Koeman verklaart hevige woedeaanval: ‘Het is weer goed tussen ons’

Vrijdag, 23 april 2021 om 09:00Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:22

Ronald Koeman doet als trainer van Barcelona graag beroep op de jeugd, maar ook talenten van de Spaanse topclub mogen zich geen fouten permitteren. Óscar Mingueza zal zich de wedstrijd van donderdag tegen Getafe (5-2 winst) nog lang heugen. In de eerste helft werkte een blessurebehandeling bij de 21-jarige verdediger al op de zenuwen van Koeman, die twintig minuten voor tijd zelfs in woede ontstak toen de Spanjaard mee naar voren ging. Nog geen drie minuten later werd Mingueza vervangen door Samuel Umtiti, die al sinds 6 maart niet meer het tenue van de Catalanen om de schouders had gedragen.

Mingueza hield na tien minuten spelen, bij een stand van 1-0, klachten aan zijn knie over aan een duel met Takefusa Kubo. De verdediger werd aan de zijlijn door de medische staf van Barcelona behandeld en dat duurde vrij lang. Tot overmaat van ramp werkte Clément Lenglet de bal ondertussen in zijn eigen doel: 1-1. “De blessurebehandeling van Mingueza aan de zijkant duurde veel te lang”, erkende Koeman na afloop. De Nederlander was niet blij met de gang van zaken en gaf Sergiño Dest de opdracht om warm te lopen. “Ik moest weten of Óscar door kon of niet. Uiteindelijk zei hij dat hij door kon. Van deze situatie moet zowel de medische staf als de voetballer leren. Dit mag niet meer voorkomen.”

Wow! Ronald Koeman is boos op Oscar Mingueza. De verdediger van Barcelona gaat mee bij een aanval en daar is Koeman niet...

Geplaatst door voetbalzone op Donderdag 22 april 2021

Na ruim zeventig minuten spelen, bij een stand van 3-2, ging Mingueza mee naar voren, tot ongeloof en woede van Koeman. Barcelona speelde immers met een driemansdefensie en de Nederlander liet duidelijk in woord en gebaar weten wat voor consequenties dat had kunnen hebben. Enkele minuten later werd Mingueza vervangen door Umtiti. De verdediger wilde de zittende Koeman een hand geven, maar de geconcentreerde trainer keurde hem geen blik waardig en beet hem ‘Hablamos luego’ toe, ‘we praten later’.

“Mijn houding jegens Mingueza is een beetje overdreven”, vervolgde Koeman. “Hij is bezig aan een geweldig seizoen. Hij moet alleen leren dat je in elke wedstrijd een speler van Barcelona bent. Dat je elke wedstrijd een bepaald niveau moet halen. Pedri haalde vandaag bijvoorbeeld ook niet zijn niveau. Ik heb Mingueza niet naar de kant gehaald omdat ik boos was, maar omdat ik Umtiti minuten wilde geven. Maar het is duidelijk dat Óscar en ook Ronald Araújo niet goed hebben gespeeld.” Laatstgenoemde kwam in de rust binnen de lijnen en veroorzaakte een strafschop in een duel met Enes Ünal, die vanaf elf meter de 3-2 op het scorebord zette. Araújo maakte zijn fout goed door de 4-2 binnen te koppen.

“Mingueza moet niet zo vaak de zijkant opzoeken als we achterin met drie man spelen. Ik heb al met hem gesproken en alles is opgehelderd. Het is weer goed tussen ons, er is geen enkel probleem.” Koeman zat in de tweede helft sowieso geen moment rustig op zijn stoel. “In de tweede helft waren de spelers minder geconcentreerd en hebben we veel fouten gemaakt”, legde hij uit. “Het tempo in balbezit daalde en we hebben het ons moeilijk gemaakt met de 3-2. Het was onnodig. We kunnen het tempo niet laten zakken. Daar moeten we van leren.”

Door de zege komt Barcelona op vijf en drie punten van respectievelijk Atlético Madrid en Real Madrid, maar wel met een wedstrijd minder. Op 8 mei komt het team van Simeone bovendien naar het Camp Nou en dus heeft Barcelona het winnen van de dubbel in principe in eigen hand. Sevilla mag echter ook niet uitgevlakt worden: de Zuid-Spanjaarden hebben één punt minder en één wedstrijd meer dan Barcelona. “Of we ons favoriet voelen? Nou nee, we voelen ons niet sterker dan de drie andere teams”, benadrukte Koeman. “Ook zij verkeren in een goed moment. Elke ploeg heeft lastige wedstrijden voor de boeg. Het zal allemaal op de laatste speeldag worden beslist.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door booya_410)

Die situatie qua handjes geven was wel sneu van koeman, goed dat hij het zelf ook toegeeft. Verder heeft hij wel een punt, het is natuurlijk topniveau. Wel goed dat hij het dus besproken heeft. Verder logisch dat pedri niet top speelt, die maakt eigenlijk te veel minuten. Hopelijk brengt deze goal araujo vertrouwen, maakt veel fouten de laatste tijd terwijl het wel een talentvolle speler lijkt.

23 april 2021 om 07:57

Mingueza pakt Koeman zelfs bij zijn arm. Dat moet je zeker als jeugdspeler echt niet flikken bij je trainer

23 april 2021 om 08:25

Mingueza doet dat om het weer goed te maken. Koeman moet dan als volwassen man acteren en hem een hand geven. Mogelijk was Koeman vooral boos om zijn slechte wissels in de rust. De wedstrijd vroeg echt om Puig. Pedri had een off-day. Ilaix is nog wat onstuimig.

23 april 2021 om 11:23

@visca: Ik vind het gedrag van handjes geven aan de coach sowieso niet horen. Als je dat nou nooit doet, dan krijg je ook nooit dit soort publieke situaties. Er is nog steeds een meester leerling, oud jong verhouding en die mag best duidelijk zijn. Je kunt dat prima bespreken en weer goed maken na de wedstrijd / op de training. Koeman heeft een staat van dienst, als speler en trainer. Wie is hij dan om 'm te behandelen als z'n gelijke? Hij doet dingen die de coach niet wil en moet dan beloond worden met een handje, alsof het allemaal ok is? Net zoals Koeman de verantwoordelijkheid heeft eerlijk en rechtvaardig met z'n macht om te gaan, zo hoort een speler zich ook te schikken in het plan van Koeman. Dat is de team dynamiek. Je mag een coach best challengen op z'n ideeen, maar dat is wat anders dan iets fout doen en 't dan afdoen met een handje. Dan toon je gewoon geen respect. Dat koeman dit ook niet altijd op een handige manier doet is ook wel duidelijk, al is z'n signaal wel duidelijk: ik ben de leider. En daar is niks mis mee, want hij wordt de laan uitgestuurd als 't niet goed gaat, niet die speler. En vooralsnog is Koeman precies wat dit Barca nodig had, want gezien de situatie kun je 't een klein wonder noemen dat hij 't weer op de rit heeft gekregen met een behoorlijk uitgeblust team.

De Koeman show.. Beetje overdreven dit gedoe allemaal. Vooral doen alsof die hem niet ziet terwijl die recht voor hem staat, arrogantie ten top. Maargoed deze Koeman heeft barcelona wel weer aan het draaien gekregen dus uiteindelijk heeft die gelijk.

23 april 2021 om 06:58

Persoonlijk vind ik dat geen arrogantie. Het hoeft niet altijd lief te gaan en als een speler zich niet aan de teamafspraken houdt snap ik dat je boos kan zijn en je hem negeert/geen aandacht geeft in het heetst van de strijd.

23 april 2021 om 08:42

Terecht lijkt me, dit is profvoetbal. Totaal geen show maar pure irritatie op dat moment.

23 april 2021 om 08:52

Klopt wel beetje wat je zegt. Aan de andere kant, dat overdreven handjes geven na de tijd vind ik nog veel overdrevender. Iedereen moet een handje na een wissel, tot de kantinejuffrouw aan toe..

23 april 2021 om 10:39

Wat een onzin zeg. In de heat of the moment gedraag je je gewoon zo. Ik heb me op zondag in de 6e klasse ook wel eens ontzettend boos lopen maken, dat heet emotie. Je doet je accountnaam weinig eer aan.

23 april 2021 om 11:30

Heeft niets met show te maken. Dit is juist authentiek. Koeman doet dit heel zelden, als je dat heel vaak doet komt het niet meer over. En ze strijden voor de titel bij een misstap is het gedaan voor la liga. Media vergroot dit weer uit, over analyseren. Terwijl het juist een tactische zet is van Koeman.

23 april 2021 om 14:30

Bij een dergelijke functie hoort ook de rust die een trainer zou moeten bewaren. Vind het openbaarlijk uiten van dit soort ongenoegen echt niet kunnen voor een top trainer.

Als je niet boos bent en gewoon Umtiti minuten wilde geven, dan zou je Mingueza niet negeren. Respect voor Koeman als coach, maar als persoon is het echt een klein kind.

23 april 2021 om 02:29

Respect voor Koeman als coach maar als persoon een klein kind???? Ken je hem persoonlijk? Jou theorie klopt niet. Stel het was zo wat je probeert te zeggen dan is het eerder een klein kind als coach maar goed. Zulke momenten heb je en we vechten voor de titel. Als er vaker is gesproken over dezelfde soort fouten en je blijft ze maken vind je het gek dat je soms dan over de rooie gaat. Ik keur die actie met die hand ook niet goed maar het is besproken en klaar maar miquenza wat doet hij nou ga gewoon naar de tribune en bespreek het na de wedstrijd nee meneer wilt terplekke weten wat er aan de hand was.

23 april 2021 om 02:53

Nee ik ken hem niet persoonlijk, maar ik kan toch in interviews zien hoe hij is als persoon. Respect voor wat hij presteert met Barca afgelopen maanden. Maar hij is ook een klein kind betreft de VAR, scheidsrechters en nu dit met Mingueza. Daarnaast wilde Mingueza niet weten wat er aan de hand was, maar gewoon een hand geven. Iets wat elke speler doet als die gewisseld word.

23 april 2021 om 06:40

Als je benadeeld word door de VAR, zoals Real Madrid uit met Braithwaite en als je een scheidsrechter hebt die alles tegen je fluit dan mag je dat toch gewoon zeggen? Plus het feit is dat je 3-2 voor staat en aangeeft we staan met 3 man achterin en als verdediger toch de keuze maakt om een rush te maken naar voren, dit is in zijn spelvorm overlegd dat je dit niet doet. Mingueza doet dat wel en Koeman reageert. Kan je zeggen kinderachtig maar het is gewoon een bepaalde manier van corrigeren.

23 april 2021 om 07:01

Dat met Braithwaite was toch geen pingel, kom op... we maken de sport nog kapot zo.

23 april 2021 om 10:44

Robinho010 indd, dat men dat moment aanhaalt zegt genoeg dat men geen excuses kunnen vinden. Real verdient het meest om kampioen te worden, waren zowel tegen atletico en Barcelona opgeteld de beste onderling

Ik snap de woede van Koeman, maar je moet het niet op zo'n excessieve manier afhandelen. Mingueza wordt publiekelijk compleet voor lul gezet door die woedeaanval en directe afstraffing door middel van wissel. Dat is echt funest voor het vertrouwen van die jongen. Ook de Spaanse media hadden hier geen goed woord over. Nu zijn de resultaten goed dus de trainer heeft altijd 'gelijk', maar als het minder gaat en hij valt zijn spelers publiekelijk af, is het de perfecte excuus om hem de laan uit te sturen want 'de spelersgroep staat niet achter hem'. Sowieso heb ik het idee dat Koeman te vaak boos of geã¯rriteerd is. Hij moet wat relaxer worden, anders wordt de stress van absolute top hem te veel. Wat dat betreft kan hij een voorbeeld nemen aan Zidane of Ernesto Valverde.

23 april 2021 om 02:28

Helemaal mee eens. Koeman gedroeg zich als een klein kind met dat handje schudden. Kan indd bij onze rivalen uit Madrid eens kijken naar hun trainer. Zidane is zowel in interviews als tijdens wedstrijden veel kalmer. Koeman komt wel erg gestresst en geïrriteerd over als het even niet goed loopt.

23 april 2021 om 08:26

Bij Zidane maken jeugdpelers geen fouten.

23 april 2021 om 10:31

Pedri, je hebt niet door dat werkelijk alle toptrainers dat hebben? Koeman, Van Gaal, Mourinho, Guardiola, Klopp, moet ik nog even doorgaan?

Het is de pure wil om te winnen en als zij er dan alles aan doen en het loopt nog niet dan komt stress en frustratie op deze manier tot uiting

23 april 2021 om 06:29

Onzin, die jongen wordt hard van dit soort wissels. Je moet het niet te vaak doen maar hier leert hij van. Zo niet, dan is hij niet gemaakt voor de échte top.

23 april 2021 om 10:20

Ik krijg altijd enorm veel jeuk van "funest voor het vertrouwen".
De jeugd wordt tegenwoordig al enorm als prins of prinses opgevoed. Kritiek staat al bijna gelijk aan vertrouwen en slechte coaching. Iedereen moet maar zo lief als mogelijk tegen elkaar doen, wat stel dat het een keer vervelend kan overkomen.

Dit is absolute topsport. Fouten worden niet getolereerd. Als jeugdspeler heb je dit vaak nog te leren. Maar ook deze jongens zijn vaak in de jeugdopleiding als hard gemaakt, zoals het hoort.
Het is prima om voor een jonge speler te merken dat er bepaalde eisen zijn en dat je eigen plan trekken consequenties kan hebben.
Mingueza leert hier ook van en gaat dit niet nog een keer doen denk ik zo.

De spelersgroep heeft zich al vaker uitgesproken over Koeman. Iedereen ziet overduidelijk dat ze hem respecteren.

Mensen gaan weer toch iets zoeken om te haten. Waar gaat dit eigenlijk over? Barcelona wint 5-2 maar we hebben het over een handje wauw

23 april 2021 om 02:36

Vond je het geen raar moment dan? Hij keek hem bewust niet aan. Vervolgens steekt Mingueza zijn hand uit, dit negeert ie ook. Dan tikt Mingueza hem aan en dan kan hij niks anders dan reageren. Vervolgens geeft ie Mingueza een halve hand en loopt hij meteen weg. We hebben het hier over een 21-jarige gozer die zijn eerste seizoen speelt op dit niveau he? Hij speelde uitstekend en dan zo publiekelijk die jongen voor lul zetten is heel laag van Koeman.

23 april 2021 om 06:30

Wat maakt het uit of hij 21 is? Hij is basisspeler van Barcelona en wordt als zodanig beoordeeld.

23 april 2021 om 06:53

Helemaal mee eens, soms moet je iemand wel hard aanpakken zodat de speler zelf ook ziet van oh dit moet ik in de toekomst niet meer doen. Inderdaad niet elke wedstrijd, maar op ze tijd mag je best iemand op ze plek zetten om hem weer terug op aarde te zetten met beide voeten. En juist op die leeftijd want dan leren ze er nog van.

Ongelooflijk kinderachtig van koeman,een hand negeren van een 21 jarige speler,die weet dat hij fout zat en de wissel accepteerde,dan kun je hem op zijn minst een hand geven ipv van een machspelletje uit te vechten...

23 april 2021 om 03:45

Ik begrijp je reactie maar als uit die aanval een tegen doelpunt komt omdat je een cv miste wie krijgt het dan op zijn bordje niet die cv. Maar dan heeft Koeman gefaald en ze hebben het in eigen hand het kampioenschap begrijpelijk dat Koeman nu duidelijk de teugels wilt aantrekken om het binnen te slepen.

23 april 2021 om 04:54

Kinderachtig of niet, hij strijd wel om het kampioenschap zonder grote transfers en hij stapte in een chaotische Barca die 8-2 had verloren vorige jaar remember? En dit is letterlijk de 1e keer dat ik een speler een dialoog zie aangaan met een trainer terwijl de wedstrijd nog gaande is. Hij geeft hem een handje, hij staat voor koeman(hij kon de wedstrijd niet volgen daardoor) Koeman staat op om het te kunnen zien en dan gaat de speler aan zijn arm trekken ook nog. Mensen mogen Koeman niet want als het Zidane was, zou iedereen naar de speler kijken ipv andersom. Koeman mocht wat aardiger overkomen maar hij heeft deels ook gewoon gelijk.

Koeman had dit anders aan mogen pakken
Als je kwaad bent en je besluit te wisselen prima
Maar had tenminste wel gewoon de jongen een hand gegeven
Ondanks dat je de jeugd een kans geeft en hoopt dat ze ook geen fouten maken weet je dat dit kan gebeuren
Verder speelde hij redelijk

23 april 2021 om 06:57

Een fout dient gecorrigeerd te worden door de trainer. Hij word niet zomaar boos en dit is duidelijk besproken. Plus als verdediger weet je dat je met 3 man achterin speelt dus als je dan die fout maakt word die afgestraft.. simpel. Iedereen is tegenwoordig bang voor een kleine harde hand van een trainer en jaagt meteen op de trainer alsof een of andere tiran is. Terwijl hij hier alleen laat zien dat het top niveau is en je met zo een fout het kampioenschap KAN verliezen. Dit word naderhand echt wel uitgelegd aan de speler in kwestie en die zal dat begrijpen. Klaar.

23 april 2021 om 08:00

Een fout dient gecorrigeerd te worden ja, maar wacht dan ff lekker tot je in de kleedkamer bent waar geen cameras zijn als je je als zon klein kind gaat gedragen. Daarbij kan je Koeman verdedigen wat je wilt, iemand zijn uitgestoken hand negeren terwijk die nog geen meter van je af staat is respectloos of je de grote Koeman bent of jij of ik. Klaar.

23 april 2021 om 09:08

ja wacht tot de fout niet meer gecorrigeerd kan worden en je de 3-3 hebt binnen gekregen, en als je op dat moment daar even geen zin in hebt is het prima,

Klaar.

23 april 2021 om 10:52

“mijn houding jegens Mingueza is een beetje overdreven”, vervolgde Koeman.

Hij zegt het dus ook gewoon zelf. Mingueza leert hiervan, en in het heetst van de strijd is je reactie niet altijd afgemeten. Ook bij spelers niet. Ze hebben het uitgesproken, dus het lijkt gewoon klaar. Op deze manier bouw je ook een band op als speler en coach. Ik vind het alleen maar prima zo.

Koeman heeft het goed gezien. Tegen mindere tegenstanders en tegen clubs die alleen maar aan de counter denken moet je het tempo hoog heel hoog houden.
Er worden dan fouten gemaakt en de tegenstander houdt het niet vol.
Je kan dan tegen een tegengoal oplopen maar je wint de wedstrijd wel.
Deed Ajax dit maar

Ik dacht dat ie juist niet mee naar voren ging en dat ie daarom boos was?

23 april 2021 om 10:07

Dat was de interpretatie van Sierd. Nu horen we de ware reden...
Als Mingueza mee naar voren kon op dat specifieke moment had ook iemand zijn plek over kunnen nemen denk ik.

23 april 2021 om 10:34

3-2 voor en de tactiek aangepast (3 centrale verdedigers) om Getafe te bestrijden. als dan 1 van die verdedigers naar voren gaat dan zijn je afspraken compleet weg. had je net zo goed met 2 kunnen spelen. Daar gaat het om.

Dit zie ik Ronald nou nooit doen bij de vedetten. Slimme jongen. Zie je m al zo doen als Messi zijn man laat gaan ðÿ˜€

Ik vind dit alleen maar mooi. Hier wordt Mingueza hard van en mensen dit is de absolute top daar werken de met de harde hand. Altijd dat vriendelijke gedoe enzo schei uit. Stel hij gaat naar voren en er valt een tegengoal en dag kampioenschap. En terecht dat Koeman hem gelijk op scherp zet, dit doet Mingueza nooit meer.

Voetbal is emotie. Natuurlijk doe je dan wel eens iets onhandigs, dan ga je daarna praten en is de kou uit de lucht. Dat is exact wat er is gebeurd, dus al goed eind goed. Niet allemaal vooraan staan om Koeman af te vallen

23 april 2021 om 13:08

De coach hoort wel gewoon een baken van rust te zijn imo. Voetbal is emotie voor de spelers. Een leider moet altijd in control lijken. Het laatste dat Koeman lijkt is in control. Oogt altijd zo enorm gestrest

23 april 2021 om 13:23

Hmm ja, dat verschilt natuurlijk per coach. Als Real supporter zit je dan goed met Zidane, maar aan de andere kant van de stad staat er eentje langs de lijn die exact het tegenovergestelde is. Koeman alterneert een beetje tussen beiden.

23 april 2021 om 13:30

Dat vind ik ook real8madrid, maar dat is natuurlijk al lang niet meer zo. Kijk naar trainers als Conté en Simeone. Die lopen als kippen zonder kop langs de kant en zijn vaak opgefokter dan hun eigen spelers. Maar het werkt wel voor ze.

“Ik heb Mingueza niet naar de kant gehaald omdat ik boos was maar omdat ik Umtiti minuten wilde laten maken”

Dat is natuurlijk onzin. Als dat zo is, doe je het niet zo gehaast, zo kort nadat je totaal uit je plaat bent gegaan tegen de geofferde speler. Hij was wel degelijk boos en wilde dat duidelijk maken. Verder moeten we het niet groter maken dan het is vind ik. Mingueza is een geweldige speler die een fantastisch seizoen kent, en die maakte even een fout. Koeman wil even laten zien wie er de baas is en dan kan krijg je dit. Ik heb wel vertrouwen in die twee dat dit geen persoonlijke gevolgen heeft of dat dit hun onderlinge relatie zou vertroebelen. Daar zijn ze, hoop ik, te professioneel voor.

23 april 2021 om 12:04

Die Mingueza lijkt me een prima vent, die kwam gewoon netjes langs voor een handje bij Koeman en voelde dat hij fout zat. Geen nare trekjes van hem na de wissel, maar gewoon professioneel en respectvol gereageerd naar zijn coach.

Koeman leek toch wel echt de wissel toe te passen puur om Mingueza op zijn plek te zetten. Soms moet je als trainer even autoriteit tonen wanneer een speler zich niet aan de afspraken houdt, daar is niks arrogants aan, dat hoort er gewoon een beetje bij. Als je over je heen laat lopen als coach en iedereen maar gewoon zijn ding laat doen dan neemt niemand in de selectie je meer serieus.

Zolang Koeman het naderhand gewoon goed heeft uitgepraat met Oscar dan is het gewoon prima wat mij betreft.

Koeman is een leuke vent als het goed gaat en hij achterover kan leunen. Gaat het wat minder, wordt het heet onder zijn voeten dan is het een enge man waarvan je je afvraagt hoelang het goed kan blijven gaan.

Hoe kan je je speler dat netjes een hand wilt geven en het pefecte voorbeeld geeft van hoe je met elkaar om gaat zo negeren en nog net niet wegduwen? De winst is binnen en Koeman veranderd weer in de vrolijke trainer en doet het weer af als niets gebeurd en weer verder.

Hij zou eens op cursus moeten gaan met zelfbeheersing en eens met Zidane om te tafel gaan zitten. Perfecte voorbeeld van hoe een trainer met andere om moet gaan. Of het nou spelers, tegenstanders of pers is. Materazzi als uitzondering natuurlijk.

Ik vind de lange blessure behandeling in 1e helft een grotere issue dan meelopen met aanval (waar er nog genoeg mensen achter de bal stonden). Het tegendoelpunt in 1e helft viel toen Mingueza lange tijd aan de kant was en de verdeding niet klopte

Koeman mag wel een beetje om zijn hart denken hij heeft al keer een klappertje gehad

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8850
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
RaphinhaAanvaller367
Ansu FatiAanvaller367
R. LewandowskiAanvaller3423
Ferran TorresAanvaller334
Lamine YamalAanvaller10
Iñaki PeñaKeeper20
EstanisAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

17 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 3 juni
De familie van Ajax-target Arda Güler is op huizenjacht in Amsterdam. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren