Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Koeman vertelt op persconferentie op welke positie hij Berghuis het liefst ziet

Laatste update:

Bondscoach Ronald Koeman ziet Steven Berghuis op dit moment meer als rechtsbuiten dan als middenvelder. Dat vertelde hij donderdag op de persconferentie voorafgaand aan het EK-kwalificatieduel van Nederland met Frankrijk van vrijdag. Berghuis speelde een groot deel van zijn carrière tot dusver als rechtsbuiten, maar wordt de laatste jaren bij Ajax vooral op het middenveld gezet.

Onder meer in zijn jaren bij Feyenoord stond Berghuis steevast rechtsbuiten. In 2021 maakte hij de overstap naar Ajax, en sindsdien staat hij vaak op het middenveld opgesteld. Van de 35 officiële duels die Berghuis dit seizoen namens de Amsterdammers speelde, begon hij slechts vier keer als rechtsbuiten. Sinds een jaar wordt de 31-jarige linkspoot ook bij het Nederlands elftal voornamelijk op het middenveld ingezet.

Of dat ook bij Koeman zo zal zijn, is nog maar de vraag. “Ik zie Berghuis meer als rechtsbuiten dan als middenvelder”, vertelde hij desgevraagd op de persconferentie. De bondscoach geeft er de voorkeur aan om in een wedstrijd op bezoek bij Frankrijk met drie echte middenvelders te spelen. “Maar het is niet zo dat Berghuis in een andere wedstrijd niet als middenvelder kan spelen. Misschien is het beter om het zo te zeggen, niet dat jullie terugslaan als ik in een andere wedstrijd Berghuis wel op 10 zet.”

Wout Weghorst
Mede doordat Luuk de Jong en Vincent Janssen onlangs aankondigden hun interlandcarrière per direct te beëindigen, is het goed mogelijk dat Wout Weghorst op meer speelminuten in de spits bij Oranje kan rekenen. Of hij tegen Frankrijk ook in de basis staat, wilde Koeman niet zeggen. “Dat zal morgen blijken. We hebben een idee van spelen, zo hebben we ook getraind. Ik kan niet zeggen of hij gaat spelen. Nee, het gaat niet door mijn hoofd om met twee spitsen te spelen. We hebben op iedere aanvallende positie een dubbele bezetting. Ik heb zes aanvallers op papier staan en dat is voor mij voldoende.”

Op welke positie zie jij Steven Berghuis liever spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Hoeveel had jij er goed??
Reacties

Koeman denkt ook dat Wijnaldum en Blind geselecteerd horen te worden. Niet serieus te nemen helaas.

23 maart 2023 om 17:32

Blind zit er nog een keer bij voor zijn 100e interland en ik zou me niet zo druk maken om Wijnaldum eerder dat spelers als Taylor en Veerman erbij zitten.

Verbruggen
Dumfries
De Ligt
Van Dijk
Ake
Koopmeiners
Simons
Frenkie
Berghuis
Depay
Gakpo
23 maart 2023 om 17:40

Mooie opstelling PSV-er! Met deze opstelling speelt helaas maar de helft van het team..

23 maart 2023 om 17:59

Taylor en Veerman horen er ook niet bij maar zouden er eventueel naar toe kunnen groeien de komende jaren. Wijnaldum is gewoon klaar net als Blind en er zou doorgeselecteerd moeten worden.

23 maart 2023 om 18:12

Blind is gewoon onterecht opgeroepen. Oranje hoort geen benefietorganisatie te zijn. Je hoort daar bij te zitten door je prestaties. Straks is er iemand met 94 interlands passe en die gaan we dan nog even 6 keer oproepen zodat die de 100 interlands kan halen

23 maart 2023 om 18:29

Dat lijkt me een onwaarschijnlijk scenario, Japie. Een gelouterd international zijn 100e gunnen, dat vind ik eerder gewoon chic. En te billijken. De KNVB gaat meestal veel lomper om met dergelijke dossiers.

23 maart 2023 om 18:29

Nouja ik vind het niet erg zolang Koeman dan wel hard op zegt; ik heb Blind erbij gehaald voor z’n 100e wedstrijd” maar goed, gok niet dat dat zijn drijfveer is, want risico lopen in kwalificatie terwijl je ook ff kan wachten tot vriendschappelijke wedstrijden?

23 maart 2023 om 19:04

Dat had ook op een later moment gekund als je niet tegen Frankrijk moest. Neemt nu kostbare plek in de selectie in.

23 maart 2023 om 18:33

Joh gun Daley z'n uitzwaaipotje tegen Gibraltar. Heeft ie best verdiend.

23 maart 2023 om 21:35

Nou, imo heeft hij al een stuk of 25 interlands teveel gespeeld. Hij is al redelijk lang over the hill en een zwakke schakel in Oranje

Jammer om te horen, vind Berghuis hier niet bepaald sterk spelen bij Ajax of Oranje. Maar veel keus is er niet echt op het moment helaas. Verwacht sowieso dat we kansloos zijn tegen Frankrijk.

Had gewoon frimpong rechtsbuiten gezet anders. Had ik liever gezien dan berghuis

23 maart 2023 om 17:47

Frimpong is toch geen rechtsbuiten maar een winger?

23 maart 2023 om 18:13

Maar wie is er wel rechtsbuiten. Frimpong speelt bij Leverkusen meestal al bijna als rechtsbuiten. Alleen op papier een wingback of rechtsmid

23 maart 2023 om 18:19

Een winger is een buitenspeler

23 maart 2023 om 18:22

Tegen Frankrijk ideaal. Een tandem Dumfries-Frimpong. Verdedigend sterk en er niet uit te rennen.

23 maart 2023 om 18:51

Alleen is Dumfries geschorst. Dat wordt dus Geertruida (of Timber).

Logische keuze want in Nederland hebben we maar weinig spelers die daar ook kunnen spelen. Alleen Berghuis en Simons van de huidige selectie kunnen daar spelen. Ik zou Berghuis ook gewoon laten starten als rechtsbuiten tegen Frankrijk. Is toch enorm handig dat hij linksbenig is op die positie. In het verleden al vaker een linksbuiten zoals Malen, Lang, Danjuma of Bergwijn geprobeerd maar daar zijn zulke jongens toch beperkt in.

23 maart 2023 om 17:35

Ja Bergwijn kan dat niet aldus Bergwijn over Bergwijn. Hoop dat er in de nabije toekomst weer eens een echte rechtsbuiten doorbreekt. Zou zo snel niet weten wie. Tot die tijd kun je Berghuis daar prima neerzetten. Zijn schot vanaf die kant is toch zeer gevaarlijk.

Eens. In Oranje ergerde ik me zelfs kapot aan Berghuis op t middenveld. Dat is verdedigend niet goed genoeg. En hij leed meermaals levensgevaarlijk balverlies terwijl we net in de omschakeling zaten.

Als we 433 spelen is hij niet alleen de beste rechtsbuiten, maar ook meteen de enige die we hebben. Daar vind ik Berghuis altijd sterk spelen in Oranje.

Maar waar komt Simons dan te spelen denken jullie? 10? Ik vrees dat Wijnaldum daar komt. En linksbuiten lijkt me ook heel sterk.. zou een schande zijn als Simons niet basis staat imo. Zoveel beter dan de Wijnaldums en Berghuizen.

23 maart 2023 om 18:25

Simons is een goed talent, maar Berghuis en Wijnaldum hebben toch echt wel meer bewezen? Snap niet hoe je Simons 'zoveel beter' kunt noemen. Wat hij presteert, hebben Berghuis en Wijnaldum ook gepresteerd, maar dan constanter en in het geval van Wijnaldum op een hoger podium

24 maart 2023 om 09:28

Het gaat er niet om wat ze hebben gepresteerd, maar het gaat erom wat ze op dit moment presteren. Simons is momenteel zo'n beetje de meest in-vorm speler in de hele Eredivisie. Die hoort gewoon in de basis te staan, en dan het liefst op 10. Gezien de blessures op dit moment zal hij niet op 10 gaan spelen, maar mits de Jong en Gakpo fit zijn zal hij 'gewoon' op 10 gaan spelen met Berghuis hangend vanaf rechts. Eigenlijk Frimpong daarachter neerzetten die diepte in het spel kan brengen en Aké op linksback waardoor je in balbezit met de Ligt - van Dijk - Aké achterin staat. Dan laat je iedereen in z'n kracht spelen.

En tegen Feyenoord hebben we kunnen zien waarom. Liet bij de 1-1 Hartman zomaar doorlopen en dekte niemand bij de 2-2. Koeman kiest voor meer stabiliteit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren