Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jorrel Hato doet opvallende uitspraak over Ajax met Feyenoord-foto in gedachten

Laatste update:

Jorrel Hato is donderdag achttien jaar geworden en naar aanleiding daarvan heeft De Telegraaf tien stellingen voorgelegd aan de jonge Ajax-verdediger. Bij één van die stellingen vertelt Hato dat het al van jongs af aan zijn droom was om kampioen te worden met Ajax, wat gezien een oude foto van hem opvallend genoemd mag worden.

Hato, die achttien jaar geleden ter wereld kwam in Rotterdam, vierde het landskampioenschap van Feyenoord in 2017 mee. Op een foto is te zien hoe de toen elfjarige Hato een Feyenoord-sjaal omhoog hield. Hato kwam op negenjarige leeftijd via sportclub Feyenoord, de amateurtak van Feyenoord, in de jeugd van Sparta Rotterdam terecht en groeide vlak bij De Kuip op.

Jorrel Hato in 2017.

Hato, wiens vriendjes (ook) voor Feyenoord waren, werd nooit serieus gepolst door Feyenoord. Ajax meldde zich uiteindelijk wel. "Ik heb er wel even een paar maanden over nagedacht, maar toen kwam het erop neer dat ik daar gewoon heel graag heen wilde", vertelde Hato eerder in gesprek met Voetbal International. "Als een club als Ajax komt, ga je geen nee zeggen."

Hato, die inmiddels onmisbaar is in de verdediging van Ajax, is het eens met de volgende stelling van De Telegraaf: 'De titel ’jongste aanvoerder ooit in de Ajax-basis’ had ik direct ingeruild voor het kampioenschap.' "Van jongs af aan is het mijn droom om kampioen te worden met Ajax", stelt Hato. "Dat wilde ik en wil ik nog steeds. Iedereen kent de beelden van een Ajax-kampioenschap. Als jonge speler wil je daar deel van uit maken. Dat is het doel voor volgend seizoen.”

De vader van Hato, een uitgesproken fan van Feyenoord, verklaarde eerder tegenover de NOS dat Feyenoord simpelweg niet (genoeg) geïnteresseerd was in Hato. "Ze vonden hem niet goed genoeg. Jorrel speelde bij de amateurtak van Feyenoord, dus ze kenden hem wel. Maar we hebben nooit wat van ze gehoord."

Hato neemt het op de dag van zijn verjaardag in de Conference League op tegen Aston Villa. Volgens Hato kon Ajax niet zwaarder loten. "Bij de loting hoop je eigenlijk dat er één club niet uit de koker komt: Aston Villa. Het is niet eenvoudig om in de top vier van de Premier League te staan. Dat dit ze lukt en dat ze op dit moment clubs als Tottenham Hotspur en Manchester United achter zich houden, zegt alles over de kracht van Aston Villa.”

Wel denkt Hato dat de ontmoeting met the Villans een goede mogelijkheid is om zichzelf in de kijker te spelen bij clubs uit de Premier League. "Ik denk dat het voor ons allemaal een mooie uitdaging is. Door je met goede tegenstanders te mogen meten, word je een betere speler. En dat is mijn voornaamste doel: me elke dag verder te ontwikkelen", aldus Hato, die het eens is met de stelling dat hij nog niet uitgeleerd is bij Ajax. Hato ligt nog tot medio 2025 vast bij Ajax, dat het contract van de centrumverdediger binnenkort lijkt open te breken tot medio 2028.

Bekijk Ajax - Aston Villa live op ESPN via Ziggo!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben dan gewoon eerlijk en probeer niet de zieltjes van de supporters te winnen met dit soort leugens. Je hoeft niet per se supporter te zijn om voor een club te spelen.

7 maart 2024 om 17:12

Zijn laatste zin erover is miss wat duidelijker waarbij hij zegt als jonge speler. Het word een beetje uit de context getrokken hier alsof hij al voor Ajax was toen hij als klein kind nog niet aan voetbal deed.

7 maart 2024 om 18:12

Wat een onzinnige reactie. Ik ken genoeg jongens, die vroeger door hun ouders voor een bepaalde club waren en naarmate ze ouder werden en een eigen mening kregen, andere clubs de voorkeur gaven. Lekker kortzichtig weer.

7 maart 2024 om 19:45

Vanaf zijn twaalde is toch ook gewoon "van jongs af aan"?

We weten toch hoe het gaat. De kans is groot dat een jongen uit Rotterdam met allemaal vrienden die voor Feyenoord zijn op jonge leeftijd ook voor Feyenoord is. Nu als speler van Ajax kun je moeilijk zeggen dat je vroeger voor Feyenoord was en zeg je daarom maar dat je al van jongs af aan voor Ajax was. Dit om de supporters tevreden te houden. Alsof de meeste supporters wakker liggen in welke pyjama je sliep toen je 10 jaar oud was.

7 maart 2024 om 19:10

Niemand ligt er wakker van, maar dit soort loze uitspraken om zieltjes te winnen bij supporters kun je dan gewoon achterwege laten. Je kan toch gewoon zeggen dat je graag kampioen wilt worden met Ajax zonder de toevoeging "van kinds af aan". Nu krijg je dit soort dingen namelijk

Hij kan moeilijk zeggen dat hij graag met Feyenoord kampioen had willen worden. Daarnaast zegt hij "van jongs af aan", maar met zijn leeftijd kan dat natuurlijk ook sinds vorig jaar betekenen

Dus het kampioenschap van Feyenoord vieren, altijd al met Ajax kampioen willen worden en je tegen Aston Villa in de kijker van de premier league clubs willen spelen zonder misschien kampioen te worden met Ajax. Leuk verhaal wel.

7 maart 2024 om 18:15

Jij maakt er inderdaad een leuk eigen verhaaltje van.

Hato is als 13-jarig jongetje bij Ajax terecht gekomen. Vanaf dat moment kan het gewoon een droom zijn om kampioen te worden bij dr club waar hij speelt. Dat is dus al vrij jong. Dat hij daarvoor, en misschien wel nog steeds, een Feyenoordfan is, kan daar dus los van staan. Niks opmerkelijks aan en puur sensatiezoekerij.

7 maart 2024 om 17:17

Hij is geen Feyenoordfan. Hij komt uit Rotterdam en z'n hele familie is/was voor Feyenoord. Als kind word je daar gewoon mee opgevoed net als met Ajax als je in Amsterdam opgroeit.

Inmiddels is nu iets ouder en maakt z'n eigen keuzes. Hij werd vandaag pas 18 hè.

7 maart 2024 om 18:00

@boyonline, alsof hij nu nog zou zeggen dat hij Feyenoordfan is. Kan nog steeds hoor.
Verder wel met 3star eens, als hij vanaf dat hij bij Ajax zit droomt van een kampioen als speler is dat helemaal niet vreemd

7 maart 2024 om 19:09

@boyonline: hij is ook geen Ajax fan. Hij voetbalt daar nu gewoon maar is eigenlijk voor Cambuur

Ach van jongs af aan misschien niet, maar hij zit toch bij Ajax sinds hij 11 of 12 is of zo... kan toch best dat papa hem Feyyenoord sjaaltjes geeft en hij zelf meer heeft met Ajax als jochie. Wat maakt het ook uit. Denk dat hij het meer zegt dat hij volgend seizoen ook in Amsterdam zal spelen.

Zag vandaag op de Ajax socials een foto van hem in Ajax tenue toen hij een jaar of 10/12 was schat ik. Misschien daarvoor ook Feyenoord maar die link is er dus al een tijdje.

7 maart 2024 om 18:13

Wijsheid komt met de jaren zeggen ze. Ken heel veel mensen uit Rotterdam die voor Ajax zijn. Andersom hoor/constateer ik dit fenomeen trouwens zelden tot nooit. Ben benieuwd of anderen dit ook zo ervaren in hun omgeving/kring.

7 maart 2024 om 19:35

Hier zijn echt tientallen andere hypotheses voor te bedenken. Bijvoorbeeld dat je in een Ajax-bubbel zit.

7 maart 2024 om 20:14

Vet verhaal, klopt alleen geen ene reet van.
Ken heel veel mensen uit Amsterdam die voor Feyenoord zijn. Andersom hoor/constateer ik dit fenomeen trouwens zelden.

Verstand komt met de jaren, niets nieuws dat voetballers de supporters naar de mond praat.

7 maart 2024 om 19:21

@Joga.
Geldt ook voor Eindhoven/ Amsterdam. Ken geen Amsterdammer die voor PSV is. Maar genoeg die Eindhoven komen en voor Ajax zijn.

7 maart 2024 om 19:29

@amstel. Ben geboren en getogen in Rotterdam-zuid. Deelgemeente Feijenoord en sinds mijn 8e al voor PSV. Denk dat er genoeg mensen van mijn generatie die Romario en Ronaldo bij PSV hebben zien voetballen voor PSV zijn. Dat jij ze niet kent. Tjahhhh…

Jongs af aan is wel een breed begrip. Wellicht wilde hij dit wrl na zijn 10e en dat is ook van jongs af aan toch? Zomaar sensatie zoekerij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren