Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Kraay noemt Eredivisie-club waar alle andere clubs een ‘kolerehekel’ aan hebben

Laatste update:

Hans Kraay junior denkt dat alle clubs met een 'klotegevoel' afreizen naar Almere City, zo vertelt hij zondag bij Goedemorgen Eredivisie. De promovendus houdt er een eigenaardige speelstijl op na en dat past de andere clubs niet, is de conclusie van Hansie Hansie.

"Alex Pastoor vindt mij een eigenwijze kwibus, maar ik vind hem af en toe ook een eigenwijze kwibus", begint Kraay. "Almere gaat erin blijven op hun eigen manier. Ze doen niet aan klootviolen, oneindig rondspelen achterin. Ze tackelen, spelen de lange bal, ze doen het op hun eigen manier."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Alle ploegen hebben een kolerehekel aan Almere", gaat Kraay verder. "Ze rollen het veld niet meer, dat is ook zo lekker. Spelers van AZ lopen daar het veld op en denken: wat een klotenveld. Dan sta je al met 1-0 voor."

Marciano Vink, ook te gast, plaatst een kanttekening. "Hans, dit kunnen ze één seizoen doen, omdat het hun eerste seizoen op het hoogste niveau is. Het publiek accepteert dit één seizoen. Als je dit volgend seizoen doet, met de verwachting dat ze zich handhaven, denk ik dat het publiek wel een beetje voetbal wil zien."

Kraay hoopt dat Almere dit blijft doen. "Dit is toch heerlijk." Vink gaat daar niet in mee. "Jaar in, jaar uit? Je koopt toch geen seizoenkaart om de bal meer in de lucht te zien dan op de grond?"

"Almere is een beetje als de peuter die naar groep 1 gaat. Men verwacht op een gegeven moment wel iets meer voetbal", aldus Vink. "Ik snap dat je je naïviteit na vier wedstrijden overboord gooit en realistisch wil voetballen, maar mensen verwachten meer dan dit."

Almere City begon moeizaam aan het seizoen en verloor vijf van de eerste zes wedstrijden, maar draait inmiddels bovenin mee in het rechterrijtje. Zaterdagavond hielden de Flevolanders AZ knap op een 0-0 gelijkspel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou een moord doen om op die manier aan punten te komen…

11 februari 2024 om 12:01

Precies dit , het is toch juist prachtig dat er een club is die dit voetbal speelt. Combineren bij tijd en wijle ook nog eens hartstikke leuk. Maar spelen gewoon met enorm veel energie , en 1 op 1 over het hele veld. Marciano kijkt liever naar een verzorgde opbouw met 30 balletjes breed voordat ze bij de middenlijn zijn. Ik ben geen Almere supporter maar ik denk dat die mensen een prachtig seizoen beleven en trots zijn op hun ploeg.

11 februari 2024 om 14:13

@baradona, dat kan ik beaamen als Almere supporter. Vooraf gaf niemand een stuiver voor Almere City. "Hebben niks te zoeken in de Eredivisie", "Degradatiekandidaat nr1" etc. Inmiddels kijken Volendam, RKC en Vitesse jaloers naar Almere..
Ik denk persoonlijk dat ze met nog 8-10 punten veilig zijn. Almere heeft de afgelipen jaren laten zien dat ze heel mooi voetbal kunnen spelen. Maar die mooie voetballers hadden afgelopen zomer geen zin om in te stappen voor degradatievoetbal. Dat gaat komende zomer wel weer anders zijn.

12 februari 2024 om 06:33

Het heeft denk ik wel twee kanten hoor. Ik was zaterdag naar Almere-Az, het is bij mij om de hoek, en tuurlijk knap een punt tegen Az maar het spel was niet om aan te zien.

Dus ik snap Vink wel een beetje als je dat elke week hebt en ze halen een paar keer niet die punten dan zal er denk wel gemord worden.

Dit seizoen is gewoon puur handhaving en als dat lukt dan kunnen ze aankopen doen.
Dan moeten zij in mijn ogen vooral aanvallend doen.
Ik denk dat dit wel gaat gebeuren, vooral met zo'n rijke eigenaar.

Ik denk dat Almere geen boodschap heeft aan de mening van Marciano Vink, die ik overigens een goede analist vind.
Als ik Almere fan zou zijn, maakt het me geen hout uit hoe, als de club maar in de eredivisie blijft.
Als ze erin blijven, ben ik wel benieuwd hoe ze het volgend seizoen vergaat.

hier zie je precies waar het dus vaak "fout" gaat bij ons nederlanders.
die vink vindt dus dat almere maar lekker moet gaan voetballen om het publiek te vermaken.. met de hele grote kans dat ze dan degraderen aangezien ze de middelen niet hebben om een meer dan fatsoenlijke selectie op de been te krijgen. En ik ben geen insider bij almere city, maar ik geloof ook niet dat ze een jeugdopleiding hebben waar je makkelijk de spelers laat doorstromen naar het eerste, en ze er gelijk staan.

Lang verhaal kort, heerlijk dat almere city gewoon reeel voetbal speelt met de selectie die ze hebben en daardoor genoeg punten bij elkaar halen om in de eredivisie te blijven.

lijkt me trouwens dat de supporters (eerste seizoen in eredivisie) ook gewoon lekker eredivisie willen blijven? ipv mooi voetbal in kkd.

12 februari 2024 om 07:52

De vraag is natuurlijk of ze er uiteindelijk echt in blijven met dit voetbal. Utrecht, heracles, Zwolle, kun je allemaal verliezen de komende weken. Dan hangt de vlag er weer heel anders bij. Vraag me ook af in hoeverre spelers individueel echt beter worden met dit soort voetbal.

12 februari 2024 om 16:24Even inhaken voor wat meer context vanwege je opmerking over de jeugdopleiding. In tegendeel. De beloften zijn de laatste 2 jaar kampioen geworden van het hoogste jeugdniveau van nederland (tegen Feyenoord in een rechtstreeks kampioenduel en vorig jaar omdat PEC Zwolle degradeerde) en spelen inmiddels hierdoor in de Tweede Divisie, daar staan ze keurig 7e, boven het andere hoogste jeugdelftal van een opleiding die veelal geroemd word: Sparta. Momenteel spelen Resink en Ritmeester van de Kamp bij ons in het eerste in de basis, beide uit de eigen jeugd en vaak de betere spelers.

Goed, moet gezegd worden dat de komende generatie niet zo fantastisch is maar zal me niks verbazen als een Jaden Pinas (centrale verdediger) zo doorschuift naar het eerste. Al is die stap nu natuurlijk wel groter dan dat het was toen we KKD speelde.

Qua spel: We kunnen op KKD niveau heel leuk aanvallend voetballen, in de Eredivisie kregen we al snel de deksel op de neus. DIt levert ons punten op maar ook de strijd die geleverd word is gewoon mooi om te zien. Het is gewoon genieten dit. Komende zomer lopen een aantal contracten ook af, verwacht ik dat Bakker verkocht word en gaan alle huurlingen terug. Als we dan nog in de Eredivisie zitten en de middelen hebben kunnen we wel weer kijken naar een selectie waarmee je voetballend een stap kan maken.

Wat kan Almere het nou schelen hoe ze de punten halen. Moeten ze lekker positiespel gaan spelen tegen AZ? Hoge ballen en rennen op een baggerveld, mooi toch.

11 februari 2024 om 13:00

Maar wie is Almere? De directie, de trainer, de spelers, de supporters? Kan op een bepaald moment wil dat 1 van die onderdelen wat anders wil zien.

Dat is nu het punt dat we nooit van Italiaanse en Portugese ploegen winnen. Moet in Nederland altijd mooi en netjes van achteruit opbouwen. Lekker door gaan zo Almere City.

Vink snapt de wereld niet. Punten zijn punten en daar kun je gewoon blij om zijn. Lekker aanvallen en rondtikken en klem onderaan staan is volgens waarschijnlijk een stuk leuker.

Wie zijn wij om te zeggen welke speelstijl Almere moet toepassen. Zo lang ze er succes mee hebben zullen ze het blijven doen. Dus aan de andere clubs , om daar iets tegenover te zetten.

Gewoon realistisch voetbal van Almere! Punten pakken is het enigste wat telt zeker in zoon eerste jaar als je gepromoveerd bent

Nou als we erin blijven de komende seizoenen kan het me niet schelen op welke manier. Ik kan hier ook wel van genieten. Zolang er maar gestreden wordt voor de punten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren