Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kuijt: ‘In mijn ogen is dat een ruwe diamant die de absolute top kan halen’

Laatste update:

Dirk Kuijt geeft hoog op van Brian Brobbey. De 104-voudig Oranje-international gelooft dat de 21-jarige spits van Ajax een belangrijke rol kan gaan vervullen voor Nederland op EURO 2024. "Hij is in mijn ogen een ruwe diamant die de absolute top kan halen", aldus Kuijt tegenover De Telegraaf.

Brobbey was net als in november uitgenodigd door Ronald Koeman voor de huidige interlandperiode, maar de aanvaller bleek vorige week na aankomst in Zeist niet fit genoeg. Daarom haakte Brobbey, net als zijn teamgenoot Steven Bergwijn, meteen af.

Kuijt gelooft dat Brobbey al in het komende jaar, waarin ook het EK plaatsvindt, een rol van betekenis kan spelen voor het Nederlands elftal. "Ik denk daarbij dat Brobbey, die ik al ken vanuit mijn tijd als trainer van Feyenoord Onder 19, weleens heel belangrijk kan worden op het toernooi in Duitsland."

"Door een ongelukkige keuze te vroeg naar het buitenland te gaan, heeft Brian al veel meegemaakt." Brobbey vertrok in 2021 verrassend transfervrij naar RB Leipzig, maar werd een jaar later alweer teruggekocht door Ajax.

"Ik hoop dat hij al zijn ervaringen – ook de huidige negatieve bij Ajax – kan omzetten in een grote drive. Dan ben ik nog positiever gestemd over het komende EK", aldus Kuijt.

Mede door blessures is Wout Weghorst voorlopig een basisspeler in Oranje. De spits van TSG Hoffenheim maakte zaterdag tegen Ierland (1-0) het enige doelpunt. "Als Weghorst dan de hete adem van (Memphis, red.) Depay en Brobbey in zijn nek voelt, dan zal dat hem alleen maar helpen nóg scherper te worden", zegt Kuijt.

Kuijt spreekt de wens uit dat de geblesseerde spelers op tijd topfit zullen zijn voor het EK. "Koeman moet hopen dat de ziekenboeg in maart – als de EK-voorbereiding een vervolg krijgt met twee oefenwedstrijden – is leeggestroomd, want ik vind dat er in de spits nu onvoldoende concurrentie is."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou Kuijt graag bij Ajax zien werken.
Dan kan hij Brobbey zelf onder zijn hoede nemen en uit laten groeien tot een topspeler.

20 november 2023 om 22:37

Misschien als opvolger van van ‘t Schip komend seizoen?

20 november 2023 om 23:01

Hij mag komen om een van onze linksbacks de spelregels uit te leggen. Daarna is ‘t klaar

Genoten van Kuijt als voetballer, voorbeeld voor velen als het gaat om sportbeleving en werkethiek. Maar alsjeblieft, houd die man uit de media. Hij doet werkelijk niets anders dan open deuren intrappen. Ook dit artikel bewijst dat weer...

20 november 2023 om 22:07

Ik vind Brobbey een ruwe diamant noemen die de top kan halen nou dus echt geen open deur.

20 november 2023 om 22:14

Feit dat dat zinnetje het meest "pikante" uit dit hele artikel is, zegt genoeg. Erg verrassend vind ik die uitspraak overigens niet. Je weet namelijk van tevoren al dat hij nooit iemand zal bekritiseren. Kuijt is goed in het ophemelen van spelers, ook als daar geen enkele aanleiding toe is.

20 november 2023 om 22:19

Moeten alle uitspraken dan maar pikant zijn? Het is een vrij kort artikel. En VZ kiest doorgaans voor een apart artikel per pikante uitspraak.

Ook verschuif je een beetje de doelpalen door van open deuren te veranderen naar dat hij nooit iemand bekritiseert.

20 november 2023 om 22:30

Je zegt het zelf al: zelfs VZ slaagt er niet in om van dit interview iets mooiers te maken dan het is. En daar is VZ normaliter toch zeer bedreven in... Heb je het artikel ook gelezen? Zo niet, bespaar je de moeite. Louter open deuren.

20 november 2023 om 22:35

Dat zeg ik helemaal niet.

En ja ik heb het gelezen. En nee, niet louter open deuren. Dat kan je echt niet zeggen bij een artikel waar Brobbey de top in gepraat wordt.

20 november 2023 om 22:57

Vooruit, dan noem ik de uitspraak waarbij hij Brobbey een ruwe bolster noemt geen open deur. Wel een typische, zeer voorspelbare, vrome Kuijt-uitspraak. Zoals al zijn uitspraken voorspelbaar zijn. Hieronder de overige citaten. Kun je aangeven welke van die vier je geen open deur vindt?

"door een ongelukkige keuze te vroeg naar het buitenland te gaan, heeft Brian al veel meegemaakt."

"ik hoop dat hij al zijn ervaringen – ook de huidige negatieve bij Ajax – kan omzetten in een grote drive. Dan ben ik nog positiever gestemd over het komende Ek"

"als Weghorst dan de hete adem van Depay en Brobbey in zijn nek voelt, dan zal dat hem alleen maar helpen nóg scherper te worden"

"koeman moet hopen dat de ziekenboeg in maart – als de EK-voorbereiding een vervolg krijgt met twee oefenwedstrijden – is leeggestroomd, want ik vind dat er in de spits nu onvoldoende concurrentie is."

Ik was al geen fan van Brobbey maar nu is het helaas definitief: Brobbey gaat de top niet halen.

Wat lees ik ongelooflijk veel artikelen over hoe goed Brobbey wel niet is of kan worden. Feit is echter wel dat hij op afwerken statistisch momenteel zo ongeveer de allerslechtste spits van de Eredivisie is. Ik moet het nog maar zien of hij überhaupt een hoger niveau aan gaat kunnen

20 november 2023 om 23:33

En als je kijkt naar het aantal minuten tussen een goal of assist in zijn carrière, is die statistisch weer de beste. Hij heeft inderdaad veel kansen gemist, maar voor een speler waarbij alleen maar wordt gezegd dat ie kansen mist, is ie toch bij veel goals betrokken dit seizoen. In de Eredivisie bij 7 in 950 minuten en dat is zijn slechtste jaar tot nu toe. Dat is betrokkenheid bij een goal in iedere 135 minuten. Dat is echt niet zo slecht.

20 november 2023 om 23:35

Feit is dat hij juist statisch de beste spits van de eredivisie is. Ja met statistieken kun je alle kanten op.

Ik denk eerlijk gezegd dat Brobbey niet langer dan 1 seizoen basis speler van Ajax zal zijn. Dat is al boven zijn top. Ik zie echt niks terug van een top spits, en hoe hij bij Ajax is weggegaan helpt ook niet mee om me te overtuigen.

20 november 2023 om 23:37

Ik zie juist alles van een topspits. Indien hij WEER de scherpte krijgt in het afmaken, dan zal hij de allerbeste spits voor oranje worden. Mensen hebben ene koet geheugen, want hij was juist heel goed in het afmaken.

21 november 2023 om 02:22

Hij was onder Ten Hag rustiger voor de goal maar hij had toen ook te maken met minder druk aangezien hij vaak invaller was. Waar hij echt wel in uitblinkt is zijn kracht en het afschermen van de bal, als hij dan nog beter het overzicht kan bewaren dan is het een topper.
Het is toch heerlijk voor een team dat aanvallend voetbalt op de helft van de tegenstander dat je een spits hebt die de bal kan vasthouden breed leggen en lopende mensen kan laten scoren. Daarin blinkt hij gewoon echt in uit, ik denk dat het kwartje wel kan vallen, vergeet niet dat Bergwijn en Berghuis dit seizoen ook zeer matig zijn waardoor er nog meer druk komt op Brobbey, Hyllson is leuk en aardig maar dat is ook geen top niveau eredivisie. Ik denk niet dat Gimenez nu in Ajax het verschil zou maken en die word als een topper gezien.

Hij moet aan de bak maar, als Brobbey de carrière van Kuyt zou kunnen evenaren dan heeft hij het prima gedaan.

Ik geloof er niet meer in voor Brobbey, maar hij mag gerust mijn ongelijk bewijzen. Ik heb het idee, dat veel mensen medelijden hebben met Ajax en daardoor spelers beter maken als ze zijn. Het meest belachelijke voorbeeld hiervan was het bericht gisteren dat Barcelona en real Madrid interesse hebben in Taylor, die ik hooguit Utrecht/Heerenveen inschat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren