Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kargbo ontkent aandeel in omkoopschandaal: 'Nooit gebeurd'

Laatste update:

De Volkskrant pakte zaterdag uit met het bericht dat twee wedstrijden van Willem II in het seizoen 2009/10 zouden zijn verkocht en Ibrahim Kargbo werd genoemd als de spil in het omkoopschandaal. De NOS zocht de voormalig middenvelder van Willem II op en Kargbo ontkent dat hij heeft meegeholpen aan de 'verkoop' van de duels met Ajax en Feyenoord.

De 32-jarige Kargbo zegt onschuldig te zijn. "Ik wil alleen maar zeggen: het is in mijn hele carrière nooit gebeurd", reageert de middenvelder op de beschuldigingen. "Ik heb hetzelfde probleem in Sierra Leone. Het is nooit waar. Ik heb altijd een schone lei gehad en mijn best gedaan." Hij merkt op dat hij vier seizoenen bij Willem II heeft gespeeld en drie keer werd gekozen tot speler van het jaar bij de Tilburgers.

Kargbo weet wel dat er matchfixers actief zijn in de voetballerij. "Ze gaan de hele wereld over om mensen daar bij te betrekken", zegt de middenvelder. "Ze zouden in Zuid-Afrika zijn. Maar ik heb niemand gezien. Toen we in Egypte speelden, waren ze er ook. Maar het hangt van jou af om op afstand te blijven. Ik heb mij niet met matchfixing bemoeid."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Speelt deze man nog ergens?

18 januari 2015 om 23:34

Ja in Portugal ergens las ik.

18 januari 2015 om 23:36

Nee, hij is op dit moment clubloos speelde tot 2013 bij Bakoe. Hij is nog wel actief als international van Sierra Loene.

18 januari 2015 om 23:41

Heb het opgezocht, hij speelt bij Atletico in Portugal. Verder kijken dan de NL wikipedia volgende keer.

18 januari 2015 om 23:52

Ja en die club wordt ook verdacht van matchfixing

19 januari 2015 om 01:50

Sterker nog, de club schijnt in handen te zijn van Matchfixers

18 januari 2015 om 23:38

Portugal, hij had het geloof ik over dat dit zijn laatste seizoen is.

19 januari 2015 om 08:53

Atletico Club de Portugal, onderaan de Tweede Divisie van Portugal. In het filmpje van NOS zie je al de lege tribunes, dus zal nooit iemand het opvallen als daar wedstrijden worden gemanipuleerd.

19 januari 2015 om 10:24

Dan vallen de belchinezen wel goed op.

19 januari 2015 om 11:25

Ik denk dat er mensen uit Spanje in worden gehuurd om daar te gaan zitten als communicatie. Simple as that

Word verdacht in Nederland, is geschorst geweest door de nationale bond en ook hier in Portugal loopt een onderzoek naar hem..

Allemaal beetje toevallig dit

18 januari 2015 om 23:53

Ja inderdaad! 1 jaar geschorst als international. Ik vind dit echt walgelijk. Dat je je fans en club en het voetbal als geheel zo naait.

19 januari 2015 om 03:31

Tuurlijk is dat niet toevallig. Gok zelfs dat die andere 2 zaken de reden is dat hij in NL is nagetrokken. Je naam valt natuurlijk op als je jn meerdere zaken verdacht word en dan gaan ze verder zoeken.

Dus of het terecht is? Geen idee.. Maar laten we niet doorslaan en allemaal (voorlopig) onschuldige mensen aan te wijzen. Pas als het bewezen is dan weet je het.

En laten we ook niet doorslaan, spelers kunnen ook fouten maken. Zoals Jack v Gelder gisteravond Room/Vitesse wegzette dat kan niet. Zo zonder bewijs. Ik vroeg me overigens meteen af of hij de wedstrijd wel gezien heeft.

Als Vitesse echt omgekocht was.... Dan zijn we goed! Echt goed. Precies de bal plaatsen waar nog en PSV verdediger staat op de lijn.. En in de 85ste minuut een bal op de paal knallen? Dan moet je heel goed kunnen richten en lef hebben.

Ik vind echt kwalijk dat in een praatprogramma's spelers/clubs in kwaad daglicht gezet worden.

19 januari 2015 om 23:20

@VArnhem

Ergens denk ik 'ja je hebt gelijk' maar ergens vind ik je ook ongelooflijk naïef. En met jou nog veel meer.

Natuurlijk ben je onschuldig tot tegendeel bewezen is maar geval Kargbo lijkt me erg duidelijk. En laten we alsjeblieft ophouden met onze ogen sluiten en denken dat het in Nederland niet gebeurd. Matchfixing gebeurd overal en is de doodsteek voor iedere sport waar het in voorkomt.

Eindelijk, eindelijk was er gisteren in een praatprogramma eindelijk eens 10 minuten aandacht voor. Gelukkig werd er aan de 'onkunde' van Room getwijfeld. Het wordt tijd voor een stukje bewustwording bij NL voetbalfans.

Dit is huge en serious business. Hou op met doen alsof het in NL niet bestaat...

Ach ja hoe gaan ze het bewijzen? Ik vind het eigenlijk een beetje overbodig om elke dag 4 berichten over dat matchfixing schandaal te plaatsen. Ik heb het gevoel dat demouge anders schuldig is haha

Kan er wat van krijgen, dat je hieruit iets kan vinden wat met matchfixing te maken heeft? In die tijd verloren de meeste clubs met 3/4 doelpunten in de Arena. Kijk nou is naar dinamo zagreb tegen lyon!!! Duidelijk dat daar wel geld is overgemaakt zeg, als ajacied ben ik daar nog steeds pissed over.

18 januari 2015 om 23:49

Ben het helemaal met je eens. Zeker met dat pissig. Bestaat daar nog een vergrote trap van?

18 januari 2015 om 23:52

Ook dat kunnen ze niet bewijzen denk ik.

19 januari 2015 om 00:02

Het is nou niet zo dat onderzoeksjournalisten van een Nederlandse krant meteen naar overduidelijke gevallen in het buitenland kijken, simpelweg omdat dat logisch lijkt. Ze zoeken liever naar binnenlandse wedstrijden voor extra impact. Voor de rest ben ik het wel met je eens.

19 januari 2015 om 23:22

@koeral

Dat zijn de beste wedstrijden voor fixers, want zoals je zelf al zegt: het valt niet op.

Ze kopen spelers van Willem II om, om de zaken veilig te stellen meer niet.

Zegt ie nou echt dat hij in Siërra Leone ook beschuldigd is van "matchfixing"??
Lijkt me nou niet echt verstandig om dat te zeggen, als je mensen wil laten denken dat je niks ermee te maken hebt..

Ik vindt het hele verhaal over "matchfixing" bij de twee wedstrijden van Willem 2 maar vaag. Denk dat de Volkskrant te happig is geweest op een sensatieverhaal ( niet echt Volkskrant eigen, maar ja) en dat er uiteindelijk helemaal niks bewezen wordt.

18 januari 2015 om 23:43

Beter dan het achter te houden.

Onschuldig tot zijn schuld is bewezen, net als Jan-Arie en al die andere knakkers.

Ik kan niet zoveel met die verhalen over matchfixing zonder harde bewijzen.

19 januari 2015 om 01:02

Lance Armstrong ontkende ook totdat er zulke harde bewijzen waren dat die niet meer terug kon. Hopen dat er wel een zaak tegen hem begonnen kan worden, dit maakt de sport namelijk kapot!!!

19 januari 2015 om 01:06

Precies, en die is ook door de mand gevallen. We zullen zien wat er met Kargbo gebeurt.

Ik vind het enorm jammer dat na Turkije, ook Nederland met omkoping te maken heeft. Ben ook wel benieuwd hoeveel omkopingen er zijn over de hele wereld waar wij niks van af weten..

19 januari 2015 om 02:33

In Turkije, Italië en Duitsland is het al bewezen, hier nog niet. Er is bijna geen competitie die niet verdacht is en er worden honderden wedstrijden onderzocht door Interpol. WK wedstrijden, CL wedstrijden, de PL, Bundes liga enz enz. De wedstrijden worden alleen niet bij naam genoemd, dat doet de Volkskrant in Nederland nu wel.

Waarom zou je wedstrijd tegen Ajax en Feyenoord expres verliezen? Die kans is toch al groot dat dat gebeurd. Als het nou om wedstrijden tegen Excesior en Heracles waren

19 januari 2015 om 00:10

omdat het minder opvalt?

19 januari 2015 om 00:15

En het gaat ook nog eens om wedden met een handicap, dan gaat de notering ook omhoog.

19 januari 2015 om 01:53

Het ging er om dat ze tegen ajax met minimaal 3 doelpunten verschil moesten verliezen. Dat maakt de quotering hoger. Tegen Feyenoord moesten ze met minimaal 2 doelpunten verschil winnen, maar dat mislukte omdat Feyenoord te veel kansen mistte.

19 januari 2015 om 14:39

Ik snap sowieso niet dat er blijkbaar veel mensen zijn die gaan wedden op dingen als de eerste ingooi.

Triestig om die jongen en Willem II in een kwaad daglicht te zetten.als het niet bewezen wordt moet Willem II en Kargbo een enorme claim neerleggen bij de Volkskrant.

19 januari 2015 om 02:53

Die jongen is in juli 2014 door Sierra Leone als international geschorst wegens match fixing in 2008. Hij niet alleen maar 15 personen van de nationale bond.
Dat kwade daglicht schijnt aan alle kanten al op hem. Deze 2 wedstrijden uit de Nederlandse competitie waren al jaren bekent maar worden nu door de Volkskrant bij naam genoemd.

Nou, De Volkskrant gooit dit soort dingen toch niet open en bloot op tafel zonder enige aanleiding of bewijs?
Tenminste dat vertelde Willem Feenstra vanochtend bij de Tafel van Kees ( journalist van de Volkskrant die hier onderzoek naar doet)

Ik geloof niet dat Kargbo geheel onschuldig is hoor....

19 januari 2015 om 20:17

Waar is dan dat bewijs??

19 januari 2015 om 23:27

Waar was jarenlang het bewijs voor doping in het wielrennen? Ook nergens toch? Echt wat een hoop naïeve mensen hier...

Matchfixing is zo'n groot probleem, wereldwijd, maar slechts weinigen willen het maar zien.

Die journalisten hebben hier met tientallen mensen in binnen- en buitenland over gesproken waaronder drie Aziatische fixers die onafhankelijk van elkaar hebben verklaard deze wedstrijden te hebben verkocht. Volgens mij is dat rechtsgeldig bewijs. Meer dan 2 bronnen, die onafhankelijk van elkaar, hetzelfde beweren...

De verdacht makingen zijn er... dus nu de bewijzen op tafel... telefoontjes... emails... verdachte geldtransacties.. Rechter laten oordelen En al dan niet vrijlaten of opsluiten als hij schuldig is.

En hopelijk word elke blunder niet als matchfitching gezien.

Lijkt er natuurlijk wel op dat het is gebeurd met alle aanwijzingen die er zijn. In het interview valt het me op dat hij wel heel makkelijk zijn woorden over brengt en ook met zijn eigen argumenten die nagetrokken kunnen worden. Het lijkt dus wel zo, maar de deur staat nog wel op een kier.

En ook valt het mij op dat hij de verslaggever recht in de ogen aan durft te kijken. Als je iets verkeerds hebt gedaan dan kijk je liever telkens de andere kant op en dat is een menselijke reactie.

19 januari 2015 om 14:05

Pas als je het wit van hun ogen ziet, dan schiet je.
We hebben na ww2 rechtszaken gehad waar ze ijskoud de beelden van bewijs aankeken. Emotie is niet voor een ieder gelijk, alles behalve.
We vreten reclames maar een klokkenluider hangen we op.
Kei hard in je gezicht liegen is juist een ken merk van bewust schuldig.

Die beelden op fox met mario been, zagen er wel apart uit vond ik. Het verbaast me niks, mocht het waar zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren