidelijk zagen van Standard: niets. Nu weet ik niet of het was omdat het Standard was. Wat ik wel weet is dat je niet 1 keer moet zwaaien met een kaart om een voorbeeld te stellen en te laten blijken dat het genoeg. Dat is verkeerd maar wordt wel heel vaak gehanteerd.

- Anderzijds kan het wel leerrijk zijn om scheidsrechters in andere landen te laten fluiten. Maar het is ook een feit dat scheidsrechters meer op de hoogte zijn van spelers en teams uit eigen land. Vaak is dat belangrijk voor de voorbereiding op de match en hoe je het best loopt op het veld. Toch kan dit ook positief zijn want vooroordelen over fopduikers zijn er minder.

- En over dat ge-'scheidsrechters zijn ook maar mensen dus klaag er niet over'. Spelers zijn ook mensen, trainers zijn ook maar mensen, het bondsbestuur bestaat ook alleen maar uit mensen. Maar als daar kritiek is op is, wordt daar niet naar verwezen. Bizar!

Nou, die Belgen mogen zeiken, maar ik vind die Belgische scheidsrechters nog slechter, met uitzondering natuurlijk van topscheidsrechter De Bleeckere.
Die man die Willem 2 - Feyenoord floot was ook echt dramatisch, tegen beide ploegen. Floot echt voor onbegrijpelijke dingen, liet andere dingen onbegrijpelijk doorgaan, die man was helemaal de weg kwijt.

Veel Ajax supporters lopen te zeuren over de scheidsrechter bij ajax-ado, maar volgens mij meoten julie juist blij zijn met die scheids want Enoh had rood moeten krijgen, en de hele wedstrijd was anders gelopen als de Goal van Milic gewoon geteld had ( alhoewel dat meer de fout is van de grensrechter ) dus verstandig om je mond dan te houden of niet soms ?

Die belgische scheidsen zijn zelf ook niet de beste, dus niet zeuren maar voetballen

Laat die nederlandse scheidsrechters maar mooi in Belgie blijven..

als nou alle schiedsrechters even slecht of goed zijn laat ze dan gewoon in der eigen land blijven fluiten dan blijft er meer geld over (minder reiskosten) om betere scheidsrechters op te leiden dan zijn wij van al dat gezeik af in de toekomst.

Ik heb al geen hoge pet op van de heren scheidsrechters in Nederland
Maar als de Belgen in eigen land blijven fluiten, zal ik beloven (en proberen) om nooit meer over onze scheidsrechters te klagen.
Want deze missie is niet echt een succes vind ik.

Als iedereen eens eerst naar zichzelf zou kijken bij een nederlaag ipv iedere keer de scheidsrechter te viseren zou het allemaal veel aangenaamer zijn. Ja soms maken ze wel eens een grote fout maar hoeveel wedstrijden worden daardoor echt beslist??? Niet veel!

Ik moet toe geven dat ik geen voorstander ben voor het uitwisselen van scheidsrechters omdat het toch verschillende voetbalculturen zijn. Enkel voor topwedstrijden lijkt het mij interessant maar dan moeten ze wel goed ingelicht worden zodat ze de wedstrijd kunnen aanvoelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren