Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek op mascotte WK Qatar: ‘Na alles wat gebeurd is komt FIFA hiermee...’

Laatste update:

De FIFA heeft vrijdag tijdens de loting voor de groepsfase van het WK in Qatar de mascotte voor het toernooi onthuld. De mascotte is een spook genaamd La'eeb, een Arabisch woord dat 'supervaardige speler' betekent. "De officiële mascotte van het WK in Qatar zit boordevol energie en zal iedereen de vreugde van voetbal brengen", zo stelt de wereldvoetbalbond, die ook tegelijkertijd kritiek krijgt op de mascotte.

Sportjournalist James Dator vindt het ongepast dat de wereldvoetbalbond voor een spook heeft gekozen. "Reminder: dit is wat er is gebeurd en toch kiest de FIFA voor een geest", aldus Dator, die daarbij het artikel van the Guardian deelt waarin voor het eerst melding werd gemaakt van de 6.500 arbeidsdoden die in Qatar vielen tussen 2010 en 2020, onder meer bij de bouw van de WK-stadions.

Mascotte La'eeb vormt tegelijkertijd een verwijzing naar de keffiyeh, het traditionele hoofddeksel dat voornamelijk door mannen wordt gedragen in Qatar. "Van de mascotte voor het WK een pratende keffiyeh maken, voelt ... een beetje aanstootgevend, niet?", vraagt de Zweeds-Turkse journalist Özgür Kurtoglu zich af. Ook voetbaljournalist James Sharman is zeer kritisch: "Oh kijk, het is een extreem irritante FIFA-mascotte. Ik heb nu al een hekel aan de kleine klootzak", aldus de Brit.

Is WK-mascotte La'eeb aanstootgevend?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Reacties zijn niet zichtbaar.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren