Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB reageert verbaasd op nieuws: ‘Hier gaat de Eredivisie niet alleen over’

Laatste update:

De KNVB heeft met verbazing gereageerd op het nieuws over de beoogde veranderingen in de Eredivisie. Woensdag maakte de Eredivisie CV bekend dat er vanaf volgend seizoen onder meer twee clubs direct degraderen uit de competitie. Volgens de KNVB staat dat nog allesbehalve vast. “De Eredivisie CV loopt nog enigszins voor de muziek uit", aldus een woordvoerder van de KNVB tegenover het ANP.

De KNVB stelt dat het goed zou kunnen dat de plannen doorgaan, maar dat het nog niet beklonken is. “Het zou natuurlijk best kunnen dat iedereen elkaar weet te vinden”, aldus de zegsman van de nationale voetbalbond. “Maar het is nog wel voorbarig. Hier gaat de Eredivisie namelijk niet alleen over.”

“Er zijn nog drie partijen die hier iets over moeten zeggen”, aldus de woordvoerder. “De beslissing moet uiteindelijk worden genomen door het bestuur betaald voetbal van de KNVB. De spelersraad CSR moet ook een advies uitbrengen. Zij vertegenwoordigen alle spelers. En het lijkt me ook belangrijk wat FOX Sports ervan vindt. Zij zenden de wedstrijden rechtstreeks uit en hebben afspraken gemaakt.”

De Eredivisie CV bracht woensdag naar buiten dat vanaf volgend seizoen de nummer zeventien en achttien rechtstreeks degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie. Nu geldt dat alleen voor de hekkensluiter van de competitie. De nummer zestien blijft deelnemen aan de promotie/degradatie play-offs, zoals dat nu ook het geval is.

Zou jij het een goede zaak vinden als er twee clubs direct degraderen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit gaat weer een leuke soap worden......

Wat een amateurs. Ze communiceren toch zeker wel onderling voordat dit soort berichten de wereld in worden geslingerd?

Zou absoluut een goede zaak zijn, mochten er twee teams direct degraderen. Die play offs waarbij middenmotors uit de KKD ineens promoveren is waardeloos.

22 mei 2019 om 17:45

Zeg dat maar tegen Emmen

22 mei 2019 om 17:55

Dat neemt toch niet weg dat het nogal lachwekkend is dat middenmoters uit de KKD gewoon kunnen promoveren? Dat is naar mijn mening sowieso een idiote regel. Niets tegen Emmen hoor, maar dan zie ik liever een club als Sparta in de Eredivisie.

23 mei 2019 om 05:24

Hetzelfde zie je met de berichten omtrent het zogenaamde herenakkoord. In de pers staat ineens dat clubs geen spelers mee gaan benaderen. Is niet waar. Alleen moeten clubs twee maal de opleidingsvergoeding betalen, dat is de enige verandering.

Wat is dit toch voor een peppie-en-kokkie omgeving waar iedereen iets te zeggen heeft en dan ook nog is voorbarig in de media dingen deelt. Bizar onprofessioneel

Hoe het met de degradatie zit zou ik niet weten, maar over de tv gelden en het kunstgras kunnen de clubs natuurlijk onderling prima afspraken maken, daar is de KNVB niet voor nodig.

22 mei 2019 om 16:42

Bij hét promoveren vanuit de KKD heeft de eredivisie bv natuurlijk niets over te zeggen, lijkt mij dat een beetje overleg daarover wat handiger geweest zou zijn.

Waarom regelt de Knvb de organisatie van de Knvb dan niet zelf ipv. Eredivisie CV, weer onnodige overhead en allemaal extra mensen met extra meningen.

Dit is al de zoveelste flater op het gebied van communicatie bij de Knvb en Eredivisie CV. Hoe moeilijk is het om pas bij 100% zekerheid iets te communiceren?

En Fox sport moet er ook wat over zeggen. Gaan ze nu minder wedstrijden uitzenden dan? Daar verandert weinig aan.

22 mei 2019 om 16:52

Als er geen of een kleinere play-off meer is om degradatie/promotie zijn er minder wedstrijden...en misschien heeft Fox wel een contract waarin deze wedstrijden vastliggen?

Hahahaha. Wat een komedieshow is de KNVB met hun media uitingen.

22 mei 2019 om 16:56

Hoezo? Het is toch de Eredivisie CV, die hier voorbarig heeft gesproken? Dat kun je de KNVB moeilijk verwijten.

22 mei 2019 om 16:57

Inderdaad. Het lijken me allemaal positieve veranderingen, dus wat dat betreft sta ik er wel achter, maar het onprofessionele in de communicatie komt zeker vanuit de ED CV

23 mei 2019 om 16:34

Ik vind dat de Knvb dit wel anders naar buiten had mogen brengen.in plaats van dat het bestuur van de Knvb hier nog over moet beslissen (komt een beetje over als baasje spelen). Met andere bewoording had de boodschap anders op mij overgekomen. Thats all.

Blijft allereerst natuurlijk stom van de Eredivisie CV.

Ik zou dit nou niet echt een goede aanpak vinden. Er zijn dan nog meer clubs die promoveren en schommelen tussen KKD en Eredivisie. En in de Knvb beker zou het veel makkelijker worden voor de topclubs lijkt mij.

Foxsports zal niet tegenstribbelen. Die zenders worden namelijk geëxploiteerd door Eredivisie Media & Marketing CV.

22 mei 2019 om 17:48

Fox Sports is diegene die betaalt, dus die hebben zeker wel wat te zeggen als ze er niet mee eens zijn.

Typische Knvb reactie. Dat zooitje daar voelt zich natuurlijk weer gepasseerd en dus niet belangrijk genoeg. Je kunt toch ook reageren met “ Top dat de clubs er onderling uit zijn gekomen. We moeten natuurlijk nog even om tafel met een paar andere partijen om dit te bespreken, maar we verwachten daar geen grote problemen”. Maar nee, gelijk weer belangrijk willen doen. Die idioten zijn ook nog in staat alleen al om reden dat ze zich niet belangrijk genoeg voelen 80 beren op de weg te zetten.

Eindelijk iets positiefs te melden en presteren die amateurs weer zoiets..

Ik zie het nut er niet van in. Het komt al zeer regelmatig voor dat er minstens twee ploegen promoveren en ik zou niet weten hoe deze verandering iets toevoegt. Er is gewoon te weinig geld binnen het Nederlandse voetbal om het echt aantrekkelijker te maken in het algemeen en dat zie ik ook niet snel veranderen.

22 mei 2019 om 20:07

Het is minder gedoe, meer vrije tijd om aan je team te werken. Financiën op order te krijgen, inspelen op de impact die promotie of degradatie met zich mee brengt.

Ik las alleen maar positieve berichten over 2 directe degradanten.
De Knvb is de Knvb niet als ze een tegen geluid geven.

Dit bericht is een lose lose situatie. Je spreekt nog niet van zekerheid over iets waar klaarblijkelijk iedereen op zit te wachten en ze laten weer zien compleet ongeschikt te zijn. Dat je nieuws niet beter kunt door geven..

22 mei 2019 om 20:16

Maar ik zie ook geen logische argumenten waarom twee directe degradanten een voordeel is. Over het algemeen doet de bodem nauwelijks voor elkaar onder, evenals de top van de Keuken Kampioen Divisie.

Dit zou al een hele verbetering zijn . Ik zou nog een stapje verder gaan en de laatste 3 laten degraderen . En de 4 periodekampioenen in de KKD laten spelen voor de laatste promotieplaats . Als je de nummer 3 tegen de nummer 16 laat spelen voor het 3e ticket kan je de KKD beter opdoeken . Want dan speelt in Jan de helft van de KKD voor spek en bonen mee .

Ik vraag me toch af wat van mensen bij de KNVB en bij de eredivisie werken. Communiceren is toch wel heel moeilijk voor ze over het algemeen. Dit is niet de eerste keer dat er zoiets raars fout gaat...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren