Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Knutsen kon zijn telefoon even niet meer in als gevolg van interesse van Ajax

Laatste update:

Kjetil Knutsen reageert nuchter op de interesse van Ajax in zijn persoon. De trainer van FK Bodø/Glimt gaat tegenover de Noorse krant Avisa Nordland voor het eerst in op een mogelijke overstap naar Nederland. "We spelen donderdag in de beker, dus voorlopig ga ik in ieder geval niet naar Amsterdam", zegt Knutsen.

De Telegraaf onthulde maandagavond dat naast Knutsen ook de Deense bondscoach Kasper Hjulmand bovenaan de verlanglijst staan om John Heitinga op te volgen. Het nieuws verspreidde zich als een olievlek, ook in Noorwegen. "Ik deed een verwoede poging om het te lezen, maar ik kwam er niet aan toe door alle berichten die ik ontving. Toen realiseerde ik me dat er iets aan de hand was, zonder dat ik er zoveel mee deed."

Ajax heeft zich volgens TV2 nog niet gemeld bij Bodø/Glimt, maar de Noorse tv-zender bevestigt wel het nieuws dat Knutsen zeer concreet in beeld is in de Johan Cruijff ArenA. De oefenmeester laat zich niet gek maken door alle publiciteit. "Wie mij kent, weet dat ik waarschijnlijk degene ben die zich er het minst druk om maakt", reageert hij onverstoorbaar.

Knutsen nam in 2018 het roer over bij Bodø/Glimt, dat op dat moment een laagvlieger in het Noorse voetbal was. Onder de succescoach zette de club een onwaarschijnlijke opmars in, die leidde naar twee landstitels en twee tweede plekken. Knutsen speelt met Bodø zeer aanvallend voetbal en verwierf in 2021 internationaal faam. Toen werd AS Roma in de groepsfase van de Conference League met liefst 6-1 geklopt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is iig al beter dan die bondscoach van Denemarken.
Is die Galardo niet al klaar met zijn sabatical. Zit al 6 maanden niets te doen. Ajax, mooie club om mee te beginnen in Europa.

31 mei 2023 om 21:23

Zelf hoop ik ook op Gallardo maar ik denk niet dat hij haalbaar is. Hij heeft in Zuid Amerika alles gewonnen en hij komt over als iemand met veel eer en trots. Daarom denk ik dat hij op een grotere club wacht dan Ajax. . Een club met meer mogelijkheden (lees geld) om gelijk hier in Europa succesvol te zijn.

Deze trainer staat bij mij op stip nummer 1. Maar die trainer uit Noorwegen klinkt ook als iemand die bij Ajax zal passen. Ik ben benieuwd wie het gaat worden. Ik vind het in iedergeval positief dat er gekeken wordt naar een buitenlandse trainer. Ajax is daar klaar voor en er zijn geen beschikbare Nederlandse trainers die ik nu zie slagen bij Ajax.

31 mei 2023 om 21:24

Gallardo wordt nu genoemd bij Spurs.
Denk ook niet dat hij de Nederlandse competitie ambieert.

31 mei 2023 om 21:32

Gallardo had wat mij betreft al een tijdje bij de nonnen in Vugt kunnen zitten, iig Engels leren en eventueel wat Nederlands maar ja wishful thinking van mijn kant...

31 mei 2023 om 21:35

Gallardo spreekt drie woorden Engels. Kan me niet voorstellen dat dat bevorderlijk werkt als je tactiek moet gaan uitleggen.

31 mei 2023 om 22:13

@YungBaloo,

Dat is in principe in veel landen een probleem aangezien de voertaal bij clubs meestal Engels is. Met een cursus Engels voor een week kom je al een heel eind hoor..

31 mei 2023 om 21:56

Gallardo heeft in de Argentijnse media laten weten rustig te gaan kijken wat bij hem past, met een voorkeur naar Spanje.

1 juni 2023 om 01:06

Wauw we zakken betreft trainers echt diep en steeds dieper dan komen we in Noorwegen uit serieus is dat wat de nieuwe TD in petto heeft, ik vind dit belachelijk we moeten veel hoger zitten met Ajax we moeten niveau hebben. Ajax heeft een trainer nodig die
Geen 6 jaar maar een half jaar nodig heeft het weer terug op de kaart te zetten iemand met echte ervaring ik wil geen namen noemen maar een type Bosz of Jans, dit is waar je na toe moet gaan. Er zijn zat ervaren trainers die er meteen staan. Is toch raar dat een Noor of Deen effe in Amsterdam de les
Komt Lezen

1 juni 2023 om 05:27

Dieper zakken omdat je in Noorwegen uit komt? Want een Nederlander is superieur aan een Noor? Je doet net alsof het een derde wereld land is. Alsof daar geen goede coaches rondlopen. Wat een ontzettende onzin zeg. En dan wel een naam als Jans noemen. Niet te filmen

1 juni 2023 om 09:02

Dit is echt zo'n domme reactie. Zullen we dan ook maar Vito de Crooij halen in plaats van Tadic? Toch raar dat we een Servier nodig hebben op de vleugels? Je moet gewoon kijken wat de beste trainer is, niet wat zijn nationaliteit is. Hoeveel Engelse trainers zitten er aan de top in Engeland? Niet veel kan ik je vertellen. Die kijken ook gewoon naar Internationaal toptalent qua trainers. De voertaal is ook gewoon Engels in de kleedkamer bij Ajax dus wat maakt het uit wat voor taal iemand in zijn huiskamer spreekt?

Ik zou er niet aan beginnen als ik hem was hij doet het nu leuk met Bodo maar Ajax is toch een heel ander verhaal. In Amsterdam verwachten ze niet alleen mooi voetbal maar ook goede resultaten en als die er niet zijn heb je dat publiek zo tegen je. Ook krijg je niet veel tijd om iets op te bouwen en is het momenteel een slangekuil om in te duiken. Ik vind dit meer een trainer voor een club als AZ waar je tijd krijg iets op te bouwen , waar je mooi voetbal kan spelen en niet na 2 nederlagen al onder druk staat en waar je met een goede jeugdopleiding (wat Ajax ook heeft voor de duidelijkheid 😋) een leuk jong team kan neerzetten. Als ik het bij Ajax voor het zeggen zal hebben zal ik voor Bosz gaan met Heitinga & Bogarde (als die nog wil) als assistent dan heb je 2 assistent trainers die het verdedigend goed neer kunnen zetten zodat het niet meteen open huis is met Bosz zijn speelwijze.

31 mei 2023 om 21:39

Idee Bogarde/Heitinga hoor ik veel, met name mensen die niet hebben opgelet. Bosz is juist weg gegaan bij Ajax omdat hij zijn eigen staf wou hebben, er moesten Ajax mensen uit, daar was de club toen op tegen. Lijkt mij sterk dat Bosz dan dit accepteert, Bosz is überhaupt een slechte keuze.

1 juni 2023 om 01:08

Bogarde moet terug dat is een ding wat zeker is die man had het echt goed voor elkaar in de verdediging het stond echt goed. Heitinga moet je een kans geven, als assistent van de meer ervaren trainer, hij heeft echt de rug gerecht en eerlijk meer kon ook hij er niet uit halen. Dus al met al met deze mannen ga je het niveau halen wat nodig is om back in business te komen

1 juni 2023 om 05:25

Heitinga is niet geschikt als coach. Leuk in de omgang met spelers maar tactisch kan hij helemaal niets. Misschien dat gewoon accepteren in plaats van steeds geforceerd Heitinga erbij willen duwen.

31 mei 2023 om 21:41

‘Hij doet het nu leuk’ is wel heel zacht uitgedrukt. Als je een subtopper als Utrecht 4 jaar op rij naar de top van de competitie weet te brengen, heb je wel echte specifieke kwaliteiten als trainer. Dat is echt een wereldprestatie. En dat het bij Ajax anders werken is, is natuurlijk logisch. Maar met die gedachtegang kan je beter nooit een stap omhoog doen

31 mei 2023 om 22:03

@MessiBazoer

Ik denk dat Utrecht de lading niet eens denkt. Ik zou eerder aan Heracles of iets in die richting denken. Deze eeuw uit mijn hoofd 2 á 3 keer gedegradeerd. Één keer een uitschieter gehad met een 2de plek en voor de rest alleen maar rechter rijtje. En dat met spelers die voornamelijk uit die regio zijn gescout. Echt fenomenaal wat de club en hij voor elkaar hebben gekregen. Ik denk dat Ajax super veel plezier gaat beleven mits hij komt.

31 mei 2023 om 22:06

Gezien je foto heb jij meer kennis over de Noorse competitie dan ik, dus dat moet ik maar van je aannemen. Staan nu ook weer bovenaan met 8 gewonnen en 1 gelijk. Benieuwd voor wie Ajax gaat. Jij ziet hem wel slagen dus? Wat voor man is het in de media dan? Rustig of meer een type Mourinho bijvoorbeeld?

31 mei 2023 om 22:28

Ajax is natuurlijk wel andere koek. Dus zeker zijn kan ik nooit, maar zijn spel is heerlijk aanvallend, wilt altijd de bal hebben, gepaard met zijn prestaties past hij uitstekend bij Ajax en diens filosofie. En is gewoon een relaxte rustige man, Noren zijn niet echt uitslovers a lá Mourinho (gelukkig)

31 mei 2023 om 22:30

Scandinaviërs zijn inderdaad wat nuchterder dan types als Mourinho inderdaad. Zou een leuke en creatieve naam zijn. Willen ze hem wel laten gaan dan midden in het seizoen?

1 juni 2023 om 07:30

@ Norgenederland

Ik heb een aantal wedstrijden van Bodo/glimt gezien dit seizoen, en daarvoor alleen de Europese campagne. Ik weet niet of jij de competitie wel helemaal volgt. Maar hoe is zijn aanvalsspel? Is het met pressie spelen en staan de verdedigers ook hoog op het veld? Of valt het enig sinds mee hoe hij zich opstelt in de competitie?

Ik hoop in ieder geval dat hij naar Ajax komt, het lijkt mij een uitstekende trainer om weer een elftal neer te zetten en te bouwen. Dat bouwen heeft hij bij Bodo/glimt wel bewezen.

Ontwijkende antwoorden van Knutsen. Hierdoor krijg ik de indruk dat hij en Ajax in ieder geval in gesprek zijn. Het zou vrij vertaald kunnen zijn, maar 'voorlopig niet naar Amsterdam' wekt de indruk dat hij een reis naar onze hoofdstad op de planning heeft.

31 mei 2023 om 21:26

Ik hoop echt dat hij het gaat worden. Mentaal ook een man die zich niet gek laat maken. Dat heb je nodig in Amsterdam. En als je bedenkt hoe hij middelmatige spelers echt beter heeft gemaakt ben ik benieuwd wat hij met grote talenten kan bereiken.

31 mei 2023 om 21:31

Ik hoop het met je mee. Een trainer die Mourinho meermaals tactisch overklast moet een verrijking voor de Eredivisie zijn. Een welkome afwisseling t.o.v. alle opendeurenkampioenen.

Kende Knutsen, net als vrijwel iedereen, niet tot vorig seizoen en ook de club Bodo Glimt kende ik tot die tijd niet. Maar levert al sinds zijn komst heel goed werk af en is een trainer die graag aanvallend en verzorgd voetbal speelt. Tactisch is hij ook heel goed en maakt spelers beter.

Ik verwacht dat uiteindelijk Bosz, Hjulmand of Knutsen de nieuwe trainer zal worden. Iemand als Gallardo zal eerder voor een andere club kiezen na zijn rustperiode, en iemand als Hassenhüttl zal het ook niet worden. Luis Enrique, Nagelsmann, etc. zijn totaal niet realistisch.

31 mei 2023 om 22:17

@Rochester,

Hassenhuttle, Knutsen, Gallardo zou mijn top drie zijn in willekeurige volgorde. Alle drie coaches die hebben laten zien een team beter te maken, jeugd te gebruiken, stabiel te presteren en verzorgd voetbal spelen.

Nagelsmann en Enrique zijn in mijn ogen/verwachting veel te duur, Bosz niet goed genoeg, Jans/Ten Cate etc ook niet

Ik blijf het vreemd vinden dat Mislintat niet voor Bosz gaat. Nu Van der Sar weg is zouden er geen beren op de weg moeten zijn.

31 mei 2023 om 21:44

Minnie, ik kan me voorstellen dat de data van Bosz niet aansprekend zijn.
Al zou ik het zelf ook niet erg vinden als Bosz toch komt..

31 mei 2023 om 22:02

@993410

Dat kan ik mij ook voorstellen, maar bij Stuttgart heeft hij al eerder met Bosz gesproken. Lijkt mij dat je dan nu ook eenvoudig contact met hem kan leggen.

31 mei 2023 om 21:47

Ik blijf het vreemd vinden dat iedereen met Bosz aan komt zetten. Totaal niet creatief. Heeft het leuk gedaan maar voor de rest nergens echt wat gewonnen. Waarom zou ajax hem dan nog een keer gaan aanstellen?

31 mei 2023 om 22:08

@Behanger82

Bosz heeft Ajax al eerder verzorgd en aanvallend voetbal laten spelen. Iets wat bij Schreuder en Heitinga niet het geval was. Daarnaast heeft hij veel ervaring en kent hij de club.

Ik weet zo geen andere trainer die het bovenstaande meebrengt, Nederlands is en op dit moment beschikbaar is.

31 mei 2023 om 22:19

@Minnie,

Bosz heeft aanvallend gespeeld, verzorgd zeker niet. En de ervaring van Bosz bij Dortmund/Lyon was louter negatief. Bij Leverkussen redelijk gedaan.

Bosz is geen lange termijn trainer, hij kan een team een korte periode laten pieken maar niet voor de lange termijn. En Ajax moet nu weer inzetten op een trainer voor 3-4 jaar.

Dus nee, laat Bosz het aub niet zijn.

31 mei 2023 om 22:51

Waarom moet het persé creatief zijn als deze optie gewoon goed is? Kent de club, de competitie, de spelers. Aansluitende visie en goede resultaten met Ajax waar hij goed schoon schip maakte van middelmaat. Waarom zou het geen goede optie voor Ajax zijn? Ja, bij Dortmund gefaald, Lyon matig, Leverkusen oké. Maar voor Ajax denk ik wel een goede trainer.

1 juni 2023 om 09:44

Bij welke grote club gepresteerd dan? Ajax alleen oke door de behaalde finale, waarin tegen de eerste serieuze tegenstander (lyon met Lacazette/fitte Fekir en United) dik verloren werd. Dortmund slecht, Lyon slecht, bij Leverkusen begon het redelijk maarja als je tegen een amateurclub uit de beker vliegt met een prima basiself dan is het snel klaar.

31 mei 2023 om 21:48

Ik niet perse. Zou Bosz een prima keuze vinden alleen we zetten hem ook wel als god neer. Hij mag eerder blij zijn met Ajax, dan Ajax met Bosz

Ik ben vooral benieuwd of ze hem bij Bodø/glimt überhaupt wel laten gaan. En dan niet zozeer vanwege het feit dat het een aderlating voor de club zou zijn, maar vooral ook omdat hij midden in het Noorse seizoen dan moet vertrekken.

31 mei 2023 om 22:46

Bodo glimt heeft een begroting van 7-8miljoen dus die laten hem echt wel gaan als Ajax met een zak geld komt. Buiten dat zal hij niet te genieten zijn als ze hem dwarsliggen

31 mei 2023 om 23:58

Naast het feit dat Ajax ook een grote club in Europa is... Mocht het zo zijn dat Knutsen naar Amsterdam gaat dan zou ik dat toejuichen en dan zou ik voor Horneland gaan als zijn opvolger die vorig jaar SK Brann bijna onverslagen kampioen maakte in de OBOS-Ligaen en nu keurig 2e staat achter de ploeg van Knutsen in de Eliteserien sinds ze weer gepromoveerd zijn want ook hij is wel een trainer die deze club echt wel laat concurreren met ploegen als Molde, Rosenborg (mits ze beter gaan draaien want de ploeg uit Trondheim draait tot dusver een matige start van het seizoen) enzovoorts terwijl hij het vast Europees ook wel onder de knie krijgt als hij ze dat ene extra zetje heeft... Ajax blij Bodo/glimt blij = win-winsituatie!

Ik volg Bodo/glimt al jaren intensief en dit is een zéér goed team! Ze zijn al jaren achter elkaar landskampioen en hebben altijd zeer goede spelers in de selectie. Deze goede spelers worden elk jaar verkocht maar het jaar daarop hebben ze áltijd goede vervangers! Altijd een schot in de roos. De sterke man die ze goed laat voetballen en het teamgevoel goed houdt is deze Knutsen. Ik denk dat het wel wat is voor Ajax!

1 juni 2023 om 00:39

Het eerste seizoen sinds hun promotie vanuit de OBOS-Ligaen ging het wel met een 11e plek maar het seizoen daarna waren ze achter Molde gestrand op een 2e plaats en weer 1 jaar later begon de motor uit Bodo te draaien waarbij ze 1e werden in 2020 naast het feit dat ze maar 1x verloren hadden in dat seizoen en vooral Junker maar ook Zinckernagel de doelpunten aaneen hadden gerijgd in de Eliteserien... Het seizoen daarna ging het ietsjes minder in competitieverband ondanks het 2e kampioenschap op rij maar wat wil je als je de twee bovengenoemde doelpuntenmachines ziet vertrekken waarbij Junker eerst naar Japan ging en Zinckernagel daarna naar Engeland verkaste hoewel het dat seizoen in een later stadium vooral Europees langzaamaan velen malen beter ging toen onder andere het AS Roma van Mourinho een pak rammel kreeg in het eigen Aspmyra Stadion met 6-1 en toen tegen datzelfde AS Roma uit met 2-2 gelijk werd gespeeld dus ik zeg liever vandaag dan morgen halen deze trainer als het kan Ajax en als het moet desnoods met een boot langs de fjorden meteen naar Amsterdam na een enkeltje richting Bodo!

1 juni 2023 om 07:00

Al jaren achter elkaar landskampioen.. welgeteld 2x, in 2020 & 2021.

1 juni 2023 om 08:07

Dat is toch ook jaren achter elkaar? Letterlijk gezien.

Volgens mij heeft Ajax toch nog een trainer of heb ik iets gemist? Speculeren in de media.

Knutsen zou denk ik in elk geval wel een betere optie zijn dan die Hjulmand of Heitinga.

Bosz, Hjulmand en Knutsen is een hele mooie shortlist. Als een van de drie het wordt heb ik vertrouwen in een goed seizoen.

31 mei 2023 om 22:49

Waarom Hjulmand? Die heeft toch nooit iets heel bijzonders gepresteerd en zo aantrekkelijk vind ik het voetbal van Denemarken ook weer niet. Integendeel op het WK zelfs.

1 juni 2023 om 01:38

Kampioen worden met Nordsjelland (hun enige titel) vind ik een prestatie van formaat. Noemt ook Cruijff en Ajax als een van z'n inspiratiebronnen. Interessante kandidaat.

1 juni 2023 om 10:32

Dat was alweer in 2011, daarna nooit echt iets noemenswaardig gepresteerd in mijn ogen. Zou als Ajax zijnde hoger mikken.

Het kan aan mij liggen maar ik zie nergens staan dat hij zijn telefoon niet in kon.. hij kon het nieuws van de interesse niet lezen door alle berichten die hij binnen kreeg, op zijn telefoon toch? 🤷🏼‍♂️. Ik volg Bodo buiten die spektakel wedstrijden tegen Roma niet zo, het lijkt er wel op dat Ajax iets uit de comfort zone zoekt naar een trainer?

Bodø Glimt was een soort Sparta Rotterdam, NEC, Ado Den Haag en noem maar op.
Ik ben helemaal eens met @norgenederland dat Knutsen heel goed bij Ajax past.
Ik woon ook in Noorwegen en volg de noorse competitie al een tijdje.

Bosz, Knutsen en Hasenhuttl zou mijn top 3 zijn. Passen alle 3 perfect in het plaatje naar mijn mening. Ook beter dan Hjulmand; die heeft het op het EK natuurlijk geweldig gedaan met Denemarken, al heb ik het idee dat dit vooral komt door inzet als gevolg van het Eriksen-incident. Voetballend was het niet denderend en op het WK al helemaal niet.

Hjulmand zou qua naam op dit moment wel goed passen bij Ajax😉

Peter Bosz is de man die gehaald moet worden, niets minder. Het heeft geen nut om onze tijd te verdoen om te discussieren over een één of andere Deense gozer vanuit het Poolcirkel.

1 juni 2023 om 00:46

Knutsen is een Noor en geen Deen... Daarnaast is het met Bosz maar een vraagteken over hoe dat zal gaan verlopen omdat het geen prijzenpakker is en het wisselend deed bij de meeste clubs na zijn periode bij Ajax terwijl Knutsen echt wel bewezen heeft het te kunnen met Bodo/glimt die vroeger maar een grijze muis in de competitie waren waarbij ze constant degradeerden en promoveerden terwijl ze nu gewoon een topclub in de Eliteserien zijn met een paar prijzen op hun Cv.

Om het maar kort te houden: Knutsen 1 - Bosz 0 als het aan mij ligt!

Met alle respect waar is Ajax mee bezig de laatste tijd het is jammer dat Rijkaard niet meer beschikbaar is hij zo een uitstekende kandidaat zijn
Ik persoonlijk denk dat Ajax een poging moet wagen voor gattuso of Andre villas boas

1 juni 2023 om 09:37

Zeggen waar Ajax mee bezig is maar vervolgens met namen komen die totaal niet bij Ajax passen.

Zou ideaal zijnn voor Ajax, maar ook voor mij, schoonfamilie is Noors en heb veel Noorse vrienden. Als deze trainer komt, hoop ik ze over te kunnen halen om Ajax met me te kijken, in plaats van alleen Premier league wedstrijden 🤣

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren