Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Komt er een EK-knaller met Rotjoch, Noa Lang en Memphis Depay?

Laatste update:

In de gloednieuwe serie Stersupporters brengt Voetbalzone een bezoek aan BN’ers die gepassioneerde voetbalfans zijn. In gesprekken spelvorm wordt het fanatisme van bekend Nederland blootgelegd. In deze aflevering reizen we af naar de hoofdstad voor een fanatieke aanhanger van Ajax: Rotjoch.

De 42-jarige Angelo Diop, alias Rotjoch, is geboren en getogen in de Bijlmer en is host, presentator en het meesterbrein achter het razend populaire hiphop-platform 101Barz, dat op YouTube ruim 1 miljoen abonnees heeft. Naast muziek heeft Rotjoch een andere grote liefde en dat is de club uit zijn geboortestad. Met verslaggever Jelle Kusters bespreekt hij zijn bijzondere band met de recordkampioen. Met als eerste vraag: Waarom Ajax?

“Ik ben in Amsterdam geboren, in tegenstelling tot veel andere Ajacieden. Ik ben een echte Amsterdammer en ik vind Ajax echt een hele mooie club. Als je kijkt naar de geschiedenis bijvoorbeeld, dat Ajax als vrij kleine wereldstad meerdere keren de Europa Cup I of de Champions League heeft gewonnen.”

Kutsituatie


Van dat niveau zijn de Amsterdammers inmiddels zeer ver verwijderd. De club is bezig aan een rampseizoen en moet nog alle zeilen bijzetten om Europees voetbal te behalen. In de beker werd een historische nederlaag geleden tegen de amateurs van Hercules, in de competitie trakteerde aartsrivaal Feyenoord Ajax afgelopen zondag op een ongekende oorwassing (6-0) en ook in Europees verband kon Ajax weinig potten breken.

Het slechte seizoen van Ajax weerhoudt hem er niet van een paar sneren naar de aartsrivaal te gooien.: “We zijn gewoon gewend om te winnen. We zijn niet die andere club die één keer in de tien of twintig jaar kampioen wordt. Over de laatste ontmoeting gaan we het niet hebben, maar kijk naar de sterren die wij op onze borst hebben. We hebben dubbel zo veel gewonnen. We hebben nu gewoon een slecht jaar en het is hun goed recht om ons uit te lachen.”

De eerste stadionbezoeken van Rotjoch stammen nog uit de tijd dat de club in Stadion De Meer speelde. Samen met zijn buurman ging de kleine Rotjoch dan mee. “Mijn benedenbuurman was een Ajacied tot op het bot. Dat was zo anders dan nu met de Johan Cruijff ArenA. Je had een soort kantine waar je appelkoeken en een tosti kon halen, nu betaal je 8,70 euro voor een biertje.”

Rappen


Samen met een andere Ajacied in hart en nieren onder de artiestennaam Architrackz, bracht Rotjoch begin dit seizoen een nummer uit genaamd ‘Jaxie Mannetje’. Eerder heeft de rapper ook Memphis Depay in zijn studio mogen verwelkomen. Ook Noa Lang en Quincy Promes kunnen op lof rekenen voor hun zangkunsten, maar een EK-knaller lijkt er niet te gaan komen.

“Ik vind niet dat je een EK-knaller moet maken met de spelers, dat vind ik niet zo gepast. Dat brengt ook weer onnodig druk met zich mee. Zo’n liedje wil ik wel met ze maken wanneer we het EK winnen.”, besluit Rotjoch.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je kan zeggen wat je wilt maar Promes is 10x een betere rapper dan Lang of Memphis

11 april 2024 om 18:40

10 keer beter maar alsnog barz slecht

11 april 2024 om 19:00

10x0 is alsnog 0.

11 april 2024 om 19:16

Je kan idd zeggen wat je wilt

11 april 2024 om 20:37

Hij komt wel met die scherpe lines

Was dit niet een voetbal georiënteerd platform? Als ik shownieuws wil ga ik wel naar Boulevard kijken.

11 april 2024 om 19:38

Je las de kop en dacht: dit is een zwaar voetbalinhoudelijk item?

Geloof het of niet: maar de boulevard-artikelen zijn met afstand het best gelezen. We maken in de titel doorgaans erg duidelijk dat het dit type content betreft, waardoor het ook makkelijk te mijden is - voor gebruikers zoals jij.

11 april 2024 om 23:02

Dit geloof je toch zelf niet "met afstand het beste gelezen". En je gaat me niet zeggen dat de reacties dan zo positief zijn.

12 april 2024 om 08:19

Toch is het zo. Tussen wat gebruikers denken en zeggen wat ze willen lezen, en wat ze daadwerkelijk lezen, zit in de praktijk een groot verschil. Je leest het zelf immers nu ook.

Uit het omvangrijke het gebruikersonderzoek bleek dat praktisch niemand boulevard-nieuws en VZ Social-berichten belangrijk zegt te vinden. Ze lezen ze alleen wel. Sterker nog: het best gelezen artikel ooit op VZ (bijna een miljoen keer) ging over Yolanthe en Wesley. Mogelijk is dit dus toch een soort guilty pleasure.

Er zijn zeker ook negatieve reacties, vandaar ook dat deze content makkelijk herkenbaar (en vermijdbaar) is. We hopen in de toekomst een filter te kunnen aanbieden.

11 april 2024 om 20:04

Het staat er inderdaad. "Stersupporters" . Of je Rotjoch daar onder schaart kan verschillen qua mening. Je was wel gewaarschuwd in ieder geval

Dit zou oprecht gewoon heel leuk zijn. Denk dat ze een heerlijke positieve EK banger zouden kunnen maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren