Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kanker vastgesteld bij Bournemouth-middenvelder David Brooks (24)

Laatste update:

Bij David Brooks is de ziekte van Hodgkin, een vorm van kanker die begint in het lymfestelsel, vastgesteld. De ziekte van de 24-jarige middenvelder van Bournemouth en Wales bevindt zich in het tweede stadium, wat betekent dat een of meer groepen lymfeklieren aan dezelfde kant van het middenrif zijn aangetast. Brooks begint spoedig zijn behandeling, schrijft hij in een bericht op Twitter.

Brooks meldde zich eerder deze maand vanwege ziekte af voor de WK-kwalificatiewedstrijden van Wales tegen Tsjechië (2-2) en Estland (0-1 zege). Inmiddels is duidelijk dat hij lijdt aan de ziekte van Hodgkin. "Dit is een heel moeilijk bericht om te schrijven", zegt Brooks. "Hoewel dit als een schok komt voor mijzelf en mijn naasten, is de prognose positief. Ik ben ervan overtuigd dat ik volledig herstel en zo snel mogelijk weer op het veld sta. Ik wil mijn waardering uitspreken voor de professionaliteit, de warmte en het begrip van de artsen, verplegers, consultants en alle zorgmedewerkers die mij hebben behandeld."

"Ik wil ook iedereen binnen de voetbalbond van Wales bedanken. Als de medische staf van Wales niet zo snel had gehandeld, hadden we de ziekte misschien niet ontdekt", vervolgt Brooks. "Ik wil ook Bournemouth bedanken voor alle steun in de afgelopen week. Hoewel ik snap dat er media-aandacht zal komen, verzoek ik om mijn privacy te respecteren in de komende maanden. Ik zal updates delen wanneer ik kan. Tot dat moment wil ik iedereen bedanken voor de steunbetuigingen. Het betekent heel veel voor me en dat zal de komende maanden zo blijven. Ik zie ernaar uit om jullie allemaal weer te zien en de sport te beoefenen waar ik van houd."

Brooks begon zijn carrière bij Sheffield United en speelde tot 2018 in totaal 37 officiële wedstrijden voor de club, waarvan 30 in de Championship. Hij verkaste vervolgens voor 11,3 miljoen euro naar Bournemouth, waarvoor Brooks tussen 2019 en 2020 tot 39 duels in de Premier League kwam. Sindsdien komt hij met de club uit in de Championship.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oef heftig... en dan nog zo jong. Van dichtbij meegemaakt bij mijn vader jaren terug. Heel erg ziek geweest. Maar uiteindelijk clean verklaard.
Hoop dit ook zo voor hem. Sterkte voor een ieder uit zijn omgeving!🙏🏽

13 oktober 2021 om 18:17

Hartstikke mooi van je vader, k*** is zo verschrikkelijk wreed en het overkomen kost ook zoveel moeite en kracht, maar ja pa is duidelijk een krijger, mooi voor je! Hoop dat deze jongen dat ook kan meemaken, zo jong nog, rot k***.

13 oktober 2021 om 19:46

Binny- thanks man. Was een zware tijd. Hoop zeer zeker dat hij er goed uit komt. Ook zo voor iedereen natuurlijk!
Het is zo slopend.

13 oktober 2021 om 18:20

Hodgkin is in de eerste 2 (van de 4) stadia ook uitstekend te behandelen. Van de k***s die je kunt krijgen is dit 1 van de betere (hoe krom dat ook klinkt).

13 oktober 2021 om 19:55

Klopt. Bij constatering zat hij in stadia 2. Maar was al weken ziek en viel enorm af. Van een grote brede man van 1,87 naar een sprietje. Maar de behandeling was nog t zwaarst. Die chemotherapie was pittig.
Idd achteraf erg gelukkig dat we er vrij op tijd achter kwamen. Maar dit is zoiets ingrijpends. Heeft mij doen beseffen nóg meer te genieten van wat je kan!

14 oktober 2021 om 11:28

Klinkt allemaal heel krom maar dat kreeg ik in juni ook te horen dat het goed te behandelen was.
Heb het zelf ook en gelukkig maar op één plek.
Chemo en bestralingen gehad en nu afwachten..
En dat is nog het ergste nu... Kan gelukkig gewoon weer lekker alles doen en dat is ook prettig.

Heftig nieuws… Veel te jong ook… Mn pa eraan verloren, maar met de technologie van nu hoop ik echt voor hem dat hij goed hersteld! Mr Brooks recover soon please!

13 oktober 2021 om 18:15

Heel vervelend nieuws. Hopelijk komt hij er weer helemaal bovenop

Blijft toch altijd bizar, hopelijk komt t goed met hem, sterkte!!!!!

Heftig hoor. Hij is nog jong en dat dit hem dan overkomt is zeker niet fijn. Wel mooi om te weten dat hij toch nog positief reageert door te zeggen dat hij sterker zal terug komen. Stay strong David and keep fighting.

Heftig weer om te lezen.
Ik heb zelf een klassiek Hodgekin lymfoon rechts in de hals en ben sinds twee weken klaar met mijn behandelingen en afwachten nu.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren