Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kramer stoort zich aan Heitinga en springt in de bres: ‘Wat lul je nou?’

Laatste update:

Michiel Kramer heeft een lans gebroken voor enkele collega-spitsen uit de Eredivisie. De aanvaller van RKC Waalwijk is van mening dat er in Nederland 'extreem kritisch' beoordeeld wordt en vindt dat men wel iets dankbaarder mag zijn. "We moeten in Nederland veel zuiniger zijn op onze spitsen. Niet kijken naar wat ze níét kunnen, maar naar waar ze goed in zijn. Er is genoeg kwaliteit", aldus Kramer in het Algemeen Dagblad.

"Weet je wat ik zo bijzonder vind? Spitsen worden in Nederland extreem kritisch beoordeeld. Te kritisch, als je het mij vraagt", trapt Kramer af. "Een spits moet een goed aanspeelpunt zijn, bij voorkeur twintig assists afleveren en weet ik wat nog meer. Zag je die typische spitsengoal die Bas Dost laatst maakte namens FC Utrecht tegen Feyenoord? Geloof me: die had Anastasios Douvikas niet gemaakt. Het is een kwaliteit, hoor, instinctief altijd op de goede plaats staan. Dat heb je of heb je niet."

Sydney van Hooijdonk heeft dat ook in de ogen van Kramer. De spits van sc Heerenveen is in de race voor de topscorerstitel en gaat samen met Douvikas aan kop met zestien doelpunten. "'Ja maar, hij kan niet goed voetballen’, hoor je dan. Ja, nou en!? Als je bij Heerenveen ruim één op twee loopt, ben je gewoon een uitstekende spits. Als ik Feyenoord of PSV was, zou ik het wel weten: ik zou Sydney onmiddellijk halen. Bij dat soort clubs, met een veel betere aanvoer vanaf de flanken, maakt hij er makkelijk meer dan twintig."

Ook Brian Brobbey krijgt bijval van Kramer. "Ik heb me zo gestoord aan de kritiek van Heitinga op zijn fysieke gesteldheid. Wat lul je nou?, denk ik dan. Als je Brobbey gewoon in de basis laat staan, wordt hij vanzelf fit en krijgt hij automatisch inhoud. Alleen: dat gebeurt niet. En dat zie je terug aan Brobbey, die zichtbaar het vertrouwen mist. Als hij dat vertrouwen wél had gehad, dan had hij namens Ajax de bekerfinale tegen PSV beslist. Ben ik van overtuigd. Dat bedoel ik."

Wie wordt de topscorer in de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je kan zeggen wat je wil van Kramer, maar hij heeft wel gelijk in vele opzichten wat betreft de spitsen. Ik zie v Hooydonk er ook 20+ inleggen bij psv/feyenoord(Gimenez weg)/az(pavlidus weg). Brobbey moet van mij ook gewoon hele wedstrijden gaan spelen, dan zul je zien dat t beter gaat lopen in t nieuwe seizoen.

9 mei 2023 om 21:52

Wat ik vooral tussen de regels door lees is dat Michiel Kramer een compliment geeft voor een spits zoals hijzelf is.

Heb de indruk dat Michiel Kramer heel erg van Michiel Kramer houdt. Loopt wel heel erg met zichzelf te k(r)okketeren.

9 mei 2023 om 22:02

Ik denk dat je je relaas uitstekend begint met wat "ik" vooral tussen de regels lees.

Kramer is vrij realistisch en zelfs een Kramer is op zijn 34e voor een RKC ontzettend belangrijk mét goals. Hij komt hier terecht op voor Brobbey en Sidney, heeft echt niks met zichzelf te maken.

9 mei 2023 om 22:31

Kramer zelf legde er ook aardig wat in bij Feyenoord maar voegde echt helemaal niks toe aan het team. Was alleen een eindpunt en verder speelde het team met 10 man. Op zich heeft Kramer denk ik gelijk door te stellen dat vHooijdonk er ook in de top 20 inlegt, maar er wordt meer gevraagd van een spits. Hij vindt dat niet terecht, dat snap ik in zijn geval want verder voegt Kramer niets toe

10 mei 2023 om 09:40

Ik vind Kramer ook een rare vogel, maar hier heeft hij gewoon gelijk. Van een spits wordt hier echt van alles verwacht: meevoetballen, koppen, snelheid, acties en het liefst moet hij ook nog tweebenig zijn. In het verleden zijn we ooit verwend geweest met het Ronaldo en Kluivert tijdperk inclusief alle andere illustere namen.
Maar de gezonde norm is gewoon dat je als spits een specialist bent in bepaalde dingen en dat je op die manier je goals maakt.
Pierre Van Hooijdonk loopt dit in het verlengde van dit verhaal van Kramer ook vaak te verkondigen op tv. Ik ben het heel vaak niet met zijn opvattingen eens, maar wat betreft de benadering van een spits zeker wel.

9 mei 2023 om 22:20

Van hooijdonk 20+? Wat denk je ervan dat die 20+ wedstrijden de bank niet afkomt? Heeft echt niks op dat niveau te zoeken. Laat hem eerst maar eens een jaartje alles bij Heerenveen spelen.

9 mei 2023 om 23:17

Daarna kunnen Nederlandse clubs m niet meer betalen.

9 mei 2023 om 23:32

Hij speelt al 2 jaar alles bij Heerenveen, dus dat lijkt me niks nieuws. Dat doet hij op de laatste 3 maanden na overigens niet goed. Ik hoef hem volgend jaar niet bij ons te zien, laat staan bij een nederlandse topclub

10 mei 2023 om 11:23

Maar gaan we nu Kramer als de alwetende beschouwen? Iemand die zijn vak niet serieus neemt, toegeeft dat hij bij sommige spelers en bij sommige clubs er harder ingaat omdat hij een hele aan de speler en/of club heeft.

Hij wil blijkens dit epistel zelf wat erkenning lijkt....

Groot gelijk die Kramer. Ajax zou hem moeten halen, kan hij die lompe/onintelligente Brobbey mooi vervangen.

9 mei 2023 om 22:03

-mompelt iets met een klok en een klepel-

Ik snap zijn punt, maar men is kritisch omdat de meeste ploegen in de eredivisie ook niet heel sterk verdedigen. Daarom hebben spitsen in het buitenland vaak ook even nodig om aan te haken..

Ik heb met Kramer een beetje wat ik met mensen op VZ in de comments heb. Ik kan het er nog zo vaak mee oneens zijn maar ineens komt er iets heel zinnigs uit. Het is idd juist goed om een spits 5 wedstrijden achter elkaar gewoon te laten staan. Sws vind ik de negativiteit rondom Brobbey zwaar overdreven. Het is een jonge kerel die vertrouwen mist, soms invalt in een k*t elftal en op jonge leeftijd alsnog een goed gemiddelde heeft.

9 mei 2023 om 23:00

Het is maar wat je een goed gemiddelde vind, als je al een bal niet goed kan aannemen en na bijna elk schot uit balans raakt, en je moyenne eigenlijk minimaal x2 had gemoeten. Vind ik het echt onbegrijpelijk dat hier 18 miljoen voor is betaald. Ik krijg bij Brobbey een beetje Torres vibes van Chelsea, bijna niks lukt. En dan kan je het gooien op leeftijd, maar als je met zo een heisa bent teruggehaald moet je er staan ook. Maar het oogt allemaal zo laconiek

9 mei 2023 om 23:22

Alles wordt nu inderdaad afgekraakt bij brobbey, maar schreuder en Heitinga hebben gewoon al zijn zelfvertrouwen ontnomen. De brobbey onder ten hag die wel het vertrouwen voelde had de balletjes op de paal tegen psv en az gewoon gemaakt en daarmee waarschijnlijk de beker en 2e plek voor Ajax binnengehaald.

10 mei 2023 om 09:33

Eens Rubje zo simpel is het.

Tja, deze invalshoek komt hem natuurlijk goed uit. Onderaan de streep kijkt men naar spelers in de Eredivisie met het idee of ze hogerop kunnen of van waarde kunnen zijn voor Oranje. Ik heb zelden tot nooit een analist gehoord die vind dat een spits tig assists moet geven.

Echter mag je van een spits van een topclub toch wel minstens 20-25 betrokkenheden bij doelpunten verwachten in de vorm van goals per seizoen (afhankelijk van hoeveel minuten de spits in kwestie maakt). De assists zijn dan een bonus. Men is misschien wat te streng met betrekking tot jonge spitsen, maar het is ook maar net met welke invalshoek je de spits beoordeelt.

Helemaal gelijk. We mogen meer benadrukken wat iemand wel goed kan, en dit laten horen. Dit doet veel met iemands zelfvertrouwen en je zal zien dat de ‘zwakke’ punten vanzelf beter worden 👍
Bewezen sportpsychologie. Kan de voetbal branche nog veel van opsteken

9 mei 2023 om 21:35

Zwakke oftewel verbeterpunten mogen gerust genoemd worden. Voetballers zijn al verwend, als je alleen maar gaat benadrukken wat wel goed gaat worden ze helemaal

Voor het eerst ben ik het deels eens met Kramer. Brobbey moet je, voor dat geld al helemaal, altijd opstellen. Dan komt de rest vanzelf. En dat v. Hooijdonk en Douvikas bovenaan de lijst voor topscorer staan geeft ook maar weer aan wat voor grap deze competitie is.

Nou nou ik ben verrast door kramer. Hij speelt echt goed bij rkc en zeg nu ook nog zinnig dingen.

Hahahah die Kramer toch. Ik heb me 8 jaar lang gakpot geergerd aan die gozer maar opeens begint hij hele verstandige dingen te zeggen.
Heeft ook gelijk over Brobbey, we hebben hem allemaal indruk zien maken in zijn eerste jaar en hij was gewoon echt beslissend en belangrijk. Nu zie je een jongen die echt met zijn ziel onder z'n arm loopt en zo'n drang heeft om iets te laten zien dat al zijn rust die hij vroeger wel had er niet is. Voetballers zijn ook maar mensen en het moet in t koppie goed zitten.

9 mei 2023 om 22:37

Deels met je eens en voetballers zijn inderdaad gewoon mensen, maar je hoeft ze ook niet te pamperen. Als jij iets niet goed doet op je werk, krijg je dat ook te horen. Weliswaar niet door analisten, maar toch... Dan krijg jij ook niet enkel te horen wat je wel goed doet.

Dat is nou eenmaal onderdeel van de 'grote-mensen-wereld' en het hoort bij het volwassen worden. Wel vind ik de kritiek op Brobbey wat overtrokken. Niet met betrekking tot zijn fitheid, want dat is meer dan terechte kritiek. Echter wordt ook ineens z'n talent in twijfel getrokken en dat gaat wat ver. Die jongen komt net kijken en heeft helemaal de ervaring nog niet om zich te kunnen onttrekken aan de malaise waarin Ajax verkeerde dit seizoen.

9 mei 2023 om 22:57

Zeker je hebt helemaal gelijk, maar zie het ook wel eens voorbij komen dat mensen kritiek leveren op werk over mensen die nog niet zoveel kansen hebben gekregen om hun waarde te tonen, is ook bij een collega gebeurd op werk... alleen bleek ze er inderdaad niks van te kunnen

Vertrouwen kan veel veranderen , dat is een ding wat zeker is. Daarom zou Ajax er goed aan doen om een ervaren trainer aan te stellen die weet hoe hij spelers vertrouwen kan geven.
Je ziet het ook vanavond Madrid - City ...tot aan die goal speelde City met vertrouwen en dicteerde het spel , na die goal zie je dat het vertrouwen een knauw heeft gekregen en spelen ze minder

Ben het helemaal eens met Kramer. Brobbey begon gewoon prima aan het seizoen, werd er toen zomaar uit gehaald voor Kudus en mist nu duidelijk ritme

Kan zeggen wat je wil maar hij heeft gelijk

Kramer stoort zich wel erg vaak aan Heitinga 🤔

Kramer is ook een goede spits! Heeft zelfs bij Feyenoord gevoetbald

Kramer hoopt zelf wat meer waardering te krijgen maar als hij eens beseft dat een topscorer met 16 doelpunten in een heel seizoen gewoon super slecht is dan mag hij zijn mening geven!
Waar zijn de echte spitsen die er rond de 30 per seizoen intrappen?

Ajax moet nu dingen gaan aanpakken.

Vanaf nu : Wijndal op Linksback, Hato Links centraal verdediging, Vos op Centraal verdedigend middenveld, Concenciao op Rechtsbuiten, Brobbey in de spits. Bergwijn op Linksbuiten, beetje hangend daarachter Tadic en Berghuis als laatste middenvelder.

Dan kun je Tadic mooi wisselen voor een eventuele aankoop. Als je dit gewoon 10 wedstrijden aanhoud, zonder domme dingen te veranderen, krijg je vertrouwen binnen je team en gaat het allemaal gewoon weer lopen.

De wedstrijden die we nog hebben kunnen ze wat aan elkaar wennen en vertrouwen opbouwen zodat we komend seizoen volle bak kunnen gaan knallen. Ik ben overtuigd dat als Brobbey alles speelt, hij er gewoon 25/30 inlegt per seizoen.

Rulli
Rensch
Aankoop
Hato
Wijndal
Berghuis
Vos
Tadic
Concenciao
Brobbey
Bergwijn
10 mei 2023 om 09:10

Of optie B: Na tien wedstrijden heb je vijftien punten, omdat je jeugd overlopen wordt.

10 mei 2023 om 09:31

@moridin,

Enige "jeugd" Die erin staan zijn dan Vos en Hato.

Hato heeft al laten zien het wel aan te kunnen.

10 mei 2023 om 10:08

Hato heeft helemaal niets laten zien. Een paar potjes leuk meegedaan. Volgend jaar is het nieuwtje er af en dan gaan tegenstanders zijn zwaktes uitbuiten, dan kun je pas zien of hij daar in mee kan of dat hij in de vergetelheid raakt. Dan zet je met Vos een jeugdspeler op een sleutelpositie. Twee enorme risico's. Conceicao is ook nog een halve jeugdspeler.

Als je een wedstrijd met drie zwakke schakels speelt gaat dat nooit lang goed. Tegenstanders zijn niet gek en vaak ook best goed. Het lijkt bijvoorbeeld alsof bv RKC niet zo goed is. Maar dat komt, omdat een club als Ajax 11 goede spelers met een goed basisniveau opstelt. Vervang dat voor acht zekerheidjes en drie twijfelgevallen en je wordt ook overlopen door RKC.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren