Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

KNVB komt PSV tegemoet en verplaatst strijd om de Johan Cruijff Schaal

Laatste update:

De KNVB heeft het duel om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en PSV twee dagen naar voren gehaald. De wedstrijd stond aanvankelijk op zondag 6 augustus op het programma, maar zal nu op vrijdagavond 4 augustus om 20.00 uur aanvangen. PSV krijgt hierdoor twee dagen meer rust in aanloop naar de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League, die op 8 of 9 augustus zal worden afgewerkt.

De KNVB heeft deze beslissing met alle betrokken partijen genomen. Volgens de Nederlandse voetbalbond is het belangrijk dat PSV de wedstrijden in de voorrondes van de Champions League wint, omdat de ploeg zo coëfficiëntpunten binnen kan halen voor de Eredivisie. Mocht PSV de voorrondes van het miljoenenbal niet overleven, dan zal de club uitkomen in de Europa League.

Vorig jaar streden de Eindhovenaren tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal. In Amsterdam was de ploeg van toenmalig trainer Ruud van Nistelrooij met 3-5 te sterk voor de Amsterdammers. Guus Til maakte die wedstrijd een hattrick. Ook Cody Gakpo en Xavi Simons zetten hun namen op het scorebord. Aan Amsterdamse zijde namen Steven Bergwijn, Antony en Mohammed Kudus de treffers voor hun rekening.

Dit jaar zal de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal voor het eerst sinds lange tijd niet in de Johan Cruijff ArenA gehouden worden, maar in De Kuip. Dat gebeurde voor het laatst in 2017, toen Feyenoord een paar maanden daarvoor kampioen werd onder Giovanni van Bronckhorst. De afgelopen jaren had Ajax als kampioen het recht om de strijd om de Johan Cruijff Schaal in eigen stadion te spelen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

JC schaal is toch juist een lekkere oefenwedstrijd in het kader van plaatsing CL?

1 juni 2023 om 15:45

Dat is het toch nog steeds?
Nu heeft PSV twee dagen extra voorbereidingstijd voor de vCL.

1 juni 2023 om 17:06

Ja maar kijk hoeveel dagen er tussen zitten. Dit is toch een betere optie dan? Alles om onze Europees spelende clubs te helpen. Goede keuze

1 juni 2023 om 18:59

Dat klopt, maar liever 4 dagen dan 2 dagen voor een cruciale CL voorronde wedstrijd. Dat lijkt me vrij logisch toch?

Goede zet lijkt me, voor NL belangrijk dat PSV wint en daar kan meer rust bij helpen

1 juni 2023 om 15:52

Waarom is dat belangrijk? Psv behaalt waarschijnlijk meer punten in el dan in cl.

1 juni 2023 om 15:59

Om verder te ontwikkelen is ook geld nodig, laat dat nou net zijn wat de CL oplevert. Ze kunnen altijd nog 3e worden en de EL ingaan.

1 juni 2023 om 16:00

Het is nu nog te vroeg om te zeggen hoe PSV zal presteren volgende seizoen. Ze hebben geen trainer en een aantal spelers zullen ook vertrekken. Alleen Feyenoord en AZ zijn stabiel.

1 juni 2023 om 16:29

Plofkipje dat is dan goed voor psv. Dat is wat anders dan zeggen dat het belangrijk is voor NL.

1 juni 2023 om 16:40

Dat is het ook.... meet aansprekende spelers zorgt uiteindelijk ook voor meer aanzien van de competitie.

1 juni 2023 om 16:48

Een club die eens in de 3-4-5-6 jaar 6 potjes cl speelt brengt niet dusdanig veel aansprekende spelers naar die club dat het aanzien van de hele competitie daarmee stijgt.

1 juni 2023 om 17:10

IronManUtd

Inderdaad, PSV moet gewoon een feestopstelling in elkaar zetten! Wat maakt die CL nou uit? Winnen doe je 'm toch niet!

1 juni 2023 om 17:12

Nou, voor de NL competitie als geheel vind ik het goed als er meer dan een club in de CL speelt. Het helpt voor het aanzien, brengt veel geld binnen. Na poulefase kan de EL alsnog volgen, toch
Ik hoop iig dat PSV het goed doet in de CL.

1 juni 2023 om 22:41

Zeballos wel opletten. Vanuit psv perspectief kan ik natuurlijk volledig begrijpen dat plaatsing belangrijk is. Ik geef alleen aan dat het niet belangrijk is voor het nederlands voetbal op zich.

1 juni 2023 om 17:19

Voor Feyenoord is het juist belangrijk dat PSV zich niet plaatst. Feyenoord wilt het financiële gat met PSV graag dichten. Als PSV zich niet plaatst krijgt Feyenoord meer geld en PSV krijgt een stuk minder geld, het mes snijdt aan twee kanten in dat geval.

Het verhaal qua coëfficiënten is onzin, het is de afgelopen jaren juist duidelijk geworden dat het gunstiger is om in de Europa League of Conference League te spelen.

1 juni 2023 om 17:20

Dat het voor Nederland goed is kijk ik niet naar omdat clubs de concurenten ook veel geld verdienen en dus sterker worden. Gewoon kampioen worden en je speelt cl

Heel die heisa van vorig jaar toch nog ergens goed voor geweest. Goed dat hier nu direct aan gedacht wordt en naar gehandeld.

Sterk van de Knvb, belangrijk voor het Nederlands voetbal. Al zullen wij het wel weer niet redden, al hebben we 100 rustdagen, zoals altijd.

Het seizoen is net afgelopen staat alweer de eerste wedstrijd over 2 maanden vor de deur sooo wat vliegt de tijd maar goed knvb zal wel
Moeten verschuiven want het zou eigenlijk
Moet kunnen op de 6de je moet drie dagen ertussen hebben dus al met al goede beslissing

Dit moet de KNVB ook wel doen omdat een club minimaal 48 uur rust moet hebben tussen wedstrijden door. Kans is aanwezig dat PSV namelijk dinsdag al moet spelen in de CL

1 juni 2023 om 16:11

Waar staat dat clubs minimaal 48 uur rust moeten hebben dan?

1 juni 2023 om 16:22

In de regels van de KNVB

1 juni 2023 om 16:39

Welk artikel... Want ik heb daar echt nog nooit van gehoord. Houd me ten goede, ik vind het prima dat PSV meer rust krijgt hoor. Die CL is iets belangrijker dan de beker. Mooie generale. Maar wat je zegt is volgens mij niet waar

knvb.nl/
downloads/
bestand/
18811/reglementen-betaald-voetbal-seizoen-2022-23

1 juni 2023 om 16:49

@westend, Reactie Knvb
De voetbalbond laat in een reactie aan RTV Utrecht weten 'dat het zich aan de regels houdt'. "tussen twee wedstrijden moet minimaal 48 uur zitten. FC Utrecht is donderdag om half 11 klaar, en de volgende wedstrijd is zondag om kwart over 12. Dat is voldoende."

Dat was een reactie op Advocaat een paar jaar geleden.

1 juni 2023 om 17:10

@westend
Knvb noemt het in ieder geval zelf in het nieuwsbericht uit 2019 over het verschuiven van speeldagen. Er is, volgens de knvb, een afgesproken voorwaarde van minimaal twee dagen rust tussen de wedstrijden. Waar dat dan is afgesproken, durf ik niet te zeggen

1 juni 2023 om 17:11

Dan vraag ik me af waar ze zich op beroepen. Want de knvb is maar 1 competitie. Internationale wedstrijden voor zowel clubs als landen bestaan daar nog omheen. In de regelementen kom ik iig niks tegen

1 juni 2023 om 17:16

@westend,
In het nieuwsbericht over de JC schaal geeft de KNVB dit als bron aan (zelf verder niet gecheckt):
Wijzigingen in het competitieprogramma komen voort uit de afspraken tussen de Bvo’s en het competitiebestuur betaald voetbal (knvb, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie) in het kader van de veranderagenda.

"de KNVB heeft deze beslissing met alle betrokken partijen genomen. Volgens de Nederlandse voetbalbond is het belangrijk dat PSV de wedstrijden in de voorrondes van de Champions League wint, omdat de ploeg zo coëfficiëntpunten binnen kan halen voor de Eredivisie"

Dit is wel apart natuurlijk. Feyenoord heeft er namelijk baat bij dat psv zich niet plaatst, aangezien het ze gewoon geld kost als psv ook meedoet in de cl. Wel heel sportief van feyenoord.

1 juni 2023 om 16:02

Het is een slap excuus. Het is leuk dat we stijgen op de EUFA lijst maar het verhaaltje dat het goed is voor het Nederlandsche voetbal is natuurlijk onzin. Het is voor een paar clubs belangrijk meer niet.
Ik ga er ook vanuit dat wij hier in Eindhoven gewoon weer in de Europa League spelen. Het PSV dat er over een paar maanden staat zal niet sterker/beter zijn dan het PSV dat de afgelopen jaren ook niet door die laatste ronde is gekomen.

1 juni 2023 om 16:28

Phx34 stijgen op de uefa lijst kan ik nog wel plaatsen als zijnde goed voor het nederlands voetbal. Maar we stijgen waarschijnlijk meer met el ipv cl deelname.

1 juni 2023 om 16:03

Het Nederlands voetbal heeft er baat bij, slimmerik. Dit is het minste wat je kan doen als Feyenoord zijnde. Heel misschien zal Feyenoord de komende jaren geen kampioen worden en hopen ze dan dat andere clubs ook tegemoet zullen komen. Niet dat ik dat verwacht hoor, want als ik bepaalde mensen moet geloven zal Feyenoord het Bayern van Nederland worden

1 juni 2023 om 16:27

bartdegroot75 wat slimmerik? Leg eens uit dan, hoe het nederlands voetbal meer baat heeft bij een psv in de cl dan in de el.

1 juni 2023 om 17:10

Nou het is toch heel simpel. Nederland heeft nu 2 directe tickets en 1 voorronde ticket. Het behouden van die tickets is voor feyenoord ook van essentieel belang en daarvoor moet ook psv presteren. Misschien lopen ze dan 4 miljoen mis, maar als ze zelf een keer 2de worden en daardoor direct voor de CL plaatsen dan betaald het zich al tienvoudig terug. Daarnaast als feyenoord volgend jaar JC Schaal moet spelen en psv de kampioen is dan gaat psv natuurlijk ook niet doodleuk mee werken met het verschuiven van de voorrondes, omdat feyenoord zelf een jaar terug ook moeilijk deed. Dus gewoon ook in het belang van feyenoord.

1 juni 2023 om 22:43

Zytto34 die plaatsen behoudt je door punten te scoren. Aangezien het niveau in cl hoger is dan in el, maak je als club meer kans op punten in de el. Dus daarmee vergroot je de kans dat je die 2 plaatsen behoudt.
Ik zei trouwens ook niet dat feyenoord er niet aan mee moet werken he? Ik zei alleen dat het sportief is, omdat het niet per se een voordeel is voor ze.

1 juni 2023 om 16:14

Als PSV zich plaatst, dan "kost" het Feyenoord geen geld, maar lopen ze enkel een deel van de al dan niet begrote inkomsten mis. Dat is toch iets anders. Het is geen out-of-pocket-money.

Maar goed, financiële drijfveren überhaupt zouden hoe dan ook niet relevant moeten zijn in deze keuze/medewerking. Lijkt er op dat Feyenoord dat ook niet heeft laten meewegen, en terecht.

1 juni 2023 om 16:26

Tilburgajax taalnazi ok dan loopt feyenoord veel geld mis. Evengoed, hebben ze er dus juist geen baat bij.

1 juni 2023 om 16:42

Op termijn wel... hoe aansprekender de competitie hoe gemakkelijker het wordt voor alle clubs om spelers te halen.

1 juni 2023 om 16:52


Taal is een uitdrukking van een gedachte. Het klopt toch dat Feyenoord niet begroot op CL en dat de extra inkomsten uit de CL dus niet meegenomen zijn in de begroting? Dan lopen ze een deel van de inkomsten mis die ze toch al niet hadden verwacht te ontvangen. Het gaat me om die gedachte.

Zoals hiervoor door iemand anders al aangegeven, kan Feyenoord ook "baat hebben" bij medewerking omdat ze daarmee goodwill kweken bij PSV. Dat kan later altijd van pas komen. Bovendien is het voor de gehele Nederlandse competitie - en dus ook voor Feyenoord - goed als er een tweede club in de CL speelt. Indien PSV het goed doet, verdienen ze daarmee geld - dat ze binnenlands kunnen uitgeven - en aanzien - waardoor spelers vanuit het buitenland misschien net iets liever in NL komen voetballen. Daarmee kan het als een vliegwiel gaan werken: meer geld = meer aantrekkingskracht = meer goede spelers = meer sponsoren / hogere verkoopsommen / meer televisiegelden = meer geld ... etc.

1 juni 2023 om 22:48

Wederom taalnazi. Dat het niet begroot is wil niet zeggen dat je het niet verwacht. Maar ik zei ook niet dat ze het begroten of verwachten.
Als ik mijn winnende loterijlot kwijt geraakt ben, zijn dat geen begrote of verwachte inkomsten die ik misloop. Maar ik zal toch mijn hele leven blijven roepen hoe veel geld die grap me gekost heeft.
Nogmaals, taaltechnisch heb je misschien best gelijk. Maar je wist de eerste keer al wat ik bedoelde, en als je het na de tweede keer nog niet begreep dan is taal wel het laatste waar je je zorgen over moet maken.
Oh trouwens, niemand mag taalnazi's. Gewoon niet doen. Gratis tipje.

2 juni 2023 om 11:59

Iemand voor taalnazi (blijven) uitmaken is wel een zwaktebod, Ironmanutd.

Bedankt voor de gratis tip. Om je een wederdienst te bewijzen: als je jouw winnende loterijlot bent kwijt geraakt en wil roepen hoe veel geld die grap je gekost heeft, noem dan het bedrag dat je betaald hebt voor het loterijlot. Wat je bent misgelopen is een bedrag dat uitgekeerd zou worden als je het winnende lot nog kon presenteren. Gratis tip.

Omdat het al dan niet kwalificeren voor de CL door PSV buiten de invloedsfeer van Feyenoord ligt, zou je dit wellicht als een kansspel kunnen kwalificeren. In dien zin wil ik wel meegaan in de door jou gekozen analogie. Misschien wil je nog even inhoudelijk in gaan op het standpunt dat Feyenoord er wel baat bij heeft? Of is dat teveel gevraagd?



Vrijdagavond 20.00 lekker man. Hopelijk krijgen we 3000-5000 kaarten net als Feyenoord in 2018 meer kaarten kreeg.

1 juni 2023 om 16:06

@heide040 Feyenoord kreeg meer kaarten omdat het Philips Stadion lange na niet gevuld was. Maar reken maar dat PSV geen extra kaarten gaat krijgen en al helemaal geen 3000-5000. een avondwedstrijd in De Kuip van Feyenoord is standaard uitverkocht huis en daarnaast zal Aboutaleb daar ook geen goedkeuring voor geven en ook denk ik dat PSV deze aantallen niet verkocht kirjgt.

1 juni 2023 om 16:22

Ben er bang voor dat het niet gaat gebeuren inderdaad. Overigens zullen deze aantallen wel verkocht worden. Laatste 5 jaar is de vraag naar uitkaarten erg toegenomen en is alles binnen secondes uitverkocht. Term famous for not travelling geldt nationaal niet meer.

1 juni 2023 om 16:33

@heide040

Een avondwedstrijd, een risicowedstrijd én Aboutaleb als burgemeester: ik zie het (helaas) niet gebeuren.

Feyenoord - Vitesse in 2017 voor de JC schaal was ook in de Kuip

Plaatsing voor de CL is crucialer dan ooit voor PSV, gezien Feyenoord niet alleen sportief maar ook financieel een enorme inhaalslag aan het maken. Afgelopen seizoen was er qua omzet maar een verschil van 5 miljoen. Nu er geld is door verkopen en volgend jaar 2 directe tickets beschikbaar zijn, is dit HET moment om alles recht te trekken en mss we iets meer risico te nemen. Hopelijk hebben we snel een trainer, zodat we kunnen gaan beginnen.

"dit jaar zal de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal voor het eerst niet in de Johan Cruijff Arena gehouden worden"

in 2018 was het in het Philips Stadion, in 2017 in De Kuip.

1 juni 2023 om 16:09

Voor het eerst dit jaar dan

Mooi, toch wel vreemd dat de knvb ju moet verschuiven terwijl ze dit al van ver hadden kunnen zien aankomen

De nationale wedstrijden zijn een ander verhaal, maar voor Europese wedstrijden moeten we alle hulp en medewerking geven die we kunnen geven.

Hehe KNVB lijkt het steeds meer te begrijpen. Hadden ze vorig seizoen ook mogen doen maargoed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren