Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB betreurt onduidelijkheid en zoekt dialoog met clubs en supporters

Laatste update:

De KNVB gaat om de tafel met clubs en supporters om te spreken over de gevolgen van extreem weer, zo laat de voetbalbond zondag weten via de eigen website. Daarmee reageert de KNVB op de gebeurtenissen van zondag en de onvrede bij veel voetbalfans. Zo werden de duels Sparta Rotterdam - Vitesse en FC Utrecht - Feyenoord vlak voor de aftrap afgelast, nadat supporters het noodweer al hadden getrotseerd om richting het stadion te gaan.

De KNVB betreurt de 'onduidelijke situatie' die ontstond voor fans. De bond heeft al contact gehad met Supporterscollectief Nederland, de overkoepelende organisatie voor alle supportersverenigingen en supportersgroepen van betaald voetbalclubs in Nederland. Ook met betrokken clubs is gesproken. Bovendien wil de KNVB spreken met lokale overheden en clubs die zondag niet in actie kwamen, 'om samen te proberen om dergelijke onduidelijke situaties in de toekomst te kunnen voorkomen'.

"Er wordt getracht op korte termijn een groep van afgevaardigden bij elkaar te krijgen om deze kwestie te bespreken", meldt de KNVB. "Op dit moment is het zo dat de KNVB samen met de thuisspelende club verantwoordelijk is voor de situatie op het veld en in het stadion. De lokale overheid gaat over de situatie buiten het stadion. Uiteraard staan de KNVB, clubs en de lokale overheid in nauw contact met elkaar als de situatie, zoals in dit geval, hier om vraagt."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me toch niet zo ingewikkeld. Als er code oranje is en de Knmi adviseert om niet de weg op te gaan, dat je dan de wedstrijden afgelast...

10 december 2017 om 19:01

Precies dat

10 december 2017 om 19:04

Maar het komt ook voor dat men code Oranje afgeeft en er vervolgens weinig aan de hand is

10 december 2017 om 19:16

Laatste jaren al een stuk minder vaak, omdat ze nu regio-gebonden waarschuwingen geven.

Daarnaast, better safe than sorry. Het is maar voetbal...

10 december 2017 om 21:05

Ja voor friesland was 8-15 cm voorspeld (meeste van heel Nederland) en daar lag vanavond om 19.00 nog geen 2 mm Dus die regionale voorspellingen zeggen ook weinig.

11 december 2017 om 10:25

Ik snap dat je zegt ' better safe than sorry ', maar zo werkt de gedachtegang niet bij de meerderheid op dat moment. Nu klaagt iedereen ' Code oranje! Je moet het geheel stilleggen!'. Maar wanneer er code Oranje is en de Knvb legt alles stil en vervolgens is er weinig aan de hand staan die ook vooraan om kritiek te uitten.

10 december 2017 om 20:25

Dat lijkt me ook het beste. Dan maar een keer onnodig een wedstrijd afgelasten. Beter dan situaties als vandaag, waar een hoop mensen niet aankomen bij het stadion en mensen die het uiteindelijk wel weten te redden, voor Jan met de korte achternaam de reis hebben gemaakt, daar de wedstrijd alsnog afgelast werd.
Of een topper met zoveel afwezige supporters en dus lege stoeltjes. Leuk voor de seizoenkaarthouders ook. De thuiswedstrijd tegen de grootste concurrent voor de landstitel en dan niet kunnen gaan dankzij de sneeuwoverlast. Daar betaal je dan bakken geld voor.

Beetje laat. Dit moet van te voren toch al geregeld zijn. Als KNVN zijnde bepaal je toch of de wedstrijd doorgaat of niet en niet de lokale overheid. Als KNVB zijnde ben je toch ook afhankelijk van de supporters dus ook de supporters moet je veiligheid garanderen tijdens de reis. Betaalt de KNVB de kaartjes voor de PSV supporters terug die pas na 18.00 uur in het stadion waren.

10 december 2017 om 18:53

Ze hebben niet een goal gemist, vind juist netjes van Ajax dat ze tot de 2e helft hebben gewacht!

10 december 2017 om 19:13

Weet niet of je het weet maar er zijn zelfs nog supporters helemaal niet aangekomen meer.
Niet dat ze wat gemist hebben, maar dat is een ander verhaal.

10 december 2017 om 19:26

Er zijn zelfs bussen met supporters geweest die enkel en alleen in de file hebben gestaan en halverwege de tweede helft rechtsomkeert hebben moeten maken zonder zelfs maar in de buurt van de Arena te zijn geweest. Lekker 10 uur in de bus zitten voor janet de korte achternaam

Het grote afschuiven is begonnen. Laat de KNVB gewoon eens vallen tonen en zeggen dat ze fout zaten en in de toekomst bij dergelijke weersvoorspellingen vooraf alle wedstrijdern aflassen. Nu hebben supporters halsbrekende toeren uit moeten halen om toch bij het stadion te komen en is het vervolgens afgelast...

10 december 2017 om 19:30

Precies. Als het zo hard sneeuwt, en je geeft code oranje af. Dan ga je toch niet al die bussen laten rijden? Ik ben niet zo van het snel aflassen van wedstrijden, maar veiligheid staat volgens mij boven een potje voetbal. Blom had ook volledig gelijk.

Tja, de KNVB treft weinig blaam. Maar tjonge jonge leert de overheid het nooit. Veel wegen zijn onbegaanbaar. Heel nederland in paniek, om een paar cm sneeuw. Had je preventief gestrooit dan had je er veel minder last van. Had je sneeuwschuiverdiensten paraat staan idem. Het was al een week bekent dat het zou sneeuwen. Toch werd men verrast. OV idem. In andere landen doen ze dit ook. Het is toch onzinnig dat een land met zulke goede infrastructuur plat gaat door wat sneeuw. De KNVB beschermt alleen de supporters.

10 december 2017 om 19:06

De KNVB treft zeker wel blaam. De KNVB heeft de fans juist laten zitten door pas op het laatste moment wedstrijden af te gelasten. En waarom zou de overheid hier haar handen aan branden. Het weegt niet op tegen de kosten. Men had veel tijd en moeite moeten steken in het vrij krijgen van de wegen en dat is niet nodig op een zondag, waarbij driekwart lekker thuis blijft vanwege de sneeuw.

10 december 2017 om 19:46

Als overheids instelling Knmi een waarschuwing afgeeft waarin wordt gezegd: Ga alleen de weg op als dit strikt noodzakelijk is. En de Knvb vervolgens ten koste van de veiligheid van de supporters wedstrijden wil laten door gaan. Kun je wat mij betreft de overheid weinig schuld geven. De Knvb doet net alsof het compleet onbekend was dat er sneeuw zou vallen. Gewoon eruit gooien. Zonder supporters geen voetbal. Compleet de fout van de Knvb hier.

Misschien niet helemaal on topic, maar snap ze in Amsterdam ook niet. Man man. Heb je geen last van de sneeuw. Ga je met een dicht dak het hele stadion vol rook zetten. Lekker gezond. En wat hebben ze met dat veld gedaan? Ze moeten nog heel veel leren

Bijzonder dat de makkelijkste en meest economisch verantwoorde manier om hier mee om te gaan is een korte zomerstop en vanaf november tot maart een winterstop.

10 december 2017 om 19:29

Precies. Ik baal ervan dat ik pak en beet zeven wedstrijden van het seizoen zit te blauwbekken van de kou, en dat als het prachtig weer is er helemaal niet gevoetbald wordt. Omgooien dat competitie programma

10 december 2017 om 19:30

Als jij met 32 graden en half lege stadions wil voetballen. De winters in Nederland worden steeds zachter. Dit weekend uitgezonderd sneeuwt het bijna niet meer.

10 december 2017 om 19:35

Half leeg zal ook wel meevallen. De meeste mensen gaan twee weken op vakantie, waardoor je wellicht een thuiswedstrijd mist. Bovendien gaan mensen niet meer massaal tegelijk op vakantie itt 20 jaar geleden. En je kunt altijd je seizoenskaart uitlenen aan een buurman/vriend/collega

De wedstrijden hadden allemaal afgelast moeten worden.....duidelijk lijkt mij

Wat nou betreuren. Denk gewoon op voorhand aan de fans in plaats van aan je competitieprogramma. Als het landelijk advies van de weerstations is om niet de weg op te gaan. Hoe kun je als Knvb dan geen actie ondernemen en pas op het laatste moment de boel af te gelasten.

Het is een drama. De Knvb is verantwoordelijk voor de veiligheid van de sspelers. Dit leggen ze dan in handen van de scheidsrechters. Echter bij deze weerverwachting mag je toch van de Knvb verwachten dat zij snappen, dat de uit spelende ploegen moeten reizen om op locatiee te komen. Het is niet alleen niet verantwoord om ze een been te laten breken op de velden, maar ook onverantwoord ze te laten reizen naar de steden en stadions. Nu doen alsof ze verbaasd zijn, dat het weer zo slecht is gelooft niemand. Vorige week was al duidelijk dat we winters weer zouden krijgen dit weekend. De hele week werden de voorspellingen alleen maar slechter, tot aan het afkondigen van code Oranje voor het hele land, waarbij wordt ontraden om de weg op te gaan als het niet hoeft. Ook de gemeentes hadden in kunnen grijpen, maar de Knvb had gisteeren op basis van de informatie de hockeybond moeten volgen en ook alles af moeten lassen. De arena heeft een dak dus van binnen is het prima, maar je moet er ook heen en sommige supporters hebben het gewoon niet gered. Dit had de Knvb kunnen en moeten aflassen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren