Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koploper Tsjechië ontsnapt door late goal aan ongekende blamage

Laatste update:

Tsjechië is aan een enorme blamage ontsnapt. De koploper van EK-kwalificatiegroep A leek zaterdagavond in Praag met 0-1 te verliezen van het nietige Letland, maar invaller Vaclav Pilar gleed in de laatste minuut nog de gelijkmaker binnen. Tsjechië gaat daardoor met dertien punten aan kop in de poule; IJsland volgt met twaalf punten en Oranje staat op zes.

/

Tsjechië leed zijn laatste officiële nederlaag in september 2013 (Italië, 2-1) en eigenlijk hield niemand in Stadion Eden er rekening mee dat de Letten voor een stunt zouden zorgen. De eerste kans was al wel voor het bezoek: Kaspars Gorkss kopte uit een hoekschop enkele centimeters voorlangs. Zoals verwacht mocht worden, domineerde Tsjechië en loerden de gasten op de tegenaanval. Tot grote kansen kwamen de roodhemden echter niet: Ladislav Krejci krulde de bal over de kruising en Vladimir Darida schoot van afstand naast.

Letland hield steeds goed tegen en kwam na een half uur zelfs op voorsprong: Eduards Visnakovs pikte de bal na een counter op en schoof het leer voorbij Petr Cech in het doel. Tsjechië moest in de tweede helft daarom in de achtervolging en was na vijftig minuten dicht bij de gelijkmaker: een kopbal van David Lafata viel op lat. Bondscoach Pavel Vrba greep halverwege de tweede helft in en stuurde PEC Zwolle-aanvaller Tomas Necid als vervanger van Krejci de wei in.

Necid kreeg al gauw een goede kans, maar zijn kopbal werd uit de hoek gedoken door Andris Vanins. Václav Procházka en Vaclav Pilar zorgden ook voor dreiging, maar eerstgenoemde volleerde voorlangs en het schot van Pilar vloog ruim naast. De tijd begon te dringen voor Tsjechië, maar er was welhaast geen doorkomen aan. Vier minuten voor tijd werd het nog bijna 0-2, maar Valerijs Sabala lobte net naast. Door een intikker van Pilar werd het toch nog 1-1. Tsjechië moet zich nu richten op de oefenwedstrijd tegen Slowakije.

Een terecht gelijkspel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wordt spannend straks...

Wat een wedstrijd, en wat een kans voor de Letten nog in de 89e minuut! Cech was het helemaal kwijt maar net naast. Toch nog 1-1, prima uitslag voor iedereen behalve de Tsjechen

off: een vraag, en geen hele goede maar toch: Spelen alle teams in de kwalificatiepoule een heen en thuis wedstrijd? Of 1 keer tegen elke tegenstander?

28 maart 2015 om 20:02

1x uit en thuis, dus er is nog genoeg tijd voor NL om Tsjechie en ijsland in te halen.

28 maart 2015 om 20:06

Tuurlijk, 2 keer verliezen betekent echt niet gelijk dat het gedaan is. Er is natuurlijk alleen nu minder ruimte om nog punten te verspelen, maar als ze nu alles gewoon winnen worden ze makkelijk gewoon eerste hoor. Ik geloof niet dat de concurrentie in staat is bijna alle wedstrijden te winnen.

28 maart 2015 om 20:34

Nederland krijgt het nog wel moeilijk em gaat zich wss niet terecht kwalificeren.

28 maart 2015 om 20:37

Top! Bedankt voor je antwoord
Waarom maken we ons dan zo druk over de poule? Zoals Noxue al aangeeft, Nederland heeft nog genoeg wedstrijden om eenvoudig door te gaan. Bedankt!

Wat een kans op de 2-0, helaas voor NL niet benut. Terecht dat de Tjechen scoren, Letland was niet bij machte het tot de volle 90 tegen te houden. Keeper van Letland nog paar mooie reddingen, maar leek toch nog zijn toto goed te willen maken in de laatste minuten... Al met al bonus voor ons!!

Kan gunstig zijn voor oranje. Nu proberen te winnen van Turkije en dan staat oranje er weer beter voor om zich te kwalificeren.

Ja Tsjechië het nietige Letland je zou zomaar verliezen.
Dat word zeker spannend nu sta Nederland 7 punten achter op Tsjechië.
Dat moeten er niet meer worden.

Gelukkig lopen we dan al 2 punten in op Tsjechie.
Als we dan gewoon alles winnen worden we gewoon 1e in de poule.

29 maart 2015 om 00:14

Niet te vroeg juichen dus #faill

Gunstig resultaat voor Oranje, maar helaas heeft Ijsland wel gewonnen dus het wordt nog een hels karwei om bij de eerste twee te eindigen

Gunstig! Moet Nederland wel winnen, als we dat niet doen moet Guus opstappen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren