Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kuwas bezorgt Ajax historisch verlies: ‘Ik dacht: ’ik haal maar eens uit‘’

Laatste update:

Brandley Kuwas was zaterdagavond de gevierde man. Met een prachtige uithaal in de slotfase bezorgde de aanvaller zijn werkgever Heracles Almelo de winst op Ajax en daarmee de eerste driepunter op de hoofdstedelingen sinds 1965: 2-1. "Ik dacht: 'Ik haal maar eens uit,' hij ging er lekker in", blikte de matchwinner in het Polman Stadion terug, in gesprek met FOX Sports. "Heerlijk zo'n gevoel!"

Het strijdplan van Heracles gaf de doorslag, zo stelde Kuwas. "We hebben goed gekeken naar hoe OGC Nice verdedigd heeft tegen Ajax en wij hebben het ook in die richting gedaan. Dat pakte goed uit. Die strategie pakte ook voor rust al goed uit, vond ik. Dat het dan zo eindigt, is helemaal top."

John Stegeman sprak over 'drie bonuspunten'. "Dit zegt niks. Een seizoen duurt 34 wedstrijden, ik raak echt niet in de war als we van Ajax winnen. Dit zijn bonuspunten voor ons, dit zijn niet de wedstrijden die we normaal incalculeren", zo erkende de oefenmeester van de Almeloërs.

Ondanks de megastunt op de eerste speeldag ziet Stegeman nog voldoende ruimte voor verbetering. "We zijn ongelooflijk blij, maar de uitslag zegt me niet zoveel. We waren niet eens top. Ik vind dat we in balbezit nog de nodige stappen moeten maken. Voor rust hebben we gedisciplineerd gespeeld, maar we waren in balbezit matig en schoten de ballen maar weg. dan moet je meer durven. Daardoor riepen we de problemen over ons zelf af."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
13 augustus 2017 om 01:40

Sanchez is al zo goed als weg. Daarom "mag" ie niet spelen. Verder mag Ajax hier natuurlijk nooit van Heracles verliezen. Ongeacht dat er twee linksporen in het centrum staan......

13 augustus 2017 om 07:23

Is grappig. Ik zeg niet dat jij (speedyafc) dit ook zei, maar tot gistermorgen zag ik overal reacties langskomen dat Keizer een uitstekende vervanger was en dat Ajax titelfavoriet nummer 1 was omdat ze de selectie bijna volledig in takt hebben gehouden en vorig jaar eigenlijk alleen geen kampioen zijn geworden door de EL-finale. En kijk nu eens...

13 augustus 2017 om 07:29

2 linkspoten in het centrum?? De ligt is rechts Viergever links

Hij zat er goed in, maar het waren natuurlijk ook wel vrij unieke omstandigheden. Als je zoveel ruimte en tijd krijgt omdat Ajax zo nodig 3-3-4 moest spelen en jullie heel verstandig jullie veldbezetting hebben gehouden dan is het natuurlijk een uitnodiging voor een open huis. Achterin 1 op 1 bij een 1-1 stand met nog een kwart wedstrijd te spelen ... dat soort dwaze acties zorgen voor deze situaties.

Vond trouwens Heracles over de hele wedstrijd een prima indruk maken, met toch het nodige improviseren boden ze goed partij. Hadden wel aan Castro te danken dat het niet na een uur gewoon 0-3 staat, maar ze deden het heel erg goed.

13 augustus 2017 om 00:39

Kuwas stond tegenover 2 man, gewoon super slecht verdedigd.
Kijken kijken kijken maar niet ingrijpen..

13 augustus 2017 om 00:48

Ik denk dat de verdedigers even geen zin in een sliding hadden of zo, dit zie je alleen in de eredivisie, in Duitsland of Engeland lig je al op de grond ongelofelijk naief verdedigd

13 augustus 2017 om 07:25

Niet? Dan raad ik je aan de samenvattingen van afgelopen weekend uit de PL eens terug te kijken, vooral even opletten op de geniale verdedigingen van Liverpool en Crystal Palace. We moeten niet doen alsof hier alles dramatisch is en dit alleen hier gebeurt, dit gebeurt overal alleen valt het hier meer op omdat je alles ziet...

13 augustus 2017 om 10:28

Dat soort uitspraken probeer ik al jaren te bevechten.

Ik heb zo schandalig veel dekkingsfouten gezien in de PL op vrijdag en zaterdag. Echt abnormaal hoe spelers door simpel 2 meter in een rechte lijn te lopen zich kunnen ontdoen van de tegenstander en vrij in kunnen koppen/schieten.

Hetzelfde met die kaarten, er wordt door sommigen wel eens gedaan alsof je iemand mag doodschoppen in de PL. Terwijl dat ook reuze meevalt. Dat heeft vaker te maken met een slechte beoordeling van de scheidsrechter dan dat ze denken dat een gestrekt been gewoon moet kunnen.

13 augustus 2017 om 00:54

Echt he. Als dit komend seizoen bij elke wedstrijd gaat gebeuren bij een gelijkspel 25 minuten voor tijd dan ga je maar 60 punten pakken. Hopelijk een les geweest, maar met "plan B" ga je meer verliezen dan winnen vrees ik. Kijk bij een achterstrand in de 70/75ste minuut alles of niks is niks mis mee, maar op de 1ste ronde bij een gelijkspel in minuut 65 slaat nergens op. Die 3 kansen zul je altijd krijgen. Daarentegen had hij wel de zwakke Kluivert en/ofYounes kunnen wisselen voor Hunterlaar en/of Neres/Cerny, want Younes en Kluivert bakte er helemaal niks van.

13 augustus 2017 om 01:04

Er is niks mis met alles of niets, behalve als je wel degelijk iets in handen hebt (namelijk een punt). Dit was prima tegen Nice, hoewel het hele plan B ook toen waardeloos van de grond kwam. Maar akkoord, je hebt beperkte tijd en moet wat forceren en kan dan best tegen een tegengoal aanlopen als je toch uitgeschakeld gaat worden. Maar zo werkt het in de Eredivisie dus niet.

Nu heeft Ajax tussen de goal van Kuwas en de blessuretijd ruim 10 minuten gezocht naar een doelpunt wat goed zou zijn voor een punt. Precies evenveel als .... we hadden voor die wissels. Dat je uiteindelijk niet genoegen neemt een punt is goed te begrijpen, maar je kan niet nog 20 minuten gaan voetballen met 3 middenvelders en 3 verdedigers, terwijl er voorin spitsen twee spitsen moeten wachten op ballen vanaf de zijkant van Younes en Kluivert, terwijl dat nou niet bepaald de specialiteit van beide heren is. Nog afgezien van de vorm van de dag en hun vermoeidheid.

Kortom, het was een tactische blunder van de hoogste orde en Stegeman heeft gelachen en is in plaats van extra verdedigers erin gaan gooien gaan beseffen hoeveel ruimte er kwam. Daarom ging Darri eraf voor Petersson, een frisse buitenspeler erin voor extra stootkracht in de aanval. Die tactische keuze bleek het enige juiste antwoord te zijn en uiteindelijk krijgt hij dankzij deze mooie goal van Kuwas de beloning.

13 augustus 2017 om 02:35

Maar de vraag is, hoe kan het dat dit mag op dat niveau? Dit moet toch gewoon einde Keizer zijn? Wie wisselt er zo? 20 minuten nog... hele organisatie weg. Paniek in het team wisselen is dat. Killing. Die tegengoal was echt verdiend, niet voor het team, maar voor Keizer.

Ook heerlijk verdedigt door dijks en donny. Sinkgraven heeft meer snelheid op de eerste meters en zit er beter boven op hoop dat hij op tijd fit word. Donny komt ook snelheid te kort klaassen had wel er voor gezorgd dat die bal geblokt werd. Op de positie waar klaassen speelde moet gewoon een snelle man spelen die ook het loopvermogen heeft om meer het strafschop gebied in te komen. Donny kan prima op 6 spelen. Hoeven we schone ook niet meer te zien.

13 augustus 2017 om 00:50

Nou moet ik het toch echt opnemen voor Dijks. Hij verdedigde daar niet best bij de goal van Kuewas, was ook vrij lastig aangezien Dijks toen al ruim 10 minuten gewisseld was

13 augustus 2017 om 02:32

Zonder grappen, voordat Keizer besloot de wedstrijd kapot te wisselen, was Dijks samen met Van de Beek de beste bij Ajax vond ik.

13 augustus 2017 om 00:41

Ja was inderdaad een heerlijke goal van een zeer goede speler, denk dat Kuwas al wel een stap hogerop kan. Heeft een goeie actie en een heerlijk schot in de benen

13 augustus 2017 om 00:49

het schijnt dat Kuwas op het punt staat bij Feyenoord te tekenen, die heeft alvast een goede binnenkomer daar dus

13 augustus 2017 om 03:19

Geloof ik niets van

13 augustus 2017 om 03:21

Althans , waarom Kuwas? Prima speler maar voor Feyenoord?

13 augustus 2017 om 09:50

Stap hoger is voor hem top 3 of buitenland. Utrecht, AZ, Vitesse en Heerenveen ziet die allemaal niet als een stap omhoog.

Wat speelde Kuwas een heerlijke pot zeg! Veel dreiging, beweeglijk, snelheid en een goed schot!

Feyenoord moet toe gaan slaan. Kuwas is gewoon een speler met potentie en kan langzaam bij Feyenoord groeien. Goed om die jongen er bij te hebben. Feyenoord heeft echter nog wel een creatieve spelmaker nodig.

13 augustus 2017 om 00:57

Hij schijnt na het weekend te tekenen en mag concurreren met Boeties

Ik vrees dat het een zwaar seizoen gaat worden 😒 zoveel miljoenen op de bank en dan niks fatsoenlijks halen

13 augustus 2017 om 07:16

Net als vorig seizoen in de eerste wedstrijden al veel punten verliezen. Zie het voor donderdag ook zwaar in.

De beste verliest wel es.chelsea en Ajax ook dus. Ik hoop dat Ajax net als PSV stopt in de Europa league want ze moete kampioen worden. En dit is lastig als je in Europa en de Eredivisie en de Beker moet. Ik denk dat ze tegen Rozenborg verliezen dus. Wat beter is voor de kampioenschap.

13 augustus 2017 om 10:03

Laten we ophouden dat het allemaal te zwaar is, om op 2 of 3 fronten te strijden. Als je in een winning flow zit en een brede selectie hebt, is het prima te doen! Een paar seizoenen geleden speelde psv ook zware wedstrijden in de CL tegen o.a. Atletico met een zware verlenging, maar werden dat jaar ook gewoon kampioen.

Ik keek met volle verbazing dat niemand ingreep toen Kuwas aan de bal was. Daarnaast had Ajax beter met zijn kansen om moeten gaan. Heracles had de eerste 60 geen bal te vertellen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren