Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB spreekt zich niet uit over boycot: ‘Duidelijkheid wat er is gebeurd’

Laatste update:

Het is bijzonder onrustig in Oost-Europa en de aanslag op het vliegtuig in Oekraïne heeft ook de verhoudingen in de voetbalwereld op scherp gezet. Zes Zuid-Amerikaanse spelers van Shakhtar Donetsk weigeren terug te keren naar Oost-Oekraïne, de Europa League-wedstrijd tussen Dinipro en FC Kopenhagen staat onder druk en mensen als John van ’t Schip roepen op tot een boycot van het WK van 2018. Oud-prof en analyticus Jan van Halst verwacht actie van de FIFA en de UEFA.

/

“Zij moeten hun verantwoordelijkheid nemen en instaan voor de veiligheid van spelers en scheidsrechters. Ik denk dat de KNVB wel contact heeft met de UEFA, maar dat zullen veel andere nationale bonden ook wel hebben”, zegt Van Halst in gesprek met het Algemeen Dagblad. De KNVB is nog niet bezig met een boycot van de regio en het WK van 2018. “Eerst moet duidelijk worden wat er precies is gebeurd”, aldus een woordvoerder van de bond.

FC Kopenhagen wil niet afreizen naar Oekraïne voor de Europa League, maar volgens de UEFA is het veilig genoeg om te spelen. Danny Hesp, voorzitter van de spelersvakbond VVCS, schaart zich niet achter een boycot van de regio of het WK. “Als blijkt dat partijen schuldig zijn en het heeft met voetbal te maken, dan moet de KNVB met een statement komen”, klinkt het.

De KNVB moet de regio en het WK van 2018 boycotten

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Knvb moet zich hier absoluut niet mee bemoeien! Dit is politiek en geen voetbal!

22 juli 2014 om 09:27

Ben het eens met ''voetbal en politiek gescheiden houden'' maar als de veiligheid voor spelers, clubs of landen teams in gevaar zijn of komen. Vind ik wel degelijk dat men zich hier over mag uitlaten.

22 juli 2014 om 10:02

Nou als Rusland daadwerkelijk iets te maken heeft met dit ongeluk, moet je dit wel degelijk boycotten.

22 juli 2014 om 14:07

Ongeluk? Dit was een terroristische aanslag! Verder heb je gelijk! Een land in oorlog kan en mag zo een evenement niet organiseren.

22 juli 2014 om 19:03

Heb jij soms informatie site wij niet hebben? Niemand weet wat de oorzaak is. Stop met speculeren en houd voetbal en politiek gescheiden. Het is te zielig voor woorden hoe men zich gedraagt.

22 juli 2014 om 23:38

En jouw naam is anticorrupt?

We weten dondersgoed wat er gebeurd is en wie hier achter zit. Alle inlichtingendiensten en satellietbeelden wijzen naar de Russen.

Rusland kan helaas doen wat het wilt. Onze vorsten en premier komen toch wel in galop als Poetin ze uitnodigde. 200 Nederlanders uit de lucht geschoten en wij blijven nog altijd koel. Dat is te prijzen maar het laat ook de directe zwakte zien van Europa en zeker die van Nederland.

On..

KNVB moet absoluut een statement maken na het verlies van leden maar vergeet niet dat wij daar ook nog spelers als Lens hebben zitten.

De EL begint alweer en de UEFA moet zowel Russische als Oekraïense landen uitsluiten van wedstrijden.

De FIFA kan nu een goed imago slaan door Rusland ook geen interlands meer te laten spelen.

Sport en politiek gescheiden houden klinkt heel mooi maar zo werkt het niet. Je moet het kwaad bestrijden en op dit moment zorgen twee landen voor heel veel onschuldige slachtoffers.

Israël en Rusland.

22 juli 2014 om 09:28

De Knvb mag en moet toch een standpunt innemen als ze verwachten dat de veiligheid van de spelers niet gewaarborgd kan worden. Als er door politiek een gevaar is voor de spelers, dan is het een goed recht en naar mijn idee ook een plicht voor de Knvb om hier iets mee te doen.

22 juli 2014 om 10:41

Ja en Nee.. Mochten de sepratisten en dus Rusland daadwerkelijk schuldig aan deze laffe gruweldaad, dan moet je het boycotten. Je kan daar toch niet een gezellig voetbqlfeestje houden als je weet dat, dat land verantwoordelijk is voor de laffe moord op 193 medelanders. In zo'n geval mag je wel degelijk politiek en sport met elkaar mengen. Sterker nog je zou een enorm grote lafbek zijn, als je der niets tegen doet en daar voor je eigen plezier gaat staan. Ergens geloof ik zelfs dat heen gaan - terwijl de dader bekend is en Rusland is - zelfs grote financiele gevolgen zal hebben. Er zullen veel mensen hun televisie uitlaten en hun steun voor de 23 + staf intrekken. Iets wat weer extreme gevolgen heeft op de hele marketing eromheen.

22 juli 2014 om 11:05

Sport is politiek. Daar een WK organiseren betekend automatisch goedkeuren wat er gebeurd.

Het is simpel zat: Vanaf nu doet Rusland gewoon niet meer mee. Klaar.

22 juli 2014 om 11:37

voetbal is ook politiek tegenwoordig.

gewoon boycotten en weigeren om daar ook maar een wedstrijd te spelen

22 juli 2014 om 09:45

Knvb moet een standpunt innemen,maar met de slappe en laffe mentaliteit in dit land zal dat wel weer niet gebeuren.

22 juli 2014 om 10:33

Precies....we hebben een slappe en laffe mentaliteit. .daarom dat die ... russen geen respect voor ons hebben. Maar die laffe bobo's het niet aandurven. .dan moeten wij als kijkers/ supporters het maar zelf doen. En gewoon voor 1X de Wk boycotten en links laten liggen.

22 juli 2014 om 10:43

Mijn idee! Mocht Rusland schuldig zijn, en de 23 spelers, staf en KNVB besluiten toch te gaan. Zonder blikken of blozen. Dan is mijn onvoorwaardelijke steun in Oranje tot het nulpunt gekeerd en blijft mijn tv uit.

22 juli 2014 om 10:48

Als je dit gaat boycotten krijg je alleen maar meer problemen, en dat lijkt me niet de bedoeling. (Denk aan politieke problemen.)

22 juli 2014 om 10:57

Politieke problemen omdat je een propaganda speeltje van een oostblok-knurft negeert? Hou op zeg, laat de Kazachtsannetjes en dergelijke lekker gaan. Van mij mogen ze de kwalificatie spelen en roemloos laatste worden, om zo te ontkomen aan die griezels aldaar. Afijn, eerst het onderzoek maar afwachten - al is de uitkomst wel redelijk voorspelbaar.

22 juli 2014 om 12:46

@Tottinec....

Het spijt me oprecht dat ik dit moet zeggen....maar dit is precies die laffe instellingen waar op gewezen wordt. Wij zijn met onze zogenaamde nuchterheid vaak het lachertje van heel wat landen. Niet persoonlijk bedoeld.

22 juli 2014 om 12:49

Soms moet je gewoon doen wat je moet doen .... ongeacht de consequenties

23 juli 2014 om 13:23

Een landje als Nederland heeft en krijgt niks te vertellen we hebben het altijd maar te accepteren helaas.

Hoe wil je het WK van 2014 boycotten als het al geweest is?

22 juli 2014 om 09:39

Ach let er niet op, gaat lekker op voetbalzone. Gisteren was el Ghazi ofzo, van ajax, in het kopstukje nog 18, vijf regels later was ie alweer 19 geworden... Keurig;P

22 juli 2014 om 10:16

Ze hebben het al aangepast zie ik. Ik dacht we gaan nog wel van El-Ghazi genieten, maar als die zo snel oud word is het nu al voorbij met zn carriere

22 juli 2014 om 11:30

Hij werd toevallig net 19 in de tijd die nodig was om die 5 regels te lezen. Dat is gewoon een knap staaltje journalistiek als je ook met zulke dingen rekening gaat houden.

22 juli 2014 om 10:08

Der is een land in -oorlog-natuurlijk moet je voetbal en politiek niet scheiden, er worden mensen vermoord in dat land en wij gaan lekker een balletje trappen.

"maar volgens de Uefa is het veilig genoeg om te spelen."

Ten eerste daar weten hun helemaal niks van af of het veilig is om te spelen of niet.
Ten tweede is het altijd makkelijk om zo'n dingen te zeggen als je er zelf niet heen hoeft. Het was namelijk ook veilig om over Oekraine heen te vliegen...

Ongelooflijk hoe de Uefa en Fifa altijd alleen aan zichzelf denken.

22 juli 2014 om 14:08

De Uefa dwingt clubs gewoon om te spelen en dreigt met jarenlange uitsluiting van Europees voetbal wanneer een club weigert.

Ik kan me nog het spektakel voorafgaand aan de wedstrijd van Twente tegen Rubin Kazan herinneren. Bij een temperatuur van -15 of lager zou er niet gespeeld mogen worden, alle thermometers gaven -18 of lager aan, alleen die van de Uefa wees -14,7 graden aan en Twente en Rubin werden gedwongen om de wedstrijd te spelen.

Doodzonde om dat wk van 2014 te boycotten .We hebben toch een keurige derde plaats bereikt?

Maar even serieus: ik vind dat de knvb wel degelijk een duidelijk standpunt in moet nemen.wat als straks een van onze clubs gekoppeld wordt aan bijvoorbeeld shaktar donetsk?

Niet alleen de knvb maar ook andere bonden ,uefa en desnoods fifa moet oekraine en rusland gewoon even een jaar in de koelkast zetten.

22 juli 2014 om 10:57

Waarom moet Zenit in de koelkast ? Is daar ook een burgeroorlog aan de gang waar wij gewoon over heen vliegen alsof er niks aan de hand is? zijn die zeer zeker schuldig aan deze ramp?

22 juli 2014 om 11:06

Hoort Zenit niet bij Rusland. Als de sepratisten en Rusland toch schuldig blijken te zijn, lijkt het mij toch een redelijke 1+1 om de daders niet op feestjes uit te nodigen.

22 juli 2014 om 13:49

Lekker sportief gaan doen dan in een land waarvan de regering moordenaars sponsort.
Als dat jouw soort feestjes zijn ga je gang.

22 juli 2014 om 15:11

We praten hier over voetbal.
Nederland is een van de grootste wapen exporteur ter wereld. Dat een Russische raket is gebruikt maakt het verhaal niet anders. (Of hadden jullie liever een Amerikaanse gezien?).
Dit is een tragedie die in oorlogsgebieden gebeuren. Daar moet je niet zijn.
De westerse Regering van de Oekraïne heeft dat luchtruim niet af gesloten. Waarom niet? Hun eigen vliegtuigen werden daar ook gewoon neergeschoten. En dan wel het lef hebben om te zeggen dat het boven 10km veilig is. En dat terwijl ze zelf een BUK aan de rebellen hebben verloren .

Wie heeft hier belang bij? Zenit? Rusland? De separatisten, of de Oekraïne zelf?
/wij gingen ook naar Argentinië en hebben dar een erfenis mee. Wat sponsoring allemaal kan doen. Wij hadden dus belangen bij de doods vluchten van een martinair piloot. En dat was gewoon dagelijkse moord. Wij gaan gewoon naar de feestjes met linch van onze vrienden.

Laat dit gewoon worden uit gezocht zover als het kan. En dan een oordeel vellen.
Een ongeluk zit in een klein hoekje..

22 juli 2014 om 12:04

Het is nog te vroeg om al een degelijke boycot uit te spreken. Over 2 á 4 jaar kan de situatie uiteraard weer helemaal anders zijn. Je hebt gelijk dat de Knvb nu in elk geval een standpunt moet innemen voor de korte termijn mbt Europees voetbal. FC Kopenhagen is bijvoorbeeld al gekoppeld aan Dnjepr Dnjepropetrovsk en gaan dit boycotten als de uit-wedstrijd niet verplaatst wordt naar een veilige plek (ander land). De Deense Bond steunt dit standpunt. Dit terwijl de Uefa in eerste instantie zegt dat het gewoon moet doorgaan... Ongelofelijk.

In de eerste plaat is het afwachten wat de uitkomst van het onderzoek daar zal zijn, hoe moeilijk dat nu ook is in dat gebied.

De verantwoordelijkheid van Uefa en Fifa is nu vooral ingrijpen indien de veiligheid van clubs, spelers en fans in die regio niet kan worden gegarandeerd. Dus alternatieve locaties voor wedstrijden etc. Maar ik verwacht eigenlijk niet al teveel van deze trage, corrupte, empathie-loze organisaties.

Wat betreft het WK van 2018: mocht blijken dat Rusland medeverantwoordelijk is voor de ramp én voor de algemene destabilisatie van de regio, door het leveren van zware wapens, training mankracht etc, dan zou het wel erg raar, wrang en cynisch zijn als Oranje daar zou spelen. Laat staan welk ander team uit een beschaafd land.

De bonden moeten gezamenlijk met een tatement naar buiten komen. Als de Engelse, Duitse, Spaanse, Nederlandse, Franse en Italiaanse bond dit doen dan zalde Uefa wel met een oplossing moeten komen. Misschien moeten de thuiswedstrijden van Clubs uit Oekraïne en Rusland wel worden afgewerkt in een ander land. Ik zou als bond zijnde er alles aan doen om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Als na onafhankelijk onderzoek blijkt dat Rusland op welke manier dan ook betrokken is geweest dan moet je als Fifa en Uefa elk toernooi daar boycotten. Een streep erdoor zetten, en ook deelname van Russische clubs aan de Europese toernooien schrappen. Je kan dan de veiligheid van mensen nooit met zekerheid waarborgen, als er al een "vakantievlucht" met een 300 passagiers en personeel de lucht uit geknalt word. Die seperatisten hebben onderzoekers dagen op afstand gehouden en hun "eigen ondrzoek" gedaan. Ik krijg er de kriebels van. Dit had meteen vanuit Poetin veroordeeld moeten worden.

22 juli 2014 om 10:25

Helemaal mee eens, maar dat doet onze macht beluste Poetin natuurlijk niet, hoe groter zn land hoe meer macht die heeft. Als ik heel eerlijk ben snap ik het hele probleem niet van die seperatisten en Oekraine. Als ik Oekraine was had ik het volledige leger ingezet om ze uit te roeien. Als die mensen zo nodig willen dat het Rusland word, gaan ze toch gewoon lekker in zn Russisch stadje wonen? Hoeven ze ook geen oorlog te maken.

22 juli 2014 om 11:14

Dat kan Poetin ook zeer zeker niet, die seperatisten staan aan zijn kant. Er zijn vanuit Rusland ook wapens gelevert, waarschijnlijk ook de raketten waarmee geschoten is. Dat is de enige reden dat de onderzoekers op afstand moesten blijven. Eerst moest al het bewijsmateriaal bij elkaar gezocht worden. Waarom ga je anders tussen brokstukken enz zoeken ? Vanuit de EU komen ook louter sancties waar Poetin geen seconde wakker van ligt, ze moeten gewoon ingrijpen bij dat tuig voordat er nog meer onschuldige slachtoffers vallen.

22 juli 2014 om 11:35

Klopt maar als EU en VS zal je nu eigenlijk alle handel met Rusland stop moeten zetten. Dan maar paar cent extra betalen op gas... Dan gaat Rusland het wel voelen, ze zijn niet volledig zelfvoorzienend. Wij hebben hier ook gewoon gas. Smerige praktijken worden daar gevoerd, zoals je zegt met het onderzoek. Maar ik vind ook dat vooral Nederland ballen moet gaan tonen en ontzettend druk gaan zetten.

22 juli 2014 om 11:48

Precies zoals je zegt, de Eu en de Vs moeten zich allemaal achter Nedland scharen, alleen dan zal Rusland er iets van voelen. Al maken de rijken zich volgens de Telegraaf wel al zorgen over de eventuele sancties. Maar er zal echt eens opgetreden moeten worden, maar het zal me echt benieuwen.

22 juli 2014 om 12:11

Mij ook.. maar ergens zegt me dat dit gewoon met een sisser af gaat lopen.. "door fouten in het onderzoek kunnen we geen conclusies trekken" "het is effectiever om het diplomatisch op te lossen" etc etc. M.a.w. ik heb er een hard hoofd in dat er daadwerkelijk hard word opgetreden

De Knvb wil eerst duidelijkheid. Was het een ongeluk, of bewust. En door wie en waarom.
Wie heeft er belang bij een escalerend conflict?

De Poll kijkt nergens naar.
Zullen we het gas uit Rusland maar niet betalen, net als de Oekraïne.
Vitesse en Chelsea failliet.

22 juli 2014 om 11:01

Al was het een ongeluk? Het gaat erom wie debet is aan dat ongeluk. En de dader zal keihard gestraft moeten wordeb, of hij nou per ongeluk een raket lanceerde of express. Qua gas en dergelijke zit het de komende 50 jaar wel snor. Hoewel Rusland de grootste leverancier is, betekend het niet dat zij een monopolie heeft. Ik denk dat zowel de rest van de wereld als hun beter af, zonder elkaar zijn. Laat dat derde wereld land lekker voor wat het is. Die Poetin is geen haar beter dan Stalin, Hitler en Netanyahu.

22 juli 2014 om 11:18

Een ongeluk ? Dat kan je direct weg strepen, het was een doelbewuste actie. Trotse seperatisten die melding ervan maakten lijkt in de verste verte niet op een ongeluk. Wellicht dat het niet de bedoeling is geweest dat er een passagiersvlucht uit de lucht werd geschoten, maar dat maakt helemaal niet uit. Om en nabij de 300 onschuldige mensen hebben het leven gelaten. Onafhankelijke onderzoekers zijn bewust dagen lang op afstand gehouden. Dit verdiend een flinke veroordeling, verder niets.

23 juli 2014 om 02:10

Dat ding is niet af gevuurd voor de lol. Daar zijn ze niet voor gemaakt. Alleen was het doelwit een fout. Dat blijkt ook uit dat telefoon gesprek.
Er vallen altijd onschuldige slachtoffers in oorlogsgebieden, en niet zo weinig ook.
De poll likt meer op patriottistisch oorlogs getrommel.

22 juli 2014 om 11:48

Ja joh, het was een ongeluk. Ik had vanmorgen ook bijna een vliegtuig uit de lucht geschoten. Tweede wereldoorlog? Ook een ongeluk. Iemand had het water en gas verkeerd aangesloten. 11 september? Ook een ongeluk, de piloot dacht dat hij meedeed met die vliegtuigraces van Red Bull.

23 juli 2014 om 02:47

De Amerikanen bombardeerden Nijmegen in 1944 bij vergissing? Ruim 800 doden vielen door deze daad.

23 juli 2014 om 15:05

Het is te simpel om te spreken van een ongeluk. Het is niet zo dat iemand een bal over schoot waarmee hij een vliegtuig had neergehaald. Ze hebben bewust een vliegtuig neergeschoten zonder zeker te zijn om wat voor vliegtuig het ging.

Zelfde als met de Duitsers die transportschepen lieten zinken met hun U-boten. Zat ook een passagiersschip tussen, zo'n doelbewuste actie kun je niet simpel af doen als een ongelukje.

Waar slaat het op om nu het WK van 2018 te gaan boycotten. Ten eerste is het onduidelijk wat er precies is gebeurd en wie er schuldig is. De VS en Oekraïne proberen alles richting de separatisten en Rusland te schuiven maar bewijzen willen ze niet openbaar maken. Ten tweede is het WK pas over 4 jaar. Het heeft totaal geen zin om met de emotie van de dag beslissingen te nemen over een evenement dat pas over 4 jaar plaatsvindt als de situatie totaal anders kan zijn.

22 juli 2014 om 11:03

De situatie is volgens mij dat 193 van je landgenoten totaal doelloos uit de lucht zijn geschoten. Die situatie is er over 4 jaar nog steeds. Dat jij niet over het empatisch vermogen beschikt om over 4 jaar nog dit litteken op je netvlies ts hebben, betekend niet dat het doelloos is om over een eventuele boycot te praten.

23 juli 2014 om 15:09

Voor sommige mensen heeft de tweede wereldoorlog ook een litteken achter gelaten. Daar was in 2006 ook wel een WK. Hadden we ook moeten boycotten? In China lappen ze de mensenrechten aan de laars, daar waren de Olympische Spelen. In Argentinië werden er talloze mensen gedropt in de oceaan, was ook een WK. En er zijn genoeg doden gevallen tijdens het WK en de voorbereiding ervan in Brazilië een tijd terug.

Je moet je niet te veel bemoeien als voetbalbond met de politiek van een land. Als de veiligheid van spelers in het gevaar komt dan moet je de boel gaan boycotten, maar om dit niet.

22 juli 2014 om 11:53

Alleen al het gegeven dat onafhankelijke onderzoekers dagen op afstand zijn gehouden en dat Poetin zich daar in die 4 dagen niet openlijk heeft over uitgesproken zegt mij genoeg. Na die dagen heeft Poetin het ineens voor elkaar dat de ondrzoekers er wel bij mogen, maar wel nadat alle lichamen en bewijsstukken weg gehaald zijn. Ik vind dat allemaal teveel om over toeval te spreken. Tel daarbij op dat het "russische" seperatisten zijn en ik kan de rekensom wel maken. Het zou kunnen zijn dat ik er volledig naast zit, enkel denk ik dat je eerder door de bliksem getroffen word.

Overigens heeft Kopenhagen Dnjepr geloot, niet Dinopro. Dnipro ligt bij Kiev, terwijl Dnjeprn enkele kilometers van het confictgebied ligt. Lijkt mij enigzins relevant.

Gewoon het toernooi aan engeland geven wat al eerder moest stadions staan er al!

Als het niet veilig is moet je het boycotten, maar anders niet, wie de schuldige ook blijkt te zijn. Wat er afgelopen donderdag is gebeurt is meer dan verschrikkelijk, maar we moeten het niet gaan gebruiken voor politieke spelletjes zoals nu gebeurt. Tot nu toe handelt nederland juist maar Amerika en andere europese anden misbruiken de situatie nu al om Rusland wederom in slecht daglicht te plaatsen op iedere mogelijke manier, schreeuwen dat er bewijzen zijn maar niks tonen. Vooraf aan het afgelopen WK zijn er, op een heel ander vlak, minstens zo'n verschrikkelijke dingen gebeurt. De wereld heeft er echter voor gekozen om deze te negeren. Laten we alsjeblieft met zijn alle wel blijven nadenken. Zoals Rutte al zegt moet de prioriteit van Nederland liggen bij de slachtoffers en de nabestaande, zij zijn nu het belangrijkste. En ik vind het walgelijk dat grote delen van de westerse wereld in politieke zin misbruik maken van deze situatie.

Het is nu vooral zaak om rustig af te wachten en te kijken hoe deze crisis zich verder ontwikkelt en wie er achter het neerhalen van Mh17 zit.

Rusland als organisator van een WK was sowieso al een risico omdat er nog steeds veel racisme is in Rusland, er worden apengeluiden gemaakt en bananen op het veld gegooid. Als Rusland direct betrokken is bij deze ramp dan is het wel een reden om een boycot te houden.

Dat FC Kopenhagen niet af wil reizen naar Oekraine vind ik ook meer dan begrijpelijk, evenals die Brazilianen die niet naar Donetsk terug willen.

We gaan het zien, ik hoop in ieder geval dat Rusland er niks mee te maken heeft en de separatisten de schuldigen zijn. Niemand zit te wachten op een crisis met Rusland omdat we wel afhankelijk zijn van gas uit Rusland. En zij nemen ook van ons producten af, we kunnen niet zonder elkaar, vandaar dat het alleen maar bij economische sancties blijft.

Dat het verschrikkelijk is wat er gebeurd is in Oekraïne staat als een paal boven water. onvoorstelbaar eigenlijk. Zoals Rutte al zei: de onderste steen moet boven. Dat bepaalde spelers of clubs nu niet willen afreizen naar Oekraïne is hun goed recht, er is tenslotte een passagiersvliegtuig neergehaald waar heel veel onschuldige mensen het leven door hebben gelaten en op een verschrikkelijke manier aan hun einde zijn gekomen, ik zou er niet eens over na hoeven te denken!
Er moet duidelijkheid komen, en dan pas moet er gekeken worden naar een eventuele boycot. Het WK 2018 is nu bijzaak, deze tragedie moet een plek krijgen. Families moeten afscheid nemen van hun geliefden en er moet tijd zijn om te rouwen. Mocht Rusland hier enige schuld aan hebben (en daar lijkt het wel op) dan ben ik de eerste die roept dat we het Wk moeten boycotten

Denk dat de fifa/uefa helemaal niet hoeven te wachten.
Bi nenkort beginnen de kwalificaties voor de EK 2016 in Frankrijk.
Beste is Rusland te verbieden die wedstrijden te spelen.
Want: is Rusland danwel Russische officieren betrokken ij de moord op 193 Nederlanders? Ja, er is voldoende bewijs aaan de hand van infraroodsatellieten etc. Sterker nog, ik denk dat er geeneens een seperatist aan de knop zat; het bedienen van deze lasergeleide wapensystemen vergt maandenlang training, die tijd hebben die seperatisten helemaal niet gehad, want dat Buksysteem stpnd er pas 4 weken. (Op dit forum, weet ik r ietsie meer van af, zelf nog officier bij de LUA geweest, voor mn nummer; 79-3!)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren