Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Gimenez heeft zijn excuses aangeboden, dat heb ik nog nooit meegemaakt’

Laatste update:

René van der Gijp vreest dat geen topclub zich meer zal melden voor Santiago Gimenez, zo maakt hij duidelijk in de podcast KieftJansenEgmondGijp. Volgens de analyticus liep de Mexicaanse spits zijn ploeggenoten bij Feyenoord zelfs in de weg in het gewonnen duel met Ajax (6-0). Wim Kieft verbaast zich ook over de zwakke vorm van Gimenez, al heeft hij de hoop op herstel nog niet opgegeven.

“Gimenez, dat gaat hem niet worden”, zo begint Van der Gijp. “Hoe groot is zijn verval? Veel te groot, dat kan niet, joh. Die komt niet bij een topclub terecht. Een spits kan nooit 38 wedstrijden goed zijn, maar als het verval zó groot is dat je met tien man komt te spelen... Hij kan niet eens een bal vasthouden.”

"Gimenez heeft gewoon zijn excuses aangeboden na een 6-0 overwinning, dat heb ik nog nooit meegemaakt", vult Michel van Egmond aan.

Kieft sluit zich aan bij zijn tafelgenoten. “Die jongen is wel erg met zichzelf bezig. Hij kreeg een hele grote een-op-een-kans en daarna kreeg hij nog een grote kans, toen hij van dichtbij over schoot. Maar het is gewoon helemaal weg. Kan het zomaar helemaal weg zijn?”

“Het ligt ook een beetje aan de insteek van Feyenoord. Ze kunnen ook zeggen dat ze hem nog twee jaar houden, maar ze willen ook wel een keer aan hem gaan verdienen.”

“Maar toen hij in het begin kwam, hoewel hij een beetje aanpassingsproblemen had, kon je wel zien dat er meer in hem zit. Op een gegeven moment ging hij wel los”, vervolgt Kieft.

“Het kan niet zo zijn dat je langere tijd losgaat, ook in de Champions League, en dat je er daarna ineens helemaal niets meer van kan. Dat bestaat natuurlijk ook niet. Het zal ook wel iets met vertrouwen te maken hebben.”

“Op een gegeven moment wordt hij wel een sta-in-de-weg. Al kan die kleine Japanner die ze gekocht hebben (Ayase Ueda, red.) er ook niet zo veel van”, besluit Kieft.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Ik zie in Gimenez geen echte topspits, maar een sta in de weg? Ik vond hem eigenlijk best oké spelen gisteren ondanks de kansen. Had natuurlijk een wereldassist .

8 april 2024 om 22:21

Haha! Overigens bij de goal van Minteh dacht ik, legde hij ondanks dat die in de weg stond de bal goed met z’n borst terug. De buitenspelers gaan nu scoren en hij minder. Eerste seizoenshelft scoorde hij erop los en de buitenspelers minder.
Ik zie het wel weer goed komen, vind het zelfs prima nog een jaartje hem in de kuip. Hij brengt wel wat los en houdt verdedigers ook bezig. Ondanks dat spitsen worden afgerekend op goals.

8 april 2024 om 22:25

Ik vond hem gister ook niet slecht. Vocht flinke duels uit met Kaplan. En de vleugelspelers bij Feyenoord geven ook nauwelijks ballen af. Hij had 2 kansen waarvan hij die 1 op 1 moet maken. De ander was gewoon goed gekeerd door Rulli, de enige Ajacied die een goede wedstrijd speelde.

9 april 2024 om 06:13

Denk hier precies hetzelfde over. Maar het is laatste tijd echt makkelijk om Gimenez af te vallen.

Sta in de weg slaat nergens op. Jmhij mkst idd weer 2 grote kansen, maar is bij 2 goals betrokken en wordt 2 keer over het hoofd gezien.

8 april 2024 om 22:24

Maar vind je ook niet dat hij dit jaar weinig laat zien als hij niet scoort? En dan heb ik het niet over de wedstrijd tegen Ajax maar dit hele jaar (2024)

8 april 2024 om 22:27

Dat over het hoofd gezien vind ik eerlijk gezegd geen excuus. Hij heeft zelf gewoon 2 grote kansen gehad en beide heel matig afgerond, dat heeft hij aan zichzelf te danken. Ik was meer dan overtuigd van Gimenez voor de winterstop, maar het is laatste tijd wel echt heel matig. Jammer, het zag er veelbelovend uit.

8 april 2024 om 22:36

Hoe vaak ga je het benoemen dat hij over het hoofd is gezien? Hij bakt er de laatste weken net zoveel van als ajax het hele seizoen 😉

9 april 2024 om 13:50

Ik kan er ook niets aan doen dat ze steeds topics maken

Ik baal gewoon voor em, en ik heb de samenvatting al 1500 keer gekeken en zie het dan steeds weer

Het verval is groot, maar het valt mij ook erg op dat zijn toegevoegde waarde vrij beperkt is als hij niet scoort. Dat is toch totaal anders bij de andere spitsen van de topploegen.

Ik denk ook niet dat iemand hem ooit bij Real, Bayern of City had gezien. Maar een club als Benfica, Roma of Leverkusen zou hij niet misstaan. Niks mis mee om bij zo'n club terecht te komen lijkt me.

9 april 2024 om 13:25

Is natuurlijk ook maar de vraag. Die clubs die jij opnoemt hebben prima spitsen en zijn momenteel van een hoger niveau dan Giminez…

Gijp en Kieft doen precies waar Gimenez momenteel moeite mee heeft, namelijk makkelijk scoren. Zo slecht is het allemaal niet. De afgelopen wedstrijden speelt hij steeds weer wat beter. Hij is belangrijk in het druk zetten en creëert ruimte voor zijn mede aanvallers. Helaas is de afronding nog steeds niet wat het moet zijn, maar als hij straks wat ballen binnen schiet is dat zo weer anders. Bovendien wordt hij ook gewoon minder in stelling gebracht, maar nu de vleugels wat beginnen te lopen gaat dat vast ook veranderen.

Hij is het helemaal kwijt! Op dit moment is Gimenez een zeer matige spits. En dat al weken/maanden. Geen club die meer dan 35 miljoen gaat neerleggen (voor 35 miljoen zou ik hem direct verkopen)

Heel erg jammer natuurlijk, na de winterstop kan hij geen goals meer maken en is zo knullig in de 16 geworden. Zijn vertrouwen is hij helemaal kwijt, daar heeft hij wel een aantal goals voor nodig wil hij dat gevoel weer terug krijgen.
Laat je hem staan of moet Ueda erin, die ook zwaar tegen valt..?

Die speelt volgend seizoen gewoon weer bij ons. Geen club wil hem kopen.

Na de bekerfinale moet je Ueda opstellen, laat Gimenez lekker op vakantie gaan! En naar verwachting komt er geen club met vele miljoenen na dit laatste half jaar. Dan kan hij toch gewoon nog blijven en CL spelen met Feyenoord volgend seizoen?

9 april 2024 om 12:23

Het is ook de vraag of je de gok wel moet wagen. Misschien komt er nu nog een club die 30 miljoen voor die jongen neerlegt en kun je dat beter wel gewoon doen. Als hij deze vorm doorzet ga je er echt niet meer dan 20 miljoen voor krijgen volgende zomer.. Zie Jorgensen, maar bijvoorbeeld ook Neres en Dolberg bij Ajax.

Het valt me op socials en ook hier echt op dat mede-Feyenoorders meteen uit hun vel lijken te springen als er kritiek op eigen spelers komt. Wieffer was toch gewoon heel slecht tegen Schotland? Gimenez raakt al maanden geen pepernoot. Slot is af en toe ook gewoon een bloedzuiger langs de lijn tegen de arbitrage. Kieft en Gijp roepen hier toch niets vreemds, het is denk ik gewoon de pijnlijke waarheid. Doet niets af aan je liefde voor de club maar komop jongens, uitdelen en incasseren moet allebei kunnen toch.

9 april 2024 om 12:48

Eens.

Ik zeg altijd: Ajax fans zijn over het algemeen arrogant en kunnen slecht tegen hun verlies, PSV fans hebben een minderwaardigheidscomplex en schieten helemaal uit de heup als ze een arbitrale blunder tegenkrijgen, en Feyenoord fans kunnen totaal niet tegen enige kritiek op de club, fans of spelers.

Er zijn genoeg uitzonderingen maar dan heb je ze in grote lijnen wel een beetje te pakken

9 april 2024 om 12:55

Spijkers met koppen. Al vind ik Psv'ers wel meevallen. Die pingel in de kuip die niet gegeven werd was ook echt schandalig. Kon m'n ogen niet geloven. Het minderwaardigheidscomplex echter...

9 april 2024 om 13:09

Ik kan me ook nog een momentje herinneren met een bal wel/niet over de lijn waar het nog weken over ging haha. Of een penalty die Dessers kreeg tegen PSV. Voor mijn gevoel blijven die momentjes bij PSV wat langer na-echoen dan wanneer het een Ajax of Feyenoord overkomt.

Zo hebben we allemaal onze tekortkomingen. Ik vind PSV fans hier over het algemeen dan wel weer voetbalinhoudelijk iets sterker in de analyses dan de meeste Ajax fans.

9 april 2024 om 16:36

Zou goed kunnen hoor, maar hopelijk is dat dan een tijdelijk trauma van de (nog vrij recente) periode dat de gemiddelde analist deed alsof de selectie van Feyenoord niet meer waarde vertegenwoordigde dan die van pak 'm beet RKC. In het geval van Gimenez zie ik er zelf in ieder zeker geen wereldtopper in, maar normaliter wel een topspeler voor de Eredivisie.

Deze speler was deze wedstrijd niet echt goed. 2 kansen zeer slecht afgewerkt. Het leek wel of hij bij ons voetbalde, zo slecht en dan nog zou hij er met kop en schouders boven uit steken. Op basis van deze wedstrijd vind ik hem zeker geen 80 milj waard, zoals enkele hier in het verleden schreven.

Maar zou hij niet gewoon even een week of twee op de bank moeten zitten? Ff rust pakken. Hij heeft ontzettend veel gespeeld en gereisd voor interlands.

Slot blijft m opstellen in de hoop dat t vanzelf weer goed komt, maar mss is vh weekend een keertje Ueda geen slecht idee. Geef gimenez een paar dagen rust en stel op in de finale weer op.

Gimenez is op dit moment nog steeds een fantastische spits want dat heeft hij de eerste seizoenshelft laten zien. En we zijn heel goed in het ophemelen en ook neerhalen van spelers.

Het word echter wel weer tijd dat hij iets meer laat zien qua meevoetballen en afwerken.
Mocht hij de komende tijd nog steeds laten zien dat het niet gaat, kun je hem bestempelen als een redelijk goeie spits.

Maar we gaan toch niet op basis van 2 maanden minder spelen (hij heeft 03-03 en 10-03 nog gescoord) dat hij er niks meer van kan.

Uit vorm is ie zeker, dat zal elke Feyenoordfan erkennen

Als Gijp gelijk krijgt en Aad de Mos ook dan is het dus niet alleen Mis lintat die aan kapitaalsvernietiging heeft gedaan.
Bij Az spelen dit spel beter, misschien zijn ze daar wel de best in; spelers verkopen als ze heel goed hebben gepresteerd. Dat niveau halen ze nooit meer en je hebt als club goede zaken gedaan

Vind het een een beetje tweeledig:
Ja de vormdip is dramatisch, maar als je kijkt naar de topscoorders van de eredivisie van de afgelopen 10 jaar dan behoort hij nog steeds bij de vijf beste (er even vanuit gaande dat hij nog 1 keer scoort de komende wedstrijden).

Alleen Giakoumakis(2020/2021), Luuk de Jong/dusan Tadic(2018/2019), Vincent Janssen(2015/2016) en Finnbogason (2013/2014) hebben er meer gemaakt.

De medaille heeft twee kanten.

Hij heeft inderdaad moeite maar dan vind ik best dat je als team (buitenspelers) best je spits daarin mag helpen door de ballen af te geven in die situaties van Nieuwkoop en Minteh.

"die kleine Japanner". Ueda is 1.82m. de gemiddelde lengte van een mannelijke Japanner is 1.72m.

ON: gimenez is idd wel heel erg uit vorm. Stoor me daar niet heel erg aan. Wil m nog wel een jaartje houden. Die goals komen wel weer.

Tuurlijk speelt Gimenez al een tijdje niet best, je wordt als spits zijnde voornamelijk beoordeeld op doelpunten.. maar Ueda rendeert ook voor geen meter. De aanvoer vanaf de flanken en vanaf de 10 positie is voor de spitsen van Feyenoord dit jaar erg mager te noemen.

Hopelijk doorbreekt Santi binnenkort de vloek en begint die weer te scoren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren