Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek op miljoenenaankoop Feyenoord: ‘Daar wordt het niet beter van’

Laatste update:

Mario Been is nog niet onder de indruk van Ayase Ueda, zo laat de analist van ESPN blijken in de Dick Voormekaar Podcast van Voetbal International. De duurste Feyenoorder ooit, die Santiago Gimenez dit seizoen voor zich moet dulden, laat zich volgens Been nog onvoldoende gelden tijdens zijn invalbeurten. De voormalig trainer zag dat beide spitsen het lastig hadden in het gewonnen thuisduel met AZ (1-0).

Feyenoord nam Ueda deze zomer voor liefst 9 miljoen euro over van Cercle Brugge, waar de zeventienvoudig international (twee doelpunten) van Japan wekelijks trefzeker was. In Rotterdam staat de teller van de recordaankoop na twaalf optredens pas op één treffer, die Ueda maakte in het uitduel met FC Utrecht (1-5).

Ueda moet het vooralsnog doen met korte invalbeurten, daar Gimenez de absolute ster is in De Kuip. In totaal speelde de Japanner tot dusver 260 minuten in het shirt van Feyenoord. Alleen tegen Atlético Madrid (3-2 nederlaag) stond Ueda in de basis vanwege een schorsing voor Gimenez. Na zestig minuten werd hij vervangen door Yankuba Minteh.

Tegen AZ kreeg Ueda afgelopen zondag 24 minuten de tijd om zich te bewijzen. Na Gimenez had ook de invaller het lastig tegen Bruno Martins Indi en Riechedly Bazoer, zo concludeert Been. “Dan komt Ueda erin en daar wordt het niet beter van...” Journalist Martijn Krabbendam sluit zich daarbij aan. “Feyenoord heeft wel een probleem als de spits niet in vorm is.”

Gimenez
Ook Gimenez en de vleugelspelers van Feyenoord (Igor Paixão en Alireza Jahanbakhsh) lieten geen beste indruk achter op Been. “Gimenez heeft niets of nauwelijks op doel geschoten. De zijkanten waren ook heel matig, vooral Jahanbakhsh weer heel matig...”

Volgens Been heeft Feyenoord het belangrijke duel met AZ gewonnen door de goede defensie en het middenveld. “Als je Trauner ook weer ziet spelen joh, pfoeh... Dat is fantastisch. Hij pakt ballen af, speelt ze net zo makkelijk weer in. Dan staat het goed en als je met 1-0 kunt winnen is dat niet overtuigend, maar wel voldoende.”

Schrijver Michel van Egmond ziet nog genoeg kansen tot ontwikkeling in de selectie van Feyenoord, zo ook voorin. “Er zit nog genoeg progressie en potentie in de spelersgroep. Om die kansen de volgende keer wel af te maken in Europa, dat kan toch de volgende stap zijn?” Been stemt in. “Wat dat betreft zou het heel goed zijn als ze verder gaan in de Champions League. Voor de ontwikkeling van de spelers is dat heel belangrijk.”

Verwacht jij dat Ueda zich nog gaat laten gelden bij Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moet helaas toegeven dat ik het met Been eens ben. Tot nu toe ben ik helemaal niet onder de indruk van Ueda, behalve dan hoe hoog hij kan springen.

Santi had ook een aanloopje nodig vorig jaar, maar wekte bij de kansen die hij kreeg wel een betere indruk dan Ueda. Ik hoop dat hij zich nog gaat bewijzen, maar vooralsnog begrijp ik niet waarom aan deze speler zo veel geld uitgegeven is.

16 november 2023 om 10:08

Hoeveel echte speeltijd krijgt hij? Ook al is de wedstrijd gespeeld mag die maar 10 minuten invallen.. zo schiet het natuurlijk niet op om in een ritme te komen. Zou hem eerst wel eens 5 basisplaatsen achter elkaar willen zien krijgen om te beoordelen of die goed genoeg is of niet.

16 november 2023 om 10:25

Ik snap dat jij het niet direct begrijpt of erop let maar zo’n Mario Been, waarom doet hij dit?

Ueda speelt nooit vanaf het begin alleen 1 uitzondering is er geweest.

Fase’s wanneer Ueda erin komt, was meestal waar Feyenoord voor stond en het was een uitgespeelde wedstrijd. Waardoor de buitenspeler ipv een spits gaan dienen, voor eigen succes gingen. Je kan hem pas echt oordelen als hij 5 tot 8 wedstrijden in basis heeft gespeeld.

16 november 2023 om 10:25

Ik ben het met Been niet eens. Ueda heeft nog niet zo veel minuten gemaakt. Hij was in België een goalgetter. Dat kan hij nu niet verleerd zijn. Santi is de nummer 1 spits. Zodra Feyenoord hem aankomende zomer verkoopt gaat Ueda echt wel een kans krijgen. Tot die tijd moet hij het met invalbeurtjes doen.

16 november 2023 om 11:36

Hoeveel goede ballen heeft Ueda gehad volgens jou?
Ik heb hem zelden een echt opgelegde kans zien missen. Het ligt bij hem vooral aan de buitenspelers.

16 november 2023 om 11:46

Scoort zojuist de 1-0 voor Japan. Tegen Myanmar, maar best lekkere goal

Vooralsnog ergens begrijpelijk om kritiek te uiten, ergens ook wel wat oneerlijk. Die jongen speelt nu 260 minuten, wat 3 volle wedstrijden zijn. Eentje heeft hij dus volledig gespeeld, de rest allemaal invalbeurten. De verwachting na Gimenez is enorm, dan moet je dus ook direct presteren. Ueda is ook een behoorlijk andere spits heb ik het idee dan Gimenez, waardoor de rest van de ploeg zich ook zal moeten aanpassen. Ik denk namelijk dat Ueda minder in het spel moet voorkomen en een absolute killer in de 16 is. Gimenez wordt meer betrokken in het veldspel. Ik heb echt wel vertrouwen in Ueda en verwacht dan ook heus wel dat hij de gedroomde opvolger van Gimenez zal zijn volgend seizoen en dat we hiervoor geen gekke bedragen voor nieuwe spitsen hoeven uit te trekken.

16 november 2023 om 13:00

Ik vind het eigenlijk best wel een vergelijkbaar type spits, voor zover je spitsen onderling kan vegelijken. Zag net ook zijn hattrick tegen Myanmar, dat zijn goals zoals ik Gimenez ze ook zie maken.

Schei toch uit man. Je kan niet over een spits oordelen als hij elke wedstrijd maar een kwartiertje meedoet. In de minuten die hij heeft gespeeld, heeft hij aardige dingen laten zien imo. Het is voor hem jammer dat er zo een topper als Santi voor hem speelt, maar ik ben ervan overtuigd dat zodra Santi weg is, Ueda hem enigszins kan vervangen.

Een van mijn weinige kritiekpunten naar Slot is ook het feit dat hij Ueda zo weinig minuten gunt. Heeft (volgens mij) nu in totaal 3 hele wedstrijden gespeeld na 10 weken.

16 november 2023 om 10:47

Been was helemaal niet zo kritisch als men in dit topic wil doen geloven. Overigens zit hij bij ESPN om zijn oordeel te geven over wat hij ziet en imo zegt hij hier niets geks. Hij kleineert de kwaliteiten van de speler ook helemaal niet dus ik vind je reactie overtrokken. Wanneer Ueda erin komt verandert er tot nu toe vrij weinig in het spelbeeld en kunnen we toch moeilijk zeggen dat hij het Slot heel moeilijk maakt?

16 november 2023 om 10:53

Chuba Akpom schiet er anders best veel in, in zo'n kwartiertje

16 november 2023 om 12:42

Cuba Akpom heeft dan ook vooral minuten gemaakt tegen bijvoorbeeld FC Volendam en Go Ahead Eagles in plaats van Atletico Madrid en Lazio.

16 november 2023 om 13:20

Ja dat is wel makkelijk om de slechtste teams en de beste teams eruit te pikken. Ueda heeft ook gewoon gespeeld tegen Go ahead/vitesse en Akpom tegen Brighton.

Als je alleen de Eredivisie neemt heeft Ueda 2 minuten meer gespeeld en 3 goals minder gescoord

16 november 2023 om 14:25

Ben jij lekker blij met een middelmatige speler als Akpom die een paar toevalstreffers maakt dan

16 november 2023 om 15:20

Niet echt maarja je moet toch ergens positiviteit uit halen. Een Ajax miljoenenaankoop die statistisch beter is dan een miljoenenaankoop van Feyenoord is schaars dit seizoen

16 november 2023 om 17:03

Ja.....die 3.5mln die jullie meer hebben betaald, hebben dus wel zin gehad. Tot nu toe een klein 1mln per goal....geen verkeerd gemiddelde

Deze jongen heeft nog geen kans gehad om zich te bewijzen, ja enkel tussen die slagers van Atleti in. Als Stengs zaterdag het balletje breed legt in plaats van zelf schiet schiet Ueda het balletje nog binnen.

16 november 2023 om 10:32

Volgens mij waren er 2 momenten waar Stengs voor eigen kansen ging en heel slap inschoot. Terwijl als hij breed legt Ueda er beter voor stond.

16 november 2023 om 10:38

Dat bedoel ik, je moet zo'n jongen even helpen. Kieft zei het daadwerkelijk netjes; Als die een keer op je knie valt en er in vliegt, zit je met een hele andere vibe in de wedstrijd.

Ueda heeft inderdaad nog niet veel laten zien, maar daar heeft hij ook weinig kansen voor gehad. Hij heeft nog niet veel minuten gemaakt, en als hij invalt dan is het vrijwel altijd in een hele rommelige en slordige fase. Heb hem amper kansen zien krijgen in die invalbeurten. Zijn sprongkracht verbaasde me overigens wel afgelopen weekend. Het werd al gezegd toen hij aangetrokken werd, maar het zag er echt heel imposant uit. Zijn intensiteit is ook erg goed. Zodra hij meer wedstrijdritme zou hebben en zijn ploeggenoten precies weten hoe ze zijn krachten moeten benutten heb ik echt alle vertrouwen dat het goed gaat komen. Is ook niet makkelijk om een team te komen waar je Gimenez voor je hebt en het voetbal daar deels op is afgestemd. De potentie is er absoluut, en met meer ritme en vertrouwen kan hij ook helemaal los komen.

Ik vind het echt belachelijk hoe Ueda wordt behandeld door sommige analisten en een aantal leden. Kijk naar hoeveel minuten hij mag maken, dat is echt ontzettend weinig. Zo krijg je dus 0.0 ritme. Dan verwachten ze dat die in elke invalbeurt, waar er vaak weinig op het spel staat, even wat doelpuntjes meepikt?

Heb wel vertrouwen in deze jongen. Als hij het in België kan dan kan hij het in de eredivisie ook. Afgelopen week was volgens mij de enige keer dat hij ipv Gimenez gebracht werd en meestal krijgt hij 10 minuten speeltijd op een andere positie dan spits. Afgelopen weekend had Stengs hem ook minimaal een keer vrij kunnens zetten maar besloot vanuit een onmogelijke hoek zelf te gaan.

12 optredens 1 treffer, maar hoeveel minuten? Dat is veel belangrijker om te benoemen...

16 november 2023 om 11:39

In de Eredivisie: 180 minuten verdeeld over 9 invalbeurten. Daarnaast nog 80 minuten in de CL gespeeld, 1x basis en 2 korte invalbeurten.

16 november 2023 om 11:48

Loop dus gewoon 1 op 2 in de Eredivisie, prima

16 november 2023 om 13:07

Opzich niks mis mee inderdaad; op basis van invalbeurten van 10-20 minuten kun je sowieso weinig zeggen. Soms prik je er ineens 2 in 10 minuten en soms val je 5 keer in zonder te scoren. Op zulke speelminuten kun je een speler (nog) niet beoordelen. Heeft zojuist wel een hattrick voor Japan gemaakt ook zie ik!

Interrn is men bij Feyenoord wel ontzettend tevreden over de ontwikkeling van Ueda. Ik heb ook al in meerdere interviews van medespelers gehoord over hoe geweldig hij wel niet kan afwerken als er wordt gevraagd naar bijvoorbeeld de kwaliteiten van Gimenez. Dit zegt dan toch echt wel wat over de kwaliteiten van Ueda als je het mij vraagt.

Verder heeft Ueda natuurlijk nog niet veel minuten gemaakt en is hij geblesseerd geweest. Ik heb in ieder geval nog wel steeds vertrouwen in dat hij kan gaan slagen in De Kuip! Volgend seizoen moet zijn seizoen worden.

Dit is niet wat hij zei.

Been zei net dat hij de verdedigingen van beide kanten goed vond staan en dat daardoor beide spitsen, Gimenez en Pavlidis, niet uit de verf kwamen. Krabbendam zei daarop ‘toch een probleem als de spits uit vorm is hè?’ waarna Been zei ‘ja en dan komt Ueda erin en werd het niet veel beter’.

Dat was geen kritiek op de speler Ueda overall of een waardeoordeel over hem tot dusverre, maar puur in de context van de wedstrijd tegen AZ, waar het niet beter werd met het inbrengen van een andere spits, wat weer in de context stond van Been’s eerdere opmerking dat de verdedigingen van zowel Feyenoord als AZ zo goed stonden.

Moeilijk hè, context?

Je mag die jongen pas beoordelen als hij 10 wedstrijden basis staat nu zeker nog niet!

16 november 2023 om 12:22

En dat geldt voor alle nieuwe spelers bij clubs.

Zo blij dat onze Mario nu bij Espn zijn voetbalkennis daar kan delen. Heeft er zoveel kijk op, een zegen voor ons allen.

Scoort net een hattrick tegen Myanmar. Zegt uiteraard niet heel veel. Maar je kan deze speler pas beoordelen als hij een aantal volle wedstrijden achter elkaar heeft gespeeld

En dan vannacht een hattrick maken in de WK Kwalificatie 😍

Hij maakte er drie voor Japan… doet me denken aan Stetler die Ajax vrouwen kansloos achtte tegen psg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren