Jonge Nederlanders rukken op met Lazio, Juve wint weer eens

Lazio heeft optimaal geprofiteerd van het puntverlies dat Internazionale eerder op de zondag leed. De Romeinen, met Wesley Hoedt en Ricardo Kishna in de basis, wonnen op eigen veld met 2-0 van Serie A-nieuwkomer Frosinone. Ook Juventus boekte weer eens een overwinning: na het Europese succesje van afgelopen woensdag tegen Sevilla werd nu Bologna verslagen. Lazio rukt op naar plek drie en staat nog maar op één punt van de koploper uit Milaan, Juve bezet plaats twaalf.

/

Juventus - Bologna 3-1
Heel langzaam maar zeker lijkt Juventus de stijgende lijn te pakken te hebben. Na de 2-0 zege op Sevilla in de Champions League, afgelopen woensdag, moest zondagavond Bologna eraan geloven. Juve, dat uit de voorgaande twee duels slechts één punt haalde (gelijkspel tegen Frosinone en nederlaag tegen Napoli), kwam echter moeizaam op gang tegen de promovendus. Anthony Mounier ontsnapte in minuut zes aan de buitenspelval van de thuisploeg en schoot via het lijf van Gianluigi Buffon raak. De hoop op een grote stunt duurde precies 27 minuten

Álvaro Morata bracht de stand na een dik half uur spelen weer in evenwicht. De Spanjaard bevestigde zijn reputatie als goalgetter door een voorzet van Sami Khedira, die onderweg van richting werd veranderd, binnen te werken met het hoofd. Die 1-1 stand stond ook bij het fluitsignaal voor de rust op het scorebord, maar na de pauze maakte la Vecchia Signora alsnog korte metten met i Rossoblu. Paulo Dybala schoot zeven minuten na de hervatting raak uit een strafschop, waarna Morata en Khedira de rollen van voor rust omdraaiden. Eerstgenoemde zette voor, waarna de Duits international de bal met het hoofd achter doelman Antonio Mirante knikte. Die klap kwam Bologna niet meer te boven.

/

Lazio - Frosinone 2-0
Kishna en Hoedt stonden in de basis bij Lazio, terwijl Stefan de Vrij nog altijd ontbreekt wegens een blessure en Edson Braafheid op de bank begon. Vanaf die positie zag laatstgenoemde dat Lazio het nog opvallend lastig had met Frosinone, dit seizoen nieuw in de Serie A. De promovendus gaf dapper tegenstand, al was Lazio wel ‘gewoon’ de betere ploeg. In de eerste helft kregen Senad Lulic, Felipe Anderson, Filip Djordjevic en Kishna de beste mogelijkheden om de score te openen, maar daar slaagden zij niet in. In de tweede helft kwam Frosinone vervolgens erg dicht bij de openingstreffer, maar Leonardo Blanchard raakte de lat, waardoor Lazio met de schrik vrij kwam. Tien minuten voor tijd maakte Keita Balde vervolgens de bevrijdende 1-0, door van net buiten het strafschopgebied binnen te knallen. Pas in blessuretijd zorgde Filip Dordevic vervolgens voor de beslissing.