Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Klopp ‘vergeeft’ Kompany en wijst naar Robben: ‘Hem zou ik moeten haten’

Laatste update:

Jürgen Klopp heeft Vincent Kompany vergeven voor de cruciale treffer van de Belg in 2019. Kompany, de manager van Burnley, neemt het zaterdag op Anfield op tegen Liverpool. Vier jaar geleden maakte Kompany een cruciale treffer voor Manchester City, dat mede daardoor ten koste van Liverpool kampioen werd.

In 2019 speelde City een moeizame wedstrijd tegen Leicester City. De bal wilde er simpelweg niet in voor the Citizens, waardoor Kompany het maar eens besloot te proberen van afstand. Zijn teamgenoten zagen de bui al hangen – Vinny, don't shoot! – maar zagen hoe de poging op schitterende wijze te machtig was voor Kasper Schmeichel: 1-0.

De goal viel in de op één na laatste wedstrijd van het seizoen 2018/19. City won net als Liverpool die speelronde en ook op de laatste speeldag maakten beide ploegen geen fout. Manchester City eindigde uiteindelijk met één punt meer dan Liverpool bovenaan.

Klopp kreeg op de persconferentie de vraag of hij nog wrok koestert tegen Kompany voor zijn winnende goal tegen Leicester. "Ja, ik heb hem dat al lang geleden vergeven", antwoordde Klopp. "Er zijn veel mensen die ik zou moeten haten. Arjen Robben is er daar een van, maar ik haat hem niet."

Robben gold jarenlang als een van de sterspelers van Bayern München en de Bundesliga in de tijd dat Klopp aan het roer stond bij Borussia Dortmund. De Nederlander was vaak bijzonder goed op dreef tegen die Borussen. Het hoogtepunt voor Robben tegen Dortmund volgde in de Champions League-finale in 2013. De Nederlander maakte er vlak voor tijd 1-2 van met een tergend langzaam schot.

Haatgevoelens richting Robben zijn er dus niet. "Hetzelfde geldt voor Vincent Kompany", gaat Klopp verder. "Ik denk dat er meer bepalende wedstrijden in dat seizoen waren. Ik vind nog steeds dat Maddison dat schot had moeten blokkeren. Vincent probeerde de bal weg te werken en de bal belandde in het doel", eindigt Klopp met een knipoog.

Liverpool is ook dit seizoen weer met Manchester City verwikkeld in de Engelse titelstrijd, terwijl ook Arsenal nog volop meedoet. Liverpool is koploper en heeft twee punten meer dan Manchester City, dat echter nog wel een duel minder gespeeld heeft. Arsenal heeft net als City 49 punten, maar ook met een duel meer gespeeld dan de ploeg uit Manchester. Burnley staat negentiende en moet minimaal zeven punten goed zien te maken om degradatie te voorkomen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha leuke reactie. Vind klopp in zulke interviews altijd zo aangenaam over komen. Laatst ook met dat filmpje van die jonge liverpool fan die hij op anfield liet komen vond ik schitterend. En dan zie je hem soms langs de lijn staan en dan lijkt het alsof hij 4 gram poeder naar binnen geeft gehengst . Zou hem wel weer bij dortmund willen terug keren om ze weer echt met het kampioenschap mee te laten doen.

Vermoed dat dit een pak van Kompanys hart moet zijn.

Over Kompany zelf, ik weet nog niet zo goed wat ik moet denken. Echt een statement gemaakt vorig seizoen in de Championship met prachtig voetbal en ook de nodige talenten ontwikkelt.
Probeert dit jaar op dezelfde manier door te voetballen maar, op flitsen na, kunnen ze het op dit niveau niet na doen. Degraderen gaan ze zowiezo - moeten ze aan hem vasthouden (want hij zal vast wel weer met ze promoveren) en het nogmaals proberen op zijn manier? Of moet hij (of Burnley) dan wat pragmatischer aan de slag gaan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren