Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Kroes ziet situatie Ajax met ‘lede ogen aan’: ‘Als ik morgen mag beginnen...’

Laatste update:

Alex Kroes ziet de situatie van Ajax met ‘lede ogen aan’. De Amsterdammers kennen een dramatische seizoenstart en het ontbreekt de club aan een vaste algemeen directeur. Kroes moet tot 15 maart 2024 wachten tot hij aan de slag mag bij Ajax. Het voormalig directielid van AZ wil dolgraag beginnen in Amsterdam, maar mag dat nog niet vanwege een concurrentiebeding.

Tegenover de NOS laat Kroes weten dat de huidige situatie waar Ajax in verkeert hem pijn doet. “Als ik morgen mag beginnen, dan heel graag. Je kan begrijpen dat ik ook met lede ogen toekijk wat er momenteel gebeurt. Maar ik denk nog steeds dat het heel lastig is om eerder te beginnen, maar ik sta er zeker wel voor open en dat weten de mensen binnen Ajax ook.”

Door het concurrentiebeding mocht hij eigenlijk pas na een jaar beginnen in Amsterdam, maar hij kwam uiteindelijk met AZ overeen dat hij op 15 maart mag starten. "Daarin hebben AZ en ik elkaar gevonden op een prima manier en ik ben dankbaar dat AZ mij die reductie heeft gegeven", aldus Kroes. Toch wil de toekomstig algemeen directeur van Ajax het liefst zo snel mogelijk beginnen.

AZ-directeur Robert Eenhoorn heeft aangegeven dat er een mogelijkheid is dat Kroes eerder aan de slag kan in Amsterdam. De precieze details houdt Eenhoorn echter voor zich. De bal ligt daarvoor bij Ajax, al ziet Kroes dit niet als reële optie. "De kier die Robert heeft aangegeven is er al een maand of anderhalf. Alleen ligt dat toch nog wat lastiger dan de meeste mensen denken, of weten.”

Eenhoorn bij Goedemorgen Eredivisie
Eenhoor ging zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie in op de situatie omtrent Kroes. "Alex is bij mij geweest om te vertellen dat hij naar Ajax ging", vertelde de algemeen directeur van AZ. "Uiteindelijk is er contact geweest tussen de voorzitter van onze RvC en die van Ajax. Die hebben de dag daarna met elkaar gezeten en toen hebben wij aangegeven dat het voor ons niet om geld ging maar om iets anders", lichtte Eenhoorn toe. "Dat vond hij (de oud-voorzitter van de RvC van Ajax, Pier Eringa, red.) een hele goede richting en toen heeft hij gevraagd of wij dat op papier wilden zetten. Wij hebben dat netjes gedaan, maar hebben daar tot de dag van vandaag geen reactie op ontvangen."

Eenhoorn ging bij Goedemorgen Eredivisie in op de situatie omtrent Kroes.

"En dan kom je in een traject waar je met Alex Kroes gaat zitten, wat men liever had", duidde Eenhoorn. "Toen zijn we uitgekomen op een concurrentiebeding van 12 maanden en daar hebben we 6,5 maand van gemaakt, met 50.000 euro voor een goed doel." Vervolgens stelde Hans Kraay junior de vraag of het gerucht klopt dat Kroes morgen nog mag beginnen bij Ajax als de Amsterdammers de komende jaren van spelers en personeel van AZ afblijft. "Ook dat is onzin, ik heb al veel onzin gelezen", was Eenhoorn duidelijk. "Het gaat gewoon om: hoe ga je met elkaar om."

"Maar je hebt toch wel ergens de ziekte over in, hoe dat gegaan is met Kroes”, stelde Kraay junior. “Nou ja, je hebt bepaalde verwachtingen met elkaar, wij waren ook verrast. Dat heeft te maken met hoe je de wedstrijd begint”, vertelde Eenhoorn, die benadrukte dat AZ wel een goede verstandhouding heeft met Ajax. “Is het uitgesloten dat hij ook maar een dag eerder start dan 15 maart?”, vroeg Kraay junior vervolgens. “Dan moet Ajax aan tafel komen", counterde Eenhoorn. “Laat Ajax zichzelf gewoon melden als ze dat belangrijk vinden.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zolang we niet precies weten wat dan die eisen zijn, of zolang men elkaar hierin blijft tegenspreken, kunnen we hier natuurlijk weinig mee.

2 oktober 2023 om 07:30

Je kan hier heel veel mee als Ajax zijnde.
Eenhoorn heeft aangegeven als Ajax wat wil dat ze aan tafel moeten komen.

Als ik Ajax zijnde was, had ik direct een afspraak gemaakt om te kijken hoe we eruit kunnen komen.
AZ wil niet met een directeur zitten die niet meer 100% inzet toont voor AZ, en Ajax wil hem eigenlijk gisteren al aanstellen.

Ik ben ook van mening dat dit een must is voor Ajax willen ze überhaupt nog kans maken op een top 3 klassering dit seizoen.

Er zal in de winterstop namelijk een X aantal spelers verkocht moeten worden en er zullen andere spelers bij moeten komen. Hij dient dit neer te zetten en een nieuwe TD aan te stellen.

2 oktober 2023 om 09:27

Ajax heeft toch gezien wat de eisen zijn van AZ?

Vind dat ook beetje dom en naïef als het klopt. Komende 10 jaar geen speler of staff overnemen. Dat is gewoon niet reëel.

AZ zit financieel goed dus die willen geen geld. Alleen dat ze niet kaal geplukt worden door Ajax. Hoe goed AZ ook is, als jeugdspeler of staff een bod krijgt van Ajax dan zijn ze weg. Zeker ook dat de jeugd nu wel goed is van AZ.

2 oktober 2023 om 10:14

Ik heb er sowieso geen problemen mee, wij moeten echt geen spelers kopen van Az. Het grootste gedeelte voegt niets toe aan ons.

2 oktober 2023 om 10:14

Jij hebt het programma niet gezien afgelopen zondag?
Hierin geeft Eenhoorn aan dat het verhaal voor geen meter klopt en dat dat de eisen helemaal niet zijn.

Hij verwijst alleen naar het gentlemen agreement dat alle clubs met elkaar hebben getekend.

2 oktober 2023 om 10:21

Gentlemen akkoord dat wordt zo vaak overschreden. Dat is gewoon niet te realiseren. Jij denkt dat Eenhoorn alles eerlijk en bloot laat zien. De verteller laat altijd een positieve verhaal zien.

@sulejmani,

Heb je de jeugd gezien? Jullie willen niks van AZ, toch komt jaarlijks wel voor. Op dit moment zijn er voldoende spelers die meer toevoegen dan Ajax spelers.

2 oktober 2023 om 10:45

Ik denk wel dat Eenhoorn hier open en eerlijk over was ja, dat dat verhaal niet klopt. Az wil ook niet met Kroes blijven zitten als die niet meer gemotiveerd is.

Het verhaal wat de ronde deed was natuurlijk een absurde eis, en gaat alles te boven. Ik ga er niet vanuit dat dat waar is, dus ik geloof hier Eenhoorn wel in.

2 oktober 2023 om 11:31

Onzin, er worden jaarlijks tientallen jeugdspelers van AZ benaderd voor een overstap en de meerderheid zegt nee.

2 oktober 2023 om 07:31

Mwah, als je ziet in wat voor Malaise Ajax terecht is gekomen dan hebben ze ten alle ten tijden ervoor moeten kiezen dat Kroes eerder kon beginnen. “Die hebben de dag daarna met elkaar gezeten en toen hebben wij aangegeven dat het voor ons niet om geld ging maar om iets anders", lichtte Eenhoorn toe. "Dat vond hij (de oud-voorzitter van de RvC van Ajax, Pier Eringa, red.) een hele goede richting en toen heeft hij gevraagd of wij dat op papier wilden zetten.” Dat Pier hier aangeeft dat AZ het een en ander op manier moest zetten zegt ook al genoeg, alleen hebben ze blijkbaar nooit doorgepakt. Je kan ook nog in onderhandeling mocht Ajax de voorwaardes onredelijk vinden. Hier blijkt maar eens dat het bestuurlijk een grote puinhoop is bij Ajax. Niemand met daadkracht en doorpak vermogen daar.

2 oktober 2023 om 09:00

Of Pier vond het niet onredelijk wat AZ vroeg en heeft het document ter kennisgeving aangenomen. Want Pier kwam niet uit de voetbalwereld en de voetballers hebben geen bestuurlijke ervaring.

Ajax is momenteel een stuurloos schip waarbij de toekomstig kapitein aan de wal staat te kijken hoe zijn schip steeds verder afdobbert.

Als ik Ajax zou zijn, zou ik meteen Eenhoorn bellen. Alleen zou ik niet weten welke persoon dit moet doen. Ik denk dan nu: Van Praag.

2 oktober 2023 om 09:16

Maar van Praag moet nog eerst officieel toetreden en dat is in november dacht ik gelezen te hebben

2 oktober 2023 om 10:40

Die kan toch wel dat document vast lezen en beoordelen of daar een handtekening onder moet of niet? Of is er helemaal niemand meer met die tekenbevoegdheid?

2 oktober 2023 om 07:33

Het is denk ik voor ons ook niet belangrijk om te weten wat de feiten zijn. Het is vooral zaak dat Ajax hier werk van gaat maken zodat hij op korte termijn aan de slag kan. Op deze manier kan hij Maurits Hendriks er uit zetten, zijn eigen TD aanstellen en daarnaast ook weer met een hoofd opleidingen gaan werken.

Denk dat er genoeg mensen beschikbaar zijn met voetbalverstand die bij de club Ajax passen. Ben vooral benieuwd wat er de komende weken zal gebeuren en wat er met een aantal van de nieuwe aankopen zal gebeuren.

2 oktober 2023 om 08:21

Als die eisen totaal onrealistisch zijn, os het toch logisch dat ajax hier niet op in gaat? Gisteren werd hier op voetbalzone duidelijk door heel veel reageerders gemeld dat ajax hier (wederom) enorme steken laten vallen. Alsof iedereen alle details kent....
Als de eisen redelijk waren, zat Kroes al lang in functie. Wat Eenhoorn zegt is leuk voor de bühne (wat eigenlijk zegt hij helemaal niks)

2 oktober 2023 om 08:45

100% Meijer maar als de "eisen" zo onredelijk waren zouden ze toch ook niet vragen het op papier te zetten?

2 oktober 2023 om 09:18

Dan zou Kroes ook wel ontevredener zijn niet?

2 oktober 2023 om 09:48

Iedereen doet maar alsof de beste man de grote redder moet worden maar ik moet t nog maar zien. De organisatie is behoorlijk ondermaats op vele gebieden dat blijkt nu toch wel. Ben benieuwd hoe hij dit gaat aanpakken.

Geweldige opmerking van Eenhoorn gisteren bij de uitzending: “ Voor ik hier heen ging heb ik een weddenschap afgesloten voor een fles wijn dat het meer over ajax dan over AZ zou gaan en die weddenschap heb ik in ieder geval gewonnen”.

Verder duidelijk dat Kroes er heel wat genuanceerder instaat dan de gemiddelde Voetbalzone “kenner” met A’damse achtergrond.

2 oktober 2023 om 07:29

Ook niet vreemd toch. Eenhoorn is notabene uitgenodigd vanwege Kroes en een onzinnig opgelegde concurrentie beding.

2 oktober 2023 om 07:53

Waarom onzinnig? En hoezo "opgelegd"? Een beding in een contract is iets waar iedere werknemer die daaraan gebonden is, gewoon vrijwillig voor tekent. En AZ heeft blijkbaar al een behoorlijke periode van dat beding afgehaald, voor een 50.000 euro donatie aan een goed doel.

En als Ajax er nog meer vanaf wil halen, dan moeten ze kijken of ze tot overeenstemming komen met AZ. En als ze die eisen te ver vinden gaan, dan moeten ze het niet doen, maar dan ook gewoon accepteren dat het is zoals het is.

2 oktober 2023 om 08:23

Ajax accepteert het toch ook gewoon? De media en de vele kenners hier op de site zijn een andere.mening toegedaan, maar dat staat los van ajax

2 oktober 2023 om 08:35

Het is onzinnig omdat het afgekocht kan worden. Een concurrentiebeding is er voor zodat concurrenten geen dingen te weten komen die op dat moment achter de schermen spelen en zou dus nooit afgekocht kunnen worden. We kunnen concluderen dat er geen dingen op de achtergrond spelen die Ajax niet mag weten, aangezien het gewoon afgekocht kan worden.

2 oktober 2023 om 08:48

Nijogeth een concurrentiebeding kan om vele redenen opgesteld worden, en ook om vele redenen komen te vervallen. Als az iets terugkrijgt dat ze meer waard is dan die oorspronkelijke reden(en) kunnen ze ervoor kiezen van het concurrentiebeding af te zien.

2 oktober 2023 om 08:59

In welk universum is een concurrentiebeding dat van toepassing is op een directielid van AZ, die een directiefunctie bij Ajax gaat bekleden, onzinnig? Ik heb gisteren al een hoop onzin voorbij zien komen maar het is toch gewoon duidelijk?

Ga met ze in gesprek om het te verkorten of stop mauwen dat er een concurrentiebeding is. Hij gaat in hetzelfde domein aan de slag met kennis over een concurrent. Zuiverder dan dit krijg je ze niet hoor.

2 oktober 2023 om 10:25

Komt toch voornamelijk door hemzelf. Hij zegt dat hij het duidelijk maakte, maar dat deed hij niet. Hij gaf enkel antwoord op de vraag of er geld op tafel moest komen, Daar ging het dan niet om. Maar Ajax moest langs komen om te praten, dat hadden ze niet gedaan. Waarna Hansie terecht doorvroeg want het was totaal niet duidelijk. Want het was niet alleen voor een kop koffie, nee er moesten gedragsregels worden bepaald, en dat in navolging van een document dat reeds was verstuurd maar waar geen antwoord op kwam. Dat betekent toch gewoon dat de juiste informatie naar buiten was gekomen en dat er bepaalde voorwaarden gesteld werden. En als je dan als Eenhoorn zo principieel en rechtlijnig bent, moet je dat ook gewoon kunnen zeggen, niet precies inde inhoud, maar wel dat dat document bestaat. En alleen omdat Eenhoorn zo onduidelijk was, bleven ze erop terugkomen en enkel daarom, won hij de fles wijn. Eenhoorn mag natuurlijk doen wat hij wil maar, hij gaat die bal wel teruggekaatst krijgen ben ik bang.

Kroes staat nu al onder enorme druk. De verwachtingen zijn torenhoog. Hij weet ook dat het met name sportief beter zal moeten. Als Van Praag en straks Kroes dit niet weten om te buigen en het gat met Feyenoord en PSV niet wordt gedicht, zullen de hooligans en criminelen van de F-side ook om hun vertrek gaan roepen.

Dit is een ander soort van berichtgeven dat wat de Telegaaf veel al doet. Nu horen we uit de mond van de persoon zelf wat hij er van vind. En niet ik heb gehoord van mensen .....
Ik denk dat het een hele uitdaging zal worden voor de nieuwe AD om alle kikkers in het zelfde wagentje te krijgen.

Ik vind dit echt weer een ‘makkelijk’ artikel. Ja de eerste alinea is nieuw, tot zover dit niet al bekend was, maar vanaf de tweede alinea is het een letterlijke herhaling van een eerder artikel. Gewoon letterlijk gekopieerd….

Bij de directie en het management ligt het nooit aan AZ, ze doen alles volgens het boekje maar het verleden heeft uitgewezen dat AZ altijd naar doet als het gaat om zakendoen met andere Nederlandse clubs, met name Ajax en ook Feyenoord. Dus zo simpel als Eenhoorn alles stelt is het niet, staat ook letterlijk in het artikel. Als het simpel was, was het al geregeld.

2 oktober 2023 om 08:17

Het is wel heel simpel. De medewerker in dit geval Kroes heeft een concurrentiebeding van een jaar. Als hij de overstap wil maken naar Ajax heeft AZ het recht om Kroes te houden aan het concurrentiebeding.

Dit is een zaak tussen AZ en Kroes. Als Kroes eerder wil beginnen en Ajax wil dat ook, dan komt Ajax om de hoek kijken en komen ze in gesprek met AZ.

AZ verdedigt haar belangen en kan aan Ajax vragen wat ze wil. En dat hebben ze gedaan en blijkbaar vond Eringa dat een goede start van de onderhandelingen. Dat Ajax daar niet op terugkomt daar kan AZ niet veel aan doen. Blijkbaar is de nood toch niet zo hoog.

En ook al mocht AZ zich star opstellen dan is dat ook nog hun goed recht. Het is ook niet zo dat Ajax haar spelers gemakkelijk laat gaan. Sterker nog, ken nog gevallen van spelers dat als ze niet bijtekenden dat ze op de bank werden gezet.

2 oktober 2023 om 08:38

Is een concurrentiebeding niet totaal nutteloos als je vervolgens dat laat afkopen? Dan ga je het complete nut voorbij. Ik denk dat een rechter er korte metten mee zou maken. Of je houdt iemand aan een concurrentiebeding om jouw bedrijf te beschermen of acht dat niet nodig en laat de werknemer gaan. Een tussenweg daarin is er niet.

2 oktober 2023 om 08:54

Nijogeth die tussenweg is er dus wel en dat is een onderhandeling. Ik zal het heel simpel uitleggen. Als jij bij mij werkt met een beding, en ik denk dat ik door jouw vertrek naar een directe concurrent €100k winst misloop, en jouw toekomstige werkgever mij €200k afkoop biedt, dan zou ik daar waarschijnlijk mee akkoord gaan. Dit is een heel simpel voorbeeld, maar er zijn talloze scanario's te verzinnen.

2 oktober 2023 om 09:02

Maar Eenhoorn zegt: Het gaat ons niet om het geld, maar om iets anders. Maar hij zegt er niet bij waar het AZ dan wel om gaat. Ik ben daar wel benieuwd naar.

2 oktober 2023 om 09:29

Dnsdk... ik op zich ook wel, maar dat is niet zo heel relevant. Als iemand vindt dat wij het moeten weten dan horen we het wel. Blijkbaar is het iets dat voor az belangrijk is, en iets dat ajax (in eerste instantie in ieder geval) een redelijk uitgangspunt vond om verder over te spreken.

2 oktober 2023 om 11:00

Met een concurrentiebeding kan je nog wat terug voor krijgen als het wordt afgekocht.

Zonder concurrentiebeding krijg je niks.

Denk jij dat het nuttig is om iets te krijgen in plaats van niets?

4 oktober 2023 om 09:21

Mijn punt is dat AZ nu (en het in het verleden) steeds doet voorkomen dat zij de makkelijke en flexibele partij zijn. Dat zijn ze niet. In geval van concurrentie beding kunnen/mogen ze hem er aan houden. Als AZ voorwaarden stelt om dat te vervroegen dan mag dat, maar doe het niet voorkomen alsof ze iets heel eenvoudigs eisen want dan was het al geregeld geweest.

AZ laat het sjagrijn van het niet zijn van een top-club al jaren zien in hun opstelling richting de top 3 en met name Ajax en Feyenoord. Eenhoorn is nou eenmaal een Feyenoorder en Max Huiberts heeft meerdere malen zijn aversie tegen Ajax (en Feyenoord) uitgesproken. Dat is terug te zien in hun handelen.

4 oktober 2023 om 09:23

Klopt allemaal maar laat hem het niet voordoen alsof het iets heel simpels en makkelijks is. Dat is het schijnbaar niet voor Ajax.

Eenhoorn moet ook wel snappen dat er bij Ajax niemand is die hier nu verantwoording voor wil nemen, of mag nemen. Heel de club staat in de fik van boven naar onder. Die hebben het te druk met zichzelf om met AZ rond de tafel te gaan zitten. Wat eigenlijk best triest is. Zoals ik hier lees geeft Eenhoorn neen voorzet om in gesprek te gaan.

2 oktober 2023 om 08:58

Moet Eenhoorn zich druk maken om Ajax? Nee toch.

2 oktober 2023 om 09:04

Ik denk dat Nation23 doelt op de verbaasde houding van Eenhoorn.
Zo van: ik liet een opening maar Ajax doet er niets mee.

Dat is onkunde, gebrek aan voetbalbestuurlijke intelligentie of ervaring, of Ajax heeft inderdaad de handen vol aan zichzelf. Of een combinatie van bovenstaande

2 oktober 2023 om 09:36

@jantjenac, wat Dnsdkr zecht is precies wat ik bedoeld. Eenhoorn hoeft zich zeker geen zorgen te maken. Ik ben juist meer verbaasd dat dit door Ajax niet is opgepakt. Maar zoals ik hierboven al aangeef, wie zou dat moeten doen.



Die Kroes is dat een wonder dokter of zo.het lijkt wel of die man de beste zakenman van de wereld is.omg wat een gedoe.

2 oktober 2023 om 09:54

Mij verbaasd het ook. AZ is nog steeds niet omgevallen, dus blijkbaar ook leven na Kroes. Zelden zoveel berichten gelezen over een functie op de werkvloer van een voetbalclub.

Ik snap Eenhoorn verder wel. Waarom zou je zo makkelijk accepteren dat de betere medewerkers worden weggekaapt?

Ik gok erop dat Van Praag ondertussen al een balletje heeft opgegooid bij eenhoorn en dat kroes eerder gaat beginnen dan de nu afgesproken 15 maart. Als er iemand is die dit soort zaken op een fatsoendelijke manier weet aan te pakken is het van Praag wel.

2 oktober 2023 om 12:26

Van Praag wordt gigantisch overschat blijkt maar weer. Alleen maar lucht en ego die man.

2 oktober 2023 om 12:43

Kijk dan naar even wat van Praag allemaal heeft gedaan, heb je dus geen weet van.

4 oktober 2023 om 09:24

Die man is aalglad en heeft zich in allerlei geledingen daardoor kunnen handhaven. Toen hij bij de UEFA /fifa met de vuist op tafel moest slaan, deed hij het ook niet.

Als hij dan eindelijk mag beginnen, stel ik wel voor dat we deze foto overal bijvoegen. Lijkt potverdikke Jason Statham wel.

Het is toch klip en klaar dat AZ voor Ajax niet in te willigen eisen heeft gesteld? Anders waren ze er al lang uit gekomen. En wat voor Eenhoorn maar een kleine eis is, zal voor Ajax juist andersom zijn. Dus niet zo naïef, AZ wil iets afdwingen waar Ajax niet aan kan en wil voldoen. Dus Kroes kan 15 maart 2024 aan de slag bij Ajax. En Eenhoorn mag de Calimero muts met ere dragen.

Dit toont maar weer hoe zwak Ajax' bestuur is. Dit had allang geregeld moeten zijn en het had ook gekund als je een tikje pragmatischer in de wedstrijd zit. Kruideniersmentaliteit.

2 oktober 2023 om 12:44

Vertel, wat zijn de eisen van AZ? Dan kan ik ook een mening vormen of het bestuur in deze zwak is. In dit artikel zie ik namelijk niks staan.

2 oktober 2023 om 13:56

Tuurlijk joh. AZ kan gewoon staf overnemen van PSV of Ajax zonder enig probleem. Maar als Ajax een staf medewerker van AZ overneemt, ja dan moet er overlegt worden. Dan komen er eisen van AZ boven tafel.

En als Ajax daar weigert aan mee te weren, dan vindt PSV fan GL ze erg zwak. Kruideniers zelf.

2 oktober 2023 om 19:49

@speedyafc, over welke medewerkers van PSV of Ajax heb je het dan?

3 oktober 2023 om 10:09

Wat dacht je van de trainer Pascal Jansen die van PSV kwam. Of van Koen Veenstra, tegenwoordig hoofdscouting bij AZ die van Ajax kwam.

Medewerkers wisselen nu eenmaal tussen clubs, is altijd al zo geweest.

Maar de situatie is nu ineens anders, een medewerker die pas een maandje of acht bij AZ werkte, daarvoor jaren bij Go Ahead Eagles werkte en naar Ajax wil overstappen in een andere functie, is ineens een groot probleem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren