Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kraay junior grapt en vraagt aan Jan Streuer wanneer Ajax hem gaat bellen

Laatste update:

Aan de tafel van Goedemorgen Eredivisie komt de bestuurlijke chaos bij Ajax uitgebreid aan bod. Plots drijft in de studio het idee boven om Jan Streuer, aangeschoven als tafelgast, aan te stellen als nieuwe directeur van Ajax.

De Amsterdammers kennen een van de slechtste jaargangen uit de clubhistorie en ook op technisch vlak is het een enorme rommel binnen de club. De nieuwe algemeen directeur Alex Kroes werd na nog geen drie weken geschorst.

Ondertussen is er, na het ontslag van Sven Mislintat, nog geen nieuwe technisch directeur aangesteld. Wel bracht Voetbal International deze week naar buiten dat Kelvin de Lang, huidig hoofd scouting, de beoogde nieuwe technische manager wordt. Ook een nieuwe hoofdtrainer moet nog altijd gevonden worden.

Naast de Kroes-situatie heeft ook het KMPG-rapport over de desastreuze transferzomer van Ajax en in het bijzonder het handelen van Mislintat de nodige voeten in de aarde. Het helpt allemaal niet, erkent ook Streuer. Streuer is de huidig technisch adviseur van FC Twente en bekleedt die functie tot begin september.

“Wat heel jammer is, is dat dit misschien weer lang gaat duren”, stelt Streuer. “En je moet nu nieuwe beslissingen nemen, met je selectie, met je trainer. Het nieuwe seizoen komt alweer en als je niet weet wie wat gaat doen, dan wordt het heel moeilijk.”

Rust aan de bovenkant van de club vertaalt zich vaak ook naar andere geledingen binnen een organisatie, stelt Kraay junior. “Wat zou jij doen wat betreft een technisch directeur?”, vraagt de analyticus aan Streuer.

“Ik zit bij FC Twente, dus ik wil me niet zo bemoeien met wat Ajax wil doen.” Kraay junior onderbreekt zijn tafelgenoot. “Ik dacht dat jij ging zeggen: ik zit bij Twente en ik ben beschikbaar.” Het leidt tot gelach in de studio.

Sjoerd Mossou haakt op serieuze toon in. “Het zou een boel oplossen denk ik. Het zou natuurlijk wel helpen als een ervaren iemand, die met niets of niemand te maken heeft, gewoon normale beslissingen kan nemen. Het zou in ieder geval niet slechter worden, dat kan bijna niet.”

“Ze hoeven niet te bellen, Jan?”, prikt Kraay junior toch even. “Ik zit nu bij FC Twente en hoe het verder gaat weet je nooit in het voetbal. We gaan het zien.” De analist bespeurt dat dat antwoord geen definitieve ‘nee’ is. “Ik hoor net dat ze gewoon kunnen bellen.”

“Ik vind het eigenlijk wel een aardige oplossing”, filosofeert Mossou verder. “Ik had er eigenlijk nog helemaal niet over nagedacht.” Streuer stoot de journalist aan en grapt. “Of naar NAC (Mossou is NAC-fan, red.), kan ook.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor Misinlat opperde ik dat hier ook al. Hij was de perfecte opvolger van Overmars geweest. Bovendien zou hij Huntelaar kunnen begeleiden. Het heeft niet zo mogen zijn, maar ja waarom nu niet. Ervaring zat en niet iemand die graag alle spotlight op zich wil hebben

Jorien van de Herik,
Iedere keer als ik deze man weer hoor ben ik onder de indruk.
Kort en zakelijk. Een top bestuurder.
Ook nu weer. Het verbaast hem dat er niet gedaan is aan damage control.
In het belang van Ajax en Kroes was dit het minste dat had moeten plaats vinden.
Je haalt die man weg uit Alkmaar, een goede baan. En vervolgens maak je hem af, zonder verdoving

14 april 2024 om 11:27

Van de Herik is een ras Feyenoorder, die zie ik niet naar Ajax gaan.

Streuer doet het geweldig bij Twente, maarja, kan dat daar wel in de luwte doen. Één foutje maken daar, hoor je niemand over, doe je dit bij Ajax, dan sta je in alle kranten en heb je 8 posts over je op nieuwssites haha.

14 april 2024 om 11:54

Nee, ik schrijf en bedoel niet naar Ajax gaan. Ik doel meer op het feit dat ik van zijn stijl hou; kort krachtig en zakelijk.
Ook vanochtend weer. Hij gebruikte de woorden 'damage control'. Ik gebruik liever liever een Nederlandse uitdrukking (leve Kees van Kooten), maar hij geeft naast zijn zakelijke manier van denken dat hij niet door de porseleinen kast stapt

Klopt van Steuer, maar hij kent het wereldje en laat zich door niemand gek maken.

Er is bijna geen betrouwbaarder TD dan jan Streuer. Hij geeft overal netjes antwoord op en draait nooit om de situatie heen. Maar ik zie hem niet in deze situatie stappen bij Ajax en vind hem ook niet echt passen bij de wespennest die er heerst.

14 april 2024 om 12:53

Die grapjes van Hans hangen me ook de keel uit. Jan heeft het top gedaan bij o.a. Twente, maar heeft hij dan het netwerk en de kennis om ajax verder te helpen?

14 april 2024 om 13:06

Ik vind hem eerder kwa persoonlijkheid niet bij Ajax passen. Streuer heeft best een groot netwerk. Heeft lang bij Vitesse gezeten en ook bij shaktar. Heeft het bij beide clubs ook erg goed gedaan.

14 april 2024 om 13:01

Ik denk niet dat Jan Streuer het netwerk heeft voor Ajax helaas. Bij Twente top gedaan natuurlijk.

Heb hem zelf hier en daar weleens genoemd. Is ook een zeer capabele man en heeft jarenlange ervaring opgebouwd bij Vitesse, Shakhtar Donetsk en FC Twente en mede dankzij Streuer is Twente de afgelopen jaren zeer stabiel gaan presteren na een ontzettend diep dal, zowel sportief als financieel. Ik zie hem echt heel graag komen, al langere tijd. Maar de vraag is of hij dat wilt gezien zijn leeftijd want hij wordt dit jaar 73-jaar.

Bij Twente heeft hij vooral een ondersteunende rol naar Bruggink toe, misschien dat hij dat ook wilt bij Ajax? Dat hij dan bijvoorbeeld een de Lang en Beuker begeleid, want Streuer kent de kneepjes van het vak echt wel. Desnoods vervuld hij een rol in de RvC, want dit is echt iemand met verstand van voetbal en zaken.

Overigens vind ik het wel gek dat je de naam van Streuer nooit hoort. Is jarenlang verantwoordelijk geweest voor de scouting en jeugdopleiding bij Vitesse en Shakhtar. Je hoort regelmatig of heel vaak de naam van bijvoorbeeld Piet Visser en die man heeft natuurlijk ook goed werk geleverd, maar persoonlijk vind ik Streuer nog beter alleen was/is hij minder bekend en levert hij als bestuurder ook goed werk.

Heeft bij Vitesse echt goede spelers en parels gescout met o.a. Amoah, Diarra, Janssen, Schaars, Hofs, Verhaegh, Swerts en Lazovic die werden aangekocht of doorstroomden vanuit de jeugd. En hij vertrok in 2007 bij Vitesse, maar vlak daarna kwam Vitesse ook (niet voor het eerst dus) in geldproblemen en moesten ze terugvallen op de jeugdopleiding, maar dat had Streuer ook goed opgezet dat er toen namen als Velthuizen, van Wolfswinkel, Room, Buttner, Propper, van Ginkel, etc. doorstroomden vanuit de jeugd en uiteindelijk ook voor goede bedragen verkocht werden waardoor Vitesse er zowel sportief als financieel er weer bovenop kwam.

Bij Shakhtar ook jarenlang geweldig werk verricht en de ontdekker van namen als Chygrynskyi (speelde ooit 1-jaar voor Barcelona, was hij helemaal niks maar werd wel voor veel geld aan Barcelona verkocht), Ilsinho, Willian, Fernandinho, Alex Teixeira, Douglas Costa, Rakitskyi, Mkhitaryan, Fred, Taison en Fernando. Zal vast wel ook miskopen hebben gehad, maar dit is een man die zowel als scout en als TD perfect weet wat hij moet doen en heeft oog voor talent, maar kan ook goed onderhandelen, aan- en verkopen en beleid neerzetten waar de club uiteindelijk jarenlang profijt van kan hebben en geleidelijk aan kan groeien. Ook nadat Streuer zelf weg is.

Jan is een geweldige man maar ook (ex) technisch directeur hadden we hem maar eerder binnen onze club gehad.. zal een hoop ellende hebben gescheeld zelfde als goede trainers en een people managers als Ron Jans en Joseph Oosting!

Zoveel rust heeft hij binnen Twente gebracht! Ik heb gelukkig een goed gevoel bij het beleid wat Twente nu aan het voeren is

Streuer zal voor elke Nederlandse clubs een versterking zijn als technisch directeur, al hoewel ik niet denk dat hij nog een club wil besturen (ja misschien een Vitesse)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren