Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Koeman ‘maakt zich zorgen’ over Cillessen en onthult gevolgen voor voorselectie

Laatste update:

Ronald Koeman maakt zich zorgen over Jasper Cillessen. De 65-voudig Oranje-doelman grossiert de laatste weken in geblunder, waarmee hij zijn club NEC in ieder geval tegen sc Heerenveen een punt afsnoepte. Koeman vindt het echter nog niet genoeg om Cillessen niet in zijn aanstaande voorselectie op te nemen. "Dat vind ik ook niet terecht", aldus de bondscoach bij Goedemorgen Eredivisie.

Het geschutter begon voor Cillessen in de (met 1-4 verloren) Gelderse derby van half april. Bij één Arnhemse goal ging hij gruwelijk in de fout, terwijl hij een tweede flater alleen vanwege buitenspel niet afgestraft zag worden. Twee weken later ging het opnieuw mis tegen Heerenveen. Cillessen dacht een bal naast te zien gaan, maar verkeek zich daar totaal op en zag de 'inzet' via de paal binnenrollen. Daardoor verloor NEC op de valreep met 2-3.

Koeman schrok het meest van Cillessens optreden tegen de Friezen. "Dat dit (het geschutter tegen Vitesse, red.) gebeurt, kan iedere keeper een keertje overkomen. Ik schrok meer van die laatste goal tegen Heerenveen. Dan is denk ik toch een stukje onzekerheid en vertrouwen wat hij op dit moment mist. Ik kan me niet voorstellen dat dit een fout is die een keeper een keer maakt", aldus de bondscoach, die maandag zijn voorselectie voor de halve finale van de Nations League bekendmaakt.

Daarin is sowieso plek voor Cillessen, belooft Koeman. "Volgens mij heeft dit toch met zijn hele situatie te maken van de laatste wedstrijden. Normaal is het gewoon een zeer goede keeper en dan accepteer je ook foutjes. Van iedereen. Maar het zijn er wel een aantal in een korte periode. Maar om definitief te zeggen dat hij niet meer in beeld is, vind ik ook niet terecht", besluit de bondscoach.

Maar wie is Koemans eerste keus?
Koeman wil nog niet verklappen wie er op 14 juni onder de lat staat tegen Kroatië. Afgelopen interlands was Cillessen eerste keus, al was dat meer uit noodzaak. "Voordat ik bondscoach was hadden we natuurlijk Noppert, die een goed WK speelde. En we hadden Bijlow. Dat waren wel de keepers waarvan ik dacht dat als ze fit bleven, we daaruit een keuze gingen maken. Alleen toen waren Noppert en Bijlow er niet en kozen we voor Cillessen." Noppert is nog altijd geen optie tegen Kroatië wegens een liesblessure. Bart Verbruggen lijkt mede daarom ook nog kans te maken op een basisplaats.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Belachelijk, Koeman is een conservatieve bange coach, durft niet de nodige veranderingen door te voeren.

14 mei 2023 om 12:21

Met niet zoveel anders voor handen tot daar aan toe. Maar er is genoeg keus uit keepers die het beter doen, en tevens ook die meer potentie hebben om daar nog verder overheen te groeien. Het is geen van de sar die boven de rest uitsteekt en daarom tot zijn 40e moet keepen.

14 mei 2023 om 12:26

Koeman heeft Oranje weer hoop gegeven in z'n eerste periode. Na het WK14 was het dramatisch gesteld. Achteraf kan je oordelen op z'n 2e periode

14 mei 2023 om 13:46

Ik denk dat het meer ligt aan wat er nog meer onder de lat staat elders. Bijlow is de nummer 1 momenteel en daarachter zal het gaan tussen Flekken (die toch ook een mindere tweede seizoenshelft kent), Verbruggen (elfde geworden met Anderlecht, maar wel veel potentie) en Cillessen (nu een ernstige vormdip). Ik zou het ook terecht vinden als Olij bijvoorbeeld ook een kans krijgt. Cillessen op basis van wat hij nu laat zien, verdient sowieso geen plek in de basis, wellicht zelfs niet in de selectie en een voorselectie zegt sowieso niets, aangezien er geen verplichting is om per se spelers te selecteren die in je voorselectie zitten.

14 mei 2023 om 14:05

Dat Anderlecht elfde geworden is heeft nu eens letterlijk niks met de prestaties van Verbruggen te maken.

14 mei 2023 om 14:15

Daar heb ik JPL te weinig voor gevolgd. Ik benoem het eigenlijk omdat dit in het verleden ook vaak werd aangehaald m.b.t. Cillessen, die 'maar' bij NEC speelt in de middenmoot en daarom niet in aanmerking zou moeten komen voor Oranje. Verbruggen heeft potentie en heeft het (naar wat ik heb gehoord) prima gepresteerd naar de mogelijkheden bij Anderlecht, maar kan ook maar zo dat hij met Jong Oranje mee gaat/moet naar het EK onder 21 deze zomer.

14 mei 2023 om 15:16

De 1 mag fouten maken de ander niet daar klop niks.van

14 mei 2023 om 15:54

Ik heb Cillessen lang ‘verdedigd’ maar het is nu gewoon klaar. Zelfs als Koeman hem niet definitief wil afschrijven, moet hij hem nu niet oproepen. Mocht Cillessen volgend seizoen dan weer goed keepen, dan kan je hem altijd nog oproepen.

In de voorselectie is zo gek nog niet, zeker aangezien Noppert geblesseerd is. Zoveel goede keepers heeft ons landje niet. Maar in deze vorm zou hij toch niet in de definitieve selectie terecht mogen komen...

14 mei 2023 om 12:13

In deze vorm is een voorselectie ook gewoon gek. Je moet hem niet 'belonen' na deze prestaties. Zo'n Olij is natuurlijk nooit goed genoeg voor oranje, maar presteert wel het hele seizoen goed. Beloon hem dan maar met een plek in de voorselectie. Cillessen moet gewoon beter gaan presteren. Cadeautjes horen niet gegeven te worden bij oranje.

14 mei 2023 om 13:48

@Ducktaildo De 100ste interland van Blind was ook een cadeau’tje. Dus die worden wel gegeven bij Oranje. Vind eigenlijk ook niet dat dit kan en Cillessen hoort op basis van z’n huidige vorm niet bij Oranje, net als dat spelers die niet of nauwelijks spelen dat doen. Alleen er blijft wel heel weinig over als Koeman zo streng moet selecteren…

14 mei 2023 om 15:18

Bijlow werd niet opgeroepen omdat hij uit vorm was ongelooflijk vriendjespolitiek

Ik vind het raar om dit in de media te benoemen. Dit helpt niemand, toch?

14 mei 2023 om 12:46

Zou het Cillessen helpen als Koeman zou zeggen dat hij hem niet meer oproept? Of als Koeman aangeeft hier nog niet zeker van te zijn?

Bijlow is fit, heeft de prima leeftijd om nog jarenlang eerste keeper te zijn, is in vorm, heeft inmiddels ook de Europese ervaring waar vrienden van een andere club zo dol op zijn. Van Gaal moest en zou natuurlijk weer een persoonlijke wonderontdekkingdoen met een keeper als Flekken of Noppert. Beide prima als tweede of derde keeper voor Oranje maar laat Koeman Bijlow nou gewoon het vertrouwen geven en stoppen met Cillessen die een matige tweede seizoenshelft doormaakt en ook niet de toekomst heeft.

14 mei 2023 om 14:08

Hopelijk blijft Bijlow eens een keer een heel seizoen fit. Ik denk dat hij al lang de 1e keeper was als hij niet om de paar maanden weer eruit ligt.

In Oranje dient gewoon de vorm van de dag te gelden. Cillessen is qua kwaliteiten onze beste keeper. Maar speelt de laatste weken als een dwijl. Overslaan. Noppert en Bijlow zijn er tijden uitgeweest en mogen zichzelf eerst weer eens gaan bewijzen.

Flekken dus eerste keeper en die Verbruggen van Anderlecht kan je dan ook prima meenemen. Derde keeper is meer een ceremoniële taak, wie je daarvoor meeneemt doet er niet toe..

14 mei 2023 om 14:01

Telt dit ook voor veldspelers? Ik ben het hier namelijk volledig mee eens. Alleen is het dan ook bijzonder als bijvoorbeeld Blind (die niet speelt bij Bayern), Bergwijn en Taylor (die uit vorm zijn bij Ajax) en Memphis (die nu weer geblesseerd is bij Atletico). Bijlow, Flekken en Verbruggen (qua potentie, want de doelman van de nummer 11 van de JPL oproepen is eigenlijk ook niet des Oranjes) vind ik drie goede keuzes. Misschien Olij ipv Verbruggen (op basis van vorm). Maar het is natuurlijk wel zo dat als je echt naar vorm kijkt er weinig internationals in aanmerking komen...

Ach, in de voorselectie kan wel. Nu vond ik Cillessen mentaal nooit zo sterk maar de afgelopen weken lijkt er iets geknakt bij hem. Echter hoort hij nog steeds wel bij de 5 beste keepers van Nederland. Neem aan dat Bijlow, Flekken, Verbruggen, Cillessen en eventueel ook Olij worden opgenomen in de voorselectie waarna waarschijnlijk de eerste 3 overblijven.

De vorm van Jasper heeft het makkelijk gemaakt om hem nu te passeren voor Bijlow of Verbruggen! Zwak van Koeman om dit zo in de media te benoemen ook!

Hij is 34, speelt bij NEC en is uit vorm. Dan is dit toch gewoon het moment dat je hem niet meer oproept.

Flekken mag alleen de ballen die over worden geschoten halen denk ik?? Heel apart, hij kan zich niet meer bewijzen dan dat hij al doet. Al is verbruggen en hele goede optie

Een voorselectie is natuurlijk sowieso een bijzonder fenomeen. Er wordt heel veel waarde aan gehecht, terwijl er eigenlijk geen verplichtingen aan vast hangen. Koeman doet dit op zich slim (met het oog op de mentale situatie van Cillessen), aangezien hij aangeeft dat hij de komende twee potten 'gewoon' de tijd heeft om zich te bewijzen. Verder lijkt mij dat Bijlow gewoon eerste keeper zal zijn en hoop ik dat hij fit blijft en zich blijft ontwikkelen. Cillessen als derde doelman zou misschien kunnen, maar Verbruggen met het oog op de toekomst is ook een logische keuze.

Cillessen heeft het gewoon niet meer. Ook dat is topsport!
Vind dat Koeman of iedere andere trainer altijd de beste moet opstellen en selecteren. Cillessen is absoluut niet de beste en in mijn inziens misschien niet eens top 5. Dit zeg ik als NEC supporter en hem hele wedstrijden zie keepen en en niet alleen samenvattingen.
Een groot deel van NEC ziet liever Branderhorst weer terug op doel en bedanken Cillessen voor bewezen diensten en geweldige tijden.
Aar het is topsport en dus hoor je vervangen te worden als je faalt. Koeman zou dus moeten kiezen voor de beste en niet doen aan liefdadigheid!

14 mei 2023 om 16:20

“ Een groot deel van NEC ziet liever Branderhorst weer terug op doel en bedanken Cillessen voor bewezen diensten en geweldige tijden.“Dat is volgens mij echt onzin, niet jezelf als maatstaf voor iedereen nemen. Helaas heb je een aantal ontzettend opportunistische en simplistische “supporters” (het zijn wat mij betreft de grootste nepperds) die een speler door een slechte periode meteen bij het grof vuil willen zetten en daarbij vergeten dat hij tot april gewoon een goed seizoen keepte. Buiten dat het hartstikke dom zou zijn om te doen (het schaadt zowel speler als club alleen maar) is het ook nog eens volkomen respectloos en beschamend richting clubman Cillessen en zijn prestaties voor de club. Het is verder ook niks anders dan de uiting van wat emoties na een teleurstelling, primitief supportersgelul gebaseerd op de waan van de dag waar je als club helemaal niks mee kan. Als de beleidsmakers naar dat soort “supporters” zou luisteren dan zou de club echt binnen een jaar failliet zijn. Neem het hele seizoen in oogschouw en oordeel daarop. Als we elke speler na een slechte periode wegsturen weet ik er nog wel een paar die eerder aan de beurt zijn maar en houden we geen elftal meer over. Je moet als NEC-zijnde je clubmensen echt koesteren en niet bij wat tegenslag meteen onder de bus gooien. Dat past zo niet bij onze club en ik schrik een beetje van het feit dat dit kennelijk een sentiment is dat leeft.

14 mei 2023 om 16:51

Keizerstad, jii mag uiteraard zelf jouw mening hebben. Jij vindt het prima om een persoon te laten staan die gruwelijk faalt tegen Vitesse, tegen Heerenveen minstens één punt kost en tegen Twente het geluk heeft dat die bal er niet ingaat. Ik niet! Om even duidelijk te zijn. Heb een seizoenskaart van NEC van 2000 en zoals jijzelf waarschijnlijk ook wel weet is het niet altijd makkelijk om supporter van NEC te zijn. Ik ben zeker niet voor clublegendes per direct bij het oud vuil te zetten maar om legendes een hand boven het hoofd te houden gaat mij veel te ver.
Ik heb niet achter een terugkeer van Cillessen gestaan omdat Branderhorst gewoon prima keepte en we meer baat hadden bij een spits.
Het is geen amateurclub waar je iedereen speeltijd gunt maar topsport en als je al geen beslissing durft te nemen die iemand voor het hoofd stoot dan is de club gedoemd nooit te groeien!
Supporter zouden het inderdaad nooit moeten mogen bepalen maar we mogen wel onze mening verkondigen. Mijn mening is dat Cillessen gewoon moet banken en middels goede trainingen zich weer zien terug te knokken.
Als Cillessen zou breken als je hem op de bank zou zetten dan geeft hijzelf ook meteen aan dat hij niet geschikt is voor professioneel voetbal!

14 mei 2023 om 18:04

NEC is inderdaad geen amateurclub. Dat was het bijna wel geweest doordat er bepaalde tijd ad-hoc beslissingen werden genomen op basis van emotie en korte-termijndenken, en het wegdoen van Cillessen zou precies in die categorie vallen. Want ik zeg denk ik niks gek als ik stel dat Cillessen onder normale(!) omstandigheden een uitstekende keeper is voor NEC en aantoonbaar beter dan Brandenhorst is (dat wijzen de carrières van beide heren ook wel uit). Daarnaast, en dat is misschien wel het belangrijkste, heeft Cillessen dit seizoen NEC echt ontzettend vaak op de been gehouden en punten gepakt. Ik zeg hiermee denk ik echt geen wereldschokkende dingen ofzo. Vind jij het dan niet ontzettend opportuun om, nu hij de afgelopen weken een aantal hele slechte wedstrijden keept, meteen afscheid te nemen? Dan schiet je je als club toch alleen maar in de voet? Komt ook nog bij dat het superlaag zou zijn om een keeper die jou dit seizoen echt heel vaak uit de brand geholpen heeft bij een mindere periode meteen te laten vallen als een baksteen. Dat is het niet soort club waar ik supporter van wil zijn, zeker als de speler in kwestie ook nog eens een echte clubman is. Dat gaat er bij mij totaal niet in. Als hij er nou het hele seizoen niks van bakt kan je best afscheid nemen, maar je weet best dat dat niet het geval is. NEC-supporters kunnen heel kritisch zijn maar soms moet je ook koesteren wat je hebt.

14 mei 2023 om 20:24

Ik zeg ook nergens dat hij weg moet. Ik zeg dat hij voorlopig op de bank plaats moet nemen. Ik vind een goede periode in het verleden mooi en geweldig voor Cillessen dat hij bij de grootste club van Europa gespeeld heeft maar daar is niks meer van terecht!
Je bent net zo goed als de laatste wedstrijd. Nou, tegen Twente bijna dezelfde fout als tegen Vitesse. Lekker wachten totdat de aanvaller je kan blokken of de bal af kan pakken, tegen Heerenveen een absolute pupillen fout door die bal niet gewoon op te pakken. En tegen Vitesse meerdere fouten. Dat zijn 3 wedstrijden achter elkaar die hij punten kost. Het is uiteraard nooit te bewijzen hoeveel punten NEC had gehad met Branderhorst op doel maar ik heb toch sterk het gevoel dat dat niet zo heel veel minder was geweest maar als we een geweldige spits hadden gehaald ipv die geweldige Cillessen dan hadden we minder gelijkgespeeld en dus meer punten gehaald/gehad.
Maar goed, jii wilt door met Cillessen en neemt graag het risico op blunders en accepteert dat ook graag want hij was ooit zo goed. Ik geef liever een keeper de kans die ook nog potentie heeft en NEC ook niet heeft laten vallen.

14 mei 2023 om 22:44

Ik snap supporters die eigen spelers zo afvallen echt nooit. Je bent even vergeten hoe NEC als een zooitje ongeregeld tegen Ajax-thuis speelde, maar dankzij Cillessen in de wedstrijd bleef. Of hoe hij voor ons punten pakte tegen onder meer Utrecht-uit en AZ-uit? Je hebt het over een jongen van de club, die hiervoor 27 wedstrijden gewoon prima presteerde. En die wedstrijd tegen Heerenveen, daar had je al 4-1 of 5-1 voor moeten staan, maar Tavsan, Mattsson en Bruijn missen gewoon 100% kansen. En dan hebben over een keeper met potentie? Branderhorst was vorig seizoen ook geen oase van rust en heeft een aflopend contract, dus heeft allerminst een toekomst bij onze club. Maar zet Cillessen maar op de bank nu. Maak ‘m maar helemaal kapot, dan is in de zomer en Branderhorst transfervrij weg en vertrekt Cillessen. Komt er weer een of andere vage prutser ballen grabbelen. Cillessen heeft (net zoals toen hij de WK-selectie misliep) de steun van de club en ons als fans nodig en dat krediet heeft hij ook gewoon opgebouwd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren