Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kuipers legt boeiende kraker tussen Italië en Kroatië stil

Laatste update:

De Italiaanse nationale ploeg en Kroatië hebben elkaar zondagavond in evenwicht gehouden (1-1). In een boeiend gevecht dat in de slotfase nog even moest worden stilgelegd, kwamen alleen Antonio Candreva en Ivan Perisic op het scorebord terecht. Die landen blijven zodoende met tien punten de koppositie van Groep H delen. Noorwegen won van Azerbeidzjan en staat met negen punten op de tweede plaats.

/

Italië - Kroatië 1-1
Italië, met Graziano Pellè op de reservebank, leunde in het eerste kwart op de verdediging en liet de bal dan ook meestentijds aan de tegenstander. De eerste kans was wel voor de thuisploeg en die was ook meteen raak: Simone Zaza legde de bal terug op Candreva, en die schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak: 1-0. Lang konden i Azzurri evenwel niet van die voorsprong genieten, want doelman Gianluigi Buffon verkeek zich op een schot van Perisic en stond zodoende de gelijkmaker toe. De Kroaten moesten na een halfuur verder zonder de geblesseerde regisseur Luka Modric en dat was aan hun spel te merken. Italië kreeg namelijk steeds meer grip op het duel, maar kon dat voor rust niet vertalen in een tweede doelpunt. De beste kans was zelfs nog voor Kroatië, maar Buffon dook een kopbal van Vedran Corluka uit de hoek.

De eerste kans na rust was weer voor Italië - Danijel Subasic hield Zaza van scoren af - maar daar bleef het ook een lange tijd bij. De gasten waren immers de baas in San Siro, maar meer dan een ongevaarlijk schot van Ivan Rakitic leverde die dominantie ook niet op. De bondscoaches besloten om Pellè en Andrej Kramaric binnen de lijnen te brengen in de hoop de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Een kwartier voor tijd moest het duel door scheidsrechter Björn Kuipers echter stil worden gelegd omdat er door Kroatische fans vuurwerk op het veld werd gegooid. Na een pauze van circa tien minuten kon er weer worden gevoetbald, maar er werd niet meer gescoord. Perisic kreeg nog wel een goede kans, maar hij mikte voorlangs.


/

Azerbeidzjan - Noorwegen 0-1
Azerbeidzjan begon sterk aan de wedstrijd in de Bakcell Arena in Baku en was via voormalig FC Twente-aanvaller Vagif Javadov dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot werd geblokt. De tegenstander groeide daarna in de wedstrijd en nadat Havard Nielsen al een goede kans had laten liggen, werd het na 25 minuten alsnog 0-1. Verdediger Havard Nordtveit kopte een voorzet van Stefan Johansen in het doel. Hoewel Noorwegen niet geweldig speelde, bleef het daarna druk houden op het doel van Azerbeidzjan en de voorsprong was dan ook meer dan terecht. De Scandinaviërs waren na rust dicht bij een tweede doelpunt via Tarik Elyounoussi, Per Ckjelbred en Nielsen, maar er werd niet meer gescoord. Toptalent Martin Ödegaard bleef op de reservebank zitten.


Wie eindigt hoger in Groep H, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat was Italië zwak vandaag. Het gemis van Pirlo en/of Verratti is bij deze duidelijk geworden. Amper creativiteit op het middenveld. De Rossi en Candreva wisten het nog wel een beetje weg te trekken, maar wat de Kroaten in overvloed hadden werd bij Italië duidelijk gemist. De Italianen hadden gewoon geen inzet om een overwinning eruit te slepen en lag soms gewoon te slapen.

Marchisio en Chiellini speelde hun slechtste wedstrijd van het seizoen, echt amper fatsoenlijke ballen van beide heren gezien. Immobile is ook niet meer dan een counterspits die dodelijk is voor het doel, mist erg veel techniek en kan de bal moeilijk onder controle houden. Jammer van de blunder van Buffon, de eerste dit seizoen en hopelijk ook de laatste. Dit hoort niet op het topniveau, de laatste blunder is alweer een tijdje geleden (lees: ergens vorig jaar) dus hij kan het zich voor deze ene keer veroorloven.

Candreva en De Rossi speelde erg goed. De rest was zoals ik zei matig tot slecht.

De Kroaten deden het ook niet erg goed. Ik had er wel meer van verwacht en ik weet eigenlijk ook zeker dat ze beter kunnen. Het oogde allemaal heel slapjes net als bij Italië. Modric die dan ook nog eens geblesseerd uitvalt is ook niet fijn, maar die werd (redelijk) goed vervangen door Kovacic.

Helaas moest de wedstrijd even gestaakt worden, omdat sommige Kroaten het nodig vonden om vuurwerk op het veld te gooien en dat was niet een klein beetje. Ik snap niet dat ze zoveel vuurwerk mee kunnen nemen, dus er is sprake geweest van een slechte controle. In principe kon Italië zeggen dat ze niet meer verder willen spelen en dan wordt het 3-0 voor Italië en heb je drie punten binnen, maar de wedstrijd uitspelen is aan de andere kant wel weer sportief. Hopelijk houden de Kroaten het vuurwerk voortaan thuis en hebben ze nog blauwe plekken overgehouden van de knuppels van de Politie.

16 november 2014 om 23:53

Albanie wilde ook niet verderspelen en kreeg een reglemantaire 3-0 nederlaag aan de broek

En dan reist de vraag: hoe kan dat vuurwerk nou dat stadion binnenkomen?
Gunstige uitslag voor Kroatie, nu maken ze nog vollop kans op de eerste plek.
Noorwegen staat ook netjes derde met een puntje achterstand hahah!
Als Noorwegen naar het ek gaat dan weet ik het al hoor, op naar Frankrijk!

16 november 2014 om 22:59

Kroatië en Italië zullen gewoon plaats één en twee in beslag nemen. Er is nog wel een kans dat Noorwegen doorgaat, omdat ze derde zullen worden. Ik gun het ze in ieder geval wel.

16 november 2014 om 23:02

De 1e helft werd wel goed gevoetbald door beide teams, maar 2e helft leek net training!!

16 november 2014 om 23:05

Tjah, dat vroeg ik me dus ook af. Denk niet dat je Italië hierbij veel kunt verwijten. Als je ziet dat in dat uitvak op een gegeven moment evenveel ME als supporters zelf waren, lijken er genoeg voorzorgsmaatregelen te zijn getroffen. Misschien de volgende keer wat meer controles houden bij de ingang, al is dat met tienduizenden supporters ook niet te doen.

Vind het toch maar altijd opvallend, zo'n uit de hand gelopen sfeertje bij interlands. Normaal is er namelijk sprake van een zeer tam sfeertje, eentje waaronder iedereen van het voetbal kan genieten. Geen ultra's, geen opstootjes, niks.
Zaten veel kinderen in het stadion vandaag, die zullen de chaos niet allemaal even prettig hebben gevonden.

Edit: Denk dat inderdaad wel duidelijk is dat Italië en Kroatië plekken één en twee onder zich zullen verdelen. Die twee hebben gewoonweg veel meer kwaliteit in huis dan de andere landen.

16 november 2014 om 23:12

Pff ja wauw.. het moet vrees ik wel via de play offs dan. Zou echt geweldig zijn als ik een keer Noorwegen bewust mee kan maken op een eindronde

Kroatië verdiende de overwinning. Daarnaast verdienen ze een paar wedstrijden zonder publiek...

Nou, een 1-1 blijkt een uitslag te zijn geweest waar Italië vooraf voor getekend had. Was al te verwachten dat het duel met Kroatië niet makkelijk zou gaan worden. Met al die blessures in het kamp leek Kroatië evenveel kwaliteit op het veld te hebben staan. Maar met name in de tweede helft was het eigenlijk alleen maar tegenhouden van Gli Azzurri, tot aan de staking van de match. Ik had toch wel wat meer mogelijkheden verwacht, maar er was helaas weinig drang naar voren. De Rossi moest steeds zelfs de bal oppikken achterin, Marchisio strompelde er maar wat bij, Soriano leek onwennig en De Sciglio deed niets anders dan terugpassen. Tjah, zo komt die bal dus niet voorin terecht..

Nu hopen dat het duel met Albanië doorgaat volgende week, want dat is allerminst zeker te noemen.

wat een stelletje billenlikkers van Pelle hier... pelle is de man of the match geworden terwijl hij inviel en niks liet zien... Schandalig Candreva of de Rossi verdiende het.

16 november 2014 om 23:30

Was Rakitic niet gewoon de beste man van de wedstrijd? Hield veel tegen en zette veel op.

16 november 2014 om 23:41

kan ook, ik gaf alleen me mening over het italiaanse elftal wie daar het beste was, in iedergeval niet pelle

16 november 2014 om 23:45

Nee idd pelle slaat nergens op spede amper en wat hij speelde kwam niet aan de bak

17 november 2014 om 00:38

Neem jij die cijfers serieus...

17 november 2014 om 00:43

nouja wel handig om te zien hoe anderen vonden wie er goed was en wie niet.
maar veel mensen zijn te subjectief dus het is inderdaad niet serieus te nemen

17 november 2014 om 00:41

laat maar nu is er (gelukkig) iemand ander Motm geworden

Kroatie domineerde het veldvoetbal dmv balbezit. Helaas hebben ze dit niet omgezet in veel kansen. Persoonlijk en in teamverband zijn ze wel zeker beter dan Italie. Ik vond ze gewoon goed voetballen, en als ze zo doorgaan kunnen ze aardig ver komen.

Verder vond ik Perisic, Srna en Rakitic heerlijk spelen.

Lekker knallen met het vuurwerk!!! Ik vind fakkels bij wedstrijden altijd mooi en ik weet zeker velen met mij! We gaan toch niet allemaal als koorknaapjes op de tribune zitten kijken naar een film! Een beetje passie word gelijk gebruikt om iedereen die niet als een bioscoopbezoeker naar de wedstrijd kijkt aan te pakken! Let maar op in de toekomst is er geen sfeer meer en dat komt door mensen die er niks van begrijpen!

17 november 2014 om 07:56

Passie is mooi, je misdragen door vuurwerk t veld op te gooien is infantiel
'hooligan Wesley' had ongetwijfeld ook een hoop passie...

17 november 2014 om 08:54

Eh flapdrolletje, er werd vuurwerk op het veld gegooid. Dat kan niet, dat is gewoon gevaarlijk. Niks passie, oprotten met die hersenloze dwazerikken. Stadionverbod. Ze verpesten het voor de normale gepassioneerden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren